Pachypodium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 32> |
Korisnik | |
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pa i ovo u plodinama je jeftino!!!!!!!!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bili cvitak ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
poz Pinus! pachipodium nemam niti godinu dana , negdje od srpnja prošle godine. I , da, u Dalmaciji sam. mučim se s pojedinim biljkama pa mi je ovaj forum došao kao as na desetku:) divni ste svi!
a tek vaše biljčice uuuuu mrak |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
To je Pachypodium lamerei zvan i Madagaskarska palma. Kao ime kaže izvire iz Madagaskara. Gojimo ga kao kaktus s tim, da treba preko zime nekoliko topliji prostor. Ako cvate ima bijeli cvijet. A detaljnije sada možeš nači posvuda ako te interesira više od toga a vjerujem da te. (P.S izvini na mogučim slovničnim greškama.) M
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Da li je normalno da nakon što izgubi lišće p. lamerei se lagano i smežura?
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
sad sam zbunjena ,zar nije madagaskarska palma i pachypodium isto..čak mislim i da sam pod tom temom i slike stavila...il ja to ne mogu nac ili je nesto mijenjano ..
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Madagaskarska palma je laički naziv za pachypodium lamerei no ponekad se koristi za sve pripadnike roda pachypodium što nije potpuno točno jer nisu sve sa Madagaskara. Od 25 vrsti 20 ih je s tog otoka, dok je primjerice P. saundersii iz južne Afrike.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
evo moj pachypodium ,drzim ga u toplom prostoru i zaljevam ga svakih 10 dana po malo ..listove mu redovno orosavam
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Da li je u redu sad ih presaditi u veću posudu sa novom zemljom ili bolje čekati proljeće?
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() kamenjar, mislim da pahipodije nije potrebno orošavat preko zime. mememe, sukulente obično presadim odmah poslije kupnje ili kada imam vremena. Ako presađujem preko zime presađujem u suhi supstrat. Nedavno kupljene izvadim iz tegle pregledam i očistim stari supstrat, ako je potrebno pustim nekoliko dana da se korijen posuši i presadim. Uopće ne mislim da je to jedini ispravni tretman ali ja jednostavno tako radim. Koje vrijeme bi bilo najbolje za presađivanje? Vjerojatno proljeće. Pogledajte u kakvim malim teglama rastu neki od ovih pahića sa slike. Ako je tretman dobar izgleda da ni veličina tegle nije toliko važna. |
|
![]() |
|
To je tvoje Pinus? Majko moja koliko toga!!! Pa di s time preko zime?
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
e, da je nebi bilo slabo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
U svakom slučaju kolekcija je predivna, čija god.....
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
![]() |
|
![]() |
|
da li je normalno da se smezuraju osim sto izgube lisce? Moj lamerei je visok 10 cm i neznam da li je to u redu ili propada.
|
|
![]() |
|
mememe nisi napisao što je sa vodom. Dali ga zalijevaš? Nemam još nekog iskustva ali koliko čitam za P. lamerei je bolje da preko zime ne uđe u dormanciju. No, mislim da on preživi oba dva zimska tretmana. mememe daj povremeno stavi kakvu sliku da vidimo kako ti izgledaju biljke.
Saundersi sam prestao zalijevati tamo krajem listopada. Ponovno će dobiti vodu u ožujku. Mislim da je to razlog zašto je odbacio lišće i zašto je smežuran. Recimo da je sada u dormanciji. Lamerei – e jednom mjesečno malo zalijem dokle god imaju lišće i za sada su svi u laganoj vegetaciji.U stvari stoje, niti rastu niti odbacuju lišće. |
|
![]() |
|
Ja sam čitao da treba uči u dormanciju, jer ako ga zaljevaš da mu korjen istrune. Sad neznam šta da radim? Imaš možda link di si čitao o tome da ih ipak treba zalijevati? Ako je tako odmah ću mu sutra promijeniti zemlju u nešto pjeskovitije i zaliti.
E da, kako ostali pachypodiumi? Je li se namaquanum primio? |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Evo danas sam presadio svoj mali lamerei u smjesu običnog supstrata, perlita i kvarcnog pijeska. Malo sam zalio i sad ćemo vidjeti što će biti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 32> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |