Prkos - Portulaca grandiflora |
Odgovori | Stranica <1 101112 |
Korisnik | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Desiree .... pitati te što te tu zbunjuje nije ljutnja nego pitanje koje traži pojašnjenje tvoje zbunjenosti vezane uz karakteristike biljke, dakle ništa osobno.
Većinu mojih biljaka također prži cjelodnevno primorsko sunce, tako da su mi biljke poput prkosa, seduma, sukulenata, kaktusa i sl. prava blagodat, jer osim što ih volim, mogu preživjeti i sunce i dane bez vode |
|
Sponzorirani linkovi | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kako se kod mene prkos sam rasijava. Niknuo je jedan jedini i to na betonskoj stazi. Dalje nije niknula niti jedna biljčica....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7...eto kako prkos tjera svoj inat. Vjerojatno mu je tu najšktrije, ako to možemo nazvati tlom, tlo, baš je simpa
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon,koliko je star,ovo je praznik za oci,gde ti stoji,msm jel na suncu ili,pa ovo je neverovatno koliki je i kako lepo izgleda
|
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona31...baš se lijepo razrastao, to je ovaj jednogodišnji, puzajući prkos. Kupila sam ga proljetos. Prije par dana premjestila sam ga na drugu poziciju, ali također jednako sunčanu - cjelodnevno sunce. Premjestila sam ga samo zato da mi manje nereda stvara, jer cvijet kratko traje i stalno moram mesti, a na ovoj poziciji uopće ne moram mesti Možda je velik zato što je posađen u veliki cvijetnjak (tri sadnice zajedno) u sredini je dipandenija koja se penje po juki
|
|
Leona31
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon,znaci on ne moze ostati za sledecu godinu,ako je tako jer sam tako razumela pa kako ga onda proizvode jer semenke nigde nema?????
Ovaj je tako lep i razrastao iako imaju tri u jednom bas je veliki,a Dipladenija ti je isto lepa obzirom da je na celodnevnom, suncu ja sam moje sakrila pod carsav ,jer skroz izgorose,vise ni boju im ne mogu raspoznati |
|
i pustinja u coveku |
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona31, hm...sad si mi dala za misliti, kako se onda razmnožava za iduću sezonu? Ma negdje bi moralo biti sjeme? No taj cvjet tako kratko traje i ja ništa ne vidim...
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eh sad... da ne ispadne da pametujem, ali provjerite kako izgledaju stabljike-grane koje su tik uz zemlju. Ako imaju one mini korjenčiće, onda je to odgovor.
Znači da ćete na jesen imati posao više
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dadinina samo ti reci, nije to pametovanje, tu smo da saznama što više
E da, zaboravila sam napisati da sam svoj prošlogodišnji bila ostavila da vidim hoće li preživjeti za ovu sezonu - nije preživio, ali moram reći da se niti nisam baš trudila da ga održim. |
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E baš ste me zaintrigirale! Malo sam zato cunjala i ....
Ovo vaše bi trebalo biti portulaca umbraticola, perena je koja prezimljava kao i sukulenti (negdje navode do -17', ali zaštićen od vjetrova, izravne hladnoće i vlage) I kažu da u postojbini ima sjeme, da se samorasijava.... dakle, naše pčelice još nisu shvatile da i tu imaju posla! Hm, da... i može i reznicama. Kao što rekoh, na jesen posao više
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super dadinica, hvala na info. No moram pohvaliti naše pčelice, skuže one i najmanji cvijetak, svraćaju one rado i na taj prkos, očito je veći razlog u meni jer nisam dobro gledala gdje su sjemenke
|
|
Leona31
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam danas sa uvecalom-lupom trazila semenke nema,pronasla sam par cahurica sa pincetom otvorila posto su zelene,unutra nista,mislila da sacekam da sazru pa vidim da imaju neke otvorene u kojima nema nista,tako da mislim da semena nema.
A kako se razmnoze??????? |
|
i pustinja u coveku |
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja kupljenim sadnicama
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Una
Nedavno posijan Pridružen: 04 Srpanj 2016 Lokacija: Istra Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Tako krasan...izaziva divljenje jer upravo tjera inat svojom ljepotom,nicanjem i rastom "iz ničega".
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 101112 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |