Prepoznavanje ljekovitog bilja |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
procitala sam dva x ali cinjenica da ima i otrovna vrsta me kocila da je berem.ovdje ima iste kao na slici i ta gusta kao borici i ta rijetka.nenormalno je ima,ovdje niko ne yna ni kako se yove kamoli da je shvata ko kao ljekovitu biljku.ja sam ubrala ove gusce vrste i kuhala za tiniziranje lica,jos me strah d aje oralno uzima.evo pitam da li voda kad se kuha malo pocrveni i ima jak prodoran miris?nemam cime slikat,a rado bih da se uvjerim da je to ta biljka,mada kazem ista je kao na slici koju mogu da berem.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam naišla na jednoj lijepoj livadi par biljčica za koju bih molila znalce da mi odgovore da li su ljekoviti i da li ih se isplati brati...
1. 2.za ovu biljku mislim da je poljska preslica ali da li je ljekovita, hm, hm... 3.ovo mi se čini da je gospina trava ali mislim da sam zakasnila, skoro da je ocvala ... 4.solidago ? 5. |
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivna, za 3.i 4. sliku si u pravu, a 5. bi mogla biti kičica!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lovro, hvala ti , je u pravu si, ovo na slici 5 jest identificirano kao kičica...
|
|
cenarius
Upravo klijam Pridružen: 07 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 116 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1. Tussilago farfara ili podbel?
|
|
Korov je biljka cije vrline jos nisu otkrivene!!!
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1.Podbjel se isplati brati jer je odličan u borbi protiv kašlja ali kako sadrži alkaloide čaj od podbjela se ne bi smio piti više od 15. dana, najbolje u kombinaciji sa drugim čajevima.
2.Poljska preslica, da ili ne? Ovo što vidim u prvom planu rekla bih-da. Ali s p.preslicom treba biti oprezan i smiju je brati samo znalci budući da ima i otrovnih.Biljka, dok je mlada, podsjeća na malo božićno drvce Nema klasić na vrhu. 3.Gospina trava je precvjetala i više nije za branje.Bere se dok je većina cvjetova još u pupoljku. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cenarius, zahvaljujem...
Fermina, nek se nitko drugi ne uvrijedi al dok ti ne daš zadnju riječ, ja nisam sigurna ubrati neku biljku ili ne... Za podbjel sam pitala ciljano a preslicu , ne hvala, jedino me je zanimalo da li je ljekovita ili otrovna kad sam već naišla na nju u velikoj količini... Prije dosta vremena sam pročitala što ste sve napisali o preslici , dobre me "uplašili" i nju ne diram... I sad u nadi da će mi netko odgovoriti još na ovo;imamo mi temu na ovom pdf-u o podbjelu , ja nisam naišla na njega ? |
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivna, hvala ali pretjeruješ i precijenjuješ moje znanje.
Ja zapravo nerado identificiram bilje po slici.Trebalo bi staviti barem nekoliko slika iste biljke i to stručno snimljene.... A joj, šteta da se bojiš preslice, jedne od najvrijednijih biljaka posebno za žene.Slikaj je izbliza, držeći je u ruci , tek ubranu.Na fotiću nađi opciju cvijet pa slikaj na 15-20 cm udaljenosti, više snimaka pa stavi one koje su najbolje.Ali na temi preslice ćeš sigurno naći dosta slika.Ili utipkaj u google ali razgledaj desetine,stotine slika dok ti "sjedne" u glavu. Evo ovaj članak dr. Stribora Markovića bi trebala pročitati svaka žena koja drži do svog izgleda i zdravlja: http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1087/ |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
rrorion
Upravo klijam Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije baš tema, ali moglo bi biti zanimljivo jer radi se o biljci koje puno ima u kontinentalnom dijelu npr. oko Zagreba, no ništa se o njoj ne piše i govori u Hrvatskoj, dok je u Evropi poznata kao heel all-liječi sve-zanimljivo-mislim predobro no vjerojatno pretjerano, ali opet i svakako vrijedna ljekovita biljka, i jestiva samonikla , pa jeli ima netko iskustva sa njom
http://suite101.com/article/is-prunella-vulgaris-truly-an-all-healing-herbal-medicine-a267680 Prunella vulgaris |
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |