Primošten
Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Moj grad u slikama
Opis foruma: Slike cvijeća, parkova i uređenih trgova u Vašem mjestu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3736
Datum ispisa: 06 Svibanj 2025 u 03:28 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Primošten
Objavio: hoya
Tema: Primošten
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 10:30
Nisam mogla, a da vam ne pokažem sličice gradića koji je prije par godina zbog zadnjeg mjesta osvojenog u bodovanju turističkih destinacija na Jadranu iz "dišpeta" odbio kamion sadnica kao utješnu nagradu.
Nakon toga - Primošten je osvojio zlatnu medalju i prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe http://hr.wikipedia.org/wiki/2007 - 2007 ., za hortikulturno i urbano uređenje mjesta (Wikipedija).
Svako ljeto uživam, a slikala sam da dio mojih užitaka podijelim s vama:
Ovo je nešto što vas čeka na ulazu, a žao mi je što nisam ovjekovječila plakat: Ana, volim te - za to je kriv Primošten !
Dan počinje kupanjem u svitanje:
More Dalmacije ...
Fontana na rotoru:
Lavanda i kostriš u hladu žižule
Lavanda, santolina i gazanije (bez cvijeta, prejako je sunce ...)
Silazak sa magistrale:
Ulica oleandera:
Lavanda, lavanda, lavanda ...
Na kraju parka spomenik težačkom trudu - primjer maslinika "izkrčen u kamenim stjenama". Nadam se da će druge godine uz to niknuti mali vinograd.
Ne znam kako se zovu ovi grmovi, ali ovdje su toliko lijepo oblikovani da svaki puta zastanem i dodirnem tu čvrstu, kompaktnu kuglu.
A ovo je park kraj kojega uvijek u šetnji zaostanem iza društva. Jednostavno i lijepo:
Mnoštvo agapantusa. Nadam se da ću jednom biti tamo u doba njihove cvatnje.
Ova će površina zasjati u punoj ljepoti kad se maknu štandovi i slijedeće godine na njihovom mjestu bude šetnica.
Izlaz iz Primoštena:
I sad primjeri gdje je svaki slobodan prostor ozeljenen:
Je, točno je: težaci i njihov magarac, ali u našem kraju hodala je žena ...
Dature, oduševile su me jer samoniklo rastu i obilno cvatu u kamenu, bez vode i pažnje
Zreli šipak (nar) malo veći od zrna grožđa:
Lantane:
Plumbago
Kapare
i grozd primoštenskog babića
Još jedno kupanje u sumrak,
i klapska pjesma, serenada za laku noć
Vraćam se opet jer:
... Ja sam dite s bilog žala Di je pisma galeba Di je zemlja vode žedna Di su stabla maslina Di su ljudi iste loze Di je sveta nedilja Svo bi zlato ovog svita Za moj bili kamen da .... ovo je moj dom Tu su moji didovi davno sidro bacili Mene vezali

------------- Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
Odgovori:
Objavio: OTOK
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 11:01
Jako lijepo uređeno mjesto
Od crvene lantane pobrala si sjemenke ili grančicu?
|
Objavio: iris
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 11:08
Primošten je predivan bila sam nekoliko puta na kupanje i šetnju tamo i baš je bilo lijepo
-------------
|
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 11:09
Jesam, OTOK, jednu jedinu, ali to je lantana koju sam kupila MKM i kad bude dolazila na zimu donjet će grančice - mislit ću na tebe!
------------- Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 11:21
Ja sam, iris, mislila sa nisam objektivna, ali:
Primošten i grad Biograd - izborili su nagrade u konkurenciji 26.000 europskih gradova i sela, od kojih je u uži izbor ušlo njih 5500. Žiri za dodjelu nagrade istaknuo je kako su te nagrade (srebro i zlato) veliko priznanje Hrvatskoj na ulaganju napora u poboljšanju ne samo turističke ponude te hortikulturnog i urbanog uređenja nego i nove dimenzije kulture življenja. "Zlatni cvijet Europe" (Entente florale Europe) međunarodno je natjecanje koje se održava od 1977. godine ...
|
Objavio: shasha
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 11:38
Ajme,koja ljepota!!Ja sam prije par godina bila tamo i nije ni upola toliko lijepo uređeno bilo.Iskreno,sjećam se samo kafića"popay"
|
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 11:46
Shasha, čuvala sam ti mjesto.
Samo da znaš: preostali dio slika je slikan u "popayu"  .
|
Objavio: Triša
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 11:53
E da znaš čekala sam slikice ovog divnog grada i znala sam da ćeš nam to "donijeti" s godišnjeg. Predivno draga.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 13:15
Hoya baš sam uživala....prekrasno mještasce...
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 13:52
Kako lijepo , fantazija
Imam želju da posjetim jednog dana pored Plitvica i Primošten
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 15:28
Triša, proljeće, smrcko 
|
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 15:53
Hoya, onaj grm ošišan u kuglu - možda je teucrium fruticans, ne vidim dobro, ali tako ga i kod nas šišaju. Ja uzela grančicu i primila mi se je i baš lijepo raste
|
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 17:10
Hvala, OTOK, na nazivu biljčice. Ove su svježe ošišane, ništa nije stršilo 
|
Objavio: Lora
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 17:19
predivne slikice, bila sam tamo pred puno, puno godina, no sad je prekrasan
-------------
Rijeka
Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
|
Datum objave: 24 Kolovoz 2009 u 17:28
Lora, ima jedan razlog zbog kojeg zadnjih godina idem malo sjetnija tamo. Ali u hladu borova, predivnim prizorima, čistom moru uživam i dalje.
Ono što je njihov gradonačelnik i turistička zajednica napravila za svaku je pohvalu. Moji korjeni su iz Južnog Primoštena - 7 km od mora, a slike toga kraja pokazat ću vam dogodine.
|
Objavio: mimar
Datum objave: 28 Kolovoz 2009 u 08:08
Bas "zeleno" mesto, uz to na obali mora ! Cini mi se ne preveliko, ne prebukirano, vise tiho i prijatno, bas za pravi odmor. Lep gradic, uzivala sam u tvom prikazu.
------------- Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
Datum objave: 28 Kolovoz 2009 u 09:48
Hvala, mimar, sva su moja ljeta vezana uz to mjestašce. Ima tu ljetnih gužvi, ali i to ima svojih čari.
Nakon puno godina sretati drage ljude, sjećati se dječjih nepodopština, prvih simpatija, sa MM prisjećati se lijepih trenutaka ... Uh, nešto me tugaljivo ide, neću dalje ...
|
Objavio: baka
Datum objave: 28 Kolovoz 2009 u 16:03
Hoya trenutno šećem po tvojim terenima. Prvo tvoj vrt a sad tvoj Primošten. Baš lijepi gradić. Vjerujem da je gušt tamo ljetovati!
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Datum objave: 28 Kolovoz 2009 u 16:11
Je, bako, meni je. Ali ne znam da li sam dovoljno objektivna.
Naše je selo udaljeno od mora, ali neobično je kako ljubav za tim krajem gereracijama prenašaju na mlađe naši didovi ... Suze mi teku jedna za drugom ...
Rijeku volim iznad svega, a kolovoz mi simbolizira ovaj gradić.
I od kad znam za sebe u rujnu cmoljim  .
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 13:32
Vidim ja da si zaljubljena u Primosten,i ne cudim se,predivan je!AL,sto mi nisi rekla da tamo ljetujes?!Ma ,ja bih skoknula do tamo,pa bi bar na par sati uzivala u toj ljepoti...
|
Objavio: SLAVONKA
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 15:24
Mnoštvo agapantusa. Nadam se da ću jednom biti tamo u doba njihove cvatnje.
Prekrasne slike al ova mi zapela za oko.Nebi ja pokraj njih tako lako prošla a da koji "slučajno ne iščupam" još bi zvala i Nihu u pomoć da mi pravi društvo 
------------- čovjek uči dok je živ
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 16:09
Gio, nisam do zadnjeg dana znala kad idem jer je MM dovršavao neki posao. A ti si tada već otputovala. Ja sam svaki osmi mjesec tamo - naći ćemo vremena za susret!
Slavonka, ja sam samo gledala. Nije mi bilo na kraj pameti nešto dirnuti. Jest da su svi kometirali kako se čudo pristojno ponašam. Nekako - nisam imala srca ... Na ovakvoj žegi i zvizdanu potrebno je puno truda ovolike površine održati zelenima.
|
Datum objave: 02 Rujan 2009 u 09:03
u pravu si...i ja tako samo gledam(suzdrzavam se sigurno)i pozelim da je tako i u mom vrtu...
|
Objavio: mare-nostrum
Datum objave: 16 Rujan 2009 u 19:24
Hoya hvala na ovim lijepim slikama,uljepšale su mi ovo kišno popodna.Bila sam u primoštenu par puta i imam samo lijepe uspomene
|
Datum objave: 16 Rujan 2009 u 20:42
mare - svako sam ljeto dolje, kad odlučiš doći imaš se gdje odmoriti!
|
Objavio: mare-nostrum
Datum objave: 16 Rujan 2009 u 20:49
Hoya ne znam da li ću i kad ću dolaziti ali u svakom slučaju hvala
|
Objavio: Mari,5510
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 15:22
Hoja kad ćeš pokazat nove slike iz Južnog Primoštena? Posjetila sam Primošten davnih dana a ljetovala u nekoj uvPali izmedju Rogoznice i Primoštena.Tamo je sada marina.znima me i sam otok u Primoštenu kako sada izgleda tj.stare kuće.
-------------
|
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 18:59
Ovo je neka druga slika iz primoštenskog kraja - Južnog Primoštena.
Kuća koja je renovirana i čije dvorište uređuje prijatelj moga oca. Njegovo dvorište i njegov trud nova mi je slika Dalmatinaca.
Na žalost rijetka slika iz našeg kraja.
Ima dana kad je cijelo dvorište u cvatu. Ovo baš nije najvjernija slika.
U ovoj ulici provela sam mladost. E, tu su moji didovi davno sidro bacili ...
Do prije par godina bila mi je ljepša. Sjajan, uglađen kamen, nepravilno slagan. Naporan za umorne težačke noge, ali mom srcu draži od ovoga.
Još sada pamtim tapkanje kopita našeg tovara u traženju čvrstog tla .... samo za korak naprijed ...
Dida više nema, ovo nije više moj dom. Samo provirujem iza visokog zida da još jednom vidim neobično niska vrata i zamslim dane kada smo uz vatru na kaminu osluškivali pucketanje smriča i kuželje iz bruncina. Sjećam se kako zakrpani pot pun bevande kruži od ruke do ruke.
Po gutljaj za nas didove miljenike...
U prostoriji sa strane noćili smo. Jeste li ikada ležali u krevetu i gledali zvijezde? Ja jesam ...
A tu su spavali dida i baba. Ljudi od malo riječi, puni topline ...
Siromašan dom, pun ljubavi.
I sad je dosta, jer sam se raznježila, jer mi je teško gledati kako je svakim danom sve manje zida i sve je uže dvorište.
Eto, ovo vam je druga strana Primoštena, zaboravljenog ... slika koju možete vidjeti u svakom od desetak sela koja lagano umiru ...
|
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 20:05
Mari, poslušala sam te i stavila slike. Malo sam probudila uspomene, pokazala obje strane Primoštena i opet uspjela u sebi probuditi želju da se vratim tamo gdje su moji korjeni, da nastavim tamo gdje je stao moj "čale" ...
|
Objavio: Triša
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 20:47
Tako treba Hoya, obožavam takve slikice, stare obnovljene kućice, kale, kamen, a vidim ima i cvijeća.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 20:51
Triša, ovo gore što propada nije moje. A moje - moje je skroz propalo, ali to drugi dan. Tužno je vidjeti.
|
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 20:52
Ajme Hoya, koja me je nostalgija ulovila i sjećanje na djetinjstvo i ljeta kod babe i dide, i spavanje na slamaricama (kako su šuškale košuljice od kukuruza), a dida bi došao iz vinograda sa košaricom punom grožđa....
|
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 21:06
OTOK, je 'l iz ovako mukom napravljenog vinograda, punog kamena?
|
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 21:11
Nigdje zemlje. I to me čeka kroz koji dan. Nakon cijelog dana branja maslina sa vrećama od 20-30 kg propadati nogama kroz ovaj oštri kamen. I tako uzbrdo još ima još 4 reda maslina do kozjeg puta.
Ranjenih ruku i krvavih nogu ...
|
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 23:01
Hoya, sjetila si me Primoštena iz davnih dana kad sam tamo ljetovala, predivne uspomene na male kamene kućice...meni je bio zaista predivan, nisam davno bila više tamo, no mislim da bi mi se više svidjao onaj stari Primošten
-------------
Rijeka
|
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 23:40
Prekrasne slike, kao sa reportaže iz starih vremena, a to volim. Sad znam odakle teče ulje iz mojih vena
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 03 Listopad 2009 u 18:09
Smrcko, možeš ići s nama brati - ne moraš tražiti kao gljive!
Lora, jedan naš gradonačelnik htio je od Primošten napraviti poluotok kao što je Sv. Stefan. I bilo je strogo zabranjeno kamene zidove presvlačiti fasadama i skidati kamene krovove... A onda devedesetih sve je izmaklo kontroli i - više nije to to!
|
Datum objave: 03 Listopad 2009 u 18:16
Kad vide dolje koliko mogu raditi zarobit će me
|
Datum objave: 03 Listopad 2009 u 18:27
Tamo se radi za ulje. Što te duže zadrže dobiješ više ulja!
|
Datum objave: 12 Kolovoz 2010 u 19:48
Obzirom da ne vidim slike, a cijelo popodne slušam i gledam krš i kamen iz moje djedovine http://www.youtube.com/watch?v=zaqJsF6_0wE - http://www.youtube.com/watch?v=zaqJsF6_0wE šaljem vam ovakvu razglednicu:
KAMENA SUZA
Među škrape među stine
Posadimo lozu sine
Čovik sadi a Bog plaća
Uvik mi je priča ćaća.
Pa se kupaj u svon znoju
Nemoj mislit na nevoju
Prikriži se reci amen
Nek te rani primoštenski kamen.
Niz kamen se suza cidi
I niz obraz moga ćaće
Svaka kaplja zlata vridi
Kad se kopa i otaće.
Od radosti srce kuca
Jer svako zrno poput zlata sije
na toj žegi tvrdi kamen puca
dok primoštensko srce grije.
Tvrdi žulji od mace poluge
Od lašuna i od arme druge
Kopan krćin vrag mi neda mira
Primoštenska krv u žilan đira.
A u marču kada pune bura
Ćepa lozu i guli pikete
Ali čuva ova zemlja štura
Iz kamena ove kapi svete
Ante Sikirić
|
Datum objave: 12 Kolovoz 2010 u 20:02
Krasna pisma!
Ali, gdje su nestale tvoje slike?
|
Datum objave: 12 Kolovoz 2010 u 20:48
Ne znam Otok, nisam sigurna da li sam ih stavljala preko imagesforme ili photobucketa, ali ih na puno mjesta nema. Zato sam vam i stavila novu razglednicu
|
Datum objave: 16 Kolovoz 2010 u 14:49
ja sam uzivala uz ovu pjesmu ...zao mi sto su nestale slike
|
Objavio: Kiki-ko?
Datum objave: 05 Kolovoz 2011 u 20:40
Šteta što nema slika ali naći ću ih ja na guglu.Ako bude sve po planu (a nemam nikakav plan) sutra sam u Primoštenu na malom solo izletiću.Ako Hoya ili bilo tko s foruma čita ovo nek se javi na pp sa brojem moba pa možemo na kavu.
------------- Da imam rep mahala bi s njim
|
Datum objave: 06 Kolovoz 2011 u 06:56
Kiki-ko na žalost sam u Rijeci.
|
Objavio: dijana7566
Datum objave: 06 Kolovoz 2011 u 20:46
Nema slikica
|
Datum objave: 07 Kolovoz 2011 u 18:19
Bila,vidla,oduševila se,napatila se od prometnog kolapsa pa se danas još odmaram.Sutra reportaža i teškom mukom dobivene fotke(aparat je baš našao vrijeme kad da crkne.Reagira samo na šakom po njemu).
Hoyu bi zamolila da proba u one prazne rupe uz pomoć "edita" staviti bar par fotki(dilitaš križiće i ubacuješ fotke).Ovako je stvarno ružno.
|
Datum objave: 07 Kolovoz 2011 u 19:06
Može, drugi tjedan kad mi gosti odu 
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 13:14
Duugo je trebalo da prebacim fotke.Evo ih!
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 13:15

|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 13:20
Oduševili su me kilometri plaže svuda unaokolo.Nasuto?
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 13:40
Ulaz u grad.
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 13:42
Oduševilo me da je na samom ulazu moderan i besplatan wc,a razočaralo me da ima na stotine restorana i picerija, a samo jedan kafić.
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 13:50
Sve je minijaturno.Kučice su kao za Hobite.Velike ,nove nisam ni slikala.Svaka ,doslovno rupa je iskorištena za turizam.
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 13:51
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 13:54
Zbog nedostatka prostora roba se suši uz zid kuće.
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 14:00
A na vrhu brda.
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 14:07
Ne vidim baš neki veliki razlog zašto je Primošten 2007 dobio ovu nagradu.
Jer u gradu ima vrlo malo cvijeća.
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 14:14
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 14:18
Detalji.
|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 14:20

|
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 14:22
|
Objavio: anči39
Datum objave: 08 Kolovoz 2011 u 22:12
Divno !!
Bila sam u Primoštenu prije 5 g.
Obišla sam neka mjesta koje ste uslikale .
Baš je lijepo sjetiti se godišnjeg odmora sa prijateljima koji su nas proveli kroz Primošten 
------------- "pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
Datum objave: 09 Kolovoz 2011 u 08:54

|
Datum objave: 09 Kolovoz 2011 u 08:56
Da nije bilo vjetrića cvrčci bi popadali u nesvijest.
|
Datum objave: 09 Kolovoz 2011 u 08:58
|
Objavio: VILMAČ
Datum objave: 09 Kolovoz 2011 u 14:45
hvala na mnoštvu slika, jako lijepo mjesto!
------------- "radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman
|
Datum objave: 10 Kolovoz 2011 u 09:00
Biti će zanimljivo doći za par godina kada se srede još par zapuštenih mjesta.Ima i ruševina koje stoje i propadaju.Vjerovatno zbog imovinsko pravnih pitanja.
|
Objavio: Olja
Datum objave: 10 Kolovoz 2011 u 11:43
Kakava lepota....uzivala sam....
A taj kamen.....kako ga samo volim,a kilometre da predjem ne mogu pronaci ni jedan...
|
Datum objave: 10 Kolovoz 2011 u 13:05
|
Datum objave: 10 Kolovoz 2011 u 19:56
Divne slike. Moja kći koja je prošli tjedan boravila kod tete Jasne baš u ovoj kući sa lijepom terasom ispod bazena i plavim rukohvatom kaže da je uživo još lijepše.
|
Datum objave: 11 Kolovoz 2011 u 09:15
Daaa,puno ljepše.Mene je inače jako teško oduševiti.
|
Datum objave: 11 Kolovoz 2011 u 09:19
|
Objavio: Mari,5510
Datum objave: 11 Kolovoz 2011 u 10:30
Kiki hvala za slike prekrasno je more u ovom dijelu Dalmacije
-------------
|
Datum objave: 11 Kolovoz 2011 u 14:34
I ja se zahvaljujem jer ove godine (za sada) gledam samo na slikama. A znan mi je svaki kutak, uz svaku sliku vežu me mnoge uspomene.
P.S. A sad idem probati vratiti slike na prve stranice.
|
Datum objave: 11 Kolovoz 2011 u 14:44
|
Datum objave: 12 Kolovoz 2011 u 09:55
Žao mi je da nisam slikala stotine šarenih štandova.Prvo sam mislila da je neukusno,a sad vidim da mi je baš prazno bez njih.Mislila sam kupiti neki suvenir,ali su mi svi bili kičasti pa sam u jednoj galeriji kupila magnet. Keramika,ručni rad,unikat,P kao Primošten.Dosta jeftino.
|
Datum objave: 18 Kolovoz 2011 u 10:34
Ljudi!Ako nekog zanima Hoya je uspjela vratiti neke prekrasne fotke na početku ove galerije.Pogledajte ih.Hoćemo još!!!
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 18 Kolovoz 2011 u 11:04
Upravo sam sve slike pregledala,nekad davno bila sam tu s MM i veoma smo uživali u ovom vilepom gradiću,slike su me podsjetile na lijepo provedene dane.
------------- Nigder lepše kak je vu Međimurju kam se zglednem ružice mi cvetaju.
|
Datum objave: 18 Kolovoz 2011 u 13:12
Možda iskopam još koju .
|
Datum objave: 18 Kolovoz 2011 u 13:14
Ova mi je predivna.Ni mala ,ni velika.Ni nova,ni stara.Okolo ima zraka.Još da je zelenila...
|
Datum objave: 18 Kolovoz 2011 u 15:09
Kiki-ko? napisao:
Ljudi!Ako nekog zanima Hoya je uspjela vratiti neke prekrasne fotke na početku ove galerije.Pogledajte ih.Hoćemo još!!! |
Morat ćete pričekati da mi dozvole na moj komjuter. MM radi na onom na kojem su mi fotografije, a na ovom na kojem sam probala sa vanjskog diska skidati stalno mi ruši photobucket.
A uz te za par dana će biti novih fotografija.
|
Datum objave: 29 Kolovoz 2011 u 21:05
Od kad znam za sebe u suzama napuštam moj Primošten! Čudna je to ljubav. Znam da nisam objektivna, ali meni je on najljepši ...
Ove je godine poluotok sa plažama osvanuo u novom ruhu.
Plaža u uvali Mala Raduća počinje završetkom nasipa kojim je nekadašnji naseljeni otok premošten ("primošten" po dalmatinski) :
pa se nastavlja plažom nasuprot naselja (u daljini se vidi otok Maslinovik posljednjih dana često spominjan po nemilom događaju):
Polako šećemo prema punti, preko puta nje otok Smokvica, raj za nudiste:
Malo zastajem kraj kapelice jer se u pozadini vidi jedini hotel koji nije obnovljen (sramota Mađarskih hoteljera i naše vlasti), a jednu našu forumašicu trebao bi podsjetiti na lijepe dane:
Došli smo do vrha punte. U daljini se vidi otok Zlarin i Kornatsko otočje:
Najsretnija sam kad ih vidim na vezu:
Ove je pomorska policija kasnije na radost kupača prisilno privezala uz obalu:
I onda nastavak puta prema uvali Velika Raduća:
I u daljini plaža moje mladosti, danas mjesto gdje uživaju moja djeca:
U unutrašnjosti poluotoka, u borovoj šumi nekada je bio Esperanto kamp. Nestalo kampa - prestalo moje učenje tog jezika:
Sada ovdje caruju vjeverice:
Njihova igra uz mini golf prepun ljudi.
Za vrijeme "najjačeg sunca" svatko si ovdje može naći zabavu. Evo samo neke:
...
Za tebe smo ariju pisali dušo sva blaga što bog ti je darovao iz kamena nama si procvala ružo ... Iz moje duše more piše o ljubavi o svakom kamenu, drači o svetoj maslini Pričaj mi more,pričaj o našoj svetinji o najlipšem cvitu na svitu o našoj Dalmaciji ... O more more ti pričaj mi o ljubavi o kraju di su moji najdraži
Na vike vikova živit će Dalamacija u ime Oca i Sina i Duha svetoga
|
Datum objave: 29 Kolovoz 2011 u 21:49
I na kraju malo neobično orezanih biljčica:
Pa dio koji nije ništa posebno, ali je konačno uređen:
Jedan od mnogobrojnih cvjetnih otoka:
I po neznam koji puta ulaz / izlaz sa magistrale. Možda nije nešto posebno, ali svatko tko zna kako sunce tamo grije, koliko malo kiše padne (to je tzv. Suha punta) može zamisliti koliko truda je potrebno da ovo ovako izgleda:
I zalazak sunca:
Poluotok koji tone u san:
a nasuprot njemu pouotok (sa plažama) u kojem počinje noćni život:
I gotovo
|
Objavio: antonija
Datum objave: 29 Kolovoz 2011 u 22:01
u prelijepu šetnju si me povela!
------------- jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
Datum objave: 29 Kolovoz 2011 u 22:43
Prekrasne slike, plaža, ma sve...
Drago mi je da se možeš vratiti u grad svoje mladosti, meni to jako nedostaje...
Ono što je čudno ošišano kao bubanj je možda rađeno po kalupu
|
Datum objave: 29 Kolovoz 2011 u 22:47
Antonija bilo bi dobro da smo zajedno šetale .
Smrcko, evo ja ti nudim da ti navratiš u grad moje mladosti! A one bijke - možda su šišane preko bubnja za vešmašinu  . Stvarno je morao biti kalup jer su sve iste
|
Objavio: Belina
Datum objave: 30 Kolovoz 2011 u 06:59
Draga HOJA,
šetnja tvojim ljepotama i uživati u prekrasnim bojama mora,udisati tako dobar zrak,okupati se u mašem moru ,gledati zalazak sunca,dočekati zoru,taj je sretnik. Nahranila si mi tijelo,navrla su sijećanja,na moje druženje sa mojom dragom osobom,koju sam lani posjetila,stalo je vrijeme........
Još jednom hvala ti na obnovljenom sijećanju.
|
Datum objave: 30 Kolovoz 2011 u 09:24
Prekrasne slike.Plaže mi izgledaju nasute.Ako jesu kada je to bilo i kako su izgledale prije?
|
Datum objave: 30 Kolovoz 2011 u 09:43
Belina, vrijeme i dalje ide, leti ... možda te jednom i ja tamo dočekam
Kiki-ko, pola poluotoka je do ove godine bilo u pješčanim plažama, a druga polovica (nasuprot poluotoka) u stijenama i na njih sam najviše voljela dolaziti. Meni je prije bilo ugodnije, sada je prilagođeno gostima i za ovo je mjesto najvažnije da su oni zadovoljni. A ja, koja toliko volim stjene imam takvih mjesta samo malo dalje. Ali tamo nema kafića 
Evo "plaže" nekada:
|
Datum objave: 30 Kolovoz 2011 u 21:44
Ajme koje divote!!!
|
Datum objave: 30 Kolovoz 2011 u 22:58
Ta forumašica se s radošću sjeća predivnih dana provedenih u tom prekrasnom gradiću i tada prekrasnom hotelu i okolini.
Puno toga se promijenilo od tada, plaža,/ tada su to bile uglavnom grote/ sam gradić... Ali i dalje je to jedno prekrasno mjesto u koje bi se rado vratila barem na kratko. No nažalost "mladost" ne dozvoljava više takva putovanja.
Hvala Hoya na predivnim slikama, koje su me podsjetile na moju mladost
-------------
Rijeka
|
Datum objave: 31 Kolovoz 2011 u 12:40
Da,hoya,kad su grote manja je gužve na plaži.Čovjek si nađe neku stijenu koja ga baš ne bode i može se odmoriti.Da je mene pitati ja bi nasipala djelomično da bude za sve ukuse.
|
Datum objave: 31 Kolovoz 2011 u 12:43

|
Datum objave: 31 Kolovoz 2011 u 17:47
Kiki-ko - predivna slika!
Eto, priroda sama čini ljepote po našem guštu. Dio je nasutoga more već odnjelo u dubine (ponavlja se priča od prije 30-tak godina) i ponovo se naziru stijene.
|
Datum objave: 01 Rujan 2011 u 09:21
Na par mjesta sam vidjela ovakve prozore koji su me oduševili.Na običnu rupu u zidu "zaljepljen "skupa sa kamenim vijencem,bez stakla.Praktično za ljeto i turizam,a dobro izgleda.
|
Datum objave: 01 Rujan 2011 u 09:25

|
Objavio: baka
Datum objave: 01 Rujan 2011 u 10:00
Predivno. Virtualno putovanje za moju dušu i oči! Hvala "curke"!
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Datum objave: 02 Rujan 2011 u 13:08

|
Datum objave: 02 Rujan 2011 u 13:30

|
|