Lavanda |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 14> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eh, ne mogu ti puno pomoći. Ja ih imam tri, sve tri su ljubičastog cvata, ali nemaju nazubljeno lišće. Donijela sam ih iz Dalmacije i ne znam niti toj vrsti ime. Meni je lavanda - lavanda.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Na žalost ni ja ne znam o kojim vrstama se točno radi.
ps. bugice ja bih ovu ispelcanu lagano pincirao da se bolje razgrana i postane gušća i kompaktna. |
|
![]() |
|
Budem, nikako da mi kiša dozvoli da napravim sve ono što želim po cvjetnjaku i vrtu. Velika već ima pupiće.
![]() |
|
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
Imam i ja takvu kao ti bugice.hvala tebi i administratoru na odgovorima.pokusat cu nac na internetu imena svih nasih lavanda pa javim.pozz
|
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
nasla sam jednu!!!zove se DENTATA
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18302 |
Ja se borim sa tim lavandama, razne su mi propadale. Moram otići u G. kotar na jednu plantažu gorske lavande i tamo kupiti za to podneblje. Pogledaj ovdje više o tome. http://lavanda.mokricki.info/36-lavanda/o-lavandi http://www.lavanda-lavandin.com/Karakteristike_lavande_i_lavandina.htm Imaju dvije malo drugačijih listova Lavandula dentata (Francuska lavanda) do -12 stepeni podnosi zimu i Lavandula multifida (Egipatska lavanda) baš razgranatih listova, takođe do -12. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Moje uspješno prezimljuju zime, uz adekvatnu zaštitu, naravno. Ali, zadnje nevrijeme mi je skoro sredilo najveću.
Smrcko, hvala ti na informacijama, baš ću malo razgledati i informirati se.
![]() |
|
![]() |
|
Smrcko hvala ti.pogledat cu da li je ddruga moja( egipatska) pa javim
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18302 |
Bugi možda je previše vlage škodilo lavndi, mislim da ne vole pretjerano vodu. Ubaci oko nje pjeska i maenčića da joj napraviš primorski ambijent ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Smrcko hvala,to su te dvije koje imam!!DENTATA i MULTIFIDA.rijesio si misterij...
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Gorskom podneblju odgovara sorta Lavandula angustifolia Hidcote Blue (-35°C). Nakon ovogodišnje ledene kore (na nekim mjestima 5cm) očekivala sam da
ću ih morati zamijeniti nekom drugom biljkom, ali unazad 20 tak dana
potjerala je nove izdanke i to čak na odrvenjenom dijelu! Sva sreća da nije bilo vremena za uređivanje tog dijela vrta jer .....
Sadnice sam kupila u Bauhausu (molim brisati ako nije po PF), a bile su pakirane u plastičnim košaricama od po 8 kom (60-tak kuna) i svaka košarica ima plastičnu ručku na kojoj su cvijetovi lavande. Orezujem je krajem osmog i ima savršenu boju i miris cvijeta koji opstaje kroz cijelu godinu. LP |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Rekla bih da je lavanda dentata jer ima nazubljeno lišće, prezimela kontinentalnu zimu i cveta još od 5.
![]() robusnija i znatno mirisnija Angustifolia tek u naznakama ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
moja Dentata je jos mala sa svega par pupoljaka,mislim da ce tek iduce godine cvasti lijepo,a lavanda Angustifolija je sva rascvijeta
![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |