Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - STABLA I ZDRAVLJE
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


STABLA I ZDRAVLJE

 Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar
Autor ljekovitog bilja

Pridružen: 24 Travanj 2007
Status: Offline
Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: STABLA I ZDRAVLJE
    Objavljeno: 30 Svibanj 2008 u 08:32

Stabla nas mogu učiniti lijepima. Ženske, ovo se i na vas odnosi.Stabla su puna životne energije, koju svatko može besplatno iskoristiti za sebe, kako bi se osjećali bolje iznutra gdje je duša i izvana, gdje nas svi vide.

Esencije iz lišća,plodova i kore stabala služe za ishranu kože  i kose, a koriste  i duši. ZELENA boja stimulirasva osjetila.Zeleno proizvodi pravi prasak dobrih osjećaja, može čak i dovesti do ozdravljenja. Naročito pomaže kod bolesnika koji su operirani i imaju pogled na zelenilo izvan sobe. Zeleno ima opuštajuće, smirujuće i protustresno djelovanje. Istočnjačko i indijska vjerovanja uče da zeleno stimulira srčanu čakru, a zapadnjačka istraživanja pokazuju da valovi boja preko žlijezda utječu na hormone. Potiče izlučivanje hormona sreće, pomaže kod sprječavanja visokog tlaka. Svatko tko krene u šetnju šumom zna kako na njega djeluje pogled na zeleno drveće.
BADEM -za ispucane usne, osjetljiv ten,grube laktove ili oštećenu kosu - pomoću bademovog ulja bogatog proteinima ili vlažnog bademovog mlijeka sve će ponovno omekšati.
Savjet za čišćenje: lagano utrljati bademovo ulje na lice, višak ukloniti toplom vodom. Od mljevenih badema i vode može se napraviti smjesa za peeling koja također uklanja i prhut u kosi.
DUD - Kod hormonalnih promjena i prekomjernom izlaganju suncu na licu i rukama može doći do  pigmentacijskih mrlja. Japanke su koristile ekstrakt duda kao prirodno sredstvo za izbjeljivanje. Dud će se pobrinuti za željenu svijetlu porculansku put, izblijediti male smeđe mrlje i izjednačiti izgled kože....
ČEMPRES za čišćenje kože. Eterična ulja mladih grančica odstranjuju otrove i uklanjaju nečistoće iz pora. Kao sastavni dijelovi šampona zaustavljaju stvaranje prhuti i uravnotežuju iziritiranu kožu.
BREZA pomaže kosi koja je oštećena uslijed hormonalnih poremećaja ili stresa ili pak zbog dužeg nošenja kape kada se počne mastiti. Ekstrakt breze (od listova i kore) u kojem ima tanina, eteričnih ulja, flavonoida, vitamina C - sve to potiče prokrvavljenost, regulaciju taloženja nečistoća i blago rastvara prhut. Kao sastavni dio krema ekstrakt breze čini kožu finijom i jača njenu zaštitnu barijeru.
MASLINA njeno ulje daje kosi sjaj sve do vrhova vlasi. Sprečava gubitak vlage , a zasićene masne kiseline koje su slične lipidima daju koži glatki izgled. Za ten su izvrsni i ekstrakti iz listova masline.  Sprečavaju nastanak bora.
LIPA za izmučen ten koriste losioni  kreme s ekstraktom cvijeta lipe, odmah umiruje i oporavlja. Uravnotežuje kožu.
KESTEN protiv osjetljive i crvene kože. Ekstrakt smanjuje otekline oko očuju. Potiče cirkulaciju i ispunjava energijom. Ekstrakt divljeg kestena sprječava nakupljanje tekućine i djeluje protiv učinka teških i umornih nogu......
MI
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
on the cloud View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 24 Ožujak 2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 258
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje on the cloud Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 16:28
   Da, svatko tko ima imalo duha, one životne dubinske forme koja utjelovljuje duševni supstrat koji nas čini plemenitima i neperforiranima u modalitetu svijesti, ima potrebu, barem ponekad, okovati oko za pokoju zelenu formu koja zrači životom, ljepotom i ljubavlju.
Priroda je nešto najizrazitije, najčišće i najljepše, pored inih, netaknutošću duha i energije, sličnih stvari.
Zapravo, svaki bi je čovjek sam morao osjetiti, pružiti si to esencijalno utjelovljenje istinske zabrazdanosti samo pozitivnom.
Stoga, u pravih zaljubljenika u prirodu, u kontaktu s njom, onaj zacakljeni bistar pogled i oduševljenje koje proizlazi od uistinu božanskog, ne ostaje samo na osmijehu, već se figurira mnogo dublje - u samu oazu vlastite nutrine.
Nije to pretjerivanje.
Zapravo je teško opisati emotivni stav koji potiče i luči sama nemušta prirodnost svake biljke, stabla, cvijeta ili ploda. makar ono bilo i otrovno.
Zar i čovjek nije ponekad, u svojoj egocentričnoj zadrtosti, zmija ljutica ili privlačna anđeoska trublja mirisnog cvijeta, no, otrovnog ugriza - ako si neznalica ili jurišnik na svaki egoistični mig.
No, ne moraš biti vrsni poznavatelj botanike, agro i hortikulture da bi uživao i svalio si osjećaj divljenja, na ponekad umorna pleća, koji će te razgaliti i uljepšati svaki materijalistički stav naspram šture figuracije svakodnevice.
Naravno da duša čezne za ljepotom, kao što i oko bilježi prekrasnu ili manje, ali u svakom pogledu, savršenu formu i diči se saznanjem i posjedovanjem - fizički ili misaono - memorijom mirisa dodira, pogleda, čak i okusa.
I naravno, da svaka biljka, svako stablo ulijeva osjećaj poštovanja i samopoštovanja ako se posjeduje osjećaj za takvu živu formu.
 
   Ja "posjedujem" veliku površinu uz vikendicu na kojoj stvaram svoju verziju vlastitog arboretuma, parka, ili raja, (svejedno kako se nazivlje)..., uz šumu, od nekada šikare i prašume.
Bila sam slobodna uništiti jedan neugledan dio da bih stvorila sebi ugodniji - oku i duši.
Svako drvo, ostavljeno je s ljubavlju i svaki habitus istog, od negdašnjeg staništa u kojem su ostala ta izabrana stabla, zahvaljuje mi svojom ljepotom.
Ja volim njih. Ona vole mene i to je ciklička vrtnja..., krug u kojem se nitko ne pokorava nikome, već se ubire pozitivni danak ljubavi prema prirodi,  djelujući blagotvorno.
A sad, tko informativno ima više znanja, zna i poneku ljekovitu formulu jednostavnih recepata, i ako je voljan materijalizirat će je za svoje i nečije dobro.
 
Ja sam, u suštini, za onaj misaoni nedirnuti, nepotkupljivi pogled na cjelovito bogatstvo i podsticanje njihovog neuništivog sklada pri svakom koraku u ovozemaljskiraj.
Na vrh
batata View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan
Avatar

Pridružen: 02 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 70
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje batata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2008 u 17:11
točno znam o čemu pričate Smile

ono, zaboraviš ama baš sve, pa čak i tko si i samo buljiš u zelenilo i uživaš
tako je savršeno i jednostavno (i još ako potočić žubori.....)

hehe, al zato sam već dva puta fljosnula na jednim stepenicama kad sam se zabuljila u drveće sa strane LOL
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar
Autor ljekovitog bilja

Pridružen: 24 Travanj 2007
Status: Offline
Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2008 u 19:10
I kakav je osjećaj slobodnog pada ?
Na vrh
on the cloud View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 24 Ožujak 2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 258
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje on the cloud Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2008 u 12:57
Ivane, a jesi li ga ti kada osjetio!? Možda u drugim situacijama, hmmm!!!?
 
Batata, naravno da je zaljubljeniku u prirodu, i najposlije, estetiku same prirode, svašta moguće, pa i neki nezgodni događaji...
Tko ih nije iskusio, bože moj...
Ali priroda je nadahnuće i inspirativni poticaj... I to je neosporno!!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.