Prkos - Portulaca grandiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 12> |
Korisnik | |
ikrokar ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Drage moje cvjećarice, neznam jeli i kod vas non-stop kiša kao kod mene u Kaštelima, a ako jest, teško da će vam se prkos primiti. Moj kupljen i krupan ne miče se, on je vodenasta biljka i mislim da mu kiša smeta. Probajte kad bude suho vrijeme, valjda će uskoro........!?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Danas sam kupila gotove biljčice i posadila na razna mjesta. Vjerujem da će se makar nešto primiti i da ću ove godine ipak imati prkos. Onaj što sam zadnji sijala još nije iznikao ( sijala sam u posudu).
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
samira ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 25 |
pa malo je neobično ali je jako lijepo.... pozzzz
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
i ja se pridružujem onima što su kupili, puno niklo , od toga niš, a sad gledam zemlju koju sam bacila površinski u teglu s ficusom- opet niču- ja ih ne fermam pol posto, kak im bog da, pa možda i bude što od njih.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
bravo,baš je uranio
|
|
![]() |
|
ikrokar ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
Krasno, moj također !
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Zaista, tako mali a tako lijep, prekrasan, da ne kažem raskošan. Ja sam jedne godine posadila u žardinjere umjesto visećih biljaka, samo prkos i to je bilo fenomenalno.Poslije sam ga pokušavala posijati u dvorište pokraj vikendice, ali nikada ništa nije niklo. Obično bih dopustila da mi svo cvijeće zastravi isčekujući da nikne prkos. Tada sam odustala, a ove godnie ponovo posijala u male posudece. Trenutno su veličine nekih 2 cm. Planiram ih presaditi u vrt na razmak od 10-15 cm i to dužinom svih gredica koje imam. Znam da će tako cvatnja malo zakasniti, ali nema veze samo nek procvjetaju.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Moji prkosi posijani u posudu polako izviruju i kojim tempom raste vjerujem da će, možda, nekada na zimu procvjetati a tada će biti zima i opet ništa......baš prkose...
|
|
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ako su ti pregusti onda sigurno jako sporo rastu, kao i moji. ja sam iz posudice izvadila desetak prkosa i posadila ih pojedinačno. Ovi presadjeni duplo su veći od ovih u skupini. valjda imaju prostora i za list i za korijen.
|
|
|
|
![]() |
|
Sada su otprilike pola cm...to ne možeš skoro ni vidjeti a ne presađivati......
|
|
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Online Bodovi: 3643 |
Ne uzrujavaj se i moji su oko 1cm ali za mjesec dana bit će oni veliki i gusti kao i svake godine
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Slažem se s dijanom7566, ali se razrijediti mora. U suprotnom, bar po mom iskustvu, izrastu zbijeni i ne formiraju cvijetni busenčić. Ja ću moje, kad zatopli presađivati, a to nije ni važno njima za cvjetanje treba puno sunca i toplote,a to bude konac 6. i početak 7. mjeseca kada su i najljepši. do tada će narasti.
|
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
obavezno rašćupati,ako su premali čačkalicom ili pincetom.što prije raščupaš prije će narasti
|
|
![]() |
|
potpuno se slažem ja sam i malo prije mojih dosta rasadila, oni nekidan rasađeni već tvore grmiće
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
tako nježan i prekrasan cvijetić,još ljepših boja
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Konačno imam i ja prkos ali moj koji sam sijala je premalen a ovaj sam kupila gotove biljčice i sada cvjeta....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Odmah mi je lakše kad pročitam da su još nečiji prkosi maleni.
Moji su maleni ali su nedavno zasebno zasađeni u vrt pa se nadam da će uskoro krenuti. Do jeseni možda i procvatu ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |