Pandorea jasminoides i Podranea ricasoliana-KUPUJE |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 20 Rujan 2009 u 22:16 |
pa sto sam drugo i predložila...nego da odemo na "penjačice"...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ali tema je OGLASI -KUPUJEM........... a ne razglabanje o pandorei i podranei. |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
mislim da ovdje zacatavamo temu pa cemo dobiti "jezikove juhe"...ajmo pod temu ovih biljaka nastaviti razgovor...
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Moras uzeti u obzir da su i podranea i pandorea dosta rijetke, a campsis vrlo cest, tako da ta tvoja moze biti i nesto trece....Pod sta si je dobila????????
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Stavila sam jednu pored druge. Zapravo su vrlo razlicite, evo ti razlike, pa ti procjijeni:
Pandorae ima list kozast, podranea tanak, tanak
Panrdoea ima rubove lista skroz glatke, podranea nazupcene (sto se narocito dobro vidi kod mladih i malih listica)
Pandorea ima 2 i 2 i 1 sve skupa 5, ili 2 i 2 i 2 i 1 sve skupa 7 listova najvise na grancici, a podranea i do 11.
Sudeci po broju listova, tvoja je ipak pandorea, ipak pogledaj i ove ostale razlike, ja ih na slici ne mogu dobro vidjeti. Mene je zeznulo to sto tvoja izgleda drugacije nego moja, ali to je vjerojatno zato sto je u hladu, pa ima malo drugaciji rast.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Frida, a gdje si ti? I pandorea i podranea i tecoma podnose dobro do 0C.
Najbolje bi bilo ako imas hlandu sobu,ili svijetlo stepeniste, to je idealno za prezimljavanje biljaka kojima je 0 neka granica, jer one vole da je zimi zima, ali ne prevelika.
Vjerujem da kad ti slikam list do lista, da ces moci razjasniti koja je tvoja.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Da, u hladu je i istina da su stariji listovi tamniji i malo jači, a mladi svijetli...sad već idu i druge grane preko ovih prvih pa biljka dobiva na gustoći...
stvarno ne znam koja je i nitko još do sad nije sa sigurnošću je identificirao...vjerojatno cu trebati čekati cvijet pa ce sve biti jasnije.... ..samo me strah zime, ne znam kud cu s njom zimi ( ako ne podnosi niže temp.) jer je sad već prilično visoka...možda da je sklupčam... |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Frida, toliko gledam ove tvoje slike, i sad vise nisam sigurna....slijedeceg tjedna cu staviti pandoreu i podraneu (nemam ja, ali ima susjeda) jednu pored druge i slikati, pa ti vidi.
Je li ta tvoja biljka u hladu?.
Reci, da li joj je lisce sjajno i da li su stariji listovi kao malo deblji?
ciao, Nina
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Frida, oprosti, ovo je mjesto za oglase, a za pitanja o pandorei i sl imaš poseban topic. Nina je u istoj poruci odgovorila i meni i tebi, pa je vjerovatno zbog toga došlo do zabune. PP se odnosi na nbjelovu-dogovaramo se o isporuci pandoree, doduse do sad bez uspjeha. Nina ako ovo pročitaš, uzvrati mi poziv ili odgovori na PP |
|
![]() |
|
koju pp? jel to meni bila poruka?
|
|
![]() |
|
Pogledaj PP |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Frida, to nije pandorea. Ona ima zavrsetke grana skroz drugacije.
Sonja, evo ti moj telefon, 099 36 11 000, donijet cu u Split biljku, pa mi se javi od ponedjeljka da je preuzmes.
Ta biljka je prilicno velika, tesko je reci u cm jer ima vise grana, izvijuganih i isprepletenih. Najduza grana duga je oko metar, a sve skupa to izgleda kao grm otprilike 50 cm visok i 25 cm sirok. To ti je sve otprilike, nisam je mjerila. Ona jako brzo raste, kiad se stavi u veliki pitar. Moja dvogodisnja, visoka je sada oko 2.5 metra i ima puno grana.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Kako su ovo jako slične biljke, molila bih te mozes li mi reći koja je ova moja ( nema još cvijeta, ali penje se sve u šesnaest
![]() ![]() ![]() ![]() i još je ima ulijevo po konstrukciji police.... |
|
![]() |
|
Pošalji mi podatke za uplatu na PP. Za isporuku ćemo se dogovoriti bilo u Splitu bilo da te presretnem na putu za otok.
To su predpostavljam dosta velike biljke? |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ja ti imam Pandoreu jasminoides, godinu dana staru, cvate, 100 kn plus postarina, ako ces HP expressom 60 kn, ako ces obicnim paketom 30 kn, mislim da bi Pandorea izdrzala i obicnim paketom, pogotovo ako si u nekom velikom gradu.
Imam jos dvije sadnice.
ciao, Nina
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Kupujem:
Pandorea Jasminoides Podranea ricasoliana |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |