Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Poremećaji- konkretni recepti
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Poremećaji- konkretni recepti

 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 13>
Korisnik
Poruka
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 01:48
Jedan od recepata za koje sam imala najpozitivnije povratne informacije, i jednostavan. Recept potiče od časnih sestara koje spravljaju biljne lijekove.

Za upale jajnika i maternice.

U litru domaće rakije se stavi 250gr domaćeg (eko) peršina lista i korjena.
Drži se 40 dana u staklenci zakopanoj u zemlji, ovo je jako bitno i nijesmile105.Razlog je tama i konstantna optimalna temperatura.
Nakon toga se drži procijeđeno u tamnom i hladnom mjestu. Pije se ujutro i naveče pola do jedne male čašice ( ovisno koliko osoba može podnijeti alkohola), ili samo ujutro.

Poznajem viiše ooba koje su imale jake bolove u jajnicima i maternici , kronične upale, prehlade ženskih organa, posljedice carskog reza. Svi koji su probali kažu da djeluje. Jedna žena, koja je redovito bila na hitnoj zbog dotičnih tegoba, kaže da joj je sunce obasjalo tamu, kad je to trošila i više nema tih tegoba u starom obliku.
Probajte, jednostavno je.Thumbs%20Up
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 02:37
Monna ja i ti smo prijatelji u nevolji. Ja imam usporen metabolizam i cijeli život ti je borba sa kilogramima. Moj savjet  je da počneš vježbati, i tim aktiviraš krvotok, žlijezde i hormone. Bez toga ni dijeta nema smisla,a o pokretanju metabolizma ništa, gladovanje ga usporava.

Važno je odmah nakon ustajanja napravit barem 10 min vježbi, da se digne sistem sagorjevanja. Dnevno ( bar svaki drugi dan) raditi sat vremena vježbe do znoja. Tek nakon 30-40 min dođe do topljenja masnoća. Raditi prvo anajrobne vježbe( bučice), pa aerobne ( aerobik, taebo). Brat mi trenira 2 borilačka sporta pa mi daje upute.
Ovo ne da će ti dići metabolizam ( kad se znojiš, tad goriš i sagorjevaš salo), nego poboljšati probavu i olakšat klimakterij ( ako u to ulaziš).

U temi prije ove sam napisala japanske biljke za metabolizam bročika, ivanjsko cvijeće, list maline, sjeme komorača . Ovo je iz neke emisije o Japanu. Mislim da je i zeleni čaj jako koristan.
Nemoj jesti nakon 7 sati naveče i pazi što jedeš.

I tek tada ti čajevi i tajne recepture mogu pomoći da sagoriš masnoću, a ne izbaciš tekućinu koja se vrati.
Bitno je da i jetra funkcionira dobro, ona kad šteka raste škemba. Za to je recimo maslačak i sve gorke salate dar Božiji. I ovosmile213i samo ovo.
Ja osobno kristim pravila prehrane sa niskim glikemijskim indeksom, to ti ublažava glad. Od vježbi kombiniram jogu+pilates i tae bo kući ( obožavam tae bo).


Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 02:39
Za Trišu i Feminu- Nedavno je bila Oprah emisija upravo o problemima kod žena pogotovo kad se prođe 35-ta godina. Moguće da vam i nešto nedostaje u tijelu kad stolica postaje problematična.
 Preporuka za one koji uzimaju kalcij, da to bude kalcij - citrat (magnezij+ kalcij+D vitamin) taj oblik nestvrdnjava stolicu i olakšava probleme mokraćovoda i sprečava kamence bubrega. Takođe preporučili su lanene sjemenke mljevene i omega 3 kiseline( riblje ulje).
Mislim da su spominjali da žene u tim godinama moraju smanjiti upotrebu žitarica , ali neznam zbog čega, uglavnom otežava probavu.
Moj savjet je da pokušate piti eko maslinovo ulje bar žlicu na dan, možda pomogne.Thumbs%20Up
Nekome povećana količina C vitamina čini čuda za stolicu, kiwi ,  borovnice.....
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 11:46
Maslinovo ulje trošim svaki dan.I to svoje domaće, i zaista eko.
Uzimam svakodnevno do 500 mg C-vitamina radi drugih problema.
I uz jutarnju vodu, zbilja nemam više takvih problema
Ovo za Mg , Ca i D vit mi se čini ok.
Pokušat ću pronaći takav proizvod.
Hvala, smrcko.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 16 Veljača 2008
Lokacija: .
Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 11:55
Monna-1, osim vježbanja i pravilne prehrane bitno je imati čim više manjih obroka tokom dana, jer se time ubrzava metabolizam. Zabluda je ono što mnogi misle da će smršaviti ako skoro ništa ne jedu, jer na to organizam odgovara usporavanjem metabolizma i čuvanjem energije. Odlično je tokom dana pojesti si jabuku, mrkvu ili neko drugo svježe voće ili povrće, to će ubrzati metabolizam.
Što se tiče probave, u prehranu treba uvesti čim više svježeg voća i povrća bogatih balastnim tvarima, kao što su: jabuke, marelice, kruške, sve vrste bobica, breskve, ogrozd, šljive, grožđe, kupusnjače, cikorija, patliđan, mrkva, krumpir, celer, špinat, koraba, repa. Dakle, čim više sirovo. Dodatno se može pomoći i vježbama koje jačaju trbušne mišiće koji podupiru rad crijeva.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Veljača 2008
Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 15:27
Joj cure, super ste šta sve pišete....prave ste enciklopedije!!!
 
Ja već mjesec dana pijem 4 dc, tople vode i žlicu mljevenog lana, jer sam čula da je topla voda dobra za kolesterol....pa ćemo uskoro vidjeti da li je to točno...
 
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 15:36
Originalno poslano od člana monna-1 monna-1 napisao:

E nisam više tinejdžerica (hvala bogu Wink), pa mi se skupilo 5 kg viška, sad bih ja to skinula, ali uz neki biljni pripravak!
Ajmo sad, recept na sunce!




griva ne šuti nego je nije bilo doma!!! šta baš svaku večer i svaki vikend  moram biti na kompu?? jadne li mi mladosti mojesmile180 , kuku leelleeee!!


... no, kako bacih pogled i na ove komentare nadomjeske prehrani.... ja osobno sam potpuno protiv toga!!!...nikakvi vitamini, minerali i ostalo zaljevanje gnojivom!!! ..tijela, no!!! ja nisam bar 10 god uzela niti jedan tabletiran vitamin i zdravija nego ikad.... a pogotovo željezo i kalcij.... no...da ne spetljam i ne duljim... naša tjela su napravljena tako da ako jedemo povrće, voće (  i  meso tko ga jede)... ono ne samo da iskorištava te vit i min iz prehrane nego ga i samo stvara!!!...ona stranja ( sa oproštenjem!!) od mljeka sa dodatkom kacija i margarina sa dodatkom omega 3 masnih kiselina su urnebesan humor... za umrijeti od smijeha....)

... neću duljiti .... to mi je teško inače..... ali moj savjet ti je da 1. izbaciš sve te umjetne dodatke prehrani jer te to samo truje i usporava ti metabolizam.... najklasičnija anemija koju sam i ja imala godinama - željezo mi je često bilo 3 je samo stra toga da ga tijelo ne uzima iz namirnica jer je izšokirano reklamama umjetnih dodataka ( =moje stanice tijela su bile zavarane i obmanjene prisutstvom kvazi željeza i kvazi kalcija i kvazi ostalog... koje se nije moglo apsorbirati...ali je stalno slalo poruku- tu sam, u krvi sam ti, ne moraš se truditi i izvlačiti drugo željezo iz hrane, iz mesa i šljiva, grožđica...... zašto se mučiti i prerađivati kad sam ti tu u krvi.....no, to se drastično promjenilo kad sam čak i cedevitu izbacila iz upotrebe......


.......ovo ću vikati, nek mi ljudi oproste ali mora se: IMA U BURZI ( RIJEČKI OGLESNIK) KOLUMNA ARSENA MILETIĆA VEĆ GOOOOODINAMA NA TEME OBMANA FARMACETUTSKIH INDUSTRIJA.... bacite pogled... možda ju piše već 10 god... ne znam... ali da se izgradi sasvim drugačiji pogled to je istina...


...dakle izbaciti dodatke prehrani, ako ti treba željeza, koristi koprivu, ako ti treba omega masnih kiselina pijj svako jutro žlicu lanenog ulja, ako ti treba kalcija... jedi sezam...

...ja sam u jednom periodu u 2,5 mj natukla 30 kg.... ne ppitajte kako ( svi nalazi su bilu normalni, štitnjača, jetra, hormoni) .... skinula sam ih koristeči zonu ( "prehrana u zoni","kuharica u zoni" neću vam objašnjavati sustav, dugo je, podudite knjigu u knjižnici)..u prva 2 tjedna palo mi je 12 kg preko čajeva.... moje neke udarne kombinacije koje ne bih javno preporučavala...ovako preko foruma... ali jasno je ko dan da je velika većina tih 12 kg bila voda....ostatk sam skinula tokom sljedeća 4 mj....

.... ujutro na prazan želudac preporučam čašu tople vode i odmah iza nje žlicu maslinova ulja, odmah nakon toga jesti ( jesti ujutro je obavezno!!) sve obroke planirati tako da se bukvalno jede svaka 2-3 h.... nesmije se pregladniti...dakle ako nešto kuhate, podjelite to u posudice i nosite sa sobom na posao!!!... cijelokupni takav obro nesmije biti veći nego količina koja stane u 1 šaku i obavzno uz to popijte i 1 čašu vode...... kuhajte si čajeve, kopriva je super za mineralizaciju ( ali ako imate nizak tlak nemojte ništa diuretski jer će vam još više pasti)...ako vam je tlak nizak ( često kod žena...ružmarin je dobar izbor....lagano će vam čistiti jetru i osvježavati vas) ... koji god čaj da je u pitanju najvažnije je da nije umjetni ( ala arome neke unutra...ako nemate domaće bilje - ČITAJTE deklaracije na proizzvodima..... i moj savjet je definitivno kuhati čajeve i noiti po pola l sa sobom ali slabe čajeve!!!... kad krenete na djetu i počnete mršaviti- organizam znači mora sam sebe jesti - on je u panici i ako pijete jako gorke čajeve - kičica, pelin.... moje osobno mišljenje je da oni potiču glad stimuliranjem jetre koja onda stimulira žuč koja izbacuje žučne kiseline koje stimuliraju posredno osjećaj gladi!!! i opet ste još dublje u tanjuru!!!dakle odabrati čaj koji vam se sviđa, napraviti ga na upola jačine i pijuckati ga tokom dana.... vrlo je dobar kantarion koji će djelovati i antidepresivno ( što je vrlo često kod dijeta), lagana kadulja koja će balansirati ženske hormone ( koji su osjetljivi kod dijeta), kamilica koja uljuljkava i umiruje, menta koja osvježava i umiruje, vrisak koji osvježava i potiče libido p čovjek živne.....
...moj savjet je jesti neku sitničicu prije spavanja ...npr jedan integralni keks ili nešto lagano... ili što vam paše ali da nije kalorično i vrlo mal količinu.... jer ako smo loše apavali jer smo gladni... koma nam je dan...a i treba stalno ubacivati nešto u kljun- dakle CILJANO smisliti jelovnih i svaka 2-3 h jesti 1 šačicu hrane!!! dnevno treba biti bar 5 obroka svih ISTO velikih a idealno bi bilo 7...

bok
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 15:45
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Čitam i čudim se, stavarno si daješ truda, pa da te i ja malo zagnjavim.
Problem neredovita stolica, kažu lijena crijeva, ma što ja znam, probala te neke gotove čajeve, ali nije bilo nikakvih rezultata, možda možeš pomoć savjetom da probam nešto drugo.



...ako sena i krkavina ne drže vodu ( ali one su samo kad reba "pogurati") najbolje je naučiti crijeva da sama traže pomak.... ujutro 1 čaša vode mlačne na prazan želudac pa odmah nakon tog a 1 velika žlica maslinova domaćeg ulja..... i genijalna stvar su sjemenke lana ALI moraju biti samljevene i pite sa PUNO vode...ako nisu samljevene neće dovoljno pusitit sluzi koja potićče crijeva i na rad ali i olakšava prolaz stolici- mehanički....ali i nedsanljevene neće ispustiti omega 3 masne kiseline.....  a sa puno vode zato jer su one vrlo specifične i pune vlakana na način da pocuclaju svu vodu uokolo u  sebe i ostave vam crijeva još suhlja nego prije ako niste pili dosta vode..... u mlincu za kavu po par sek ( da ne pregori) samljeti i držati par dana u staklenci u frižideru ( da ne užegnu ...nezasičene masne kiseline + zrak= oksidacija) ...i dodavati u npr jogurt 1-2 male žl prije spvanja.... ali 1 mala žličica zakuhana sa šalicom vode u čaj pa tako 3 x dnevno je ono što vam treba....+ tu sluz koja izađe u čaju je vrlo dobro nazati na lce malo ( ipak ju treba popiti :O)) --- za bore... :O)))... i jesti što više jušno.... no najbitnije je naviknuti crijeva da sama traže....ako navečer popijete senu/krkavinu ili lan sa čašom vode - čaj...do ujutro će vas tražžiti van i tako svako jutro... pa će polako sama krenuti u tom smjeru... :O))


- u postu iznad sam pisala svoje mišljenje o gorkim tvrima i mršavljenju...to snažno pitiče jetru ali to je samo za one sa extra čvrstim karakterom jer je zvjerska glad....nakon...
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 15:51
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Jedan od recepata za koje sam imala najpozitivnije povratne informacije, i jednostavan. Recept potiče od časnih sestara koje spravljaju biljne lijekove.

Za upale jajnika i maternice.

U litru domaće rakije se stavi 250gr domaćeg (eko) peršina lista i korjena.
Drži se 40 dana u staklenci zakopanoj u zemlji, ovo je jako bitno i nijesmile105.Razlog je tama i konstantna optimalna temperatura.
Nakon toga se drži procijeđeno u tamnom i hladnom mjestu. Pije se ujutro i naveče pola do jedne male čašice ( ovisno koliko osoba može podnijeti alkohola), ili samo ujutro.

Poznajem viiše ooba koje su imale jake bolove u jajnicima i maternici , kronične upale, prehlade ženskih organa, posljedice carskog reza. Svi koji su probali kažu da djeluje. Jedna žena, koja je redovito bila na hitnoj zbog dotičnih tegoba, kaže da joj je sunce obasjalo tamu, kad je to trošila i više nema tih tegoba u starom obliku.
Probajte, jednostavno je.Thumbs%20Up



...čul sam da je ta receptura dobra....ali treba istaknuti i to da ovome trudnice nesmiju niti bllizu jer im može izazvati pobačaj !!!



Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
ZLATNI DONATOR

Pridružen: 04 Siječanj 2008
Lokacija: Rijeka
Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 19:31
Cure naravno daću poslušati savjet i probati, jer sve je bolje nego biti napuhan kao balon, i stalno imati neki neugodan osjećaj.
Znam sa treba biti uporan, a naravno da sam primjetila veliko poboljšanje kad su recimo smokve, šljive ili trešnje u većim količinama, onda mi je super.
 
Hvala vam na trudu.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Veljača 2008
Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 08:53
Originalno poslano od člana griva1978 griva1978 napisao:

Originalno poslano od člana monna-1 monna-1 napisao:

E nisam više tinejdžerica (hvala bogu Wink), pa mi se skupilo 5 kg viška, sad bih ja to skinula, ali uz neki biljni pripravak!
Ajmo sad, recept na sunce!




griva ne šuti nego je nije bilo doma!!! šta baš svaku večer i svaki vikend  moram biti na kompu?? jadne li mi mladosti mojesmile180 , kuku leelleeee!!


... no, kako bacih pogled i na ove komentare nadomjeske prehrani.... ja
osobno sam potpuno protiv toga!!!...nikakvi vitamini, minerali i ostalo zaljevanje gnojivom!!! ..tijela, no!!! ja nisam bar 10 god uzela niti jedan tabletiran vitamin i zdravija nego ikad.... a pogotovo željezo i kalcij.... no...da ne spetljam i ne duljim... naša tjela su napravljena tako da ako jedemo povrće, voće (  i  meso tko ga jede)... ono ne samo da iskorištava te vit i min iz prehrane nego ga i samo stvara!!!...ona stranja ( sa oproštenjem!!) od mljeka sa dodatkom kacija i margarina sa dodatkom omega 3 masnih kiselina su urnebesan humor... za umrijeti od smijeha....)

... neću duljiti .... to mi je teško inače..... ali moj savjet ti je da 1. izbaciš sve te umjetne dodatke prehrani jer te to samo truje i usporava ti metabolizam.... najklasičnija anemija koju sam i ja imala godinama - željezo mi je često bilo 3 je samo stra toga da ga tijelo ne uzima iz namirnica jer je izšokirano reklamama umjetnih dodataka ( =moje stanice tijela su bile zavarane i obmanjene prisutstvom kvazi željeza i kvazi kalcija i kvazi ostalog... koje se nije moglo apsorbirati...ali je stalno slalo poruku- tu sam, u krvi sam ti, ne moraš se truditi i izvlačiti drugo željezo iz hrane, iz mesa i šljiva, grožđica...... zašto se mučiti i prerađivati kad sam ti tu u krvi.....no, to se drastično promjenilo kad sam čak i cedevitu izbacila iz upotrebe......


.......ovo ću vikati, nek mi ljudi oproste ali mora se: IMA U BURZI ( RIJEČKI OGLESNIK) KOLUMNA ARSENA MILETIĆA VEĆ GOOOOODINAMA NA TEME OBMANA FARMACETUTSKIH INDUSTRIJA.... bacite pogled... možda ju piše već 10 god... ne znam... ali da se izgradi sasvim drugačiji pogled to je istina...


...dakle izbaciti dodatke prehrani, ako ti treba željeza, koristi koprivu, ako ti treba omega masnih kiselina pijj svako jutro žlicu lanenog ulja, ako ti treba kalcija... jedi sezam...

...ja sam u jednom periodu u 2,5 mj natukla 30 kg.... ne ppitajte kako ( svi nalazi su bilu normalni, štitnjača, jetra, hormoni) .... skinula sam ih koristeči zonu ( "prehrana u zoni","kuharica u zoni" neću vam objašnjavati sustav, dugo je, podudite knjigu u knjižnici)..u prva 2 tjedna palo mi je 12 kg preko čajeva.... moje neke udarne kombinacije koje ne bih javno preporučavala...ovako preko foruma... ali jasno je ko dan da je velika većina tih 12 kg bila voda....ostatk sam skinula tokom sljedeća 4 mj....

.... ujutro na prazan želudac preporučam čašu tople vode i odmah iza nje žlicu maslinova ulja, odmah nakon toga jesti ( jesti ujutro je obavezno!!) sve obroke planirati tako da se bukvalno jede svaka 2-3 h.... nesmije se pregladniti...dakle ako nešto kuhate, podjelite to u posudice i nosite sa sobom na posao!!!... cijelokupni takav obro nesmije biti veći nego količina koja stane u 1 šaku i obavzno uz to popijte i 1 čašu vode...... kuhajte si čajeve, kopriva je super za mineralizaciju ( ali ako imate nizak tlak nemojte ništa diuretski jer će vam još više pasti)...ako vam je tlak nizak ( često kod žena...ružmarin je dobar izbor....lagano će vam čistiti jetru i osvježavati vas) ... koji god čaj da je u pitanju najvažnije je da nije umjetni ( ala arome neke unutra...ako nemate domaće bilje - ČITAJTE deklaracije na proizzvodima..... i moj savjet je definitivno kuhati čajeve i noiti po pola l sa sobom ali slabe čajeve!!!... kad krenete na djetu i počnete mršaviti- organizam znači mora sam sebe jesti - on je u panici i ako pijete jako gorke čajeve - kičica, pelin.... moje osobno mišljenje je da oni potiču glad stimuliranjem jetre koja onda stimulira žuč koja izbacuje žučne kiseline koje stimuliraju posredno osjećaj gladi!!! i opet ste još dublje u tanjuru!!!dakle odabrati čaj koji vam se sviđa, napraviti ga na upola jačine i pijuckati ga tokom dana.... vrlo je dobar kantarion koji će djelovati i antidepresivno ( što je vrlo često kod dijeta), lagana kadulja koja će balansirati ženske hormone ( koji su osjetljivi kod dijeta), kamilica koja uljuljkava i umiruje, menta koja osvježava i umiruje, vrisak koji osvježava i potiče libido p čovjek živne.....
...moj savjet je jesti neku sitničicu prije spavanja ...npr jedan integralni keks ili nešto lagano... ili što vam paše ali da nije kalorično i vrlo mal količinu.... jer ako smo loše apavali jer smo gladni... koma nam je dan...a i treba stalno ubacivati nešto u kljun- dakle CILJANO smisliti jelovnih i svaka 2-3 h jesti 1 šačicu hrane!!! dnevno treba biti bar 5 obroka svih ISTO velikih a idealno bi bilo 7...

bok
 
Evo čitam tvoj post i moram reći da mi je drago da si se dotakla i ove teme!!!
Što se tiče dijete sa "životom u zoni" ja samo mogu reći da bih tu dijetu svakome preporučila. Dijete inače ne volim jer smatram da se čovjek muči bespotrebno budući da se kilogrami vrate brzo, a i ishrana je prilično jednolična.
 
Što se tiče ove dijete fora je u tome da se mora uzimati pravilan omjer masti, bjelančevina i ugljikohidrata i što se jede unutar 4-6 sati. Ali najbolje je to što se jede sve samo se pazi koliko velika porcija treba biti. U biti ja to i nisam zvala dijetom, jer sam jela sve i prilično zdravo se hranila, tako da je to samo promjena načina ishrane.
 
Da ne dužim, ovu dijetu toplo preporučam
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 18 Travanj 2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 10:07
Hvala svima na receptima, probat ću nešto (osim onog s alkoholom, jer ga uopće ne podnosim, sam miris alkohola u nečemu me tjera na povraćane), ali ima ovdje jako dobrih stvari Thumbs%20Up. što se tiče vode, stalno je pijem, čak se i noću budim i popijem oko 1 l vode do jutra....ali moram priznati da ne vježbam redovito osim što se rastrčim po kući i dvorištu svaki dan dok obavim sve poslove, a pogledat ću i "život u zoni".
 
 
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Veljača 2008
Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 11:10
Originalno poslano od člana monna-1 monna-1 napisao:

Hvala svima na receptima, probat ću nešto (osim onog s alkoholom, jer ga uopće ne podnosim, sam miris alkohola u nečemu me tjera na povraćane), ali ima ovdje jako dobrih stvari Thumbs%20Up. što se tiče vode, stalno je pijem, čak se i noću budim i popijem oko 1 l vode do jutra....ali moram priznati da ne vježbam redovito osim što se rastrčim po kući i dvorištu svaki dan dok obavim sve poslove, a pogledat ću i "život u zoni".
 
 
 
Knjiga ti je ooooooooooodlična!!!!Tongue
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 12:15
I, budući da noću piješ vodu, svakako kontroliraj šećer.Embarrassed
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 18 Travanj 2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 22:22
Fermina, jesam, vrijednosti šećera su normalne....to je i meni bilo čudno u početku, ali valjda mi je organizam takav da traži puno vode, nevidim drugi razlog.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 22:54
... ja nekako mislim da je pijenje vode noću ponekad i kod nekoga možda malo i stvar navike...kod moje majke npr :O)))...ali ospim preslatke i preslane hrane.... može biti i vrlo mala vjerojatnost kod izrazito osjetljivih ljudi da spavaju na lošem mjestu....al o tome ne bih.... samo da kažem da sam si ja stavila foliju ispod kreveta...onu kuhinjsku pospajanu u veličinu plohe kreveta.... navodno funkcionira isto kao i skupe fensi šmensi ploče... :o)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 23:09
Originalno poslano od člana monna-1 monna-1 napisao:

Fermina, jesam, vrijednosti šećera su normalne....to je i meni bilo čudno u početku, ali valjda mi je organizam takav da traži puno vode, nevidim drugi razlog.


I ja pijem puno vode od kako znam za sebe, i noću. Moj nivo šećera je ili normalan ili malo ispod normale.
To se zna javljati kod insulinske rezistencije, koja vremenom može odvesti do dijabetesa tip 2. Često je kao pratioc policističnih jajnika.
Preporuka za kontrolu takvog stanja su vježbanje i hrana sa niskim glikemijskim indeksom.
Čest pratioc insulinske rezistencije su napadi gladi, zato što se ćelije ne opskrbe dovoljno šećerom( tu i pomaže fizička aktivnost) i debljanje zbog češćeg jedenja.

Ali možda kod tebe nije ništa, možda je za tvoje tijelo to normala.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 18 Travanj 2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 09:56
Nadam se da nije ništa, jer od malih nogu  to radim. Šećer je ok. ali ću ga opet provjeriti za neko vrijeme.U torbi uvijek vučem vodu s sobom...
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 11:53
...e onda je to tvoj prirodni ritam :O))).... svi smo mi drugčaji...

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 12:20
   za ferminu...... možda je to bolje da to obavimo na p.m. ... recepturu za pamćenje.... :O))

jer mi traba cijela povijest svih poremećaja i bolesti a pogotovo ljekova koji su uzimani doze i vremenski periodi, trenutno stanje - komplet!!- i točni detaljno opisani poremećaji... kad uzimam taj izvid od ljudi nikad ne traje manje od 3 h u komadu.... vrlo holistički promatram ljudsko tijelo ( ali i psihu....)... daklem... možda je bolje na p.m. ako hoćeš konkretnu recepturu za tebe... :o))...a s obzirom da nisi kompletno i potpuno zdrava ne bih ti preporučavala ništa što je općenito za to i to...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 13>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.