Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtlarenje kroz moje oci
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtlarenje kroz moje oci

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 17>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 10:58
Nije me dugo... Uživala sam ponovo u svakom cvijetu i opisu. Dado Clap
Rijeka

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 10:16
jednostavno morala sam se vratiti na prvu stranicu,pa lagano u setnju,sem predivnih slika moze se puno toga i nauciti
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 10:28
Dado prekrasne biljke a ja eto  idem sada tražiti o tim Hemerocallisima jer ih sada prvi puta vidim i mogu ti reći da su prekrasni!!!
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 10:13
Mozes iskoristiti uskolisni pelin - artemisia pontica - iz daleka izgleda kao pelin i imaju skoro pa istu boju.
Dobro razmisli o vodenom vrtu i tim biljkama jer jednom kad udes u vodeni svijet neces moci izaci :) Onaj veliki sareni lopoc je trenutno povijest, previse je hladno za njega. Na proljece pocinjem iznova :)
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 07:29
Baš mi se sviđa kombinacija echinacie i smilja, tako efektno jedna drugu ističu. Ako mi prezimi smilje iskoristit ću tvoju ideju Thumbs%20Up, ako ne, ulogu smilja preuzet će pelin.
Tvoje slike vodenog bilja me budu natjerale da počnem ipak razmišljati o
jezercu LOL. A tek kad se sjetim onog velikog šarenolisnog lopoča ...!
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 00:37
Inace je zabranjeno zicati po temama. Imam sjemenke samo od e. purpurea, obicna ruzicasta, ostale razmnozavam samo djeljenjem.
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 00:09
Stručnjak, stručnjak, to se vidi po svakoj slici i pratećem komentaru. Pravi botanički vrt u koji navraćam da bi učila. Ehinacea sundown je prekrasna. Ja imam bijele i roza, a nisam niti znala da ima i drugih boja.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 23:28
tko će s tobomWink očito si pravi stručnjakThumbs%20Up
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 20:26
Originalno poslano od člana josipa josipa napisao:

,Prekrasni irisi i  hemerocalisi.Znači tako izgleda E. Merinque. ,  Ja sam je sijala , pa čekam da procvjeta.Sundown kod tebe izgleda više crvena nego naranđasta  ili je to samo na slici. Kod mene su donje latice roza,

Meringue nije sjemenski hibrid tako da neznam sta ce ti ispasti iz sjemena.
Moja E. Sundown je narancasta uzivo, na monitoru izgleda drugacije, nekako tamnija nijansa.
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 17:21
,Prekrasni irisi i  hemerocalisi.Znači tako izgleda E. Merinque. ,  Ja sam je sijala , pa čekam da procvjeta.Sundown kod tebe izgleda više crvena nego naranđasta  ili je to samo na slici. Kod mene su donje latice roza,
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 09:47
Prelijep vrt
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 00:04
Miriophyllum spicatum - uglavnom je to biljka koja zivi ispod povrsine vode (ne kao njezin rodak M. aquaticum koji raste i izvan vode). Ljeti cvate ovim prekrasnim cvijetovima iznad povrsine vode:

Jedna od lijepsih vodenih biljaka subtropskog prdrijetla sa malim okruglim listovima koji nalikuju onima lopoca (mada nisu botanicki srodne vrste, klasican primjer evolucijske konvergencije). Krajem ljeta Nymphoides aquatica cvijeta ovako:

Prekrasna kombinacija za suhe ili polusuhe gredice - Echinacea Sundown i mirisno smilje. Odlican kontrast boja i teksture.

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2011 u 23:55
Sljedi mali foto album meni najlijepsih hemerocallisa. Horti hvala ti za neke od njih! :)

