Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čaj od lovora
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Čaj od lovora

 Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 02 Ožujak 2010
Status: Offline
Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Čaj od lovora
    Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 06:06

Jedna grupa američkih liječnika istraživala je tajnu grčkih proročica - pitija i sasvim slučajno otkrili su najdjelotvorniji lijek za migrenu!

Pitije su cijeli život provodile u pečini u koju su ih doveli kao male djevojčice. Ove istraživače zanimalo je po kojem ključu su birane te djevojčice i kako to da su baš sve bile vidovite!? Jedino što se znalo je da je u toj pećini na otvorenom ognju uvijek bio kotao s vodom u kojoj su kuhali listove lovora. U početku je vladalo mišljenje da se lovor kuhao radi posebnog mirisa, ali onda su obratili pažnju na činjenicu da su pitije cijeli život udisale paru iz tog kotla, pa su istraživanje usmjerili na djelovanje tog lovora. Ustanovili su da te pare pročišćavaju i proširuju kapilare na mozgu!
Kako migrena i nastaje radi sužavanja tih kapilara, od tog otkrića do liječenja migrene bio je još samo korak! Nakon još godinu dana eksperimentiranja objavili su rezultate u uglednom medicinskom časopisu. Čaj od lovora značajno pospješuje pamćenje i sigurno liječi migrenu!
A evo i recepta:
1 list svježeg (nikako sušenog!) lovora preliti kipućom vodom, pokriti šalicu desetak minuta i popiti. Pije se na tašte, ne zaslađivati ničim. Ovaj čaj se pije tri tjedna bez obzira da li u tom vremenu imate ili nemate migrenu, a dobro bi bilo ponoviti to nakon 3 mjeseca (ne ranije!)
 
 
U nekim godinama kod većine ljudi nastaje nezgodan poremećaj, jača ili slabija skleroza. Ona je također posljedica suženja kapilara na mozgu, pa ovakvu kuru od tri tjedna lovorovog čaja, u slučaju pojave skleroze pijemo dva puta godišnje.
Time is something you can never get back..
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 03 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 09:12
...interesantno...Thumbs%20Up
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 30 Srpanj 2009
Lokacija: Hrvatska
Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 13:16
u svakom slučaju većina začina od mediteranskog bilja ima učinak čišćenja krviThumbs%20Up
Na vrh
Calla View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam
Avatar

Pridružen: 22 Ožujak 2011
Status: Offline
Bodovi: 135
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Calla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 23:18
Pozdrav svima. evo jos jedan recept za sirup protiv kaslja,od lista lovora.
U 0,5 l vode se stavi deset listova lovora i deset kasika secera.kuha se sve dok se tecnost ne prepolovi.dakle dobije se sirup i pije se 2-3puta dnevno,kao i ostali sirupi protiv kaslja.I veoma je ukusan.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.