Otpadni Bio Enzim - Novi život za vaše biljke |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 51> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 09 Siječanj 2014 u 18:02 |
Dakle otvaram ovu temu isključivo vezanu za naslov teme koji sam kaže, Otpadni bio Enzim. Kako sam se prva upustila u taj eksperiment, prva dobila povratne informacije od koga drugoga nego od svojih biljaka, tako sada samo mogu reći Hvala dr. Joean Oon koja je ipak najviše zaslužna za to vrlo korisno otkriće. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo nadam se da će ovaj link biti vidljiv svima.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo recept
za pripremu otpadnog enzima, za brzi podsjetnik pa kad zatreba da ne lutamo
previše:
Treba nam 1 dio
smeđeg šećera, 3 dijela kuhinjskih otpadaka (voća, povrća) i 10 dijelova vode. ![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tijekom postupka pravljenja enzima otpuštat će se vrlo
jaki plinovi, stoga se savjetuje upotreba plastičnih posuda. treba,
podrazumjeva se, koristiti čistu vodu. Dr. Rosukon naglašava da je bolje koristiti smeđi šećer
umjesto bijelog jer sadržava mnoštvo minerala. koristiti li više povrća od voća
otopina će mirisati poput ukiseljenog povrća, ali ako koristite više kora od
voća imat će vrlo ugodan miris. Zapišite si datum "proizvodnje". Što je dulje razdoblje, to molekule postaju manje jer
smjesa nastavlja fermentirati i razgrađivati se.
Osim toga, otopinu otpadnog enzima dr.Oon preporuča kao izuzetno djelotvorno sredstvo za čišćenje. Ona predlaže da se enzim razrijedi i pomješa s proizvodima za čišćenje kućanstva kako bi se povećala njihova djelotvornost. Također preporuča korištenje te otopine kao sredstvo za čišćenje povrća, kuhinjskih i zahodskih površina jer, kako kaže ona ima antibakterijska svojstva a odstranjuje i neugodne mirise i prljavštinu. Otpadni enzim ne samo da pomaže našem okolišu već je djelotvoran i u čišćenju masnih kuhinjskih podova i rublja zato što uklanja masne mrlje i nečistoće. Također s njim možete čistiti voće i povrće. Dvije žlice tog enzima ubacite u korito sudopera ili posudu sa vodom i natapajte voće i povrće barem 30 minuta. Enzim će ukloniti sve pesticide i kemijske supstance. Otopina otpadnog enzima može se koristiti i kao gnojivo budući da obogaćuje tlo. Poželite li koristiti taj enzim kao gnojivo jednostavno dodajte žlicu otopine na 1L vode te pošpricajte vaše biljke i tlo. Tako će se tlo prirodno pognojiti. Bogato će tlo privući gliste. Uz prisutnost glista vaše će biljke prirodno rasti i bujati. Sve je vrlo jednostavno i ne trebate trošiti novac na kupovinu skupih kemijskih gnojiva.
- farmeri i uzgajivači V&P umjesto kemijskih
gnojiva koriste otpadni enzim. Uočili su povećan urod, plodovi su ukusniji, a
bilježe i mnogo manje slučajeva bakterijskih bolesti kakve inače napadaju usjeve. |
|
![]() |
|
Davorka1969 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2014 Lokacija: Planet Zemlja Status: Offline Bodovi: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav,
interesantna tema. Ja sam danas počela fermentirati jabuku i limetu sa smedjim šećerom. Moja "boca" je staklena tegla sa gumom i metalnim zatvaračem, kao za spremanje zimnice. Na zaj način mogu plinovi iz boce, ali kisik ne u bocu ( ne moram otvarati/zatvarati). Tako ja fermentiram zimnicu ( kiseli kupus, jabučni ocat i sl.). Mene ta otopina zanima kao zaštita povrća od pepelnice i drugih oboljenja. Do sada sam s uspjehom koristila sirutku i jogurt u istu svrhu, a negdje sam pročitala da ovaj enzim pomaze i protiv mravi. Njih imam dosta u vrtu, a oni brane lisne uši. Prve rezultate mogu očekivati tek za par mjeseci, a do onda imam dovoljno vremena napraviti zalihu enzima. Usporedo s tim sam nekidan započela i bokashi. Uskoro se moram "preseliti" u podrum, pomalo mi ponestaje mjesta u kuhinji ![]() Davorka |
|
![]() |
|
Davorka1969 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2014 Lokacija: Planet Zemlja Status: Offline Bodovi: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kao što vidite i kod mene je počela proizvodnja,jedna voćna,jedna povrtna. Htjela sam neke detalje podijeliti s vama.Naime kante su oko 12-13 l i već drugi dan mi se dogodilo da je malo iscurilo van jer nisam stalno doma da dižem poklopac.Od prijateljice mama ovaj enzim radi već dvije godine pa mi je rekla kako su oni riješili problem. |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Probuši se poklopac,uroni se tanko crijevo i spoji u staklenku s vodom.Tako plinovi nesmetano izlaze.Bit je da se spriječi dotok zraka. |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Oko crijeva je plastika da ne ulazi zrak(napravljeno onim pištoljem kojim se lijepe razni ukrasi).Tako nema mogućnosti da se pokvari. Iskustvo gospođe koja ga preporučuje je da je puno bolji kad se radi u ljeto,tj.kad je toplije jer bolje i brže fermentira nego sad.Nadam se da sam nekom pomogla. |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otpadni enzim - čudotvorna otopina San svake domačice - višenamjensko sredstvo za čišćenje koje je potpuno prirodno, ekološko, neotrovno, bez sintetskih kemikalija i - najbolje od svega - može se napraviti kod kuće, od kuhinjskih otpadaka. ![]() Zvuči predobro da bi bilo istinito? Ali, mnogi koji su napravili i koriste se tim sredstvom zaklinju se u njegovu izvanrednu učinkovitost. Ovo čudesno sredstvo za čišćenje doista je jednostavno napraviti: kuhinjski otpaci (ostatci voća i povrća) stave se u plastičnu posudu s vodom i smeđim šećerom te se sve skupa ostavi da fermentira 3 mjeseca. Smeđa octena otopina koja pritom nastane je otpadni enzim, a pri korištenju se razrjeđuje sa vodom (omjer 1:1000) a prema mnogobrojnim svjedočanstvima čini čuda. NA GOTOVO ČUDESTAN NAČIN OTPADNI ENZIM PROČIŠĆAVA NAŠU ZEMLJU ![]() 1. On pročišćava naš zrak: tijekom katalizacije stvara Ozon (O3) i ne samo da ubija bakterije nego povećava i količinu kisika u zraku te uklanja neugodne mirise. 2. Održava zahod čistim: otpadnim enzimom možete ispirati zahodsku školjku jer on sprječava začepljenja i uništava štetne bakterije te razgrađuje svu prljavštinu i nakupljene masne taloge. 3. Održava čistim i naš dom: on je antiseptik. podovi prani vodom u koju ubacite dvije žlice zaista bivaju čisti. ubija bakterije te odbija komarce, žohare i štakore. 4. Održava čistom i kuhinju: razblaženom otopinom otpadnog enzima možete čistiti štednjak, pečnicu, posuđe. Djelotvorno čisti i najtvrdokornije mrlje. 5. Održava čistim i odjeću: odjeću natapajte u vodi s malo dodanog otpadnog enzima. neutralizirat će škodljive, kemijske deterđente, a postupak pranja čini lakim te omekšava rublje. Tako oprana odjeća biti će zaista čista jer, kao i kod posuđa, otpadni enzim uklanja i najtvrdokornije mrlje. 6. Čisti i povrće: kad perete voće i povrće u vodu za pranje dodajte manju količinu otpadnog enzima zato što ispire pesticide i čini plodove sigurnim za jelo ![]() 7. Za njegu kože i za deterđente: razblaženu otopinu otpadnog enzima (1:10) dodajte šamponima, gelovima za tuširanje, perilicama za suđe i deterđentima. on, naime, neutralizira škodljive kemijske otrove u komercijalnim deterđentima. Spriječava kožne alergije. Tijelo natapajte u vodi s dodanim otpadnim enzimom: on će vas osloboditi kožnih problema i učiniti vašu kožu mekom poput svile. Otpadni enzim nemojte razblažavati vrućom vodom jer prevelika toplina uništava enzime. 8. Za njegu kućnih ljubimaca: razblaženom otopinom otpadnog enzima možete prati svoje kučne ljubimce jer on uklanja krpelji. Otopinom pošpircajte psećju kučicu jer otpadni enzim neutralizira vonj kućnih ljubimaca, a i njegovo će krzno biti gušće! 9. Za održavanje vozila: manju količinu otpadnog enzima možete dodati u vašu bocu s vodom namjenjenu hlađenju motora. Rashladit će motor, produžiti mu vijek trajanja, a ako otopinom pošpricamo unutrašnjost automobila otpadni će enzim neutralizirati neugodne mirise. 10. Prirodno gnojivo: razblaženi otpadni enzim (500-1000 puta) može poslužiti za zaljevanje biljaka, cvijeća, i drveća te kao izvrsno gnojivo, pomažući rastu biljaka. Jalovo tlo zalijevajte tri mjeseca za redom i kvaliteta tla će postati očita. 11. prema najnovijim izvještajima, otpadni enzim čak može zaštiti zatvorene prostore od elektromagnetskog i drugog štetnog zračenja (od mobitela, računala, bežičnog telefona, uređaja itd.) I posljednja napomena: kad bi svatko koristio enzim i kad bi svako kućanstvo pretvorilo svoj otpad u taj blagotvorni enzim time bi se pridonjelo širenju kolektivne svijesti o potrebi zaštite našeg ozona. Živjeli bismo u čistom, nezagađenom okolišu. Hrana nebi sadržavala toksine iz tla (recimo, iz chemtraila) te iz korištenih pesticida, a tlo bi bilo bogato hranjivim tvarima. DR. JOEAN OON: Ozelenimo Zemlju otpadnim enzimom! Razrijeđenu otopinu otpadnog enzima, dr. Joaen oon koristi, za pranje povrća. jedna od najzasluženijih osoba za upoznavanje javnosti s blagodatima otpadnog enzima je veganka i pobornica zaštite okoliša iz Penanga u Maleziji, dr. Joean Oon. Ona je ravnateljica penanškog centra za naturopatiju i zaštitu obitelji, predavačica iz međunarodnog kineskog društva za prevenciju raka, a često govori o temama iz domene zdravlja te o postizanju unutarnjeg mira. Dr. oon je također odana supruga i majka triju krasnih djevojčica. Godine 2006. dr.Oon je otputovala na Tajland kako bi studirala alternativnu medicinu od dr. Rosukon Poompanvong, naturopatkinje i organske poljoprivrednice. Za izuzetna dostignuća na polju organske poljoprivrede ta agrarna inovatorica (dr. Rosukon) dobila je 2003. godine priznanje tajlandskog Regionalnog ureda UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO). Dr. Rosukon aktivno se bavi istraživanjem enzima više od 30 godina, ustvari ona je "tvorac" otpadnog enzima. Otpadni enzim je organska otopina nastala jednostavnom fermentacijom ostatka svježeg voća i /ili povrća, smeđeg šećera i vode. Dr. Rosukon kaže da fermentacija stvara prirodne lance proteina, mineralnih soli i enzima. Na temelju svojih istraživanja Rosukon tvrdi da otpadni enzim smanjuje globalno zatopljenje jer katalitički proces tijekom nastajanja otpadnog enzima generira plin ozon, O3, koji smanjuje količine ugljičnog dioksida u atmosferi i teških metala u bolacima koji "zarobljuju" toplinu. Budući da u gradovima ne možete zasaditi mnogo drveća, možemo koristiti ovu organsku materiju, i to tak oda je stavimo u čvrsto zatvorenu posudu (bez pristupa zraka) u koju dodamo smeđi šećer i vodu. Za trajanje fermentacije cijelo vrijeme se otpušta kisik, što je isto kao da ste posadili 10 stabala. tehniku pripremanja otpadnog enzima dr. Oon je naučila od dr. Rosukon te je, vrativši se u Penang, počela zagovarati njegovu upotrebu. Dr. Oon smatra da je od velike važnosti da svako kućanstvo napravi taj enzim te da ga izljeva u odvodne i kanalizacijske sustave, što bi doprinjelo pročišćavanju oceana i rijeka od toksina. Dr. Oon kaže da 1 litra otopine otpadnog enzima može pročistiti do 1000 litara kontaminirane riječne vode. Kod upotrebe standardnog deterđenta on se ustvari obavije oko masnoće. kad se obavijene čestice masnoće isperu niz slivnik one se ponovno skupe, tvoreći masni sloj koji nazivamo masnim talogom koji je, naravno, pun masti i koji bi trebalo odstranjivati "lopatama". Ak ose ne ukloni začepit će slivnike i uzrokovati poplavu. Sustavi odvodnje i kanalizacije biti će preplavljeni. Dodamo li malo enzima deterđentu za čišćenje on će rastvoriti masnoću u manje čestice, a mikroorganizmi iz zraka dodatno će ju oksidirati i razgraditi. Dakle, budemo li rewdovito koristili otpadni enzim u slivnicima se neće nakupljati talozi masnoće i neće dolaziti do začepljenja odvodnih sustava u našim domovima, a slivnicima će nesmetano teči čista voda. Tijekom postupka pravljenja enzima otpuštat će se vrlo jaki plinovi, stoga se savjetuje upotreba plastičnih posuda. treba, podrazumjeva se, koristiti čistu vodu. Otpadni enzim veoma je lako napraviti: treba nam 1 dio smeđeg šećera, 3 dijela kuhinjskih otpadaka i 10 djelova vode. ![]() Dr. Rosukon naglašava da je bolej koristiti smeđi šećer umjesto bijelog jer sadržava mnoštvo minerala. koristiti li više povrća od voća otopina će mirisati poput ukiseljenog povrća, ali ako koristite više kora od voća imat će vrlo ugodan miris. Zapišite si datum "proizvodnje". Poslje 3 mjeseca otpadni enzim će biti spreman za upotrebu. U prvih mejsec dana zatvarač posude će trebati svakodnevno otvarati zbog nakupljenog plina koj ise stvara za vrijeme fermentacije. Sigurnosti radi, preporuča se da se koriste plastične posude. tijekom prvog mejseca fermentacije otpuštat će se alkohol, pa kad otvorite posudu osjetit ćete miris alkohola. u drugom mjestu osjetit ćete kiselkast miris, karakterističan za ocetenu kiselinu. Uz mnoge spojeve minerala i vitamina, sastojci će se nastaviti razgrađivati i prirodno će naposljetku nastati otpadni enzim. Upravo zbog toga dr. Rosukon kaže da spravljenje treba trajati 3 mjeseca. kad ste enzim napravili ne morate ga odmah iskoristiti. Možete ga držati godinama. godinu, dvije, tri ili čak i 10,20 godina ![]() Što je dulje razdoblje, to molekule postaju manje jer smjesa nastavlja fermentirati i razgrađivati se. Kad su molekule manje imaju bolju sposobnost prodiranja. Mi zagovaramo upotrebu otpadnog enzima jer se nadamo da ljudi mogu smanjiti količinu svojih kuhinjskih otpadaka tak oda ih pretvore u nešto korisno, iskoristivo u svakodnevnom životu. kao što smo naveli, postupak je više nego jednostavan. Ako taj enzim napravite kod kuće žohari, muhe i komarci zaobilazit će vas u širokom luku. ŠTO JE POTREBNO UČINITI AKO ENZIMSKA OTOPINA NE FERMENTIRA KAKO TREBA? Otpadni enzim nikad se ne može pokvariti, ma koliko dugo stajao. Kvari se jedino ako nisu zadovoljavajući uvijeti u kojima se enzim priprema ili je pogrešan postupak njegova spravljanja. U tom slučaju kako popraviti stvar? Ako vaš enzim počne jako zaudarati, poput trulih jaja ili izmeta, kako tomu doskočiti? Vrlo jednostavno: dodajte jedan dio smeđeg šećera. na primjer, u bocu koja sadrži 1 litru vode, treba brzo dodati 100 g šećera. Smjesu dobro promješajte, a poklopac zatim čvrsto zatvorite. nakon što ste bocu hermetički zapečatili više je ne otvarajte. mjesec danakasnije, kad je otvorite vidjet ćete da se otopina "oporavila". ![]() Dodavanjem otpadaka agruma otpadni enzim će imati ugodan miris U enzimskoj otopini ponekad se mogu naći crvi. Kako se to dogodilo? Glavni razlog je taj što poklopac nije bio čvrsto zatvoren. kad je poklopac čvrsto zatvoren crva neće biti. Što ako se pojavi plijesan? Dr. Rosukon kaže da je to samo ostatak mrtvih bakterija. Prije korištenja fermentirane enzimske otopine taj ostatak treba filtrirati, tak oda ostane samo enzimska otopina. Izdvojeni ostatak treba baciti u slivnik kako bi se pročistio otpadni sustav ili ga se može osušiti i koristiti kao gnojivo. osim toga, otopinu otpadnog enzima dr.Oon preporučava kao izuzetno djelotvorno sredstvo za čišćenje. Ona predlaže da se enzim razrijedi i pomiješa s proizvodima za čišćenje kućanstva kak obi se povećala njihova djelotvornost. također preporučava korištenje te otopine kao sredstvo za čišćenje povrća, kuhinjskih i zahodskih površina jer, kako kaže ona ima antibakterijska svojstva a odstranjuje i neugodne mirise i prljavštinu. Otpadni enzim ne samo da pomaže našem okolišu već je djelotvoran i u čišćenju masnih kuhinjskih podova i rublja zato što uklanja masne mrlje i nečistoće. Također s njim možete čistiti voće i povrće. Dvije žlice tog enzima ubacite u korito sudopera ili posudu sa vodom i natapajte voće i povrće barem 30 minuta. Enzim će ukloniti sve pesticide i kemijske supstance. Otopina otpadnog enzima može se koristiti i kao gnojivo budući da obogaćuje tlo. Poželite li koristiti taj enzim kao gnojivo jednostavno dodaze žlicu otopine na 1L vode te pošpricajte vaše biljke i tlo. tako će se tlo prirodno pognojiti. Bogat oće tlo privući gliste. uz prisutnost glista vaše će biljke prirodno rasti i bujati. Sve je vrlo jednostavno i ne trebate trošiti novac na kupovinu skupih kemijskih gnojiva. Neka od testiranja otpadnog enzima: - farmeri i uzgajivači V&P umjesto kemijskih gnojiva koriste otpadni enzim. Uočili su povećan urod, plodovi su ukusniji, a bilježe i mnogo manje slučajeva bakterijskih bolesti kakve inače napadaju usjeve. - pojava biljnih bolesti opada - poboljšana kvaliteta tla -teški metali itoksini poput oni iz kemijskih gnojiva se razgrađuju -poboljšala se kvaliteta zraka |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo nadam se da će ovaj link biti vidljiv svima.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ono što želim reći, ova tema će biti isključivo za moja i vaša ( bar onih koji su se skupa samnom odvažili i onih koji će se tek odvažiti napraviti ovu tekućinu ) saznanja i iskustva kako Enzim djeluje na biljke, a naravno to ćete ovdje podijeliti sa svima nama. ![]() ![]() ![]() Naravno dobro je da se i slikice prilože ovdje.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pošto nemam sad trenutno previše vremena opširno pisati o tome, reći ću samo da ova tekućina ne znači samo život za zdrave biljke, nego sam primjetila da napola mrtve biljke vraća u život...to znači one koje su već totalno u "otpisanima", samo u par navrata zalijevanja istih i iznenadit ćete se.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uz sve ovo prenosim i pozitivne učinke na cvijeću moje mame koja kaže da joj je bijeli božićni kaktus, otkako ga zalijeva Enzimom već treći puta cvjetao...nažalost nisam bila tamo, pa ne mogu priložiti slikice, ostaje samo da mi povjerujete na riječ.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5956 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
drago mi je da si otvorila ovu temu.danas sam prvi puta zalila sobne biljke enzimom iz ''monsterine kuhinje''.nadam se napretku.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ajči, želim ti puno uspjeha , a biljčicama da zablistaju ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Upravo sam pročitala tekst koji si linkala. Čini se nevjerojatno, tako jednostavno s toliko mogućnosti. Valjalo bi isprobati. Taman ima toliko vremena da se napravi prvi otpadni bio enzim do proljeća.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prepisujem Moon i kažem čini se nevjerojatnim i svakako vrijedno za isprobati.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Šefe, Moon ja ću vam samo reći ne isprobati, nego se odmah baciti na posao i napraviti...Zar vam treba još dokaza, ja još moje biljke nisam ubila....eno ih napreduju, neke sporije , neke brže, vjerojatno kako kojoj treba vremena.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Neki dan sa spremila već 4. turu . Jedna je već potrošena, druga sad nedavno istekla ( rok odstajanja ) treća je namjenjena za piće, četvrta je spomenuta ( napravljena nedavno )... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5956 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nakon što sam danas upotrijebila enzim na sobnim biljkama osjetila sam nekakav kiselkasti miris.šutjela sam da ukućani ne komentiraju.srećom nemaju tako dobar nos kao ja.sada nakon nekoliko sati cijela kuća miriši na nekakvu svježinu i miris je vrlo ugodan
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spomenut ću još nešto...slobodno možete koristiti bijeli šećer, jer smeđi šećer je isto što i bijeli, nema nikakvu veću nutritivnu vrijednost, ni kvalitetu, niti je zdraviji, ima samo veću cijenu, a u biti je obični obojani šećer.....Osim ako baš stvarno ne želite kupiti neki skupi smeđi šećer ( šećerna trska ) od provjerenih Bio i Bio trgovina gdje ćete platiti 1kg možda nekih 50-60kn ili možda i više. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U pravu si za "smedji" secer.I moji su ured gotovi za manje od mjeseca i spremni ua vrt.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da Ajči, to je taj miris, mora mirisati na voćnu ili povrtnu kiselinu, jer kad je pokvaren miriše na pokvarena jaja, što nažalost govori da nije ispravan...ali ima lijek i za njega. Ne baca se već mu se dodaje naknadno kila šećera i produžuje proces na još mjesec dana....tada se tekućina oporavlja i vraća joj se povrtni ili voćni miris ( octena kiselina ) Ne znam da li si pročitala jer dok zalijevaš svoje biljke s njim, zapravo radiš veliku korist i sebi, cijeloj svojoj obitelji i napravila si veliki korak za naš planet....Zalijevajući biljke, generira se Ozon ( O3 ) i otpušta se ogromna količina kisika u atmosferu.. Također čišćenje kućanstva, pranje rublja i sl. istim, ima istu namjenu,a kuća će odisati prozračnošću i svježinom. Odjeća će postati mekša, a ako se dodaje u gelove i šampone poništava sve kemijske otrove u istima...također vrijedi i za kupljeno voće i povrće, opere se Enzimom i nema straha od otrova.. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odlučila sam na proljeće obradovati svoje biljke enzimom. Sad prikupljam informacije i tražim kantu s dobrim poklopcem. Imam i par pitanja. Može "obična" voda iz vodovoda ili destilirana? Jel problem ako se koristi ovo voće iz trgovina,pristiglo tko zna od kud i tretirano tko zna čime?
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Miranda draga, običnih 10l vode, 3kg otpada ( naravno voćnog ili povrtnog sastava ili može oboje, ništa ne smeta ) i 1kg šećera. Ako baš nemaš ništa domaće ( iako bi bilo bolje) od voća ili povrća, poslužit će ti i kupovno, ionako Enzim štetne kemikalije poništava. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ok draga,hvala! Proučila sam recept,jedino ove dvije stvari mi nisu bile baš jasne. Jedino domaće što mogu nabavit su jabučice s "podstanarima". Nema veze, dodatni proteini!
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
He,he,he smješni su mi ti " podstanari " ma nije bitno da li s njima ili bez njih, bitno je da sadržaj koji ćeš staviti stajati nije truo...inače ne bude dobro.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Procitala sam sve - od slova do slova ! Draga Monsti , imam ipak pitanje o seceru :
ja sam prije neki dan kupila ovdje smedji secer ali ne obojeni nego pravi od secerne trske (mi ga stavljamo u caj) . Da li on ipak ima neko vece znacenje nego obican secer ? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |