Početna stranica Početna stranica > mojcvijet.com - cvijet.info > Za GOSTE Foruma
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Uskoro s vama
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Uskoro s vama

 Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rut View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Rut Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Uskoro s vama
    Objavljeno: 22 Kolovoz 2009 u 21:23
Pozdrav svima od srca!
Proteklih dana ste mi puno pomogli sa svojim savjetima dok sam pretrazivala net u potrazi za biljkama koje bi nasle mjesto u mojoj kucnoj oazi. :)
Vec 4 godine drustvo mi vjerno prave jedna slonova noga imena Nola (sve moje biljkice imaju nadimke Smile), ficus microcarpa (Fikret) i kordilina kiwi (Kivi).
Prije nekog vremena me lupila intenzivna zelja da napravim svoje zeleno utociste s cijim stvaranjem sam imala poteskoce buduci da doma imam psa i macu pa sam trazile one biljke koje su apsolutno neotrovne za njih, no uspjela sam. Tako da se sada moja oaza sastoji od samo dvije "otrovne" koje su izvan dohvata ljubimaca (vinca major i spatifilum), te od onih neotrovnih koje su se prikljucile mojim starim prijateljima koje sam spomenula na pocetku. Novo drustvo predstavljaju zeleni ljiljan, kucna srecica, ruzmarin, primorska pepeljusa, kalateja i pachira.
Imam dva pitanja, prije nego se registriram. Naime, zeljela bih nabaviti jos dvije cvjetajuce biljke, trajnice, koje bi stajale na jugo-zapadnom prozoru i bile izlozene popodnevnom suncu od cca 16 sati nadalje. Mislila sam na gerbere, ali ih nigdje ne mogu naci. Ima li tko ikakvih drugih prijedloga? I pitanje vezano uz kordilinu (Cordyline Fruticosa Kiwi) koja je sada stara oko 3.5 godine i sva je sitna i jadnicka. Pusta nove listove na vrhu, ali gubi one donje i stvara tanko stabalce, medjutim ono sto me muci jest da se uvijek po nekoliko najdonjih listova suse od vrhova i ne znam zasto se to desava.
Cini mi se da sam malo oduzila ovaj post, ali... sto cu, zaljubljena sam u svoju oazu i mogla bih o njoj danima pricati LOL.
Puno pozdrava i uskoro cu se registrirati da vam pokazem i slikice.
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 25 Ožujak 2007
Status: Offline
Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2009 u 23:46
Dobro nam došla RutHug
U vezi kordiline ti ne mogu pomoći no pregledaj na forumu (sobno cvijeće)pa možda nađeš odgovor.
A što se tiče cvatuće biljke za prozor,probaj sa kalanhoom.Imaš ih puno vrsta i boja ,sunce im neće smetati,čak ni jače od ovoga,a jako dugo cvatu.Naravno,imaju stadij mirovanja(kad ne cvatu),no to svaki cvijet ima.
Možeš kombinirati razno cvijeće koje ne cvate,ili slabije i neugledno cvate,no zato očarava svojim lišćem.
Recimo ukrasne koprive,ginura,fitonija...
Na vrh
Rut View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Rut Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 08:46
Hvala na dobrodoslici Smile
Kalanhoa je, nazalost, otrovna za moje toplokrvne bestijice pa sam zato odustala od nje, ali nema problema, naci cu ja vec nesto. Hvala ti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.