Ficus benjamina - Fikus benjamin |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 16> |
Korisnik | |
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Moj benjaminko svaki dan odbaci po dva tri lista..nije na propuhu, ima dosta svjetla a nije na direktnom suncu, koliko vidim mjesta mu ne nedostaje a sto se tice grijanja..hmm..daleko je dosta od radijatora a i nije u potkrovlju nesto pretjerano toplo..ne moze se sjediti u dnevnom a da se ne pokrijete barem sa laganom dekicom..
Iscitala sam sve sto ste pisali i mislim da je jedino sto mi preostaje tusirati ga onom spricalicom svaki dan i vidjeti hoce li biti bolje.. Ima kakav dodatni savjet ?? ![]() |
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Sa mojim i maminim je identična situacija i to svake godine u to vrijeme pa nam jedino preostaje da se nadamo da je to normalno za to doba godine
![]() |
|
![]() |
|
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
a jel vas baca nove listice?? Mene eto tjesi samo to sto vidim dosta mladih listova na pomolu ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Strada, moj veliki benjamin je bio cijelo ljeto na terasi (e to je bila greška očito, jer on izgleda strašno mrzi mijenjanje polažaja) i kad sam ga unijela unutra ponašao se ludo, ne jedan, dva ili tri listića, već mi se čini da je bacao na desetke listova, skoro je ogolio...E onda sam ga iznijela iz boravka u hodnik (negrijani) pokraj prozora i opadanje listića mu je polako stalo, sad mu dnevno otpadne stvarno tek dva-tri i mislim da je to sasvim normalo...Umjereno zalijevanje i temperatura, dosta svijetla, ne micati kad mu se konačno nađe dobar položaj i mislim da nemaš brige
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ako vam benjamini odbace sve lišće nemojte ih baciti, jer se i to kod njih događa, potjerat će druge i bit će opet ko novi. A mislim da više vole toplije prostore nego hladne, normalno ako je bio vani da mu treba vrijeme prilagodbe. Samo pazite da nisu na propuhu,to ne vole.
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Anastazija, u mom db je tropska vrućina
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ivna utjesila si me!! Tnx!!
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Jedino , ako ima one tanke suhe grancice , njih mozete odstraniti , ali treba paziti da nisu jos "zive" , jer "zive" dobiju natrag lisce !
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
istovremeno oziljeni, trebali bi biti blizanci ali razlika je ocigledna
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
jao jacu si morat nabavit ovaj sareni prekrasan mi je ja sam vidjo al sa jako malo tih bijelih mrljica a ovaj je poseban :)
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
mimar blizanci su stani - pani
![]() |
|
![]() |
|
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
molim pomoc!
![]() imam i dva benjamina, oni se dobro drze a jednako ih tretiram. ne znam gdje sam pogrijesila? |
|
![]() |
|
Možda se šokirao naglom promjenom temperature ili mjesta, možda je propuh u pitanju ili mu je prevruće...Ako nije ništa od toga, mislim da ti je najbolje posjetiti neku dobru poljoapoteku sa stručnjacima (sad ih svaka bolje opremljena ima) i zatražiti savjet...Ili čekati da ti netko od cvjetoljubaca da još neki prijedlog iz svog iskustva...
|
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
e pa blizanac
![]() ovu "samanthu " sam pre nekoliko godina uspela da ![]() |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Blizanac, konacno i ti dodje doma
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
pa sad...trebala bih josh jednom za Sh i jednom za Makedoniju ALI poshto me neshto novci BASH nece
![]() ![]() a saksija moz' da se na lagimo ![]() ![]() ![]() |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
Uhhhh...identična situacija...kao kod blizanaca
![]() Sinoć smo većali u vezi smanjivanja troškova i usaglasili se da ušteda ide na račun nabavke novogodišnje jelke, čiju ulogu preuzima dotični
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Pa to je stvarno Div! Zamišljala sam ga velikog ali opet ne tako.
|
|
![]() |
|
Draga, kad budeš došla videćeš da je još veći nego na slici
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |