Poštanske marke
Web: Cvijet.info
Kategorija: Hobistika - Forum za hobi
Ime foruma: Razni hobi
Opis foruma: Svi ostale zanimacije u slobodno vrijeme
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1788
Datum ispisa: 05 Svibanj 2025 u 01:20 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Poštanske marke
Objavio: bubica 78
Tema: Poštanske marke
Datum objave: 14 Lipanj 2008 u 21:38
Nakon puno godina odlučila sam ponovo skupljati poštanske marke. Imam jako malu zbirku 150 markica, i prioriteti su mi marke na teme: biljke i životinje (posebice kukci)
S obzirom da sam ižicala sve žive oko sebe, a čak i tetu u pošti (koja baš i nije bila ljubazana), izmjenjala sve duple
...a ako netko od vas ima markice a ne znam kud će sa njima
------------- začin mora teći
|
Odgovori:
Objavio: shasha
Datum objave: 14 Lipanj 2008 u 22:30
Ja ne znam kakva mora biti markica,ono sa štambiljom,bez.... uglavnom,ja sam davno sakupljala markice i mogu pogledati ako ima koju duplu od takvih pa ti javim.
Više ne skupljam baš,aj kad naiđem na markicu koje nemam stavim je u album ali sam prestala gnjaviti ljude sa markicama.
No ako netko ima,bum ih ja stavila u svoj albumček,veliki je,puno stane u njega 
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 14 Lipanj 2008 u 22:32
Uh, koliko ih moj brat ima, 5 debelih albuma. Već dugo nisam susrela nekog da ih skuplja. Sve složeno po državama, po starosti, sa žigom i bez žiga neke. Ma, već 20-tak godina nitko nije stavio koju novu marku unutra.  Ako se nađe koja dupla, javim.
|
Objavio: Božikovine
Datum objave: 15 Lipanj 2008 u 07:14
Budemo provjerili u arhivi. Mislimo da će se naći koji list prvog dana.
Bubice 78 pošalji adresu na PM.
-------------
|
Objavio: shasha
Datum objave: 15 Lipanj 2008 u 20:12
Božikovine,ko da šalje adresu
Bubica,javi adresu,našla sam neke duple cvjetne
|
Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 15 Lipanj 2008 u 20:54
Fenomenalno, možda se opet pokrene i pisanje kad se počinju sakupljati marke. Ipak nas je Internet zeznuo i osakatio i ako se sami ne pobrinemo da neke stvari vratimo iz zaborava slijedeća generacija neće niti znati za takve hobije!
|
Datum objave: 15 Lipanj 2008 u 21:33
FranjicaZG napisao:
Fenomenalno, možda se opet pokrene i pisanje kad se počinju sakupljati marke. Ipak nas je Internet zeznuo i osakatio i ako se sami ne pobrinemo da neke stvari vratimo iz zaborava slijedeća generacija neće niti znati za takve hobije! |
Danas je najčešći hobi sakupljanje buntova novčanica na računu. Mnogi neznaju uživati i veseliti se malim stvarima.
-------------
|
Objavio: manči
Datum objave: 15 Lipanj 2008 u 22:20
Moj hobi u djetinjstvu su bile - poštanske marke...i sad kad pregledam stari album osjetim onu posebnu čar tih malih sličica koje su dolazile iz meni nepoznatih zemalja....slagala sam ih po državama, abecedno...
|
Objavio: dugokosa
Datum objave: 15 Lipanj 2008 u 23:19
imam ga i ja ,nije neka velika zbirka -albumić ali dok je trajalo veselilo me a onda više niko nije skupljao pa sam odustala ,dečki ponekad provire.............
------------- sutra je novi dan
|
Objavio: kat.rea
Datum objave: 05 Prosinac 2008 u 17:20
Haha, ima nas više koji se prisječamo hobija iz djetinjstva. Godinama sam zdušno odljepljivala marke sa pisama, pa i sada kada dobijem poštu sa markicom, markicu odrežem i pospremim. Ali sada je to već rijetkost - internet, mobiteli, pa smo već i zaboravili pisati. Poslije je MPS počeo skupljati, ali nije ga to dugo držalo. Moram pogledati albume.
|
Objavio: Lantana
Datum objave: 05 Prosinac 2008 u 21:12
Krasan hobi imam nekoliko albuma s markama iz cijeloga svijeta, moj ujak je radio u Africi i on mi je slao svakakve marke. Imam i cijelu seriju svrgnutog cara Salasija iz Etiopije, Zambije, Nigerije...
------------- život je more
|
Objavio: skitnica
Datum objave: 06 Prosinac 2008 u 18:48
ako se ne varam to se zove filatelija,dakle doista lijep hobi ali traži strpljivosti.
------------- mi smo djeca cvijeća
|
Objavio: korijenko
Datum objave: 06 Prosinac 2008 u 19:10
Skupljala sam marke u djetinjstvu i još uvijek skupljam, MPK skuplja salvete i male šećere
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Objavio: dada28
Datum objave: 15 Prosinac 2008 u 18:23
Ne mogu vjerovati da još netko skuplja markice...nisam to odavno čula i baš mi je drago. I ja sam dugo sakupljala markice, imam ih preko dvije tisuće...tko će to sve pobrojati... Kad uhvatim vremena, pregledat ću dupliće i pošaljem ti ako nađem ono što te zanima. A do tada, evo par prizora iz mojih albuma.
I nekoliko mojih omiljenih stranica (ako ih uopće objektivno mogu izdvojiti...)
Dio moje španjolske kolekcije
Imam dosta duplih, raznih motiva, pa ako te zanima, javi...
------------- Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
Objavio: Triša
Datum objave: 15 Prosinac 2008 u 18:34
Ajme predivna kolekcija, nekad davno moj brat skupljao, pa sam uvijek uživalu u tome, no danas imam neke druge preokupacija.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 15 Prosinac 2008 u 20:18
predivno!ne znam ni gde je zavrsila moja kolekcija,ma sigurno kod nekog deteta iz familije.Imala sam dosta iz Afrike...
Dado svaka cast!
|
Objavio: rose
Datum objave: 15 Prosinac 2008 u 20:30
onda mogu markice sa pisama? a kako ih skinuti a da se markica ne osteti?
------------- http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog
|
Datum objave: 15 Prosinac 2008 u 21:13
Otkineš dio koverte s markom i sve namočiš u posudu s mlakom vodom. Kada se marka odlijepi, staviš je na sušenje - ne na preveliku temperaturu.
-------------
|
|