Poseban Hemerocallis sa 3 reda latica

Hemerocallis Bonanza - posebnost kod ove sorte je jaki kontrast boja na laticama

Hemerocallis Ed Murray

Hemerocallis Lavander deal

Hemerocallis Little wine cup - polupatuljasti, sa malim cvijetovima

Hemerocallis Night beacon - apsolutni favorit

Njezni Hemerocallis Prairie bells

Prekrasne su to biljke, lake za uzgoj i dugovjecne. Ne cijepidlace oko vrste zemlje u koju se posade a gotovo jednako dobro uspjevaju na svakom polozaju (od suhe zemlje u kamenjaru do vlazne okolo ruba jezerca). Boja cvijeta ovisi o polozaju na kojem se posade, kvaliteti zemlje i svijetlosti pa tako dvije biljke iste sorte mogu izgledati drukcije kada su posadene na razlicitim stanistima.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2011 u 22:55
Hvala Dado
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2011 u 22:21
Bit ce otvoren jednog dana kad bude gotov i kad meni dosadi ;) Nema se sto vidit trenutno jos treba izgraditi svu infrastrukturu :) Jedino ce mozda veliki kamenjar biti gotov do proljeca. Zadnje gredice koje sam posadio su smisljene ostalo je bila sve improvizacija tjekom godina. Buduci da sam neko vrijeme samo sakupljao biljke posadio bi ih bilo kako samo da rastu u zemlji. Nekad su kombinacije slucajno ispadale dobre a nekad su bile totalni promasaj. Na tome se i uci...naravno uz dodatne knjige itd. Za dobro dizajniranje je nazvaznije dobro poznavati habitus biljka koje zelimo saditi a ostalo je sve kao slikanje, spajanje tekstura i boja za dobar efekt. Papir je uvijek samo pocetak, nacrtaju se razne kombinacije koje padnu napamet, nesto se promjeni, izbaci i doda. Uzivo, na gredici nikad ne ispadne kao na papiru, uvijek se neke sitnice promjene. U biti najvaznija svar kod dizajniranja je mocna vizualizacija. Ako si mozes stvoriti u glavi sliku neceg sto zelis lako je to prebacit na papir ali za to je potrebno kako sam prije napisao puno ucenja i promatranja biljaka kako rastu u prirodi, koliko se rasire, koliko budu visoke kad su stare, kako mjenjaju boje tjekom zime, oblik i dali zadrzavaju lisce, ljepotu preko zime itd.  Najbolji trik je taj da se stvore par dobrih kombinacija sa par biljaka i onda da se to ponavlja random po vrtu a izmedu se ubace fileri. 
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2011 u 20:57
Hm, pokazno-botanički vrt. Znači otvoren za posjetioce? Voljela bi vidjeti tvoje vrtove uživo jer po slikama se vidi da su jako dobro osmišljeni i da se ne radi samo o dobrom kutu snimanja kao kod mene. Moj je problem da ne znam projektirati vrt. Probam ja to staviti na papir, ali ne ide mi.
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 08:56
Pravi je užitak pratiti te u šetnji, a tvoji komentari dočarali su nam svu ljepotu koja je i tebe oduševila! Često i sama pomislim kako bi bilo lijepo nabaviti cvijeće koje vidim u nekom vrtu ili parku, a onda se na proljeće, u vrijeme sijanja, ipak ne mogu odreći "starih ljubavi" koje imam ili sam imala u svom vrtu.
Ovome ipak ne bih odoljela!
Time is something you can never get back..
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 20:29
Drago mi je, samo naprijed vrata su otvorena ;)
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 20:29
Hvala na komplimentima. Obozavam makro snimanje jer mi to omogucava da otkrijem neke detalje kod biljaka koji se inace golim okom bas i ne mogu dobro raspoznati. Anthericum je prekrasna, skromna trajca, porijekla iz sredisnje europe.Cvijetovi nisu bas previse veliki ali impresivno izgledaju u starijim busenima te biljke. Muskatna kadulja je inace trajnica kratkog vjeka ili dvogodisnja biljka. Kod mene se ponasa kao trajnica i zivi negdje 3-4 god. Inace se impresivno brzo rasijava pa me cudi kako ti je nestala. Mozda ti nikne u nekom kutu vrta na proljece (ne cudi se ako ju nades na savim drugom kraju vrta).

Moji vrtovi su trenutno na vise lokacija. Jedan, onaj manji od 400 m2 i dugi niz godina glavni ( vise ne) nije bas i neki park :) Dobar dio vrta je u remontu buduci da sam ga dugo zanemarivao a i novi pesek je ucinio svoje sa stalnim kopanjem tako da sad imam puno toga za popraviti, nadomjestiti itd. Ostali vrtovi su vrt perunika i pokazno-botanicki vrt, dosta veliki ali su svi u fazi realizacije. Ima jos puno posla dok ne zablistaju. :)
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 20:10
Hvala :) Vecina pakujca su novi hibridi nastali kod mene u vrtu pa ih zato nemas :)). Pobornik sam takozvane Rabbits eye view pogleda na biljke Noel-a Kingsbury-ailiti prevedeno zecja perspektiva. Cvijetovi i biljke ne lebde na nebu pa se tako treba spustiti malo na koljena da bi se vidila sva njihova ljepota.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 17>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,289 sekundi.