Korijenko nudi - traži
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Oglasi
Opis foruma: Poklanjam - Kupujem - Darujem
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3784
Datum ispisa: 22 Svibanj 2025 u 06:59 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Korijenko nudi - traži
Objavio: korijenko
Tema: Korijenko nudi - traži
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 10:14
Napravila sam spisak sjemenja koje sam skupljala ovih dana i koje ću u devetom mjesecu još skupljati jer neke biljke još nisu napravile sjeme.
Kod svake biljke stavila sam broj stranice tako da ako ne znate točno o čemu je riječ ili vas zanima boja skoknite do moje haciende i pogledajte.
Svi koji su me nešto od sjemenja i rasada do sada pitali na pp zapisani su i dobiti će tokom devetog mjeseca.
Napravila sam i spisak onoga što nemam a silno si želim. Svo sjemenje što sam trebala već sam neke od vas pitala na pp tako da ovdje je lista što još nisam od nikog molila.
Hvala svima što su mi do sad slali sjemenje i sadnice, moj vrt je ove godine ljepši nego ikad, u svakom njegovom dijelu raste neki vaš cvijet. Svaki put ponosno kažem: to mi je stiglo sa Brača, Murtera, Babotoka, Bihaća, Međimurja, Lošinja....... 
Dakle, lista sjemenja koje imam:
1. Cinije visoke -crvene i lila str.49
2. Echinacea purpurea str. 37,39
3. Gailardia žuta -niska str. 31
4. Kokotić trajnica str.27
5. Laburnum - zlatna kiša str 17,18
6. Suncokret niski buco str. 42,44
7. Rudbeckia- žuta pupavica str. 40
8. Echinacea bijela "white swan" st. 38
9. Kadifice niske šatirane str. 40,42
10. Kraljevski ljiljan str. 35
11 . Šarenolisna agava - sadnica - komada 2
Lista što tražim:
1. Proširujem kamenjar (bilo koja kamenjarka dolazi u obzir a da prezimljava vani, visoki sedum isto dolazi u obzir)
2. Sadnice:
- heliopsis
- helenij
- ljetni zvjezdan
I to je to......
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Odgovori:
Objavio: rosa2
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 10:36
ja se jos biljezim za kokotic trajnicu i kraljevski ljiljan a ja za tebe dodajem jos kamenjarke ima ih par vrsta
------------- cvijet za cvijet=buket
|
Objavio: TaTjana43
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 11:39
bilježim se ako imaš još:cinije, kraljevski ljiljan i echinaceu purpurnu i bijelu. hvala ti.
|
Objavio: DANČI
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 11:56
ja bi ako može jednu agavu..
|
Objavio: SilveK
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 15:49
Ja bi žutu gaillardiju, kraljevski ljiljan i labrunum, a imam jednu vrstu heliopsisa, visoki je preko 2 metra i širi se rizomima ako ti odgovara, a ljetni zvjezdan imam sjeme svih vrsta, ali i sadnice zvjezdana trajnice - misliš na jednogodišnji ili trajnice??
|
Objavio: Lili 68
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 16:10
Ja bih ako može:Kokotić,Echinacea purpurea,Gailardia žuta
Za uzvrat ako ti se nesto sviđa u mom jos skromnom vrtu izaberi.
|
Objavio: stefkaja
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 16:15
Ja te molim Rudbeckiu i kraljevski ljiljan i ako može agava a ako ti se nešto sviđa u mom vrtu a da bi htjela samo javi..
|
Objavio: bromelija
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 16:50
molila bih ako može Laburnum - zlatna kiša i kraljevski ljiljan, a od mene izaberi što želiš
|
Objavio: bergenia
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 16:53
Bok Korijenko!
Ja bih voljela imati laburnum, a zauzvrat ti šaljem kamenjarke i nešto visokih seduma koje imam!
Može?!
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 21:29
Sve Ok, svih sam zapisala, agave su podjeljene, moram provjerit kod mame da li još koja agava ima bebu.
Svi koji su naručili kralj. ljiljan i echinaceu bijelu molim za malo strpljenja jer sjeme još nije zrelo.
Kako budem imala spremno pitati ću adrese.
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 21:31
Lili 68 napisao:
Ja bih ako može:Kokotić,Echinacea purpurea,Gailardia žuta
Za uzvrat ako ti se nesto sviđa u mom jos skromnom vrtu izaberi. |
Lili, šalji adresu imam ti sve spremno..... 
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 21:37
SilveK napisao:
Ja bi žutu gaillardiju, kraljevski ljiljan i labrunum, a imam jednu vrstu heliopsisa, visoki je preko 2 metra i širi se rizomima ako ti odgovara, a ljetni zvjezdan imam sjeme svih vrsta, ali i sadnice zvjezdana trajnice - misliš na jednogodišnji ili trajnice?? |
Silvek ja sam taj zvjezdan vidjela kod nekog vas u vrtu, ne mogu se sjetiti kod koga pa da direktno pitam samo znam da nije morski vrt. Pisalo je da je ljetni zvjezdan, trajnica je i cvijet je bio neka lila boja i nije jako visok, jako lijepa biljka i nisam više nigdje vidjela.
Za heliopsis isto super. Ja ću ti sve poslati samo da malo još počekam kralj.ljiljan. 
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 21:39
DANČI napisao:
ja bi ako može jednu agavu.. |
Šaljem, tvoju adresu imam, što je sa oleandrima, oćeš još ?
(zgora Opatije)
|
Objavio: kontesaa
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 21:49
Korijenko, ako još ima ja sam zainteresirana za kokotić, Echinaceu bijelu i kraljevski ljiljan i žutu gailardiu, ako nema više bilježim se za drugu godinu 
od kamenjarki imam dvije boje puzajućeg phloxa, pobrala sam sjeme aubriete (nisam probala sijati, ali biljčice su totalno jadne sada preko ljeta tako da ne znam od čega da počupam korjen ) ako se oporavi nema problema...imam campanulu nisku ljubičastu i nešto seduma...pogledaj pa javi..pustinjsku ružu vidim da imaš
------------- Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 21:59
kontesaa napisao:
Korijenko, ako još ima ja sam zainteresirana za kokotić, Echinaceu bijelu i kraljevski ljiljan i žutu gailardiu, ako nema više bilježim se za drugu godinu 
od kamenjarki imam dvije boje puzajućeg phloxa, pobrala sam sjeme aubriete (nisam probala sijati, ali biljčice su totalno jadne sada preko ljeta tako da ne znam od čega da počupam korjen ) ako se oporavi nema problema...imam campanulu nisku ljubičastu i nešto seduma...pogledaj pa javi..pustinjsku ružu vidim da imaš
|
Nema beda bit će ti sve, za ostalo ako bude trebalo javim ti....
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 22:05
korijenko napisao:
SilveK napisao:
Ja bi žutu gaillardiju, kraljevski ljiljan i labrunum, a imam jednu vrstu heliopsisa, visoki je preko 2 metra i širi se rizomima ako ti odgovara, a ljetni zvjezdan imam sjeme svih vrsta, ali i sadnice zvjezdana trajnice - misliš na jednogodišnji ili trajnice?? |
Silvek ja sam taj zvjezdan vidjela kod nekog vas u vrtu, ne mogu se sjetiti kod koga pa da direktno pitam samo znam da nije morski vrt. Pisalo je da je ljetni zvjezdan, trajnica je i cvijet je bio neka lila boja i nije jako visok, jako lijepa biljka i nisam više nigdje vidjela.
Za heliopsis isto super. Ja ću ti sve poslati samo da malo još počekam kralj.ljiljan.  |
da to ne misliš na alpski zvjezdan?
Zagorski bregi
|
Objavio: shasha
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 22:18
Korijenko,sve šta vidiš kod mene,samo reci.Znaš da ja imam"svoja" imena za cvijeće pa ova univerzalna ne znam,no ako imam išta šta bi htjela,rado ću ti dati
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 22:25
Korijenko, da ti pomognem, tu je ljetni zvjezdan:
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2443&PN=1 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2443&PN=1
a tu zvjezdan trajnica
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1266&PN=1 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1266&PN=1
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 22:34
kontesaa napisao:
korijenko napisao:
SilveK napisao:
Za heliopsis isto super. Ja ću ti sve poslati samo da malo još počekam kralj.ljiljan.  |
da to ne misliš na alpski zvjezdan?
|
Malo sam proguglala i po slikama mislim da bi to moglo biti to, znam jedino da to cvate preko ljeta ( to nije sada ovaj jesenski zvjezdan- aster, i nije lijepa kata) trajnica je i meni je izgledalo kao neka margarita ali lila onako poluvisoka, ne jastučasto i ne visoko kao one klasične bijele debele margarite.
Morat ću malo prelistavati vaše kontinentalne vrtove možda opet naletim na sliku 
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 22:40
SilveK napisao:
Korijenko, da ti pomognem, tu je ljetni zvjezdan:
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2443&PN=1 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2443&PN=1
a tu zvjezdan trajnica
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1266&PN=1 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1266&PN=1
|
To na žalost nije ni jedno ni drugo, možda je to baš ovaj alpski zvjezdan ali ne mogu na google naći ništa konkretno. To su bile kao ljubičaste margarite. Morat ću opet tražiti po vašim vrtovima, išla sam i na stranice Decore i nemogu naći  . Možda sam krivo zapamtila ime
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 23:03
znam na kaj misliš..ja sam ga od sashe dobila, ali nemam sliku i ne znam zašto ju nemam, ali razmnožilo se pa će biti koji pelcer za tebe
Zagorski bregi
|
Objavio: maslacak7
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 23:06
ja bi zlatnu kisu,suncokret buco,kraljevski ljiljan...a zauzvrat pogledaj sta ja imam rado cu ti poslati
|
Objavio: Lilly
Datum objave: 01 Rujan 2009 u 23:47
Može i za mene zlatna kiša i ako još ima kraljevski ljiljan??
Za kamenjar imam sedum (žednjak) ako to nemaš.
|
Objavio: kamilica
Datum objave: 02 Rujan 2009 u 09:24
Draga, ja bih se skromno predbilježila ako još ima, za bucke, White swan i echinešto pupurea.
|
Objavio: natalija
Datum objave: 02 Rujan 2009 u 11:28
ako je ostalo zlatne kiše jmolim da me zapišeš
a od kamenjarki ti mogu poslati zvončike, imaš slike na temi o njima u trajnicama
ili ako ti je zapelo nešto s mojih slika javi (doduše dugo nisam stavljala slike, ali možda nabasaš na nešto, mislim da većinu još imam, pogotovo sekulente)
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 02 Rujan 2009 u 15:02
Korijenko ovako na prvu, ako imaš žute gaillardie piši me, a ostalo ću si u miru pogledati...
Hvala,
P.S. pogledaj si kod mene šta želiš...
|
Datum objave: 02 Rujan 2009 u 15:29
proljeće napisao:
Korijenko ovako na prvu, ako imaš žute gaillardie piši me, a ostalo ću si u miru pogledati...
Hvala,
P.S. pogledaj si kod mene šta želiš... |
Mi smo se već čule na pp tako da ti dodajem još žute gaillardie 
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 02 Rujan 2009 u 22:30
Vidi slike na netu aster alpinus , možda je to?
|
Datum objave: 03 Rujan 2009 u 08:57
SilveK napisao:
Vidi slike na netu aster alpinus , možda je to? |
Silvek, hvala na trudu, misterij je rješen, našla sam sliku i u čijem je vrtu  , sve je OK, to je ipak aster alpinus!
(zgora Opatije)
|
Objavio: Lili 68
Datum objave: 07 Rujan 2009 u 10:15
Sjemenke sretno stigle.
Puno,puno hvala! 
|
Objavio: luna
Datum objave: 07 Rujan 2009 u 10:50
Pozdrav, htjela bih se predbilježiti ak još imaš sjemenke zlatne kiše, kraljevski ljiljan i bijele echinacee.
|
Objavio: primorka
Datum objave: 08 Rujan 2009 u 08:38
Korijenko, smijem li ja užicati Echinaceu purpurea, Gailardiu, Rudbeckiu i Echinaceu bijelu...
poslala bi ti adresu na pp.
|
Objavio: natalija
Datum objave: 08 Rujan 2009 u 12:50
stiglo sjeme zlatne kiše  fala
|
|