Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Voda iz klime
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Voda iz klime

 Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Urša View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 11 Svibanj 2009
Status: Offline
Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Urša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Voda iz klime
    Objavljeno: 16 Svibanj 2009 u 23:36
Budući da sam nova ovdje, pokušala sam pomoću pretraživača naći je li o ovome bilo riječi, ali nisam ništa uspjela pronaći.

Zanima me može li se voda koja curi iz klime na balkonu iskoristiti za zalijevanje cvijeća ili u njoj ima nečeg štetnog. Voda mi curi u jednu kantu i svaki dan je praznim.

Ako se ovom vodom smije zalijevati, palo mi je na pamet programirati klimu, da se svaki dan uključi npr. po jedan sat i zalije cvijeće dok smo npr. dulje odsutni.
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
Andrej View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 08 Svibanj 2009
Status: Offline
Bodovi: 399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrej Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2009 u 02:37
Voda iz klime je OK pod uvjetom da klima nije nedavno dezinficirana. Ideja s paljenjem je losa iz vise razloga - klima je veliki potrosac pa se pod odredenim okolnostima moze dogoditi da izbaci limitator ili osigurac pa te doceka smrdljiv frizider, kolicina izbacene vode ovisi o vlaznosi zraka i razlici unutarnja-vanjska temperatuura te realna mogucnost da neka biljka ili insekt zacepe odvodnu cijev i doceka te mokar zid i dignuti parket.

Na vrh
friczg View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 08 Lipanj 2009
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje friczg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 12:33
Voda iz klime ti je dosta zmazana, to je vlaga iz zraka pomješana s prašinom i gljivicama s unutrašnje jedinice. Neznam kolko je dobra za zaljevanje. Klima može raditi po rasporedu paljenja i gašenja u modu "odvlaživanja" onda ne troši puno energije jer radi smanjenim intenzitetom.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.