Jasenka nudi-traži
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Oglasi
Opis foruma: Poklanjam - Kupujem - Darujem
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2303
Datum ispisa: 21 Svibanj 2025 u 03:41 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Jasenka nudi-traži
Objavio: Jasenka
Tema: Jasenka nudi-traži
Datum objave: 14 Listopad 2008 u 14:42
S obzirom da sam još na početku, nemam baš puno toga za nuđenje, ali evo...
sjeme:
neveni (pretežno naranđasti ali ima i žutih, doduše pomješani)
tekoma
ljetni jorgovan (bijeli, bordo /variegirani listovi/, plavo-ljubičasti, crveno-ljubičasti) (samo bi molila da mi netko objasni kada je sjeme "zrelo", s obzirom da mi je ovo prva godina sa buddlejama)
hosta (manja, zelena sa bijelim rubom)
vrtni hibiskus (mislim da je to sljez, izraste ko malo veći grm) - ljubičasti, bijeli, crveno-ljubičasti i crveno-bijeli
reznice:
ljetni jorgovan (bijeli, bordo /variegirani listovi/, plavo-ljubičasti, crveno-ljubičasti)
(trebala bi i tekomu podrezati ali neznam da li se može reznicama uspješno razmnožavati)
vrtni hibiskus (mislim da je to sljez, izraste ko malo veći grm) - ljubičasti, bijeli, crveno-ljubičasti i crveno-bijeli
weigelija (obična sa svjetlo do tamno rozim cvjetovima)
ruže - grmolike (bordo, roza, žuta) /meni nikak da uspije zakorjenjivanje/
sadnice:
tekoma (naranđasta) - nekoliko mi izraslo pod velikom, kad nisam uspjela pokupiti svo sjeme prošle godine
amarilis (bijeli sa crvenim crtama - od sjemena od prije 2 godine)
Tražim:
PLAVO , e da i echinacea purpurea i irise (germanica)....
Hvala :)
P.S. Ima još ali se sada nemrem sjetiti kaj... budem nadograđivala kak vidim kaj mi baca sjeme ili ima viška 
|
Odgovori:
Objavio: skitnica
Datum objave: 14 Listopad 2008 u 18:39
pojasni malo,amarilisi lukovice ili sjeme od amarilisa.koliko ja znam sjeme nema tako dugu klijavost,a ako je lukovica molim zapiši me,takav nemam.
------------- mi smo djeca cvijeća
|
Objavio: shasha
Datum objave: 14 Listopad 2008 u 18:49
Kak da ti jasnije napiše,skitnice,viš da piše -SADNICE
Eto sad njemu ne moraš ništ objasniti no daj meni 
Kakvi su to irise germanica?
|
Datum objave: 14 Listopad 2008 u 20:11
Lol sad ste i meme zbunili....
amarilis su lukovice (male)...
Iris germanica ili bradati iris
http://images.google.hr/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=s&hl=hr&q=Iris%20germanica&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi - http://images.google.hr/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=s&hl=hr&q=Iris%20germanica&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Skitnica, no frks, pribilježen si :)
Donesem na sljedeću ZG kavicu
-------------
|
Datum objave: 15 Listopad 2008 u 08:43
Ajmeeee,koliko irisa kojih nemam!!!! (to gledam link koji si stavila  )
E da,Jasenka,jel bi samo plave irise ili i druge boje?
|
Objavio: monna-1
Datum objave: 15 Listopad 2008 u 09:36
Ja bih žic-žic ljetni jorgovan (reznice) bijelog i plavo-ljubičastog, ako može?
|
Objavio: malosrce
Datum objave: 16 Listopad 2008 u 08:14
jesenka, o što si mi sve dala.....
svega i svačega.....
ponajviše lijepoga....
eto, danas sve to ide na sadnju....
jedino amarilis ide na sušnju......
|
Objavio: frida
Datum objave: 16 Listopad 2008 u 08:29
ja bih tekomu...u nekoliko navrata sam je sadila pa se nije hvatala...mozda treca sreca...
-------------
|
Datum objave: 16 Listopad 2008 u 08:44
Sasha, irise sve udomljujem, nisam "osjetljiva" na njihove boje
Mona i Frida, nema frke, ak niste iz ZG pošaljite mi adresu na pp, a ak jeste najjednostavnije bi bilo da se najdemo (ili da donesem na sljedeću ZG kavicu).
Malo Srce, ma nema frke, još sam ti nekaj u žurbi zaboravila dati, buš vidla sljedeći put 
-------------
|
Objavio: korijenko
Datum objave: 16 Listopad 2008 u 09:10
Jasenka nemoj sad rezati waigelu. Pročitala sam na forumu da su ju razmnožavali vršnim reznicam u lipnju. Ona se i onako reže samo nakon cvatnje. Ja ju imam u vrtu ali je tamjije boje. Da li je tvoja svijetlo roza?
Kad se hosta sije?To bih rado. Ja ću ti poslat irise već danas.
Pozdrav
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 16 Listopad 2008 u 09:24
Ok onda, za waigelu čekamo ljeto... moja je svakakva ima cvjetića od svjetlorozih do tamno rozih, i to čak na istoj grani ima i bijelih i svjetlorozih i tamnorozih (skoro pa crvenih), valjda neki hibrid
Hostu ti onda sutra šaljem. Nisam je još pokušala iz sjemena dobiti, ali sve mi se čini da s obzirom da sada pada sjeme s njih ionako, da bi se trebalo sada posaditi direktno u vrt (moraju proči stratifikaciju). Sutra ti onda šaljem poštom.
-------------
|
Datum objave: 16 Listopad 2008 u 19:52
shasha napisao:
Ajmeeee,koliko irisa kojih nemam!!!! (to gledam link koji si stavila[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley36.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="LOL" />)
E da,Jasenka,jel bi samo plave irise ili i druge boje? |
budem rekao baki bei da ponese knjigu o irisima.da vidiš koja poezija.ja ih nisam uspio sve pogledati.inače ja sam mislio da postoje samo oni što ih viđam po našim vrtovima dakle dvije tri boje.kad ono....ajme raskoši.
|
Datum objave: 17 Listopad 2008 u 19:07
Aj,malo ću zachatati Jasenkinu temu,no kako i ona voli irise,valjda joj nebude smetalo.Jednom,kad skužim koji je gdje,podjelim vam i gomolje
Ja ,za sad,imam nekih 10-15 vrsta,što irisa što perunika(kad razliku ne znam,svrstam ih sve pod isto  ).
Jasenka,budući da si iz Zg nebum na tvoj paket novac trošila nego,kad dođem u Zg,donesem ti gomolje.(sad bu manje za skitnicu   )
|
Datum objave: 17 Listopad 2008 u 20:31
najlakše je tako udri po skitnici
|
Objavio: domingo
Datum objave: 18 Listopad 2008 u 19:39
Irisi i jesu lijepši od perunika a i duže cvijetaju bar se meni tako ćini. A zavisi gdje ih posadiš. Oni na suncu prije procvijetju. Idem i ja pogledati malo bolje što sve Jasenka nudi, pa se javim.....
|
Objavio: domingo
Datum objave: 18 Listopad 2008 u 19:43
"Tražim:
PLAVO"
Jasenka imam ja nešto sijemenkica plavog cvijeća i trajnica je a želio bi da ih i shasha dobije
|
Datum objave: 18 Listopad 2008 u 20:25
shasha napisao:
Aj,malo ću zachatati Jasenkinu temu,no kako i ona voli irise,valjda joj nebude smetalo.Jednom,kad skužim koji je gdje,podjelim vam i gomolje
Ja ,za sad,imam nekih 10-15 vrsta,što irisa što perunika(kad razliku ne znam,svrstam ih sve pod isto  ).
Jasenka,budući da si iz Zg nebum na tvoj paket novac trošila nego,kad dođem u Zg,donesem ti gomolje.(sad bu manje za skitnicu   ) |
veliš 10-15 vrst...
a jel ja morem dobiti barem dva gomoljčia... bilo kojeg - samo ne plavog....
|
Datum objave: 18 Listopad 2008 u 21:55
Srčeko,bum ti po skitnici sutra poslala
|
Datum objave: 19 Listopad 2008 u 22:10
Puno Hvala shasha i domingo, sve bu ljepo zbrinuto :)
-------------
|
Objavio: spring
Datum objave: 20 Listopad 2008 u 07:38
Sada ću se i ja malo nadovezati.. nova sam pa mi nemojte zamjeriti.. ja sam mislila da su irisi ili perunike isto.. tak su mi bar rekle tete koje uređuju naš grad!
|
Datum objave: 20 Listopad 2008 u 11:13
Frida, monna-1 i korijenko: pismo i paketići su na putu, čist za informaciju
Monna-1: plavi su zavezani plavom izolir-trakom a ostali su bijeli..
Proljeće: kolko ja znam (a to je malo, da se odmah ogradim) irisi imaju lukovice a perunike rizome ... barem mislim, ali sigurno će ti netko tko više zna napisati bolje... Edit: Korijenko  stigao paket.. koooooliko lukovicaaaaaa  
-------------
|
Datum objave: 20 Listopad 2008 u 21:07
shasha napisao:
Srčeko,bum ti po skitnici sutra poslala |
hej puno  ti hvala......
srce si.....
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 21 Listopad 2008 u 09:32
Jasenka napisao:
Frida, monna-1 i korijenko: pismo i paketići su na putu, čist za informaciju
Monna-1: plavi su zavezani plavom izolir-trakom a ostali su bijeli..
Proljeće: kolko ja znam (a to je malo, da se odmah ogradim) irisi imaju lukovice a perunike rizome ... barem mislim, ali sigurno će ti netko tko više zna napisati bolje... Edit: Korijenko  stigao paket.. koooooliko lukovicaaaaaa   |
Jasenka za irise te je spring pitala,ne ja!!!
Ali polako budeš ti nas sve "pohvatala". Ja ti inače nemam ni irise niti perunike!!! 
|
Objavio: monna-1
Datum objave: 21 Listopad 2008 u 19:17
Jasenka, paketić s reznicama stigao danas. Preživjele su.
Puno ti hvala! 
|
Datum objave: 21 Listopad 2008 u 22:58
Monna: već danas??? Stvarno su brzi !! Nek ti se lijepo onda prime i druge godine buš imala hrpu u vrtu
Proljeće: sorry spring, proljeće zbunim se, meni to sve isto (all the same ) fakat sorry... nemam ni ja baš nešto ni irisa ni peruika, al mi se frendica prijeti da bu mi ih donesla puno, pa kad donese, javim...
-------------
|
Objavio: korijenko
Datum objave: 23 Listopad 2008 u 21:32
Stiglo mi je sjeme danas, hvala puno 
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Objavio: spring
Datum objave: 24 Listopad 2008 u 20:49
Ja baš volim postavljati pitanja na tvojoj temi...
Imam tekomu.. cvala je prošle godine i onda sam je obrezala misleći da to tako treba a ove godine nema ni jednog cvijeta.. šta da radim, da je ne režem ili kako vi održavate da ne podivljaju već da idu kauda vi hočete. Inače napravili smo ljeste za nju od zemlje do krova kuće!
|
Datum objave: 16 Listopad 2011 u 16:02
Evo mene opet, na žalost nisam bila u mogućnosti javljati se, ali bum zato sada nadoknadila...
Za početak, orezala danas budleje pa ima dosta nano blue i bijelih, ako je tko zainteresiran 
-------------
|
Datum objave: 17 Listopad 2011 u 18:00
Neznam kako drugačije, pa se nadam ovako.... rosa2 isprazni si pp
|
Datum objave: 18 Listopad 2011 u 10:49
Ako ima netko Clerodendum ugandense bila bi zahvalna
|
Datum objave: 20 Listopad 2011 u 14:46
Sad sam vidla, pa ak netko ima ....Buddleja 'Flower Power'Buddleja x weyeriana 'Bicolor' 
http://www.thompson-morgan.com/flowers/flower-plants/perennial-and-biennial-plants/buddleja-flower-power/p93152TM - http://www.thompson-morgan.com/flowers/flower-plants/perennial-and-biennial-plants/buddleja-flower-power/p93152TM
|
Objavio: anta 188
Datum objave: 13 Studeni 2011 u 17:46
ej poz,jer ti je ostalo jos sta od ponudenog il si sve podjelila
|
Objavio: rosa2
Datum objave: 14 Studeni 2011 u 10:29
ispraznjeno
------------- cvijet za cvijet=buket
|
Objavio: anta 188
Datum objave: 15 Studeni 2011 u 10:21