Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9394959697 282> |
Korisnik | |
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I meni se cinilo da vidim lavandu ali sam mislila da ne vidim dobro..
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
cure drage što se čudite,pa to je slavica-ona mene više ne može iznenaditi.od nje svašta lijepog očekujemo
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
na prvoj slici je oenothera missouriensis, puzavih stabljika i krupnih cvjetova koji se otvaraju u predvečerje i traju idući dan. cvjeta cijelo ljeto. uskoro će odbaciti sve nadzemne djelove i zbog toga obilježi mjesto gdje je bila. na proljeće će potjerati jako puno crvenkastih izdanaka koji se mogu odrezati od matične biljke i razmnožiti. Na drugoj slici je phygelius, vrtna fuksija. Dobila sam sadnicu prošle godine, cijelu zimu sam strahovala da će se smrznuti a on je sve pregrmio i ostao zelenih listova! ove godine se pretvorio u veliki grm, cvjetao cijelo ljeto i pružio mlade korjenove izdanke i pola metra okolo. ove jeseni sam ga presadila na bolje mjesto i on i dalje cvjeta. ni dva dana mraza ga nisu omeli. njegovu posebnu ljepotu vidiš tek kada se sagneš do zemlje i zaviriš u žutu unutrašnjost njegovih cvjetića! sigurna sam da ćeš u njemu uživati. Na trečoj slici je jedna od najotrovnijh biljaka-jedić, aconitum. sve mu je otrovno, čak i pelud. pročitala sam da ga oprašuje samo jedna vrsta bumbara. zbog svoje otrovnosti je i dobio ime jedić- jed, jad. pogledaj mu pupove kako demonski izgledaju a i otrovno ljubičasti cvjetovi su i neobični i prelijepi i opasni! sutra, samo za tebe, stavljam slike sičušnih cvjetića biskupske kapice. koliko nenametljive ljepote ima u tim cvjetićima koji izgledaju kao male orhideje, i srcolikim zimzelenim listovima...baš kako i dolikuje biljci koja ima priču! ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
šaljem ti puno ![]() |
|
![]() |
|
ove godine i nema puno cvjetova jer sam ju kasno orezala. Kada joj , nakon prve cvatnje, orežem cvjetove koji se nisu potpuno otvorili, imam dvije koristi- ne otpadaju joj cvjetići kada se osuši i u jesen bogato cvate. ali ovog ljeta ju nisam mogla oteti pčelicama, čitavi rojevi su se skupljali u njezinim mirisnim grančicama. miska ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
stvarno je za divit se ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Za tebe Free,slike koje ti nedostaju.
![]() ![]() ![]() ![]() i još jedna,ali sada će ti nedostajati biljka-do proljeća. ![]() Jedan ljetni dan na početku jeseni kada nisam u blatnim patikama. ![]() i za kraj-buket bisera! ![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ajme biseri tako lijepe ih samo priroda može napraviti.niti jedan slikar ne može
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Vidim da je "moja" lavanda sve oduševila pa kako tek djeluje na mene...
![]() Oooooo, jedna elegantna gospođa šeće vrtom!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Kapice su predivne, biseri također.
Takvu ljepotu i savršenstvo može samo majka priroda stvoriti i darovati nama da se divimo i uživamo. A kraj ovakve bombe - nije ni čudo kad vrt eksplodira! ![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
predivno sve opet I opet, ali dama u vrtu je kao I vrt : lijepa I elegantna
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Jurto kod tebe,za mene znači sreća cijeli dan.
Buket bisera
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Dama s biserima...
Prekrasne dvije fotografije koje sam ja u jednu spojila u mislima.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
LYSIMACHIE U MOM VRTU
Lysimachia ciliata "Firecracker" ![]() Lysimachia clethroides ![]() Lysimachia punctata "Alexander" ![]() Lysimachia nummularia "Creeping Jenny" ![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
bome si prava dama i figurativno i stvarno
![]() ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Za najvrijedniji cvijet u cvijecu
![]() |
|
![]() |
|
Mari, draga, večeras ti zahvaljujem za tri poruke.
Najviše me obradovala ona koju sam samo ja pročitala! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mari, zaboravila sam ti odgovoriti na pitanje kako održavam liniju,
ne održavam je, jedino što mogu reći i mislim da je baš sve u tome- imam dobre gene! |
|
![]() |
|
ajama
desert rose dadinica klaudija Belina Anaida miska drage moje, hvala vam na posjeti i komentarima!!! ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9394959697 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |