Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Za sve je "kriv" ukrasni slak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Za sve je "kriv" ukrasni slak

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 949596
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Travanj 2010
Lokacija: župa dubrovačka
Status: Offline
Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2011 u 22:00
bravo, hvale vrijedna akcija!
tako je lijepo vidjeti dječicu kako se svojtski trude u radu. lijep ste napravili odabir biljaka. ne sumnjam da će tu vladati prava cvijetna raskoš. mogu samo zamisliti koja će to ljepota biti na proljeće kad se sve razbuja! sa zanimanjem ću pratiti razvoj događaja!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši vrt pod kišom 2014

Pridružen: 31 Srpanj 2011
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2011 u 21:45

Priča 1.
Kao dijete, uživala sam u bakinom vrtu prepunom cvijeća. Kad sam odrasla, uvijek sam u kući ili na balkonu imala jednu do dvije biljčice oko kojih se nisam baš previše trudila. Nije bilo vremena za njih, djeca su bila mala, posao, obaveze, drugi interesi... Početkom ovoga ljeta na balkonu sam u žardinjere posijala ukrasni slak koji se penjao po ogradi i tako sprječavao poglede znatiželjnika na krš i lom koji je tamo vladao. Svidjelo mi se kad je počeo cvjetati i svakog bih jutra trčala vidjeti ima li koji novi cvjetić - i prije nego sam zapravo otvorila oči. No, kad su ga napale uši, pa još prešle k susjedi na pelargonije, odrezala sam ga do kraja i "za kaznu" počela nabavljati novo cvijeće! Uredila sam balkon. To me dovelo na ovaj forum, a forum je "kriv" za to što sam shvatila da sam oduvijek zapravo željela uzgajati cvijeće, samo nisam imala priliku.

Priča 2.
Za vrijeme terenske nastave početkom školske godine, prolazila sam s učenicima glavnom ulicom u naselju i promatrala (ovaj put pozornije nego prije) vrtove i okućnice. Koliko samo divnih ideja imaju ti ljudi: stara kola ukrašena cvijećem, živopisne gredice pažljivo raspoređene uz travnjak, kamenjari, lukovi od ruža ... sve uredno i oku ugodno! Samo je moja škola, stup obrazovanja i kulture u naselju, okružena korovom, zapuštenim grabama, izgaženom zemljom...

Priča 3.
Godine čine svoje. Dani i noći provedeni uz računalo ostavili su traga na mojem zdravlju. Gledam sitnu dječicu kako pričaju o nivoima koje su prešli, pucaju poput Lare Croft, raspredaju o tome čija je tko ljubav u najnovijoj epizodi popularne sapunice. Pomalo već natucaju španjolski i turski. A ne znaju baciti loptu! Još manje je uhvatiti! Nakon deset metara trčanja uspušu se kao da su pretrčali kilometar. Sjetim se svojih kostiju. Zar i njih to čeka? Kada? S četrdeset godina? Ili možda već s trideset?

Odluka je pala: Vodit ću cvjećarsku grupu! Dodir s prirodom, kretanje, osjećaj za lijepo, vrijednost rada, zadovoljstvo postignutim - to je to što djeci treba!

A kako je sve teklo do sada, vidi se u sljedećem filmiću:

http://imageshack.us/clip/my-videos/14/511v.mp4/

Nemam puno znanja, ali imam volje i imam CIF! Mislim da je to dovoljno.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 949596
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.