Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8788899091 243> |
Korisnik | |
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Biljka cvate bijelim metlicama u 7-8 mj ali, kako se orezuje krajem 6 mj. da bi biljka izgledala lijepo i svijeze na jesen, to se ne dogada. A inace biljka treba i puno vode u doba cvatnje. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Dado 84, imam je već godinama i nikad se nije "ometličala", a da je šišam, šišam je....
Druge godine moram reducirati šišanje! Ovak bez cvatnje uopće nije zahtjevna!!! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Enrikova nona, nije li to neki vrtni hibiskus???
|
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Vidjela sam u Vrbniku nešto slično ovome a nije fuksija. Tamo ga je pržilo sunce na jednoj terasici a bio je predivan pa sam tražila pravi naziv. I tako, sada na sajmu u Rijeci kupimo Jagoda i ja nešto kao ovo ( a možda je baš to) pod nazivom PIGELIOS ali prodavačica nezna pravi naziv a na netu nisam našla ništa pod tim nazivom.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mira - dodaš koji y i ph - phygelius , mislim da je to
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Je!!!!!!! Otok u pravu si! To je Phygelius ( vrtna fuksija). Hvala draga!
Evo i slike koju sam našla u vrtu jedne naše drage forumašice i veselim se da će i moja fuksija biti takava:
![]() |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Dobro jutro forumaši,
Molim pomoć! Ne znam kamo bi spadala ova biljčica koju moj susjed sije svake godine iz tobolca sa sjemenom okruglog oblika. Vjerojatno je ova objava "off topic" pa mi pomognite savjetom kamo da smjestim ovu krasnu tvorevinu Prirode. Osobine biljke: 1.) Dugo cvate (od 07 do 10 mjeseca) 2.) Prekrasno miriše 3.) Atraktivno izgleda (prosudite sami!) 4.) Medonosna je i peludnosna biljka pa ju pčele posećuju non-stop tijekom sva ova 4 mjeseca cvatnjeDugo cvate (od 07 do 10 mjeseca) 4.) Lagano se razmonožava (sjemenom, svake godine) 5.) Zaposjeda lijepo površine koje su neravne (viseći vrtovi, kameni samci i sl.) Evo fotića: ![]() ![]() ![]() ![]() Molim pomoć i komentar! Pozdrav.............schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
schummy mislim da je ovo bijela datura, ona kod nas u dalmaciji čak i
prezimi - gomolj u zemlji pa dogodine opet izbije, a ima i tema na
forumu
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1565 |
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Ove medenjake je sinek danas izabrao na placu ali nam ljubazna gospođa nije zanala reći kako se zovu
![]() |
|
klasa optimista
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mihaela, možda eustoma
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Schummy, malo pripazi, uredno skupljaj čahure sa sjemenom, jer ćeš ih imati više nego ti treba. Same se zasijavaju efikasnije nego korov.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Schummy, ljuta trava.
![]() |
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Hvala Natalija,proguglala sam malo,je.
Teta nam je rekla da je biljka trajnica i da ce povenut pa iz korjena potjerat na proljeće a ovdije piše da je jednogodišnja i da se uzgaja iz sjemena ![]() |
|
klasa optimista
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Na Titovom trgu kod nas su ovog ljeta Parkovi uredili sve žardinjere ovako
![]() Molim što je to?
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Ipomea Batatas "Margarita" i "Blackie"
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Vera4, to mi i treba "korov" koji je medonosan i koji medi u vrijeme kada je već svaka prava paša prošla. Oko kuće koja je na brijegu imam veliki pokos pa namjeravam posijati između ostalih i ovu biljku koja je pravi spas za moje pčele. Pozdrav.............schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Lora
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8788899091 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |