Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8788899091 243>
Korisnik
Poruka
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2011 u 19:18
molim tko zna koja je ovo biljka ovo je vrh sa cvijetom

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2011 u 20:11
Originalno poslano od člana LOVRO LOVRO napisao:

Hvala muhlenbergia!
Moglo bi biti, ustvari je!Tongue
Gledajući slike pepoznala sam je, opis baš nisam mogla pronaći...no imam je već dugo pa je skoro "poznam".
Zanimalo me da samo meni ne "cvate" ili opće ne cvate...mislim da je ovo drugo!

Biljka cvate bijelim metlicama u 7-8 mj ali, kako se orezuje krajem 6 mj. da bi biljka izgledala lijepo i svijeze na jesen, to se ne dogada. A inace biljka treba i puno vode u doba cvatnje.
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2011 u 21:31
Dado 84, imam je već godinama i nikad se nije "ometličala", a da je šišam, šišam je....
Druge godine moram reducirati šišanje!
Ovak bez cvatnje uopće nije zahtjevna!!!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2011 u 21:33
Enrikova nona, nije li to neki vrtni hibiskus???
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 14:31
LOVRO hvala možda si u pravu i meni liči na hibiskus ali ima sitan cvijet takav još nisam vidjela evo cvijeta izbliza

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 23:34
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

LOVRO hvala možda si u pravu i meni liči na hibiskus ali ima sitan cvijet takav još nisam vidjela evo cvijeta izbliza

Nono, opet ja...možda hibiscus trionum???
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2011 u 11:48
Originalno poslano od člana Mira K Mira K napisao:

Koji je ovo cvijet?

Vidjela sam u Vrbniku nešto slično ovome a nije fuksija. Tamo ga je pržilo sunce na jednoj terasici a bio je predivan pa sam tražila pravi naziv. I tako, sada  na sajmu u Rijeci kupimo Jagoda i ja nešto kao ovo ( a možda je baš to) pod nazivom  PIGELIOS ali prodavačica nezna pravi naziv a na netu nisam našla ništa pod tim nazivom.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2011 u 12:59
Mira - dodaš koji y i ph - phygelius , mislim da je to
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2011 u 21:21
Je!!!!!!! Otok u pravu si! To je Phygelius ( vrtna fuksija). Hvala draga!

Evo i slike koju sam našla u vrtu jedne naše drage forumašice i veselim se da će i moja fuksija  biti takava:
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2011 u 07:29
Dobro jutro forumaši,
Molim pomoć!
Ne znam kamo bi spadala ova biljčica koju moj susjed sije svake godine iz tobolca sa sjemenom okruglog oblika. Vjerojatno je ova objava "off topic" pa  mi pomognite savjetom kamo da smjestim ovu krasnu tvorevinu Prirode.
Osobine biljke:
1.) Dugo cvate (od 07 do 10 mjeseca)

2.) Prekrasno miriše
3.) Atraktivno izgleda (prosudite sami!)
4.) Medonosna je i peludnosna biljka pa ju pčele posećuju non-stop tijekom sva
      ova 4 mjeseca cvatnjeDugo cvate (od 07 do 10 mjeseca)

4.) Lagano se razmonožava (sjemenom, svake godine)
5.) Zaposjeda lijepo površine koje su neravne (viseći vrtovi, kameni samci i sl.)

Evo fotića:

Molim pomoć i komentar!
Pozdrav.............schumy

**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2011 u 07:50
schummy mislim da je ovo bijela datura, ona kod nas u dalmaciji čak i prezimi - gomolj u zemlji pa dogodine opet izbije, a ima i tema na forumu

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1565
Na vrh
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2011 u 13:07
Ove medenjake je sinek danas izabrao na placu ali nam ljubazna gospođa nije zanala reći kako se zovu

klasa optimista
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2011 u 13:32
mihaela, možda eustoma
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2011 u 13:52
Schummy, malo pripazi, uredno skupljaj čahure sa sjemenom, jer ćeš ih imati više nego ti treba. Same se zasijavaju efikasnije nego korov. 
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2011 u 14:10
Schummy, ljuta trava.
Na vrh
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2011 u 14:35
Hvala Natalija,proguglala sam malo,je.
Teta nam je rekla da je biljka trajnica i da ce povenut pa iz korjena potjerat na proljeće a ovdije piše da je jednogodišnja i da se uzgaja iz sjemena smile180
klasa optimista
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2011 u 23:11
Na Titovom trgu kod nas su ovog ljeta Parkovi uredili  sve žardinjere ovako 

Molim što je to?
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2011 u 23:29
Ipomea Batatas "Margarita" i "Blackie"

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2011 u 21:09
Originalno poslano od člana vera4 vera4 napisao:

Schummy, malo pripazi, uredno skupljaj čahure sa sjemenom, jer ćeš ih imati više nego ti treba. Same se zasijavaju efikasnije nego korov. 

Vera4, to mi i treba "korov" koji je medonosan i koji medi u vrijeme kada je već svaka prava paša prošla. Oko kuće koja je na brijegu imam veliki pokos pa namjeravam posijati između ostalih i ovu biljku koja je pravi spas za moje pčele.
Pozdrav.............schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2011 u 00:05
LoraThumbs%20Up Zar ne djeluje efektno?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8788899091 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,640 sekundi.