Pelargonije ili muškatle |
Odgovori | Stranica <1 929394 |
Korisnik | |
DoraDorica
Novo sjeme Pridružen: 26 Veljača 2020 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Vam.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
DoraDorica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim savjet od svih koji imaju iskustva sa pelcanjem pelargonija, posadila sam pelcere krajem 8.og mjeseca u male uzgojne plastične posudice . Svi pelceri su se primili i početkom 11og mjeseca sam ih unijela u svijetlu, negrijanu prostoriju gdje je prosječna temperatura 10-12 stupnjeva. Svi su živi, zeleni, ali nekako izduženi. Čak sam ih jednom i pincirala. Napominjem da su ostali u istim posudicama u koje su i posađeni. Zanima me koliko često preko zime trebam zalijevati pelcere i trebam li ih u rano proljeće prije nego se iznesu vani početi prihranjivati? |
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
izduženi su zbog nedostatka svjetlosti, sav taj slabi tanki dio odrezati u proljeće. Kad ih budete iznosili vanka, postupno ih privikavati na sunce i prihraniti nakon dva tjedna. Nemojte prihranjivati prije iznošenja nikako. Zaliti oskudno kad je supstrat suh. Biljke odmaraju pa im ne treba voda ni hranjivo. Pročitajte na stranicama ranije ima puno korisnih savjeta
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
DoraDorica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno, puno hvala! Srdačan Vam pozdrav.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prije nekoliko dana išla sam orezivati svoje pelargonije...odrezala nekoliko vrhova svaki ima cvjetne pupove..nisam dobro pregledala prije orezivanaja...tako mi je žao ,,onda sam ipak posadila u posude te pelcere s pupovima, možda se ipak prime..a ako bude sreće i procvatu odmah
|
|
DoraDorica
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Hvala, je li orezivanje baš neophodno i na koliko ih orezati? Jeste li ih posadili u saksije u kojima će ostati preko ljeta? Sretno Vam sa Vašim pelargonijama! LP |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
DoraDorica pa i nije neophodno, malo se mogu skratiti počev već u siječnju ako su se izdužile grane previše, ovisno o mjestu zimovanja...
ove moje koje su bile u svijetloj negrijanoj prostoriji lijepo su potjerale cvjetne pupove, i ubrzo bi procvale ..posadim ih pokraj ostalih u žardinjere pa ako se prime, i kad korjen ojača onda ih možeš i presaditi gdje želiš (ovo sve odnosi se na p. zonale)
|
|
Odgovori | Stranica <1 929394 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |