Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ficus benjamina - Fikus benjamin
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ficus benjamina - Fikus benjamin

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 16>
Korisnik
Poruka
mikica.dm View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 611
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mikica.dm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2010 u 16:20
pozdrav. neki dan sam dobila jednog kojeg dugo zelim, sada pravi drustvo pola godine starijem benjaminu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
strada View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje strada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 22:36
Moj benjaminko svaki dan odbaci po dva tri lista..nije na propuhu, ima dosta svjetla a nije na direktnom suncu, koliko vidim mjesta mu ne nedostaje a sto se tice grijanja..hmm..daleko je dosta od radijatora a i nije u potkrovlju nesto pretjerano toplo..ne moze se sjediti u dnevnom a da se ne pokrijete barem sa laganom dekicom..
Iscitala sam sve sto ste pisali i mislim da je jedino sto mi preostaje tusirati ga onom spricalicom svaki dan i vidjeti hoce li biti bolje..
Ima kakav dodatni savjet ??smile149
Na vrh
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2010 u 12:03
Sa mojim i maminim je identična situacija i to svake godine u to vrijeme pa nam jedino preostaje da se nadamo da je to normalno za to doba godine Unhappy
Na vrh
strada View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje strada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2010 u 23:14
Originalno poslano od člana Zelenka Zelenka napisao:

Sa mojim i maminim je identična situacija i to svake godine u to vrijeme pa nam jedino preostaje da se nadamo da je to normalno za to doba godine Unhappy

a jel vas baca nove listice??
Mene eto tjesi samo to sto vidim dosta mladih listova na pomolu smile128
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 07:04
Strada, moj veliki benjamin je bio cijelo ljeto na terasi (e to je bila greška očito, jer on izgleda strašno mrzi mijenjanje polažaja) i kad sam ga unijela unutra ponašao se ludo, ne jedan, dva ili tri listića, već mi se čini da je bacao na desetke listova, skoro je ogolio...E onda sam ga iznijela iz boravka u hodnik (negrijani) pokraj prozora i opadanje listića mu je polako stalo, sad mu dnevno otpadne stvarno tek dva-tri i mislim da je to sasvim normalo...Umjereno zalijevanje i temperatura, dosta svijetla, ne micati kad mu se konačno nađe dobar položaj i mislim da nemaš brige Smile...
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 08:08
Ako vam benjamini odbace sve lišće nemojte ih baciti, jer se i to kod njih događa, potjerat će druge i bit će opet ko novi. A mislim da više vole toplije prostore nego hladne, normalno ako je bio vani da mu treba vrijeme prilagodbe. Samo pazite da nisu na propuhu,to ne vole.
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 09:10
Anastazija, u mom db je tropska vrućina Wacko pa se jadan išokirao za vrijeme prilagodbe a u  hodniku je temperatura onakva kakva bi trebala biti u cijeloj kući (meni je to brrr Wink), ja sam zimogrozna pa mi biljke pate u boravku Embarrassed, nisam se dobro izrazila ali svodi se na ovo što si napisala...
Na vrh
strada View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje strada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 22:47
Ivna utjesila si me!! Tnx!! smile79
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2010 u 00:41
Jedino , ako ima one tanke suhe grancice , njih mozete odstraniti , ali treba paziti da nisu jos "zive" , jer "zive" dobiju natrag lisce !
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2010 u 17:16
istovremeno oziljeni, trebali bi biti blizanci ali razlika je ocigledna Wink

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2010 u 19:41
jao jacu si morat nabavit ovaj sareni prekrasan mi je ja sam vidjo al sa jako malo tih bijelih mrljica a ovaj je poseban :)
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2010 u 23:15
mimar blizanci su stani - paniClap
Na vrh
mikica.dm View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 611
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mikica.dm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 09:12
molim pomoc! moj ginseng zadnjih tjedana jako odbacuje listove, vec je skoro gol...jel za njega vrijedi isto sto i za benjamine sto se lisca tice? da mu skratim grancice, vrhovi su na nekima suhi?
imam i dva benjamina, oni se dobro drze a jednako ih tretiram. ne znam gdje sam pogrijesila?
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 10:13
Možda se šokirao naglom promjenom temperature ili mjesta, možda je propuh u pitanju ili mu je prevruće...Ako nije ništa od toga, mislim da ti je najbolje posjetiti neku dobru poljoapoteku sa stručnjacima (sad ih svaka bolje opremljena ima) i zatražiti savjet...Ili čekati da ti netko od cvjetoljubaca da još neki prijedlog iz svog iskustva...
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 11:31
e pa blizanac  Wink .vijam te po belom svetu 
ovu "samanthu " sam pre nekoliko godina uspela da  Angry  .... al; mi josh uvek bode ochi ... dok sam se okrenula izeo ga CP ... Sad imam nekog bembirona ..pokazao mi se kao NAJsporiji od svih benjamina....kakav je tvoj?
Monk...

prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 14:01
Blizanac, konacno i ti dodje doma Wink. Ide zima pa da se malo skrasimo a na prolece te nagovaram na jednu zajednicku turneju Big%20smile. Sarenko solidno raste, ne kao ostali varijeteti, ali bolje od onog ukovrcanog-sarenolisnog koji je jos poceo i da gubi sare. Ako zateba pelcer (moz" i saksiju kad dodjem na kafu) imas od mene.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 17:58
pa sad...trebala bih josh jednom za Sh i jednom za Makedoniju ALI poshto me neshto novci BASH nece Big%20smile....ne verujem da cu sve iskombinirati Wink

a saksija moz' da se na lagimo Big%20smile a onaj kovrdzavi  ( curly kinky), prosharani je i kod mene izgubio i boju i share ...Wink sve vishe lichi na danlight ( onaj shto samo u sredini zelenih listova ima sharu..... "chovrdzavi ", shto kaze moje mala komshinica ,su verovatno bili nadopingovani Holandjani ...tako da...ni Holandije a ni kovrdza LOL
Monk...

prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 08:38
Originalno poslano od člana Monk Monk napisao:

....ALI poshto me neshto novci BASH nece Big%20smile...

Uhhhh...identična situacija...kao kod blizanaca Wink
Sinoć smo većali u vezi smanjivanja troškova i usaglasili se da ušteda ide na račun nabavke novogodišnje jelke, čiju ulogu preuzima dotični LOL , koji i onako ne može da izadje kroz vrata i oslobodi mesto. Kad se već "prsi" po kući onda ima i da radi nešto Big%20smile

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 08:45
Pa to je stvarno Div! Zamišljala sam ga velikog ali opet ne tako.
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 09:00
Draga, kad budeš došla videćeš da je još veći nego na slici Smile. Jadnik je od visine povio grane, kad bih ih ispravila bile bi sve do plafona kao ova jedna koja štči.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 16>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.