Malo ukrasnih trava |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
glikice, novine su ti prekrasne, gledala sam ih i ja nedavno, ali preskupe subile... a rizične
ko što kaže bea, uživaj u njima dok traju jer stvarno su prelijepe i užitak za vidjeti |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
"Svaka škola se plaća, što je školarina skuplja, bolje se pamti" kaže poslovica, mnogo sam se puta naplaćala takve "školarine". Kad sam se počela baviti travama nije bilo ni cif-a, ni Googla, ni literature. Pa čak i kad sve proučiš o nekoj biljci, posve je druga priča posaditi je u vrt,. P. glaucum je F-1 hibrid, jednogodišnji. Probala sam ih prezimiti u zatvorenom, no posušili se. Glikice, ne plakati za prolivenim mlijekom, probaj sijati, prezimiti ga, a prije svega uživaj u njemu, makar i par mjeseci, svaki užitak se plaća. Za utjehu, sjeme košta 17€ kod njemačkog proizvođača.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Još jednom Dado hvala. Šteta mi je za p. glaucum ako ga iduće godine ne budem imala. Malo mi je preskup da ga imam tek nekoliko mjeseci ove godine. Vidjet ću što ću s njim.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
pennisetum setaceum nije nikad prezimio vani blage zime kod mene (redovno -5, ekstremno -15). to je jedna od rijetkih biljaka koje spremam po zimi u negrijani plastenik. Treba malo istraziti genetiku tog hibrida p. glaucuma jer ako je F1 nema smisla skupljati sjeme buduci da ce niknuti svasta nakon sjetve. Hibrid P. allopecuroidesa je patentirana biljka pa se vjerojatno moze razmnozavati samo djeljenjem.
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Pennisetum setaceum sam već posadila u veliku teglu, tako da ju mogu spremiti na zimu. Negdje sam pročitala da može do -12 celzijusa ? Ali neću reskirati, čim krenu minusi ide u zaštićen prostor.
A pennisetum glaucum ? Kako ću njega imati iduće sezone, da skupljam sjeme pa sijem opet u proljeće, jel postoji mogućnost da se sam rasije ili nešto treće ?
|
|
|
|
![]() |
|
Dado hvala.
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
obe trave su kod nas jednogodisnje, ne prezime vani ni kod nas na moru a kamoli na kontinentu. Pennisetum setaceum se moze spremiti u negrijani plastenik ili slicno pa moze prezimiti, bitno da se ne sledi. Inace su nekomplicirane i brzo rastu te cvijetaju cijelu sezonu, Bogata hranjiva zemlja i redovito zalijevanje (svakodnevno ako su u malim vazama) su obavezni za dobar rast.
|
|
|
|
![]() |
|
Hehe, računam ja na njih dvoje.
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sad će sigurno Dado, ili baka Bea dati savjet, budi strpljiva
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
E sad, imam problem:
1- pennisetum glaucum "purple baron" ( tako piše na etiketi) je navodno jednogodišnja trava, jel tako ? 2- pennisetum setaceum "fireworks" , o njoj ne znam ništa, može li mi netko nešto više napisati ? To je tako kad se ja popalim kad vidim travu i uopće ne razmišljam unaprijed. Dakle, lijepo molim savjet kako dalje s ovim biljkama.
|
|
|
|
![]() |
|
Tnx cure, jesu, lijepe su, stvarno ukras svakog vrta koliko sam gledala po forumu.
Triša, tvoje su mi trave krasne, čak bih rekla raskošne. Imam ih u vrtu već nekoliko, no uglavnom su još male, osim festuca koje su se već razrasle. A sve trave su toliko lijepe da bih cijelo dvorište mogla zasaditi njima.
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Glikica, lijepe su, a tek kad se razrastu.
Dado, hvala već sam je odvezala, volim poslušati savjet stručnjaka, svašta se može naučiti
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Glikice lijep si izbor napravila, ja za sada nemam niti jednu travu kod mene ali mi se čini kada vidim ove sve vaše, zarazila sam se travama pa ću si ove jeseni i ja nabaviti poneku travicu, sve ovosi o izboru na koji ću naići.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
i meni su trave jako drage, stoga sam si nabavila još ove tri
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
@Trisa pocesljaj je jer mi se cini da ima dosta suhih vlati od prosle godine, pa ce biti lijepa prozracna i nece se preklopiti preko drugih biljaka.
|
|
|
|
![]() |
|
Hvala Dado, dakle moram je odvezati, nema druge, a onda mi sve prekrije, ali neka, bolje nego da je izgubim.
Hvala moon!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Triša....imaš krasnih travica, svaka je na svoj način lijepa, zebrina je bajna.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Oprosti Moon, da bi riječ više rekla.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Trisa ona stipa onako zavezana ce ti istrunuti
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Ove obožavam, tu je takva gužva, ali meni baš super izgleda Zebrina je povezana, a u visinu ide preko 2 metra Ova optička vlakna su u tegli, ma gdje bila prekrasna je ova mini travica Uz ovu mislim da je "dijamant" iznikla neka špicasta trava, ali puštam je Ova bi bila jako interesantna, skoro je plava, samo da ima više mjesta Ova je pak kombinacija i zimi i ljeti uvijek ista |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |