Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tulipani - Tulipa sp.
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Tulipani - Tulipa sp.

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 12>
Korisnik
Poruka
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 07 Prosinac 2007
Lokacija: Sarajevo
Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 18:46
zribal,možeš posaditi ljetnice il neke trajnice u tu gredicu.Bolje bi bilo trajnice,jer manji je rizik za oštećenje lukovica tulipaana.Jednom posadiš i gotovo,dok ljetnice il dalije moraš vaditi u jesen i odma su ti ugrožene lukovice tulipana.Imam i ja par cvjetnih gredica u koje sam posadila tulipane i trajnice.Ali,kada sadim u tu gredicu,obično oštetim po koju lukovicu tulipana.. :( Što se tiče ne cvjetanja,moguće da jeste problem u porezivanju listova.Preko lista lukovica skuplja snagu za sledeću sezonu cvjetanja i za zimovanje..Ako su male i nedovoljno ojačale onda samo listove bacaju.To se meni dešava kod mladih lukovica..Ja ih volim,i svake godina ih sadim.Svake sezone kupim neke nove vrste.Kod mene hibridi ne prežive dugo.
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 29 Listopad 2011
Lokacija: tu blizu Vas
Status: Offline
Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 18:55
Hvala alisa. Ja ću sutra (mada je možda i kasno) uz rub ove gredice posaditi starinski sitni karanfil (ne znam stručni naziv) i niski phlox (plamenac) koje sam danas dobila od prijateljice, velike busene s žilama i vjerujem da će preživjeti zimu. voljela bih ovdje napraviti lijepu cvijetnu aleju. Danas dmo postavili kocke i ožbukali garažu. Idući tjedan će i kuća dobiti fasadu i ja se svemu tome jako radujem. Bez cvijeća nema sreće, pa ću se jako truditi.
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši vrt 2017

Pridružen: 11 Studeni 2009
Lokacija: Velika Gorica
Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 19:01

Niti jednoj lukovičastoj biljci ne smije se odrezati lišće prije nego samo od sebe požuti i povene. Ako se lišće ranije odreže lukovica ostaje bez izvora hrane i slijedeće godine vrlo vjerojatno neće cvjetati, a može čak i uginuti.

Lukovice je najbolje saditi između ljetnica ili trajnica tako kada odcvjetaju oko njih ostaju druge biljke koje zatvore prazna područja koja su ostala na njihovom mjestu.

Lukovice možeš svake godine izvaditi (kada im požuti i osuši se lišće), a i ne moraš. Ako ih ne vadiš svake godine, preporučljivo ih je ipak nakon 3 - 4 godine izvaditi, eventualno im promijeniti lokaciju, a sitne mlade lukovice posaditi negdje u prikrajku vrta "u školicu" gdje ih ostavi par godina dok ne odrastu i počnu cvjetati. Tada ih možeš posaditi na cvjetnu gredicu.

P.S. Dok sam ja ovo pisala ti si već dobila odgovor!

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 29 Listopad 2011
Lokacija: tu blizu Vas
Status: Offline
Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 20:05
Nikad nije problem s više informacija, problem je kad ih nema. Hvala vam cure. Sad mogu planirati što posaditi u 3 - 4 mjesecu kada tulipani i ostale lukovice niknu. Tada ću i oko njih i između njih postaviti ljetnice i trajnice do kojih uspijem doći. Jedva čekam.
Na vrh
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao
Avatar

Pridružen: 22 Studeni 2010
Status: Offline
Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 08:59

Originalno poslano od člana Šeflera Šeflera napisao:

Već par godina pokušavam sa uzgojem tulipana, ali iz nekog razloga ne žele opstati!
Probala sam posaditi lukovice, saditi iz teglice, preseliti iz vrta sa zemljom i ništa!
Druge godine ih jednostavno nema.
Da li ih krtice pojedu ili im je hladno u zemlji ili ph ne odgovara?
Da li se treba vaditi lukovica preko zime?
smile43


Potoji više razloga zašto tulipani ne cvatu:

Prvi je taj što su današnje sorte,hibridi,nastale zbog potreba tržišta za što neobičnijim i zanimljivijim bojama i oblicima cvijeta.To je posao genetičara, no da bi se u biljci istaknuo neki gen,mora se potisnuti drugi, a to može biti npr, otpornost,trajnost,duljina cvatnje itd.Laički,ne može se beskonačno dodavati novih gena jer tada bi sve hibridne biljke bile superbiljke,a znamo da takva en postoji,niti bi bilo zanimljivo imati biljko koja bi bila kao i plastična-vječna.Ja u u tome i vidim ljepotu vrtlarenja,neke biljke pak imaju toliko razvijene gene za opstanak da ih se teško možemo riješiti kad krenu u osvajanje vrtova,zar ne?Ah,da su barem tulipani takvi.

Postoje vrste roda Tulipa koje pouzdano cvatu svake godine, to su tzv. niže sorte Tulipa kaufmanniana, T. fosteriana, T. greigii kojih ima za kupiti i kod nas.
 
Drugi je nepravilna sadnja: lukovice nam dolaze iz Nizozemske, gjde su od malena bile u idealnim uvjetima i izrasle u prave zdrave lukovice koje kod nas obavezno cvatu prve godine, ali se zbog neadekvatne njege iscrpe i s vremenom nestanu.S jedne strane proizvođači lukovica računaju na to, jer, mislite li da je njima cilj stvoriti otporne i trajne sorte kakve su prije rasle našim bakama(ali samo u par boja)?Ne,prodaja bi pala.
Tulipane treba posaditi u dobro pripremljenu rahlu zemlju,ocjeditu,i ne siromašnu,ali isto tako en friško pognojenu.Ja sam imao puno problema sa voluharicama,čak su pojele sve kukovice koje su bile posađene u posude i stajale na podu u plasteniku.Sada ih sadim ovako: u svakoj željezariji ima za kupiti žičanih mreža,kupim najjeftiniju i najtanju koja je dovoljno neprobojna za voluharice.izrežem je u pravokutnik,položim u cvjetnu jamu, na nju stavim lukovice ali samo na jednu polovicu,preklopim drugom polovicom i zavrnem rubove.ispadne kao jastuk.Čemu davati novac za gotove košare??
Tako ih u proljeće nakon cvatnje samo izvučem van zajedno u mreži.Lukovice ne trebaju biti izvađene kad listovi požute,iako ej to bolje,ako se izvuku kad već počnu gubiti zelenu boju,listovi mogu biti na njima,pa kasnije požute dog sve skupa stoji u garaž na suhom.Lukovice koje su izvađene imaju puno veće šanse da cvatu opet slijedeće godine,jer su prošle ciklus koje su imale na obroncima pradomovine Turske-vlaga-cvatnja-suša-odmor.ovako u vrtu su vlažne i zalijevanje cijele godine,i njihov ritam je poremećen.
U jesen akd se sade, tulipani se sade zadnji,ja ih sadim u studenom.
Stare lukovice za svaki slučaj sadim na manje bitne pozicije u gredici, a za istaknuta mjesta i display posude koje želim imati na stepenicama pune cvijeta oko Uskrsa,sadim samo nove lukovice.
 
Treći razlog je ne-skidanje sjemenih kapsula nakon cvatnje,čim biljka počne stvarati ssjeme,šalje signal u lukovicu: hej-više te ne trebam,stovrit ću sjeme pa ću se tako razmnožiti!lukovica svu svoju snagu isporuči gore i odumre...
 
Četvrti razlog je tlo siromašno hranjivima.tlo mora biti redovito održavano,a tik prije cvatnje u tekućem obliku dodaje se kalij,nakon cvatnje fosfor.
 
Peti razlog je prevlažno tlo
Život započinje danom kada zasadiš svoj vrt
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 29 Listopad 2011
Lokacija: tu blizu Vas
Status: Offline
Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 14:42
Viridarivm hvala za lijep i opširan post. Poznati su mi problemi s tulipanima, ali i s voluharicama.... Prošle jeseni u ovo doba posadila sam 75 lipana i kad je list potpuo osušio povadila sam lukovice. Te iste lukovice ovih dana sam ponovo sadila i sad imam rezultat koliko sam novih dobila, vjerovali ili ne cca 190 novih lukovica. Od toga sam danas posadila 140 primjeraka i evo možete ih vidjeti na ovim slikama. Nikakvu posebnu njegu im nisam dala, a bili su prekrasni u cvatnji. Da, pored navedenog imam sigurno 1 kg malih lukovičica (bebaća) koje mi je žao baciti pa ću sutra pronaći neko mjesto da ih posadim pa neka rastu. Posađene tulipane ne planiram vaditi bar 2-3 godine, a preko njih posadit ću po neku ljetnicu ( petuniju, salviju, i sl.) Takav savjet sam dobila, mada se i sama plašim da mi tulipani ne istrunu jer ljetnice moram zalijevati. No, bit će kako bude. Ja se radujem proljeću pa ćemo vidjeti rezultate.
gotova gredica tulipana i trajnica. Ovaj cvijet tamnih listoa sam kupila, ne znam ni kako se zove.

Sadnja lukovica tulipana.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 07 Prosinac 2007
Lokacija: Sarajevo
Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 15:27
Zribal,odličan posao si uradila.Ja svoje ne vadim jer nemam probleme sa štetočinama.Moje propadnu ,jer su osjetljivi hibridi.Ali,ja sam uporna,pa svake godine dokupim po koju skromnu kolekciju!Evo ovo sam posadila prije par dana.Neke sam već imala,al su s godinama nestali..I opet ih sadim..Jedva sam ima našla mjesto,ja više i neznam koliko ih imam.Kad krene sezona prebrojat ću cvjetove..







Na netu sam vidjela one "sladoled" tulipane.Oko mi leti za njih,morat ću ih nabaviti...Kod nas ih nema,al  naći ću već načina za porudzbu..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 20 Prosinac 2010
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 15:34
alisa jel bi ovaj tamni trebao biti crni tulipan?Sestra mi se zagrijala za crni a ja ga još nisam vidjela od svih drugih kombinacija.Ima li ga za kupiti sa ostalima ili?
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 29 Listopad 2011
Lokacija: tu blizu Vas
Status: Offline
Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 15:53
Prekrasno Alisa, ti si pravi kolekcionar. Kad niknu i procvjetaju obraduj nas sličicama. Ja sam početnik i tek formiram vrt zato sam se odlučila za starinske vrste i vrlo malo boja. U strahu da ne bude kičasto svi moji tulipani su iste sorte i to u crvenoj, žutoj i šatirano crveno-žutoj boji. Nadam se da ću unijeti više mašte iduće jeseni jer ću znati kako izgleda vrt u prvoj godini.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 20 Prosinac 2010
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 16:05
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Prekrasno Alisa, ti si pravi kolekcionar. Kad niknu i procvjetaju obraduj nas sličicama. Ja sam početnik i tek formiram vrt zato sam se odlučila za starinske vrste i vrlo malo boja. U strahu da ne bude kičasto svi moji tulipani su iste sorte i to u crvenoj, žutoj i šatirano crveno-žutoj boji. Nadam se da ću unijeti više mašte iduće jeseni jer ću znati kako izgleda vrt u prvoj godini.

zribal,sa "živim" materijalom to ide dugotrajnije nego sa umjetnim al kad dođemo do željenog rezultata onda je prekrasno.Zato ne tuguj i veseli se probi,bar ćeš znati kako i zašto sljedeći put.Možda nećeš odma pogoditi ono što želiš u vrtu ali vjerujem da će svejdeno zasjati u punom sjajuThumbs%20Up
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 07 Prosinac 2007
Lokacija: Sarajevo
Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 16:20
tea jeste crni je i imam ga po drugi put.Joj ja cu opet isto,ali nekako mi glupo duplirati slike sa svoje teme ovamo,Tamo u vrtnim biljkama imaju moju tulipani,slikani predhodni godina.
zribal i ja ne volim kič i previše šarenila ali šta ću,kad nemogu da odolim.Kad kupim,onda muku mučim da te boje ukombinujem..
tu negdje ima slika mojih tulipana od prije par godina pa do ove zadnje sezone,proljetne
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2694&PN=6

a evo crnog ,kraljica noci..Imaju dvije vrste crnih, kraljica noci i negrita.Te sam ja nalazila kod nas u pordaji..

ovi su mi jedni od drazih..

a,ovi su se pokazali kao najljepši i najotporiniji.Cvjet traje sedmicama..
http://s259.photobucket.com/albums/hh288/enterijer/biljke/?action=view&current=DSCN5302.jpg

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 20 Prosinac 2010
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 16:51
alisa gdje si ti uzela taj crni?Jel ga bilo u poljoapoteci iliJel ga bilo teže naći?
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 07 Prosinac 2007
Lokacija: Sarajevo
Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 16:55
Tea ima ih gdje ima i drugih tulipana..Čak i cjena je ista,nisu skuplji nego ostali..Kod nas ih bude u vrtnim centrima,poljopatekama pa čak i u tržnim centrima tipa K..Pogledaj gdje ima kupiti lukovica od valentina,jer su ovi  valentin.Onaj stari je bio green gardeen.Samo stari su bacili mlade ovog proljeca pa je samo listova bilo i svega par cvjetova pa sam uzela da ih malo obnovim..Imam ja svakakvih,od papagaja,običnih,do duplih i šarenih..Volim ih..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 20 Prosinac 2010
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 17:00
Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Tea ima ih gdje ima i drugih tulipana..Čak i cjena je ista,nisu skuplji nego ostali..Kod nas ih bude u vrtnim centrima,poljopatekama pa čak i u tržnim centrima tipa K..Pogledaj gdje ima kupiti lukovica od valentina,jer su ovi  valentin.Onaj stari je bio green gardeen.Samo stari su bacili mlade ovog proljeca pa je samo listova bilo i svega par cvjetova pa sam uzela da ih malo obnovim..Imam ja svakakvih,od papagaja,običnih,do duplih i šarenih..Volim ih..

Odlično,hvala na infromaciji.Ja te crne još nisam vidjela u prodaji ali možda jednostavno nisam na njih naletilaThumbs%20Up
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 19 Svibanj 2011
Status: Offline
Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 20:56
Alisa slažem se s tobom da je ovaj šareni jedan od naj otpornijih ja sam ga kupila pod imenom Karneval u Nici naravno ime je na engleskom , stime da bih dodala da lijepo miriše ,imam ga sigurno više od pet godina.Sada ga tražim već duže vrijeme ali nikako da naletim na njega,zbog nekih rekonstrukcija po vrtu dobar dijo mi je nestao ali bih ga obavezno kupila kada bih naišla na njega
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar
ZLATNI DONATOR

Pridružen: 20 Veljača 2011
Status: Offline
Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 14:57
Ovaj sam uzela u Konzumu, pojma nisam imala kakve je boje!


Danas procvita


Baška Voda
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 29 Listopad 2011
Lokacija: tu blizu Vas
Status: Offline
Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 21:06
O, lipa moja Dalmacijo, baš si bogata, blago onima koji s tobom žive. Prekrasno cikas, ja se jako radujem mojim prvim tulipanima. Pisala sam na drugim temama, ali moram i ovdje. Predprošle godine sam u Mostaru u sjemenarni (izuzetno opskrbljenoj) kupina 75 tulipana, bilo zaista povoljno. Prošlog su proljeća prekrasno cvjetali, ali sam ih u lipnju morala vaditi van radi preuređenja vrta. Prošle jeseni posadila sam ih u zemlju i prebrojala, imala sam oko 150 prekrasnih lukovica i bar 30 bebaća. Kako suprug obožava tulipane, a vrt nam je prazan kupio je još 200 tulipana, cca 100 narcisa i jednu lijepu kolekciju niskih biljčica. Željno smo isčekivali proljeće. U subotu sam otišla u vrt, (još nismo uselili u kuću) i jako se razočarala. Zapravo moje prošlogodišnje lukovice iznikle su 100%, čak i bebaći imaju vrlo jake izboje. Ali ovi iz Baumaxa, ništa. Razočarani suprug išao je čeprkati po zemlji i on tvrdi da je našao lukovice s klicama. Ne znam, možda kasne, ali mi nije jasno za narcise, izniknulo ih je možda 5-6, a ja posadila silu toga. Ne mogu vjerovati da je ovo u Baumaxu bila prevara, napominjem nije bila akcijska prodaja. Birali smo što kupujemo jer smo zaista željeli prvi Uskrs dočekati u svojoj kući i počastiti naša osjetila ovom jedinstvenom ljepotom. No, eto neću kukati, sretna sam da imam bar ove moje, a nije ih malo pa će ispred terase procvjetati jedan veliki buket. Idući vikend ću fotkati da vidite kakao to izgleda.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 22 Travanj 2007
Lokacija: Hr
Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 07:33
Zribal - nadam se da će se ipak pojaviti lukovice, možda zaista samo kasne.. Ali da je upitna kvaliteta na koju nailazimo u trgovačkim centrima, svakako je tako.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Cvijetomanijak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar
*moderator - povrća

Pridružen: 31 Svibanj 2011
Status: Offline
Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2012 u 07:53
Jucer sam bila u kalija centru ,te naisla na akciju jesenskih lukovica ,pakiranje 4kn.
Kopala sam pola sata po kosarama te uzela 3 vrste tulipana,lukovice su vec pomalo proklijale .
Sjecam se da je majka isto tako jednom uzela na proljece te ih uredno posadila u vrt .Teta na blagajni mi je rekla da ih stavim na 1 dan u frizider te onda u vrt ,i da ce mi mozda vec ove godine cvasti.NIsta me ne kosta probati ,a 4kn je jako jeftino .
Pa ako i ne uspije ,nece mi biti zao ...Javim novosti ...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 07 Prosinac 2007
Lokacija: Sarajevo
Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2012 u 10:37
Obavezno javi rezultate eksperimenta sa frižiderom i vještačkom zimom za lukovice! :D
I ja sam ih kupovala u proljeće tako po akcijama a,li su mi cvjetali tek sledeče sezone,ali nisam ih forsirala u frižideru i baš me interesuje hoće li uspijeti..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.