Obiteljsko poljoprivredno gospodrastvo |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Admine, šta treba da se "postane" hobi proizvođač? Isto OPG? Ili je dovoljna samo registracija (negdje)? Pretpostavljam da i tu postoje davanja kao i kod svih OPG-a!
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
To sam se samo tako izrazio. jer dosta je ljudi ostalo bez posla i željelo je nešto zaraditi prodajom svojih proizvoda. To su uglavnom bili hobisti koji su zbog nužde tražili spas pa nadrapali.
Davanja su ista i za velike i male
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Pitala sam zato što ozbiljno razmišljam o nekom izlazu. Pun mi je nos toga da malo radim, malo ne radim. Svako par mjeseci mijenjaj zdravstvenu itd. A palo mi na pamet da bi možda bilo zgodno spojiti ugodno s korisnim.
Samo kako stvari stoje, ništa od toga. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
minimalno 1100-1200knuna je trošak mjesecno davanja
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
zaboravio sam napisati... ako redite onda ta davanja ne morate platiti jer ih placa poslodavac... ali cim dobijete otkaz ili ga date teret ide na vas i vi morate plaćati davanja
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3642 |
Jedan dobronamjerni savjet za sve koji se upuštaju u bilo koji oblik privatluka JAKO se dobro raspitajte jer zakon se mjenja iz dana u dan. Neznam kako ide s opg, ali sam sad u procesu otvaranja obrta i gašenja doo i mogu vam reči nikad kraja, jer vas u stvari nitko u potpunosti nezna uputiti u sve. Dadinice znaš i sama dio mojih muka, a još im nije kraj. Zato se svi dobro raspitajte jer ulaskom u Eu sve će se opet okreniti naglavačke
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Sve je to jako komplicirano sada, pitam se kako bih ja prosla da sam trazila poticaj na plastenik, a on u jednom danu bio u komadima, od sume poticaja ga definitivno nebih mogla obnoviti! A u slucaju neke inspekcije, moj plastenik stoji u komadima naslonjen na komsijinu kucu.
|
|
![]() |
|
Zato sam i napisala ono "kako stvari stoje, ništa od toga".
Sve više mi je jasno da će to ipak ostati samo snovi. To je zaključak današnjeg raspitivanja i savjetovanja po ustanovama državne vlasti. Čekat ćemo neko drugo vrijeme, možda i nama svane, jednom.. nekad.. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
joj dadinica nemoj tako.....iako znam da je teško, ali odnekud se mora početi.....jedan naš CIF-ovac prošlih dana je objavio kako upravo kreće s nečim....
ima ona
"ako ti nedostaje hrabrosti da počneš, već si odustao"
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3642 |
Ma ajde draga Dadinice,a tko je mene bodrio i savjetovao???? Sad očito moram ja tebe
![]() |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
šteta što na kavi niste ništa spomenuli ili pitali pa da mogu pomoći.
ne treba odustajati, treba napraviti dobar plan, sve situacije predvidjeti i pokušati probleme riješiti i uočiti na vrijeme.
Naravno sve izračunati da li se isplati i da li ima ekonomske računice.
Ovo je 100% sigurno da se mora plaćeati oko 1100 kn mj. ako niste zaposleni i sada otvarate opg. tako a ukoliko planiratie nešto saditi a na plod treba čekati duže vremena nemojte odmah otvoriti opg.
možete mi na pp napisati šta točno planirate ako ne želite javno zbog "konkurencije" da se ne širi dobra ideja dalje...
|
|
![]() |
|
Eh, kako je lijepo imat vas uza se, da me bodrite!
Sve je još u fazi planiranja, maštanja, vaganja za i protiv, raspitivanja... Dala sam si ovu godinu da se dobro raspitam, stvorim si neke osnove, kako Dijana kaže - polako, sitno i bez zaduživanja. Dragi admine, ne bojim se konkurencije, pa ispada da bih ja bila konkurencija drugima! Razmišljala sam o uzgoju cvijeća za rez, ljiljani, tulipani, alstroemerije... nešto od toga. Alstoemerije sam već počela nabavljati, ( sjeme) jer ih obožavam . U stvari, one su me i potakle na razmišljanje, ali... Eh taj ali! U Baranji ima ukupno 4 ili 5 cvjećarni koje imaju svoje preskupe dobavljače, no ne usuđuju se poslovati bez računa (na crno). I eto prve velike prepreke. Do zemljišta mi nije teško doći, a za ovu količinu koju sam mislila je dovoljno i 200 kvadrati vrta. Na kavi nisam ništa spominjala, nekako mi se nije činilo pravo mjesto za to, došli ste se družiti sa svima... ![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
A što se tiče širenja dobre ideje... Otvorena sam za sve ideje i savjete. A ako netko smatra ovu moju ideju dobrom - možemo se i udružiti.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
ako mi netko može odgovoriti-kakav je zakon u slučaju da redovni student bilinogojstva želi otvoriti ili se registrirati za prodaju cvijeca.to ne bi bila velika proizvodnj samo viškovi iz vlastitog vrta.to bi značilo sezonska prodaja na tržnici ili izlaganje na sajmovima cvijeca
|
|
![]() |
|
Meni su rekli da za to, pogotovo za izlaganje na sajmovima, treba biti registriran kao uzgajivač, ali ima kuka i kvaka... moram se dočepati zakona da ga proučim.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
morate imati iii opg ili obrt ili firmu.
večina tržnica nece prodati tržno mjesto ukoliko niste nesto od toga.
Inspekcija će vas odmah kazniti ako nemate potrebne papire.
99% da će vas netko prijaviti od konkurencije ako dođete bez papira i poslati vam inspekciju. I zabraniti vam prodaju.
|
|
![]() |
|
U pravu si admine. Kći mi je ing bilinogojstva i redovni student na magisteriu sjemenarstva i oplemenjivanja pa bez nekog vida firme nemože ništa.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Da ne otvaram novu temu! Danas cujem na TV-u od 1.7.2013 obavezne su fiskalne blagajne za sve OPG-ovce! Tu ce stvarno biti svega... Mi mladi cemo se vec nekako snaci, ali znam za puno starijih osoba koje neznaju ni baratati sa mobitelom. Jer ima je prekomplicirano... Nismo veliki proizvodaci, to je uglavnom hobi. Nemislim ugasiti OPG ali sada treba potegnuti!!!
Kako cete vi manji OPG-ovci dalje? ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
šta stvarno,??? moram ovo provjeriti.!!! prvi glas mi je za ovo.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
na http://www.porezna-uprava.hr/fiskalizacija/fiskalizacija.asp# nema ništa... tj piše da prodaja na tržnicama ne moraju. te oni koji nemaju zaradu veću od 88500kn
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |