bolesti; tripsi, bakterije, crvena paukov |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Vlatka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 30 Lipanj 2008 u 22:40 |
Ne vidim da ima tema BOLESTI- LIJECENJE ili mi je promaklo. Kako god, ak nekaoima iskustva molim pomoc.
Donijela sam na balkon andjeosku trubu i cini se s njom i crvene paukove grinje i tripse jos jesenas. Kako sam pocetnik, mislila sam proci ce a ono "vrag". Vecina mi se cvijeca razbolila, fuksija, vodenika ilovor visnja dobili crvene paukove grinje. Tripsi su sa sobom donijeli i bakterije, vecina pelargonija se razbolila... Rano proljetos jedan sobna biljka dobila stitaste usi- to sam rijesila BOXER-om. Danas sam sve pospricala sa CHROMOGOR 40. To su mi preporucili u biljnoj apoteci u Chromosu. Smrdi ko vrag, malo me i nos "svrbi". PITANJE; vi stari cvjetoljupci imate iskustva s lijecenjem? Provela sam nekoliko sati u knjizaru citajuci sve do cega sam dosla, nekoliko veceri provela online trazeci slikice, zvala "Gaiu", zvala i poljoprivrednu savjetodavnu sluzbu... Sve u svemu rekose mi da za bakterije nema pomoci ![]() Ima ko drugcije iskustvo? U komi sam p.s. ak nekome treba CHROMOGOR 40 nek se javi, imam viska ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nažalost, istina je da ćeš većinu morati baciti. Većina preparata koja postoji je preventiva, ali moraš i znati da je oboljenje znak slabosti biljke, jer ako je biljka "jaka" i pravilno njegovana, manja je vjerojatnost da se zarazi. Što se tiče peralgonija, ako nije tako strašno zaražena ukloni sve zaražene dijelove i najbolje spali da ne bi dalje širila zarazu, pa možda nešto bude od preostalih zdravih djelova. Bitno je i da biljke nisu u prevelikoj "gužvi", to pogoduje razvoju zaraze i širenju nametnika. Prirodni preventivni preparati protiv gljivičnih oboljenja su prskanje obranim mlijekom, čajem od preslice, paprati ili luka i češnjaka, te postoje i sredstva na bazi algi. Inače u budućnosti stalno prati izgled biljki, čim primjetiš "sumnjivi" list, odmah ga ukloni s biljke.
|
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jel taj cromogor ubija i one uši koje su u paučini i ostavljaju ljepljivi trag na biljci?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |