Naše dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9394959697 140> |
Korisnik | ||
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kate moja, pa ti uvijek imaš ljepota u svom vrtu za slikati
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
sve ti je lijepo ali klematis je klematis .......( to je meni najdraži cvijet)
![]() |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
|
Katić, uvijek radi prođem tvojim slikicama jer naučim imena, zapamtim detalje i vidim puno, puno lijepih biljčica!
|
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
![]() |
||
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
|
Nadam se da su snovi "ružičasti", hvala.
|
||
![]() |
||
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
|
Misty, mogu za sebe reći da sam oduvijek voljela cvijeće i da sam ga imala nekad više, nekad manje, ali imala sam ga, ali to nam valjda čini CIF, u posljednje vrijeme se svakom cvijetku toliko radujem, da ponekada sama sebi izgledam smiješno i mislim da sam vam dosadna...
A ova trubica je tek počela svoje trumbetanje, tek se pridružila u cvatnji bijeloj i rozoj "sestri" i njeno vrijeme tek počinje, a da znaš tek kako miriši...
|
||
![]() |
||
|
Moram priznati da sam zadovoljna, jer čak i ove godine sađeno cvijeće se dosta dobro drži, ma ima ga i koje je
![]() Što se datumara tiče ja bih ga maknula da znam, jer znam da neke ljute datumi na slikama, ali nisam skužila kako maknuti
![]() |
||
![]() |
||
|
Mira021, hvalana pohvali. Ostiće kada sam kupovala dvoumila sam se između više boja i ove ljubičaste, ali onda sam se ipak odlučila za (uglavnom) ljubičastu jer imam dosta cvijeća žute boje, a volim taj kontrast...
Medo i Gio u pravu ste za gladiolu, a ona je pravi borac i ja jedva čekam da procvate
![]() Stefi hvala, nisam se baš igrala sa kombinacijama kao ti, ali s obzirom na moje okolnosti, dobro je.
|
||
![]() |
||
jannette77 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 138 |
|
![]() |
||
|
Ja uopće ne sumnjam da će tvoj vrt već dogodine biti pun raznovrsnog cvijeća, ali budućim radovima se da "doskočiti" na način da tamo gdje misliš da će smetati ne sadiš trajnice i grmlje ili drveće, ali za ljetnice, odnosno sezonsko cvijeće... pa ono i traje jednu sezonu. Manje više kod svih je tako da se mora još nešto čekati, nikada nije sve gotovo, nekada su u pitanju financije, nekada ovisiš o drugom paru ruku
![]() |
||
![]() |
||
jannette77 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 138 |
|
Hvala draga biće nešto od mene,već sam sada puno novoga naučila tu sa vama,a i zarazili ste me sa hrpom cviječa tak da od svega toga mora nešto biti.
Hvala ti na savjetima i lijepim riječima
![]() |
||
![]() |
||
|
Ivna, ehinacee sam ti obečala i ima mladih, znači kada se dogovorimo one su tvoje...ivančica je i meni baš lijepa, krupnog cvijeta
![]() A cvjetni pup će ti potjerati kada napravi Y na vrhu, tek nakon Y ili rašlji kreću cvjetni pupovi...
Antonija, klematisi su i meni lijepi, a do prije godinu dana nisam pojma imala kako su lijepi, odnosno smatrala sam ih zahtjevnima
![]() Anaida, hvala ti, ali baš si me nasmijala, da ti kod mene nešto naučiš, ma daj pa ti znaš o cvijeću više od mene.
Sarić, samo ti zaviruj, a nadam se da češ jednom i stvarno zaviriti...
Jannette, ja ti baš neznam puno o zvončiću balončiću, kupila sam plavoga lani u proljeće, a bijeloga u jesen u Botaničkom vrtu i sada mi prvi put cvate, no imaš link pa si malo pogledaj http://www.svijetbiljaka.com/forum/forum_posts.asp?TID=3774
Nadam se da nisam nikoga preskočila, a sada vas idem malo daviti...
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
![]() |
||
|
Tri dana se borim sa travom u mojim novim cvjetnjacima, južnom i zapadnom i nako 3 dana... ja pobjednik
![]() U hladovini glicinije...
gore lijevo pokrivačica tla od Horti - latinski naziv je da polomiš jezik a doslovni prijevod sa neta "biskupska korov"
![]() ispod je iglica od Bigičine svekrve i dolje desni je kameleon, eh sad, da li je od Horti ili od susjede, dobila od obje, a opstao samo jedan
![]() rododendroni, teglice koje su donedavno bile u hladu, a koje su "tako lijepo zašpricane", ali kako veli Konte, pa nebum ih išla sa krpicom brisati prije slikanja
![]() lijevo je dalija od Šmrčkice koja je počela bacati pupove
![]() donji red verbena i santolina od Hoye ili Shashe ( dobila pelcere od obje, pa ti znaj čije su)
|
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
trubica ti je prekrasna kao i ostalo cvijeće
![]() |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
|
![]() mini ruže koje mi je zimus kupio MM bile su žute, nakon presađivanja ostale dvije i ja ih posadila nekidan u vrt, da se ne muče u teglici i jedna je dobila ružičasti nahuk po laticama ( kao Gloria Dei), a druga je žuta
a u nedjelju je MM kupio još 2 teglice sa mini ružama ( ocvalima), no jedna će za koji dan procvasti... pojma nemam kojih su boja.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
Ono je bio južni cvjetnjak, a sad još malo zapadnog...
moram se malo pohvaliti sa ovime dok nema ni travke, iz ptičje perspektive... lijevo hibiskusi, sredina digitalisi, desno karanfilići, uz lila/ljubičasti i bijeli je procvao, a gore desno je gazanija od Lantane i ? od Horti.
no nisu svi ostići ljubičasti, ovaj je nekak "šučmurasti"
pa jedna petunija divljakuša koja nezna koje bi boje bila, ljubičasta ili bijela
![]() ova dalija je u naravi više narandžasta nego crvena
|
||
![]() |
||
|
![]() ovom cvjetku neznam ime, a donator mislim da je SilveK
Edit: 27.07.2010. išla sam tražiti u "starim stranicama" šta mi je silvek poslala i pronašla naziv cvijeta Rudbeckia laciniata Goldquelle
![]() i bijeli lupinus ima nekakav cvijet
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9394959697 140> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |