Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cvijet iz kamena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Cvijet iz kamena

 Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
janernevis View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 25 Travanj 2016
Lokacija: Zadar
Status: Offline
Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janernevis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Cvijet iz kamena
    Objavljeno: 25 Travanj 2016 u 11:31
Pozdrav svima!
Evo sam se registrirao na forum jer bi mi trebla pomoć iskusnih poznavatelja cvijeća.
Naime, nedavno sam uredio dnevni boravak, te je jedan zid od starog prirodnog kamena, a neka od tih kamenja imaju rupe u sebi (cca 5x5x5cm).
Meni je sad pala ideja da te rupe napunim zemljom i da u njih stavim neko cvijeće. Budući da je žena totalno nezainteresirana Cry, palo je na mene da to sredim.
Pa me zaniam da li mi možete preporučiti neke takve padajuće (viseće?) biljke kojima je potrebno malo zemlje za život, a koej se mogu iz te rupe raširiti bar nekih 50cm? Svjetla, mislim da ima dovoljno (oko 5m2 stakla).
Nešto kao ovo:

http://www4.slikomat.com/10/0302/pot-DSCN11.jpg
http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/4cf54721-vise%C4%87a%20mu%C5%A1katla.JPG

Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Pridružen: 16 Ožujak 2013
Lokacija: Drinovci
Status: Offline
Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2016 u 12:28
Dobro došao na forum, ovo što si nam pokazao su fuksije i pelargonije i teško da bi mogle cvjetati i rasti u tim uvjetima. Prije bi mogle neke sobne biljke koje nemaju velikih zahtjeva ili nekakve paprati, tradescantie. Ako su to mali "prozorčići" u kamenu, možda bi mogli neki sukulenti tipa echeverie; i sama imam takve prozorčiće u ljetnoj kamenoj kuhinji, pa iako volim cvijeće stavila sam nešto drugo, jer je teško zadovoljiti te uvjete. Ne košta puno probati ni s ovim vašim željama, pa ćete vidjeti što će se događati. Jedno pitanje, ako mislite rupe napuniti zemljom, kako mislite zalijevati? Ima zgodnih vertikalnih vrtova na netu, ali su u pitanju vanjski zidovi, a koliko sam shvatila ovo je unutarnji zid.
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
janernevis View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 25 Travanj 2016
Lokacija: Zadar
Status: Offline
Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janernevis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2016 u 12:39
Ma te slike sam dao samo kao primjer da bih htio cvijeće koje ovako visi (ili pada; ne znam kako se kaže). Tako da nije neko malo koje će samo popuniti tu rupu već da ipak zauzme malo površine na zidu. Ovaj sukulent koji ste vi predložili je upravo to što ne bih htio, jer pretpostavljam da je to mala biljka, ne grana se previše, zar ne?

Inače sam iz Dalmacije, i ovdje ima jedna biljka, ne znam kako se zove, ali ima ljubičaste velike okrugle cvijetove i tamno zelene, mesnate listove u obliku kao nekakvih štapića. Ta biljka raste tako reći iz kamena, koliko sam vidio, i može se po podu razgranati na desetke m2. Ali mi ona izgleda nekako "divlje" i htio bih ipak nešto pitomije i nježnije.

A zaljevanje bi bilo pomoću inekcije haha.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.