Spathiphyllum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 16> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj spatifil isto lijepo napreduje, ali slabo cvjeta morat ću ga i ja presaditi, iako je u velikoj tegli, promjera 25 cm, ali je valjda pregust, pa bi mu presađivanje dobro došlo, ali čekajmo proljeće, a za orošavanje hvla, jer nisam ga baš nešto ppricala.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Meow ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 48 |
kak ja zivim u stanu sa centralnim, nauchila sam da skoro sve biljke osim kucne srecice moram orosavat
jer inache se sve onako osuse:S a nemrem otvarat prozore stalno jer ce se smrznut pol biljaka :(( |
|
![]() |
|
Meow ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 48 |
jeeee poceli su cvjetati!! eto sad bi vam trebali poceti cvjetati jer cak moj na poslu koji je jadan ofucan je danas pustio svoj prvi cvjetek odkad postoji:)
prekrašno joj bas volim ovaj cvijet:D |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Je lijepi je cvije, ali moj ne cvjeta, ali kćer na katu ima jednog ogromnog, pa si ukradem poneki cvjetak za u vazu. Njezin cvjeta cjele godine, po najviše 3 do 4 cvjeta.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
pa tak i moj
pa pitaj ju sta radi:D cuj meni je uvijek bar jedan svijet bio mozda ona pelud sa tog cvijeta kad sazrije,,, radi nove cvjetove hm |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
cvetaju i moji citave godine, samo im treba mesto sa dosta svetlosti i malo tecnog djubriva za cvetnice
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Predivno, izgleda da je cvjet jako velik.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ovaj spada u srednje, on je dobijen kao patuljasti ali sam ga redovno presadjivala u vecu saksiju i sada je bas narastao. Zanimljivo je da sam tek juce (zahvaljijuci Monk
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ništa od slike. Na poruci ju vidim, a kada prebacim, odnosno odgovorim, slika nestane
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea - taj problem sa slikom imam i ja kad probam sliku s neta u poruci bude slika, a kad je stavim na forum samo ovaj križić i ne može se otvoriti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša ja sam na poslu slikala sa mobitelom, prebacila sa mobitela na svoj mail, pa onda na forum, ali izgleda da je negdje greška u koracima.
Danas sam uzela fotić, pa evo slika:
Ukratko, svako jutro spathyfillum izgleda kao na drugoj slici. Kolegica ga zalije, višak vode iscuri u podložak, ali zemlja mu djeluje suho. Ja sam joj danas prepričala što sam pročitala o preblemima koje su imale pojedine osobe i kako su spasile svoga spatya, odnosno što im je savjetovano. Hajde znalci pomozite!
|
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Uh , ja bih ga prvo presadila ..BASH mu je guzva
![]() a sama biljka , pa deluje mi kao 3 moguca razloga -JAKO suv vazduh - neki udar hladnog vazduha..( vrata , prozor) - prskan sa nekom hemijom ili hladnom vodom... |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Evo jednog velikog i rascvjetanog primjerka u kancelariji moje kolegice
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Prekrasan primjerak - čini mi se da se ovdje radi o spathiphyllumu mauna loa, ova vrsta može narasti i do metra.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() Imam jedno pitanje...tegla mu je svakako premala...ali da li ga smijem presaditi kada cvjeta???
Dva cvijeta su se posušila i njih sam odrezala ali pri tome sam vidjela da idu nova dva cvijeta...
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
proljeće pričekaj radije s presađivanjem kad prestane sa cvatnjom
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Lana2 čitala sam ovdje da kod nekih stalno cvate...a kada ga onda presaditi???
Mislim i ja bih voljela da stalno cvate, ali jadničak taaaako se gužva u toj tegli....
|
|
![]() |
|
Proljeće moj sad već dosta dugo pauzira, barem što se tiče cvijeta, ali neumorno tjera nove listove.
Ako mu je baš gužva onda ga prebaci u nešto veću teglu ali nemoj pri tome previše dirati korijenje. Sa dijeljenjem biljke ćeš morati pričekati u fazi bez cvatnje.
|
|
![]() |
|
Ok, hvala ti, ali mislim da ću pričekati još neko vrijeme, jer mi stvarno žao dirati ga sada kada cvjeta.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |