Osteospermum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 18> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Iris,ti ih možeš ostaviti vani,mi u kontinentalnom djelu već teško.Ja ću ih probati porezati i nekako zaštititi pa možda prezime.
Kaj se cvatnje tiču i moji sve manje cvatu no ja ih prestala odavno prihranjivati jer ih mislim pelcati pa da mi grane ojačaju.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja sam ih posijala u veljači, dobivene od Donate, cjelo ljeto ništa i sada imaju jedan cvijet, a vidim da se spremaju cvasti bogatije. Iz jedne sam uspjela izvaditi sjeme, samo treba paziti da ga se uhvati, pa tako obavezno obilazim i ujutro i navečer da mi sjemenke ne zbrišu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Evo Nina za tebe,i one koji će doći možda nekome zatreba,slikovno kako sjeme izgleda
Ovo u sredini je zrelo sjeme,pod prstima pucketa,naravno da i suho mora biti.Ne smije se brati poslije kiše,kad je sjeme mokro.
![]() Sjeme NIJE ovo sitno nego krupno.Na slici gore se vidi jedna sjemenka a na ovoj dolje se vidi kako izgledaju suhe sjemenke.
Slikano je izbliza pa izgledaju malo krupnije nego što jesu.
![]() |
|
![]() |
|
Nina ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
hvala shasha, nadam se da ću uspjeti u "hvatanju" sjemenki
|
|
![]() |
|
Kako to vama tako brzo "pobjegne" sjeme? Ono sitno odleti no ove krupne ostanu.Kad vidim da ono sitno otpada pokupim sjemenke.
Nema na čemu Nina,sad kad ocvatu kreni u lov na sjemenje
![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
kad se sije sjeme koje sada "uhvatimo" od ostića?
|
|
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ja sam sijala rano na proljeće u teglu pa ih kasnije presadila van, ali ove godine još nisu cvjetali, sad ih opet selim u teglu i nutra, slijedeće godine valjda budu cvjetali.
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Moji posađeni u veljači su tek sad procvali, skromno....
![]() Znam da je netko rekao pospremiti ostiće po zimi na toplije, jeli ste zadovoljni sa cvijetanjem tokom ove sezone? |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja nisam zadovoljna nikako ove godine. Tek su sada počele cvjetati i one iz sjemena i stare, a lani su mi cvale od proljeća, preko jeseni, cjelu zimu i opet proljeće. Ovo ljeto su stali i evo sada se sramežljivo pojavljuju cvjetovi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Ove godine su i moji preko ljeta imali dosta dugi period mirovanja, ali sad su opet počeli cvjetati a pojavljuje se i sve više pupova.
|
|
![]() |
|
Znači to je to izgleda da nikome baš u ljeti nisu jako bogato cvali, a ja mislila samo kod mene.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
ni meni nisu često cvali ali kad bi procvali ja bi stalno hodala oko njih od sreće...s obzirom na sve bolesčine koje su mi strefile cvijeće ove godine nije me puno zabrinjavalo što rijetko cvijetaju, samo sam molila boga da mi ne obole. sad su (oni koji su mi ostali) izrasli u male grmiće i padaju preko posude pa izgleda ko da su puzavci
![]() |
|
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka |
|
![]() |
|
lana 1 takve su i moje - vise preko posude, odnosno vani preko kamenja kojim je ograđen vrtić, ali vidim da su i drugdje polegnute, ali sad su mi počele cvjetati , pa baš sam sretnica.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Nina ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
ja sam prije mjesec dana posadila nekolike reznice ostija i sve su mi se primile i lijepo napreduju, na moje veliko iznenađene, jer sam ih piknula, onako, da probam. e sad me posavjetujte šta ću s njima, da li da ih ostavim vani (sve su u jednoj velikoj saksiji) ili da ih presadim u male i sklonim unutra. gdje im predviđate svjetliju budućnost, obzirom da sam u mostaru.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
spremi ih unutra - oni ne podnose minus
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Dal tko zna da li oni smetaju mačkama ako ih pojedu? Mislim 2 grma spremiti nutra u jednu prostoriju gdje mi borave i mačke, a one će ga prije ili poslije sigurno malo gricnuti....
|
|
![]() |
|
marijana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Travanj 2008 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 67 |
mislim da ih mačke baš i neće grickati naime moje su se znale samo leći na grm i uživati na grmu, ali ih nisu grickali
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Nisam uspjela zakorijenit niti jednog, nije išlo....na proljeće ću u kupovinu!
|
|
![]() |
|
To je cvjeće koje kod mene cvjeta cjelu godinu, kao i žute margerite (ivančice) i zato ga toliko volim. Uvijek ima pokoji cvjetak i kad je najhladnije, naravno ako nije ispod nule, onda bi moglo sve otići k vr........
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Kod mene isto cvatu cjelu godinu, najgori su ljet, ali sve u svemu zahvlan cvijet, puno cvijeća - malo brige i vode.
|
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |