Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Naše dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Naše dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 9394959697 140>
Korisnik
Poruka
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 08:59
Kate moja, pa ti uvijek imaš ljepota u svom vrtu za slikati Clap...Opet ja na ehinaceeu, prava manekenka, ivančica mi je preslatka ali mi nije jasno zašto "možda žuta" trubljica ? A kakva je onda moja, ja sam držala ziher da si mi rekla da je žuta ili ih imaš u više boja? I da, jel ona uopće cvate prvu godinu (ako ne da ne zurim svako jutro u nju, hoće li se pokazati cvjetni pup LOL)Embarrassed ?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 12:26
sve ti je lijepo ali klematis je klematis .......( to je meni najdraži cvijet)Clap
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 07:40
Katić, uvijek radi prođem tvojim slikicama jer naučim imena, zapamtim detalje i vidim puno, puno lijepih biljčica!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 09:07
katica, veliki mi je užitak zaviriti preko plota u tvoje dvorište.ClapClapClap
lijepi pozdrav
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 20:49
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

TongueBila sam na šetnji prije spavanja,uživala i sad imam materejala za snove
Nadam se da su snovi "ružičasti", hvala.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 20:53
Originalno poslano od člana misty-da misty-da napisao:

Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Evo i prvog cvijeta moje "možda žute" trubice
Picture%20854

Baš se osjeća tvoja radost! I tebe svaki cvijetak usrećuje kao i mene, a ova trubica je prekrasna! LOL
Misty, mogu za sebe reći da sam oduvijek voljela cvijeće i da sam ga imala nekad više, nekad manje, ali imala sam ga, ali to nam valjda čini CIF, u posljednje vrijeme se svakom cvijetku toliko radujem, da ponekada sama sebi izgledam smiješno i mislim da sam vam dosadna...
A ova trubica je tek počela svoje trumbetanje, tek se pridružila u cvatnji bijeloj i rozoj "sestri" i njeno vrijeme tek počinje, a da znaš tek kako miriši...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 20:59
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Bome ti se cvijeće odlično drži po ovim paklenim temperaturama.
Ne možeš nas "prevariti"Wink starim slikama, kad imaš datumar!LOL
Moram priznati da sam zadovoljna, jer čak i ove godine sađeno cvijeće se dosta dobro drži, ma ima ga i koje je Dead, ali sve u svemu je OK pogotovo ako se uzme u obzir da je novi dio cvjetnjaka nastajao krajem 5. mjeseca i početkom 6.
Što se datumara tiče ja bih ga maknula da znam, jer znam da neke ljute datumi na slikama, ali nisam skužila kako maknuti Embarrassed.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 21:08
Mira021, hvalana pohvali. Ostiće kada sam kupovala dvoumila sam se između više boja i ove ljubičaste, ali onda sam se ipak odlučila za (uglavnom)  ljubičastu jer imam dosta cvijeća žute boje, a volim taj kontrast...
Medo i Gio u pravu ste za gladiolu, a ona je pravi borac i ja jedva čekam da procvate Tongue.
Stefi hvala, nisam se baš igrala sa kombinacijama kao ti, ali s obzirom na moje okolnosti, dobro je.
Na vrh
jannette77 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 21:14
[QUOTE=kat.rea]Moj zvončić balončić od lani
Picture%20809

Kat-rea jel te mogu zamoliti da mi nešto kažeš o ovom zvomćiću,susjeda mi je danas dala sjemenje iz svog vrta.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 21:15
Originalno poslano od člana jannette77 jannette77 napisao:

nadam se da ćeš biti u pravu,voljela bi imati puno cvijeća jedino nesmijem svugdje saditi jer će biti građevinskih radova(kad to zavisi od financija) pa bi mi onda bilo žao da mi ih unište!

vrtek ti je baš dobar cvijeće prelijepo!
Ja uopće ne sumnjam da će tvoj vrt već dogodine biti pun raznovrsnog cvijeća, ali budućim radovima se da "doskočiti" na način da tamo gdje misliš da će smetati ne sadiš trajnice i grmlje ili drveće, ali za ljetnice, odnosno sezonsko cvijeće... pa ono i traje jednu sezonu. Manje više kod svih je tako da se mora još nešto čekati, nikada nije sve gotovo, nekada su u pitanju financije, nekada ovisiš o drugom paru rukuConfused, nekada kombinacija jednog i drugog i još nedostatak dobre volje za pomoć...
Na vrh
jannette77 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 21:24
Hvala draga biće nešto od mene,već sam sada puno novoga naučila tu sa vama,a i zarazili ste me sa hrpom cviječa tak da od svega toga mora nešto biti.
Hvala ti na savjetima i lijepim riječimasmile78
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 21:36
Ivna, ehinacee sam ti obečala i ima mladih, znači kada se dogovorimo one su tvoje...ivančica je i meni baš lijepa, krupnog cvijeta Tongue. Truba "možda žuta" ti je zbog toga što ona kod mene još nije cvala, pa nisam bila sto posto sigurna kakav joj je cvijet, ali kupila sam ju kao žutu, a imam ja i bijelu i roza...a one su ti malo čudljive frajle, hoće cvast kada se njima prohtije, ja sam ovu moju kupila u jesen 2008., cijelu prošlu godinu ju mazila i pazila, ali frajla neće pa neće. Ovoga proljeća kada sam ju izvukla iz podruma, malo sam ju pošišala, ati si dobila gračice i rekla joj "čuj stara, ti ove godine ak` nebuš cvala na jesen više nejdeš u podrum, buš na lomači završila, pa si ti misli jel hočeš ili nečeš" i bogme se splašila...
A cvjetni pup će ti potjerati kada napravi Y na vrhu, tek nakon Y ili rašlji kreću cvjetni pupovi...

Antonija, klematisi su i meni lijepi, a do prije godinu dana nisam pojma imala kako su lijepi, odnosno smatrala sam ih zahtjevnima smile42pa zaobilazila, a sada ih imam "več" 6.
Anaida, hvala ti, ali baš si me nasmijala, da ti kod mene nešto naučiš, ma daj pa ti znaš o cvijeću više od mene.
Sarić, samo ti zaviruj, a nadam se da češ jednom i stvarno zaviriti...
Jannette, ja ti baš neznam puno o zvončiću balončiću, kupila sam plavoga lani u proljeće, a bijeloga u jesen u Botaničkom vrtu i sada mi prvi put cvate, no imaš link pa si malo pogledaj http://www.svijetbiljaka.com/forum/forum_posts.asp?TID=3774
Nadam se da nisam nikoga preskočila,  a sada vas idem malo daviti...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 21:50
Evo moje "možda žute" trubice
Picture%20873
za sada joj je cvijet bijelo-žuti, no vidjeti ćemo...
Picture%20868
priznajem, očekivala sam intenzivnije žutu boju, ali zato mmmm miris joj je fantastičan i drugačiji od bijele i roza, nekako više slatkast Big%20smile

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 21:53
A imam ja još jedno iznenađenje... moja banana je "trudnica"
Picture%20866
he, he, nešto se porađa iz sredine, ide neki čudan list i izgleda da će cvjetati...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:14
Tri dana se borim sa travom u mojim novim cvjetnjacima, južnom i zapadnom i nako 3 dana... ja pobjednik Wink, pa evo malo slikica;
U hladovini glicinije...
Picture%20876
 gore lijevo pokrivačica tla od Horti - latinski naziv je da polomiš jezik a doslovni prijevod sa neta "biskupska korov" LOL
ispod je iglica od Bigičine svekrve i dolje desni je kameleon, eh sad, da li je od Horti ili od susjede, dobila od obje, a opstao samo jedan Confused
Picture%20877
rododendroni, teglice koje su donedavno bile u hladu, a koje su "tako lijepo zašpricane", ali kako veli Konte, pa nebum ih išla sa krpicom brisati prije slikanja Embarrassed, a ima tu... bijela trubica malecka, dature od Goge zg, moj ščir i divljakuša petunija
Picture%20878
 lijevo je dalija od Šmrčkice koja je počela bacati pupove Big%20smile, desno od nje grmić mirte, ljubičasta matiola i u teglici agapantus ( uz obavezni ščir)
donji red verbena i santolina od Hoye ili Shashe ( dobila pelcere od obje, pa ti znaj čije su)
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:16
trubica ti je prekrasna kao i ostalo cvijećesmile55
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:21
Picture%20879
 prvi ovogodišnji cvijet mojih visokih dalija, a nadam se da ću uskoro otići u visinu i sakriti pozadinu...
Picture%20880
 mini ruže koje mi je zimus kupio MM bile su žute, nakon presađivanja ostale dvije i ja ih posadila nekidan u vrt, da se ne muče u teglici i jedna je dobila ružičasti nahuk po laticama ( kao Gloria Dei), a druga je žuta
Picture%20881
 a u nedjelju je MM kupio još 2 teglice sa mini ružama ( ocvalima), no jedna će za koji dan procvasti... pojma nemam kojih su boja.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:33
Picture%20882
ovaj grmić je valjda gaura
Picture%20883
za ovo sam mislila da je solidago ili zlatnica, no sada kad je procvala meni se čini da ima nekako drugačiji cvijet, a neznam ni donatora
Picture%20884
Lantanina žuta penjačica se polako penje po ogradi
Picture%20885
 a krenula je uz ogradu i Nihina ruža penjačica/puzačica
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:43
Ono je bio južni cvjetnjak, a sad još malo zapadnog...
Picture%20886
moram se malo pohvaliti  sa ovime dok nema ni travke, iz ptičje perspektive... lijevo hibiskusi, sredina digitalisi, desno karanfilići, uz lila/ljubičasti i bijeli je procvao, a gore desno je gazanija od Lantane i ? od Horti.
Picture%20890
 no nisu svi ostići ljubičasti, ovaj je nekak "šučmurasti"
Picture%20892
 pa jedna petunija divljakuša koja nezna koje bi boje bila, ljubičasta ili bijela Wink
Picture%20893
ova dalija je u naravi više narandžasta nego crvena
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:48
Picture%20894
 ovo je ona druga crocosmia, koja nije luciferica
Picture%20895
 ovom cvjetku neznam ime, a donator mislim da je SilveK
Edit: 27.07.2010. išla sam tražiti u "starim stranicama" šta mi je silvek poslala i pronašla naziv cvijeta Rudbeckia laciniata GoldquelleBig%20smile, hvala SilveK.
Picture%20896
 i bijeli lupinus ima nekakav cvijet Confused, prvi je bio još jadniji i ja sam mislila da je kiša kriva, a šta mu je sada krivo ?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 9394959697 140>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,297 sekundi.