Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 9394959697 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2013 u 18:00
I meni se cinilo da vidim lavandu ali sam mislila da ne vidim dobro..smile157pa nisam pitala
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2013 u 19:33
cure drage što se čudite,pa to je slavica-ona mene više ne može iznenaditi.od nje svašta lijepog očekujemo
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2013 u 23:38
Originalno poslano od člana Free Free napisao:

Ovo je još jedna tvoja biljka u mome vrtu, baš uživam u razmišljanju da će i u mene sljedeće godine procvasti !!!

I ona tvoja ljepotica krasti će mi vrt !!      PPPPP... zapisano ni njeno ime u glavi al neznam na kojoj stranici !  Pygelius LOL Pašla sam stranicu !

Sada, ako imaš trenutak za mene, slikni i biskupovu kapicu, fali mi samo njezin lik !!

A ovog jednoglavog aliena imam već godinama, ali nikad mi nije palo na pamet da ga slikam ovako !!  Odlična fotka !!!

Jako mi se sviđa tvoja jesenja paleta boja u vrtu, ali jako si me obradovala slikama plavih jesenjih detalja !!

draga moja,
na prvoj slici je oenothera missouriensis, puzavih stabljika i krupnih cvjetova koji se otvaraju u predvečerje i traju idući dan.
cvjeta cijelo ljeto.
uskoro će odbaciti sve nadzemne djelove i zbog toga obilježi mjesto gdje je bila.
na proljeće će potjerati jako puno crvenkastih izdanaka koji se mogu odrezati od matične biljke i razmnožiti.
Na drugoj slici je phygelius, vrtna fuksija.
Dobila sam sadnicu prošle godine, cijelu zimu sam strahovala da će se smrznuti a on je sve pregrmio i ostao zelenih listova!
ove godine se pretvorio u veliki grm, cvjetao cijelo ljeto i pružio mlade korjenove izdanke i pola metra okolo.
ove jeseni sam ga presadila na bolje mjesto i on i dalje cvjeta. ni dva dana mraza ga nisu omeli.
njegovu posebnu ljepotu vidiš tek kada se sagneš do zemlje i zaviriš u žutu unutrašnjost njegovih cvjetića!
sigurna sam da ćeš u njemu uživati.

Na trečoj slici je jedna od najotrovnijh biljaka-jedić, aconitum.
sve mu je otrovno, čak i pelud.
pročitala sam da ga oprašuje samo jedna vrsta bumbara.
zbog svoje otrovnosti je i dobio ime jedić- jed, jad.
pogledaj mu pupove kako demonski izgledaju a i otrovno ljubičasti cvjetovi su i neobični i prelijepi i opasni!

sutra, samo za tebe, stavljam slike sičušnih cvjetića biskupske kapice.
koliko nenametljive ljepote ima u tim cvjetićima koji izgledaju kao male orhideje, i srcolikim zimzelenim listovima...baš kako i dolikuje biljci koja ima priču!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2013 u 23:45
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Cista poezija za sva osjetila!Jos da mogu miris osjetiti,bilo bi supersmile79<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
draga moja miska, kako si ovo lijepo napisala.
šaljem ti puno
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2013 u 23:55
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Lijepe jesenje slike tvog vrta,jel ja to vidim lavandu da cvate?!Tongue
da mali kaktus, to je lavanda.
ove godine i nema puno cvjetova jer sam ju kasno orezala.
Kada joj , nakon prve cvatnje, orežem cvjetove koji se nisu potpuno otvorili, imam dvije koristi- ne otpadaju joj cvjetići kada se osuši i u jesen bogato cvate.
ali ovog ljeta ju nisam mogla oteti pčelicama, čitavi rojevi su se skupljali u njezinim mirisnim grančicama.

miska
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2013 u 23:59
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

cure drage što se čudite,pa to je slavica-ona mene više ne može iznenaditi.od nje svašta lijepog očekujemo
ajama
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 00:36
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

I meni se cinilo da vidim lavandu ali sam mislila da ne vidim dobro..smile157pa nisam pitala

stvarno je za divit seClapThumbs Up
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 18:51
Za tebe Free,slike koje ti nedostaju.

i još jedna,ali sada će ti nedostajati biljka-do proljeća.

Jedan ljetni dan na početku jeseni kada nisam u blatnim patikama.

i za kraj-buket bisera!

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 20:10
ajme biseri tako lijepe ih samo priroda može napraviti.niti jedan slikar ne može
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 20:30
Vidim da je "moja" lavanda sve oduševila pa kako tek djeluje na mene... Big smile

Oooooo, jedna elegantna gospođa šeće vrtom! Thumbs Up Heart 
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2013 u 22:29
Kapice su predivne, biseri također.
Takvu ljepotu i savršenstvo može samo majka priroda stvoriti i darovati nama da se divimo i uživamo.

A kraj ovakve bombe -  nije ni čudo kad vrt eksplodira! smile55

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 00:08
predivno sve opet I opet, ali dama u vrtu je kao I vrt : lijepa I elegantna SmileClap
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 08:12
Jurto kod tebe,za mene znači sreća cijeli dan.
Buket bisera Clap,za damu koja je do koljena u blatu,ali moja!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 11:56
Dama s biserima...

Prekrasne dvije fotografije koje sam ja u jednu spojila u mislima.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 21:16
LYSIMACHIE U MOM VRTU

Lysimachia ciliata "Firecracker"

Lysimachia clethroides

Lysimachia punctata "Alexander"

Lysimachia nummularia "Creeping Jenny"

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 22:02
bome si prava dama i figurativno i stvarnosmile78kako održavaš linijuTongue
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 22:11
Za najvrijedniji cvijet u cvijecusmile79
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 22:23
Mari, draga, večeras ti zahvaljujem za tri poruke.
Najviše me obradovala ona koju sam samo ja pročitala!        
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 22:31
Mari, zaboravila sam ti odgovoriti na pitanje kako održavam liniju,
ne održavam je, jedino što mogu reći i mislim da je baš sve u tome- imam dobre gene!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2013 u 22:35
ajama

desert rose

dadinica

klaudija

Belina

Anaida

miska

drage moje, hvala vam na posjeti i komentarima!!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 9394959697 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.