Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bolesne orhideje
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bolesne orhideje

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 18>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Status: Offline
Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 09:46

Neznam da li je problem samo u zalijevanju, ali sigurno je i to.
Posadi ih u kore i makni ovu vrećicu u kojoj stoji tegla jer joj je to previše vlage.
Ja svoje potapam u vodu svaka dva tjedna na sat vremena, ne treba svaki tjedan.
Sretno!

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Seny View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Seny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 23:58

Sta da radim sa ovim mini phalaenopsisom...listovi poceli da zute...ovo je bas mala orhidejica ima svega 10 do 15 cm. Imam ih tri komada...kupila sam ih na jesen i bile su prekrasne pune malih cvijetova...ali sada kada su odcvale listovi su im poceli zutjeti i dobile su neke flekove po nijma...Bojim se da je to mozda zbog zaljevanja. Zalijevam ih svakih tjedan do tjedan i po ali je problem u tome sto su one posadjene samo u mahovinu koja mi prilikom zalijevanja povuce puno vode pa bude jako mokra. Da li bi bilo dobro da ih presadim i sa mahovinom pomijesam malo kore...ili sda da radim s tim malim biljcicama??
Na vrh
Seny View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Seny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 23:55

moja miltonija nikako na zelenu granu :((
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 15:55
joj ali kad nemam s čim da vam uslikam,ali ne suši se taj puknuti nego drugi.Jedan je puknut po sredini a drugi je počeo da se suši na vrhu
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 10:04
Daj nam sliku da vidimo koliko je puknuti list ako je jako vjerovatno zbog toga zuti
Per aspera ad astra.

Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 18:30
Kupila sam jedan phal na rasprodaji za 20 kn,ali imam jedan problem,jedan list je po sredini napuknut i na vrhovima se počeo sušiti?i svi listovi idu na stranu,nisu na sredini Inače,ovo mi je ujedno i prva orhideja
Znači one se špricaju samo sa destiliranom vodom,a nesmiju se zalijevati nego samo potapati?
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2012 u 11:31
Emily, i kod mene su fleke dugo mirovale pa sam mislila da nije ništa ozbiljno. Nedavno sam prebrisala prašinu sa listova, možda sam time proširila zarazu, neznam ni sama. Mislim da ću ga prirezati.
Keeka, i ja se nadam, bilo bi mi baš drago da spasim jedan cvijet naspram tolikih koji su mi uginuli...
Tena 28.3.2010
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 21:29
Dina i mojoj su se listovi objesili, mislim jer je bila pored prozora u prostoriji koja se ne grije, pa sam ju ostavila u nadi da ce doci k sebi, isto joj je korijenje ljepo pa se nadam da ima nade
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 21:18
Ja na jednoj imam takvu fleku, ali se na povećava Confused
Ako se povećava, odreži taj dio lista i napraši cimetom.
Ova druga se negdje dobro smrzla, bar izgleda tako... Ne vuče mi baš na dobro Unhappy
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 19:22

Tena 28.3.2010
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 19:21
Usput, dali ova ima šanse za preživljavanje, korijenje joj izgleda super zeleno ali strah me zbog listova?

Tena 28.3.2010
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 19:14
Ljudi pomoć! Dobila sam ovu dejicu prije god dana, nikad s njom problema do nedavno. Naime pojavile se dvije fleke ( na slici) i pustila sam to na miru misleći da naslonjena na prozor pa su se zato pojavile. Odmaknula sam je dalje (iako nije list bio prislonjen) i danas baš gledam počelo se širiti. Razmišljala sam da ga odrežem napola i sa nečim premažem ranu al me strah jer je u cvatu, i još joj rastu dvije glavne cvijetne stapke, i na njima također se račvaju, tako da če to biti obilje cvijetova. Šteta mi ih je uništiti, a opet šteta mi je i pustiti da umre....

Tena 28.3.2010
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 12:11
nebi znala o čemu se radi stvarno..nisam se nikada s tim susretala...
Per aspera ad astra.

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 10:54

Jedan čovjek mi je rekao da bi mogli biti ubodi tripsa kad su točkice koncentrirane na jednom mjestu.

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 10:53

Jel zna netko od ljubitelja orhideja kaj je ovo i kak to riješiti ?

Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 15:15
Hvala  draga,ja ih virkam stalno i pratim,možda sam ih malo uspjela spasit i prije jer sam ih 2 puta brisala sa alkoholom, ali sad sam se uvjerila da je ipak u pitanju prekomjerna vlaga, hvala još jednom na pomoći

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 20:47
Sretno Thumbs%20Up
Oncidiumi su mi se znali oporaviti i kad su ostali skroz bez korijena. Njima korijen jako brzo raste iz mladih bulbi. Phal, hm...Kako koji...
U svakom slučaju, držim fige da se izvuku Wink

Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 19:00
o Emilly kad sam ih izvadila iz saksija užas jedam,do pola su trule i pljesan ,ma grozno,ne znam šta ih drži ,daj bože da opstanu ,tako malo je ostalo korjena,ma sve skoro trulo,no  šta bude bude,ja sam ih previše izgleda topila,hvala vam na pomoći,što sam mogla uradila sam.sada samo ostaje da vidim hoće li preživitsmile85
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 18:41
Originalno poslano od člana sarajka sarajka napisao:

ova ima cvjetnu stapku

Uploaded with ImageShack.us

Meni ova izgleda skroz ok. Bulba joj je napeta, čvrsta, bar koliko ja vidim...
Možda je ovaj žuti list neki stariji?
Ako možeš uslikati sve bulbe malo iz bližeg, pa nam označi ono što te muči Wink
Inače, ovako na slikama ti orhidejice djeluju super zdrave Embarrassed Confused
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 15:27
i na toj prvoj slikici se vidi da je lišće izgubilo onu tamno zelenu boju,a počinje da žuti
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 18>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.