Aktivne teme Lista članova Calendar Pretraži |
|
| |
| Vrtno cvijeće | |
| |
|
| Korisnik | Poruka |
|
Athena
Pustio korijenje
Pridružen: 11 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Online Status: Offline Poruke: 291 |
![]() Tema: SalpiglossisObjavljeno: 08 Veljača 2010 at 12:53 |
|
Da li imate iskustva s ovom prekrasnom ljetnicom iz naslova?
|
|
IP Logged |
|
|
SilveK
Neukroćena biljka
* Pridružen: 16 Veljača 2008 Online Status: Offline Poruke: 4419 |
![]() Objavljeno: 08 Veljača 2010 at 16:53 |
|
Uh, obožavam ju, a tako ju je teško uzgojiti, bar kod mene. Kad god ju sijem na vrt samo ih par nikne, pa sam ju prošle godine sijala u tegle i tamo mi je cvala, ali opet, na vrtu bi sigurno obilnije cvala. Stoga mislim da je najpametnije uzgojiti ju prije u teglama i kasnije rasaditi.
Sjeme nažalost nisam skupila jer mi je vjetar za jednog kišnog nevremena pokidao sve cvijetove, ali ga ima za kupiti u kauflandu, baš sam ga ovih dana zapazila. Evo slike mojih: ![]() ![]() ![]() žuti salpiglosis ![]() |
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
IP Logged |
|
|
Athena
Pustio korijenje
Pridružen: 11 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Online Status: Offline Poruke: 291 |
![]() Objavljeno: 09 Veljača 2010 at 09:03 |
|
Hvala za upute o sijanju. Sjeme sam naručila pa ću sad vidjeti.
|
|
IP Logged |
|
|
Marinn
Nedavno posijan
Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Online Status: Offline Poruke: 42 |
![]() Objavljeno: 26 Veljača 2010 at 17:07 |
|
E ovo sam ove godine prvi put posijao, sad čekam pa ću viditi hoće li što niknuti!!
|
|
IP Logged |
|
|
shasha
Cvjetni guru
Pridružen: 25 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Online Status: Offline Poruke: 11346 |
![]() Objavljeno: 09 Ožujak 2010 at 10:14 |
|
Ja sam našla kod nas sjeme ,neki dan.Budem onda i sad sijala pa presadim u vrt.Silvek,jel ti ju nekaj pojede u vrtu?
|
|
IP Logged |
|
|
SilveK
Neukroćena biljka
* Pridružen: 16 Veljača 2008 Online Status: Offline Poruke: 4419 |
![]() Objavljeno: 09 Ožujak 2010 at 10:18 |
|
Ne, bar zasad nije
|
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
IP Logged |
|
|
shasha
Cvjetni guru
Pridružen: 25 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Online Status: Offline Poruke: 11346 |
![]() Objavljeno: 09 Ožujak 2010 at 10:34 |
|
Ma mislila sam,kad veliš da ti nije niknulo vani sjeme,da je nešto pojelo ili sjeme ili mladu biljku,tek niknutu.Ma bum ja to sad pa presadim(imamo novu firmu sjemenjau trgovini ,svašta se nađe
|
|
IP Logged |
|
|
lana2
Neukroćena biljka
Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Online Status: Offline Poruke: 3827 |
![]() Objavljeno: 09 Ožujak 2010 at 11:22 |
|
Evo nekoliko natuknica s net-a o ovoj lijepoj cvjetnici.
Porijeklom je iz Čilea, jednogodišnja cvjetnica koja se sije u proljeće nakon opasnosti od mrazeva. Salpiglossis najbolje uspijeva u umjerenoj klimi u punom suncu i plodnom dobro dreniranom tlu. Biljke moraju imati kontinuiranu opskrbu vlage. Najbolje ih je presaditi na otvoreno u proljeće čim sve opasnosti od mrazeva prođu. Sjeme treba biti pokriveno, klija u mraku 15 do 20 dana a čim proklija potrebno mu je svjetlo. |
|
IP Logged |
|
|
||
Forum Jump |
Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati ankete Vi ne možete glasati u anketi |
|