Otpadni Bio Enzim - Novi život za vaše biljke |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 48495051> |
Korisnik | |
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav Monstera i ostali :). Htjela sam napraviti jednu turu za pice, ali ne uspijevam naci kako se radi.
Mogu li i ovdje stavljati kore i otpatke ili cijelo voce i povrce? Kako ispadne ukusnije? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
Stavila sam dvije ture enzima za zalijevanje biljaka i jednu turu za piti. U turu za piti sam takodjer stavila kora od limuna i naranci, ali i cijelog voca.
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Tura za piti se radi prema osobnom nahođenju- ja bi stavljala više voća a manje povrća...
Ta tura ti mora odstajati 6 mjeseci! Sretno! |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 505 |
Stavila sam kore od banana, salatu, blitvu i mrkvu. Enzim mi je postao gust, ne razumijem zašto.
|
|
![]() |
|
Boeing777 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Svibanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2 |
Dobar dan svim bioenzimasima. Sa velikim zanimanjem sam procitala sve stranice i iskustva.
Evo i moja prva tura se 'kiseli' vec neko vrijeme. No imam problema s mojim omiljenim orhidejama ![]() ![]() Jedna gdja mi je brinula neko vrijeme (par mjeseci) o orhidejama i uspjela ih zaraziti nekakvim usima. Prvo cu ih presaditi a potom bih ih spricala bioenzimom ako smijem. Ima li tko kakav savjet, iskustvo? Sve je dobrodoslo. ![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Macorka, i ja imam neugodno iskustvo s korama od banane, zato ih više ne stavljam u bioenzim. A možda ti nešto nije bilo potpuno čisto. U bioenzim idu samo zdravi i potpuno čisti otpatci voća i povrća. Pročitala sam da je dobro voće i povrće prije čišćenja i konzumiranja, a nakon pranja u vodi, ostaviti u razblaženom bioenzimu (1 jušna žlica na litru vode) da stoji 45 minuta, a nakon toga konzumirati ili kuhati. Navodno da se tako uništavaju svi kemijski utjecaji pesticida i ostalih -ida. E, sad, ne piše ništa o tome kako to djeluje na gubljenje vitamina. Na tvom mjestu bacila bih taj bioenzim u kompost ili ga razblažila vodom pa polila vrt njime i krenula u izradu novog, ovaj put bez banana. No, možda bi Monstera imala kakav drugi savjet! Monsteraaaa, gdje si sad kad te trebamo?
Boeing777, ja sam orhideje špricala bioenzimom i dobro su to podnijele. Bio je jako razblažen, otprilike jedan zatvarač na dvije litre vode. Lijepo su cvjetale, ali, kako ih ne volim, poklonila sam ih i ne znam što je danas s njima. Bioenzima imam još malo, ali ti ga ne mogu prodati jer mi treba za školu. Sljedeća tura će biti gotova tek krajem lipnja. Što se tiče uši, ja bih na tvom mjestu ipak ovaj put koristila Biotol, prirodni insekticid, a kasnije nastavila s bioenzimom kao preventivom.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
bilo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Listopad 2014 Lokacija: na jug Status: Offline Bodovi: 27 |
Andina,ja sad prvi put cujem da banana pravi problem.Ija sam imala nekoliko gustih tura,i kad sam proverila sta sam stavila,pored ostalog,vidim i banana!Jedna tura mi je bila jako gusta kao zele.Rastvorila sam je u vodi i jako promesala da ne ostane na dnu kante i sa ovim BE zalivala bastu i vrt.Ako je gust,moze se iskoristiti
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Ni meni banane nisu radile problem, enzim je bio super. Sve si mislim da je možda riječ o većoj količini kora pa se zgusnulo.
|
|
![]() |
|
Boeing777 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Svibanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2 |
Hvala puno Andina :).
|
|
![]() |
|
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 505 |
MOžda je problem u salati ili blitvi ili u cijeloj kombinaciji? Do sad sam napravila nekoliko enzima i bili su super.Neki dan sam stavila banane,naranče i limun i baš me zanima kakav će biti.
Zanima me, a nigdje nisam našla, kako se enzim ponaša ako se stavi premalo ili previše šećera i vode.
|
|
![]() |
|
Moj bioenzim za pice je odavno gotov...odlicno je ispao, koristila sam nespricano voce i ostatke...ali nigdje ne mogu naci neki izvor koji objasnjava da se ovako napravljen otpadni enzim moze piti. Naisla sam samo na upozorenja da se taj otpadni enzim ne pije vec vocni enzim. Ima li netko kakav link u kojem odobravaju pijenje otpadnog enzima?
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Magi ne piješ otpadni enzim, nego ga treba napraviti od zdravih dijelova voća i povrća..sve skupa stoji šest mjeseci i onda se procjeđuje, obavezno razrijeđuje s vodom i pije.. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Koristila sam cijelo voce vecinom i nesto kora od limuna i naranci. Ja bi te molila neki link gdje si ti procitala uputstvo za izradu ovog enzima ako ti je pri ruci, nisam nista mogla naci na netu.
|
|
![]() |
|
http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/vina-pica/pice-sa-vocnim-enzimima/
Postoji negdje članak gdje piše da stoji šest mjeseci ( ne mogu ga naći ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Da malo podignem temu. Vrijeme je idealno za nove ture BE.. naročito ako još imate povrtnog, voćnog otpada..Kod mene je dvije ture završilo svoju fazu..Jedan dio već procijeđen i namjenjen za čišćenje kuće, a dio je namjenjen kao gnojivo za narednu sezonu.. Druga tura će još malo pričekati.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
lilibu ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2015 Lokacija: istra Status: Offline Bodovi: 101 |
Pozdrav svima
Ja sam isto prošle i ove zime pravila bioenzim, ugl. od tikve, jabuka i citrusa i mislim da mi je uspio. ima lijep voćni miris.Prošlo ljeto sam enzimom ugl. špricala plodovito povrće, rajčice, paprike...i moram priznati da baš i nisam primjetila nekih razlika u odnosu na prijašnje godine, možda je lani bilo specifično ljeto onako vruće, pa vj. ne bi ništa pomoglo (osm umjerenije klime ![]() Da li je netko koristio bioenzim kao insekticid na voćkama. kakva su vam iskustva sa takvom primjenom? |
|
'Život je poput vožnje biciklom. Želiš li održati ravnotežu, moraš neprestano ići naprijed. (Albert Einstein)
|
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1070 |
Gdje ste ljudi, pravi li se i dalje pokoja tura bioenzima?
Mog od 2014 imam još dvije plastične boce pune, procijeđen naravno još prije ravno tri godine i spreman. Dio sam potrošila, a ovaj dio od tada stoji, super miriše i stvarno se ne kvari. Nisam imala naviku da ga koristim, zalila sam koji put cvijeće, u medjuvremenu postadoh mama po drugi put i tako su ta dva kanistera čamila u sobi u uglu :O Juče mislim mogla bih ovaj konačno početi trošiti, a drugi ću ovih dana stavit od ostataka paprika, krastavca, paradajza, lubenice i jabuka. Prije tri dana zalila sam petunije i surfinije na terasi, to je ljudi ustalo i bljesnulo preko noći, vjerovat nisam mogla. |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Vrijeme nje da se radi bio enzim, toplo je.. Šteta je biti bez njega.
Spremam se i ja, sakupljam voće i povrće.. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 48495051> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |