Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Izgubljene pošiljke

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Oglasi
Opis foruma: Poklanjam - Kupujem - Darujem
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3019
Datum ispisa: 18 Travanj 2024 u 09:14
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: Izgubljene pošiljke
Objavio: Mamaa
Tema: Izgubljene pošiljke
Datum objave: 25 Ožujak 2009 u 13:40
Učinilo mi se zgodnim otvoriti ovu temu čisto da dobijemo neki preglede koliko se naših pošiljki "izgubi" tijekom slanja.
 

Evo ja sam poslala 16.03.2009 u 7.30h pošiljku za balalayku (između ostalih)- sve ostale su stigle na odredište- njena je netragom nestala- službeno objavljujem izgubljena zauvijek. Jučer sam joj ponovno poslala, sad čekam šta će biti.


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?



Odgovori:
Objavio: balalayka
Datum objave: 25 Ožujak 2009 u 14:03
mamaa, sudeći po mom i tvom poštaru, ako ne zagubi tvoj zagubit će moj (ne zna se koji je luđi) za nas dvije najbolje funkcionira golub pismonošaWink


Objavio: Mamaa
Datum objave: 31 Ožujak 2009 u 13:37
Vezano uz današnji paket koji sam primila od bake- slika govori sve:
 
ovako je izgledalo iznutra- nadam se da je tako i poslano


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: monna-1
Datum objave: 02 Travanj 2009 u 09:35
I meni se ovo događalo, i još uvijek se dogodi smile206 
Najgore je kad nekome nešto pošaljem, a to ne stigne, netko si prisvoji, kako onda primatelju objasniti da je to nestalo, uhvati me osjećaj panike i stida, jer tko zna hoće li mi vjerovati. Sada veće pošiljke uvijek šaljem uz potvrdu, barem imam neki trag. Jednom je i takva nestala, otišla sam u poštu i poslije podužeg naganjanja i raspitivanja pošta međusobno (ako su uopće i pitali), tražila sam naknadu štete. Gospođa mi je doslovno rekla: pa to nije nikakva vrijednost, zašto uopće tražite naknadu?
Rekla sam joj: Nema veze, makar bilo i 3 kune, kupit ću žvake od toga, ali neka se malo pomuče i zaposle (za to su i plačeni), želim zanti gdje je, ako nema, pare na sunce!
...normalno, poslije još 10-tak dana utvrdili su da je izgubljena (vjerojatno oteli vanzemaljci), dobila sam naknadu od 119,00 kn.
Trebamo im svi tako napraviti, pa neka plate za ono to su zabrljali!


-------------
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
http://cvjetnavila.blogspot.com/ - cvjetnavila.blogspot


Objavio: Mamaa
Datum objave: 02 Travanj 2009 u 09:39
meni jučer došla koverta od zagorke ko da su je krave žvakale- naravno obje begonije uništene u potpunostiCryCryCry

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: sanja30
Datum objave: 02 Travanj 2009 u 10:42
joj,kako mene to živcira smile206. ja sa svojom poštom već godinama vodim rat,sve je počelo sa telegramima po koje sam redovno morala iči u poštu jer se valjda majmunčiću nije dalo nositi.
 
kovertu mi nerijetko samo u vožnji zafitilji prema ogradi,  dečko je valjda gledao previše filmova pa brije da raznosi novine.
 
već sam mu obečala da ću ga smile175


Objavio: OTOK
Datum objave: 02 Travanj 2009 u 11:00
Neki dan sam negdje čula kako je pošta provela anketu po kojoj su korisnici skoro pa oduševljeni njenim uslugama.
 
A ako se ja na koga ljutim, onda je to pošta. Naš poštar uopće ne nosi preporuke, samo ubaci obavijest u sandučić, bio ti doma ili ne.
Subotom poštu uopće ne nose. Preporučeno pismo koje sam poslala u ponedjeljak još danas (četvrtak) nije stiglo (Lošinj-Rijeka), ali je  zato paket poslan u ponedjeljak u utorak bio u Rijeci, a sve putuje istim kombijem, pa ti budi pametan


Objavio: shasha
Datum objave: 03 Travanj 2009 u 22:38
Eto,ja sam među onima zadovoljnima sa poštom.U principu sve što pošaljem stigne za dan-dva(osim rose,no to je njen poštar kriv)a meni osobno je sve stiglo i to u rekordnom roku.Paketi nikada nisu bili ni najmanje oštećeni,EMS-om mi doveze doma i stavi di mu velim,pisma nikad zgužvana nisu,ako kiša pada ni ne ostavlja poštu u sandućiću da ne pokisne....


Objavio: frida
Datum objave: 03 Travanj 2009 u 23:20
 Pa i ja sam do sada bila zadovoljna brzinom kojom stižu pošiljke, posebno one poslane najobičnijim putem ( bez preporuka)...jedino mi malo smeta što i moj poštar ne nosi tiskanice i žute kuverte ( koje ne može ubaciti u sandučić) i paketiće do stana nego isto samo ubaci žuti papirić pa ja moram na poštu, a dogodi se da ne mogu isti dan otići jer i tad moras doci predvecer tek pa onda biljke stoje nepotrebno dan više zapakirane...

-------------


Objavio: sanja30
Datum objave: 04 Travanj 2009 u 09:25
pa, evo samo mala sugestija; kad šaljete veče pakete u drugi grad, možda je najbolje poslati ih autobusom. biljkice stignu isti dan, ne dožive toliko šokova, nema šanse da se zagube. ja šoferu dam za kavu, a nekad neće ni to uzeti.


Objavio: rose
Datum objave: 04 Travanj 2009 u 12:00
na sam spomen pošte meni mrak padne na oči! smile39paket od maslačka7 mi uopče nije bio dostavljen vec sam ja morala ić po njega,al sam isla prvo kod kontolora zalit mu se,poslala u mailu jedno ljepo opširno pismo s opisom njohovih usluga i djelatika,a isti dan popodne sam isla peruzet paket.

probleme sa poštom imam jos od lani od petog mjeseca jer mi od tad pošiljke uopče ne dolaze pa ni preporučene!  ovo sa dostavom paketa je počelo isto lani,premda u zgrdai ima 2 lifta gospodinu je tesko dovuč guzu gore i uručit mi paket iako je to njegov posal i on je za to plačen. skoro svaki put je meni kovert u kojoj su salvete poderana,zguzvana i otvarana!!! ključ od mog sandučića imam samo ja i poštar i nitko drugi! faxeve koje sam slala sa pošte primatelj nije primio,tvrde nije do njih vec do primatelja,reklamaciju mi nisu htjeli uvazit vec sam ponovo plačala isto slanje faxa. meni mamini pismo koje j poslala jos nije stiglo. jesam se raspisala,ljuta sam smile191 bolje da se maknem od ove teme


-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: Magister vitae
Datum objave: 04 Travanj 2009 u 21:35
meni je balalayka poslala prkosa jos 31 sad nezz kolko njima treba da dostave posiljku do zg-a


Objavio: Mamaa
Datum objave: 04 Travanj 2009 u 23:58
s obzirom da i balalayka ima problem s gubljenjem pošte...ako ga ne primiš u ponedjeljak prekriži pošiljku slobodno...a pošiljci od nje do zg treba dan, maksimalno dva- ovisno o satu slanja

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Božikovine
Datum objave: 05 Travanj 2009 u 08:02
Budite realni u zahtjevima prema svojem poštaru.



-------------


Objavio: Mamaa
Datum objave: 05 Travanj 2009 u 10:27
LOLLOLLOLLOLLOLsmile96

-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: Magister vitae
Datum objave: 05 Travanj 2009 u 10:57
a sta cu ja onda posijat kod clematisa Cry


Objavio: nbjelovu
Datum objave: 06 Travanj 2009 u 00:50
Moje iskustvo i misljenje o ovoj temi: u pet godina koliko se bavim slanjem i primanjem bilja, poslala sam i primila doslovce na stotine pisama, po cijelom svijetu. Jedino sto mi se izgubilo je osam  pisama u Bugarsku i iz Bugarske, i to samo u Sofiju i iz Sofije,  i dva pisma jednoj te istoj osobi u Srbiju. Sve ostalo, dakle na stotine pisama,  je uvijek doslo u redu, neotvoreno (osim sto nekad carina zaviri unutra). Bilo je slucajeva da su pisma jako dugo putovala, po dva mjeseca, ali su uvijek stizala. Imala sam i nevjerojatnih ugodnih iznenadjenja, pismo u Indiju stiglo je za 4 (CETIRI) dana, u Iran za sedam!
Dakle,  dok mi se ne dogodi drugacije...ne mogu nego ih hvaliti, i Hrvatske poste i sve poste svijeta.
 
Imala sam jos jednu drugaciju vrstu iskustva: neki ljudi misle da mogu jednostavno slagati da su nesto poslali, pa posto znaju da im nitko ne moze dokazati suprotno, misle da je to super dobra laz...ili da nisu nesto primili, a jesu. Obicnom covjeku koji prima malo pisama ne treba mnogo da povjeruje u takvu laz, jer mu se cini da se pisma zaista lako mogu izgubiti. Ali, to zapravo uopce nije istina: da se pisma lako gube, da postari diljem svijeta otvaraju pisma i ne isporucuju ih, onda cijeli pistanski sustav ne bi imao svrhu niti korist i ne bi mogao opstati. Istina je zapravo potpuno drugacija: pisma se ne gube lako, pisma uglavnom sigurno stizu na destinacije, pa i na one toliko udaljene da nam se od toga zavrti u glavi: iz Splita u neko selo u Indoneziji ili neku kolibicu u Iranu!!! Ja sam imala srecu da sam, sasvim slucajno, zahvaljujuci tome da je internet zaista mali i da se na njemu sve vrti uokrug, doznala za nekoliko takvih lazi, pa ta "neprimljena" ili "poslana a nedobivena" pisma nisam racunala u "postanske greske". No i toga je, u odnosu na uredno isporucena pisma, bilo malo.
 
Dakle ponavljam da ovo iznosim kao ono sto sam ja zakljucila nakon ovih 5 godina i nebrojeno poslanih i primljenih pisama.
 
 


-------------
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/







Objavio: Božikovine
Datum objave: 06 Travanj 2009 u 02:13
Tema je ok samo nek nam netko pokuša objasniti što radi u "OGLASIMA"?

-------------


Objavio: Mamaa
Datum objave: 06 Travanj 2009 u 09:07
Božikovine- pa u oglasima dogovaramo slanje i tu su zahvale za primljene pošiljke
 
nbjelou- ti si sretnica- ja dok sam živjela u zg (odrasla tamo) primala sve vrste pošiljaka iz tu i inozemstva bez greške- a ipak je zg ogroman grad. Od kad sam tu gdje jesam mala pošta, poštar i svi u pošti sve osobno poznaju, stalno problemi. Evo ti današnji primjer- stigle su mi u petak jagode iz čakovca (HP expres garantirana dostava drugi dan do 17h- ja za to plačam 50kn)- ja ih mogla dobiti tek danas (poslane u čet- primljene pon). Kasnim na posao da ih podignem, u 7 sati čekam da otključaju poštu, uđem unutra, pošta koja se danas treba isporučiti stoji po šalterima, ništa nije uneseno jer se njima neda dolaziti na posao u 5 nego dođu u 6- 6.30, a današnja pošta može čekati do sutra. ja uredno poželim dobar dan pružim papirič o pošiljci a žena počne spuhavati na mene (to je voditeljica te pošte), da ona ukucava poštu u terminal, kaj se nemogu vratiti posle 9Shocked
I sad ko je tu lud???
Pisma i pošiljke koje trebam predati ne predajem na toj pošti nego vozim u 4 selo dalje- stanem ujutro na putu do posla- kod njih pošta uredno razvrstana, žena lijepo primi poštu bez problema i još svaki put provjeri da mi slučajno ne treba R1 račun jer obično šaljem više koverti.
Znači postoji problem u određenim zaposlenicima pošte... a moj stalni poštar je čovjek na mjestu- on nosi ono što mu se dodijeli i ja na tog čovjeka nemogu reči nijednu lošu riječ.
Ali na odgovornu osobu pošte koja ne reagira kad dobije novog poštara i da joj u pošti stoje neisporučene pošiljke stare 15 dana( radi toga sam pisala žalbu u središnjicu pošte i u roku 1h mi je isporučena pošta od dva tjedna- računi kojima je prošao rok dospiječa i sl)- e bogami nije za taj posao.
I onda se ja osječam kao g.... jer se moraš boriti za svoju poštu, što bi trebalo ići samo po sebi.
I zato molim sve ljude kojima šaljem da mi potvrde primitak, jer ako nisu primili da šaljem ponovno da ne ispadne da sam rekla poslala sam a da kao nisam- a to zna biti opterečujuće.
Ne znaš koliko si sretna što ti sve super funkcionira.
A pošiljke za inozemstvo šaljem iz zg- i nikad nije bilo problema (njemačka, francuska, italija).
 


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: rose
Datum objave: 06 Travanj 2009 u 11:24
evo meni je danas stiglo preporučeno pismo iz Sarajeva al gospodin to ne donosi na vrata vec zvoni i onda kad se sustiš u portun mimoiđeš se sa njim jer je on već na vratima! svima preopručenu poštu nosi na vrata samo meni ne!Confused i mamino pismo koje je poslala nije mi doslo

-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: Mamaa
Datum objave: 06 Travanj 2009 u 11:52
poslala sam ti jednu koverticu sa 6 vrsta salveta- nakon toga koverticu s još 3 vrste salveta- i koverticu s lukovicama ti još nisam poslala, budem sutra.
Kaj ovo nisi dobila???


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: rose
Datum objave: 06 Travanj 2009 u 11:55
Originalno poslano od člana Mamaa Mamaa napisao:

poslala sam ti jednu koverticu sa 6 vrsta salveta- nakon toga koverticu s još 3 vrste salveta- i koverticu s lukovicama ti još nisam poslala, budem sutra.
Kaj ovo nisi dobila???
ne,ovo drugo sta si napisla jos nije stiglo do meneCryCry


-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: Mamaa
Datum objave: 06 Travanj 2009 u 11:58

čekamo još sutra, nakon toga šaljem opet ove tri salvete- čujemo se oko toga

i onda ko je tu lud? i di šteka?



-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: baka
Datum objave: 07 Travanj 2009 u 12:33
Jednostavno ne idem na sve teme.
Pa sam tako tek sad svratila na ovu.
Dakle Mamaa paket je definitivno otvaran. Da li iz znatiželje ili....
Koliko vidim iznutra je tako kako sam složila.Puno najlona da popuni prazninu radi lišća. Ne vidim da li su  4 bršljane i ?? ružmarina.
 
Jučer sam poslala isti takav paket Božikovinama i usput rekla poštaricama da se Mamaa prošli put žalila da je paket otvaran.Angry Toliko da,  ako su one došle u napast (ista smjena je bila slučajno), da znaju da nismo baš bedasti. E sad čekam vijest od Božikovina.


-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: spring
Datum objave: 07 Travanj 2009 u 15:33
Evo ja do sada nisam imal s time problema.. neki dan su mi došle salvete od boki.. velika koverta. i naravno odrapama gore .. valja da se vidi kaj ima unutra..


Objavio: rose
Datum objave: 07 Travanj 2009 u 16:01
dobro došla u klub Sve muke vezane uz našu poštu!

meni su tako vec 2 puta parali kovertu CryCry


-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: griva1978
Datum objave: 08 Travanj 2009 u 14:27
.. što se tiče dužine putovanja možda netko ne zna, ali ima opcija prioritetno ( ne preporučeno nego obično) košta samo kunu više a to je znak da ta pošiljka odmah ide na raspored sljedeće jutro, tako da najčešće pošiljke stignu u roku 24 h ....

...a da meni dolaze stalno otvarane pošiljke ja bih sastavila pismenu žalbu i poslala na ispostavu čija je nadležnost moje područje i na još kopije na  nekih ( isčačkati ) par adresa koje su im više instance, jer ako se JESTE  žalile a stalno vam i dalje dolazi takva pošta ( a drugima ne) očito je do vaših poštara... ja bi bar tako razmišljala...


Objavio: Magister vitae
Datum objave: 08 Travanj 2009 u 17:41
mene je moja pitala sto saljem (malo nepristojno al ajde) tako da nema potrebe otvaratiLOL-ajde bolje to neg izparana koverta


Objavio: rose
Datum objave: 08 Travanj 2009 u 19:56
ja sam napisala jednu krtasnu zalbu i poslala je putem maila,ali meni jos uvjek nema pisama sto ih je mamaa poslala

-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: rose
Datum objave: 09 Travanj 2009 u 11:04
izgubljena posiljka-bolje rečeno nije ni stigla do mene poslala mi kontesa a posiljke nigdje,jos uvjek cekam onu posiljku od mamee sa salvetama i lukovicama u nadi da ce jednog dana doći,al kad?Confused

-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: griva1978
Datum objave: 10 Travanj 2009 u 20:14
...evo i moj prvi prijavak problema sa poštom ( možda ih je i prije bilo a da ne znam????) daklem niti poštara niti obavjesti a paket poslan 6,4 ...a blagdani pred vratima.... pa kaže sasha da se treba raspitati... ja naivno čekala ko kvočka :)))...i zamislite mene sviježe bilje čeka od 7,4 u pošti!!! a nikakve obavjesti.... prem malo ga digla :))))))))  bilje je malo dehidrirano, neko i u blagoj komi.... :( ali nadam se da će doći k sebi :)))))))))).....
...  utorak sljedi prijava kontoloru.... gđe na šalteru moj slučaj komentirale... "a da ste bar vi jedina..." ....

..no rose...preko maila ništa..... ja ću ići osobno i tražiti da me poštar kontaktira i objasni mi kamo je stavio tu cedulju.... a ako nema dobre povatrne informacije ili šikaniranje - pismena prijava u 2 primjerka, 1 da se ispečatira, jedna njima, tražđenje nadoknade štete ( sasha napisala vrijednost paketa 50 kn) na ime unišrtenog bilja a samo zato jer ako su pare u pitanju onda ide na malo veći nivo i malo se više to čuje pa će čuti i taj moj poštar.... koji dođe u uloci, potubi, krpz poluotvoren prozor uzvikene prezime, malo počeka i ode ća.... srećom je moje prezime takvo da nama mora donositi poštu..... :) bar do sada....

...rose.... pošalji u najmanju ruku preporučeno sa povratnicom i naslovi na reklamacije za zaštitu potrošača i pošalji i u centralu split ( tamo si šta ne??) i obavezno u zg....  vjeruj mi iz prve ruke kada je na to povjerenstvo naslovljeno nešto svi skaču ko ludi  ( u jednom sam pa znam... )

p.s možeš se žaliti na podrapane pošiljke i sl... ali teško se možeš žaliti da ti nije siglo pismo za koje nemaš dokaz da je poslano....


Objavio: marijan023
Datum objave: 11 Travanj 2009 u 18:28

Malo šaljem kuvertirane pošiljke tako da ne znam ima li i kod moje pošte takvih problema ali za pohvalu je Hp-express. Jagode su poslane u 10,30 a ja sam ih već primio sutradan u 08,30...Dakle Međimurje-Dalmacija manje od 24 sata, neoštećeno. Očigledno je da i ovi iz pošte žele prebaciti paketnu dotavu na hp-express. Zašto? Obična pošiljka 10 kuna, hp-ekpress 55 Kuna.... Zaključite sami...



-------------
Glup si koliko si glup...(Forrest Gump)


Objavio: Mamaa
Datum objave: 11 Travanj 2009 u 22:48
da bi podigla hp expres pošiljku ja sam bome čekala...poslana u četvrtak- garantirana dostava drugi dan do 17h- ja zovem centralu sisku- oni to prosljedili u moju poštu--tek sam ih uspijela podići u pon-- i evo dvije jagodice mi se nisu oporavile- a to zadovoljstvo sam naravno platila 55kn
 
i tko je sad tu lud-- ak je garantirana dostava- ma čuči mi pred vratima do 17h ako treba ja to plaćam- ali ne pošta radi do 14 (ako ju ne zatvore ranije) i subotom uopće ne radi- šta bi mi trebali svaki put kad imamo preporuku ili paket uzimati slobodne dane na poslu????


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: anastazija
Datum objave: 14 Travanj 2009 u 17:33
rose, izgleda da te netko u pošti ne voli. ako nemaš, hitno nabavi psa i dresiraj ga da grize poštara. ionako ne dobivaš pošiljke, ali ćeš mu utjerati strah u kosti.smile188
ja za sada nisam imala problema s poštom. mene se moj poštar sjeti već kad razvrstava poštu pa mi donese na posao, pogotovo ako je preporuka pa da ne moram ići poslije u poštu. zlata vrijedi! već sam mu rekla da mi da ime svog pretpostavljenog da mu pošaljem pismo pohvale.
 
a tema je super, našla sam sve što me zanimalo. hvala vam!smile78


Objavio: rose
Datum objave: 17 Travanj 2009 u 11:31
evo maloprije mi dođe paketić preporučeno i ovaj sto nosi pakete ga je dobio osobno na vrata!

-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: anastazija
Datum objave: 17 Travanj 2009 u 12:18
ipak ti nabavi psa, ovo danas sa paketom je vjerojatno bilo slučajno.smile225


Objavio: Božikovine
Datum objave: 17 Travanj 2009 u 15:29
Paket iz Vrbovca je stigao na Bol za 40 sati! Malo da pohvalimo naše poštare.

-------------


Objavio: rose
Datum objave: 17 Travanj 2009 u 15:30
Originalno poslano od člana Božikovine Božikovine napisao:

Paket iz Vrbovca je stigao na Bol za 40 sati! Malo da pohvalimo naše poštare.
e to se zove dostava! a ne kad putuje  2 tjedna i onda se jos zagubi Cry


-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: Lilly
Datum objave: 18 Travanj 2009 u 11:52
I kod mene je stigao paket za jedan dan i to u jako dobrom stanju (bez ijedne ogrebotine LOLLOL)!!!


Objavio: OTOK
Datum objave: 18 Travanj 2009 u 14:29
Paketi idu puno brže nego pisma, vrag bi ga znao zašto


Objavio: more
Datum objave: 27 Travanj 2009 u 14:59
za danči
 
ah, te tete na pošti su uvik pametne. jedanput sam nekome slala paketić, sve lipo zamotala kako je trebalo, a žena na pošti me "oprala", držala predavanja kako treba zapakirat, da se vidi da ne znam, bla bla. al začepila je usta kad sam je poslala na jedno lipo misto. nalipila je markice i paketić uredno stiga na željenu adresu.
 
što se tiskanica tiče, na stranicama hrv.pošte sve lipo piše. isprintat i odnit ovoj u pošti da se malo prisjeti gradiva.   http://www.posta.hr/main.aspx?id=30 - http://www.posta.hr/main.aspx?id=30


Objavio: Danci27
Datum objave: 27 Travanj 2009 u 17:39
Ljiljanari ma poslala sam i ja do sad 20-ak tiskanica i sve su curama stigle.Obično šaljem iz neke manje pošte u gradu.Ali danas sam se slučajno zatekla na glavnoj pošti i odem poslati,kad ono predavanje,ovako,onako...
Fino ću ja uvijek poslati muža,njemu ništa ne kažu.
More slažem se s tobom i ja sam to pročitala više puta.Ne volim im solit pamet i učit ih njihovom poslu.Vidit ćemo za idući put.Hvala vam cure.Pusa


Objavio: goga-osijek
Datum objave: 27 Travanj 2009 u 17:45
moze pitanje? koja je razlika kada saljete kao tiskanicu u odnosu na obicno pismo? tnx

-------------
LJUBAV NE POKAZUJEMO TAKO DA LJUBLJENU OSOBU GLEDAMO U OČI, NEGO DA ZAJEDNO S NJOM GLEDAMO U ISTOM SMJERU. Antoine de Saint Exupery


Objavio: Danci27
Datum objave: 27 Travanj 2009 u 17:50
Goga tiskanica je 2.70kn.Obično pismo većinom 5.00kn jer bude više salveta.Ako griješim neka me netko ispravi


Objavio: Danci27
Datum objave: 27 Travanj 2009 u 18:29
Rose mi premjestila poruku,pa ja tražim i tražim.Evo još jednog primjera.Poslala sam bratu paket u pon.20.04.Iz Zadra u Osijek.Računam rođendan mu je 27.04.znači danas.Do tad će paket doći.Od paketa ništa,ja sva u panici da se izgubio,jer bilo je svašta u paketu.Odem jutros do glavne pošte u Zadru da potpišem potražnicu.Ali prije toga gos.nazove poštu u Osijeku,da vidi što je s paketom.Da bi oni rekli da paket tamo stoji već danima i ako netko ne dođe danas po njega oni će ga vratiti nazad.U Osijek je stigao 22.04.Ali poštar je obavijest donio tek nakon poziva iz Zadra.Znači jutros.Odmah sam javila bratu da iz istih stopa ide u poštu.Eto,bar se nije izgubio


Objavio: rose
Datum objave: 27 Travanj 2009 u 18:39
što znači da je gospodinu teško bilo donit paket pa nek stoji,a ako ne predigne vratit će ga! ma gade mi se više,na kojim sam ja mukama sa pismima i paketima od lani.....Angry

-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: domingo
Datum objave: 29 Travanj 2009 u 11:34
Kod mene slićni problemi a i moja teta se isto žali a imamo istog poštara.
Moja teta ima 2 sandućića.....jedan poštanski a drugi za reklame.
A taj dotićni poštar gurne listić mirovine u reklame. Bar ga je vidjela pa mu rekla.
A Đordani dobije potvrdu iz Italije.....e sad dođe onaj s reklamama i gurne i izleti mirovina. Stvarno bezobrazno od tih poštara.....treba ih za uši, dole pušismile101


Objavio: rose
Datum objave: 29 Travanj 2009 u 11:40
jučer dobijem zgužvane salvete,a onaj konopčić kojim je tiskanica bila vezana je bila skroz labava,kao da je netko to odvezivao pa isao ponovo vezat al skroz bezveze

-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: kontesaa
Datum objave: 05 Svibanj 2009 u 18:38
rose meni se čini da tvoj poštar štrajka Confused

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: smrcko
Datum objave: 16 Svibanj 2009 u 01:54
Dragi moji kako vidim i kako je netko spominjao povrat od 119kn( znači poštarine plaćate od 50-119) ste mogli kupiti nove sadnice sa zemljom i pitarima. Ja sam na sajmu kupila 16 biljaka za 111 kn.
Ok rijetke biljke i koje se teško nabave. Ali ono što se da kupiti, bezveze je maltretirati ljude i tolike novce dati. Recimo za poslati netkom čuvarkuću nije ispod 10 kn, a sadnice sa pelcićima nigdje nisu preko deset kuna. Onda čemu maltretiranje oko toga? Biljke koje dođu imat će višestruki šok, transport, klima, možda i izvor topline u putu, tumbanje....
Odnos novaca i uspjeh sadnica, da li se to uopće isplati? A drugo prenosite i bolesti biljaka. Meni je jedan stari čovjek  rekao "Ne donosite privatne sadnice zagadićete nam zemlju ( u  Fužinama)"smile223. Meni bilo ružno, vidi ovog luđaka, ali ima smisla ( Mislim da sam iz Rijeke donijela novu sortu mrava koji se i izgledom drastično razlikuju od Fužinskih, a vidjela ih u jednom pitaru koji sam dobila na poklon-delosperma. Sad ti novih mrava ima doslovice kao mrava).

Izvinjavam se ako sam što krivo rekla, ovo je samo moje viđenje. Meni je najbolje kad se ljudi sastanu i donesu sadnice svježe, kao što sam ja popelješila Hoju.WinkHeart

Uz to uzmite da jedna osoba šalje 10 paketa po 50 kn to je 500kn. Drugo kako Niho veli nikad da joj se raširi cvijet jer ga stalno čupa i dajeConfused . Imamo preko 2000 članova??LOLLOL


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: Mamaa
Datum objave: 17 Svibanj 2009 u 13:28
smrcko - stoji šta si rekla, ali ipak:
- imamo preko 2000 članova no koliko aktivnih?
- i meni je nekad teško izdvojiti cca 200 kn koliko u prosjeku stoje jedna runda mojih slanja, ali ja znam kako je meni ( ne samo meni nego i mm i djeci) drago kad ja dobijem koverticu, a kamoli paket- pa razmišljam da će s i drugi jednako obradovati
- uvijek se trudim biljkice zapakirati da dožive što manje trauma i pazim da budu zdravi primjerci
- i još jednom- meni je svaka kovertica ili paketić znak da sam nekoj osobi draga i da misli na mene- a nismo svi u mogućnosti posječivati se i putovati- ja osobno se stalno borim s vremenom- nekada jedva stignem i paket zapakirati- a koliko je još osoba na forumu koje su mi se zavukle u srce a nisam im još ništa poslala jer jednostavno još nemam dovoljno?- ali kad naraste- biti će mi drago da ih razveselim barem preko poštara
- i za kraj- mogla sam ih kupiti- ali ovako mi svaki put kad pogledam neku biljku koja mi se održala pred očima pojavi avatar drage osobe koja mi ga je poslala- i bude mi još draža


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: smrcko
Datum objave: 17 Svibanj 2009 u 22:58
Evo da ti odgovorim Mama zašto sam napisala ono. Volim realno postaviti stvari na mjesto. Ja nisam žicaroš i uvijek stavljam interes osobe o koju se koristim na prvo mijesto da je ne pozlijedim. Ja primanje paketa od druge osobe platim. Znači Mama pošalji mi to i to i ja ću platiti preuzimanje paketa.
U životu sam naletila na puno ljudi koji su me ne ovako ali na dr način išli iskoristiti, pa mi je deformacija da gledam iz pozicije koristi ( mrzim filozofiranje, ali kako da objasnim).

Recimo mama da sam trgovac Brodokomerca( a nisam) i da mi je max plaća 1800kn, i da mi odbiju sve krađe u dućanu( a to znači da možeš i nedobiti plaću), i uz to da sam pdstanar ( to jesam). I da mi 10 ljudi traži pelcere, prosječan paket je 50 kn. Tada 500 kn nije lako platiti. Živimo u Hrvatskoj i možda netkom nije lako izdvojiti toliki novac, a da li je dobit ikoga veća od uloženog. Mislim da nije. Ti se raduješ paketiću, ali netko ko šalje si je mogao kupiti za to nešto ,ali neće moći i bit će tužan.
Mislim da je realno da onaj tko naručuje i plati traženi paket. Zar nije dovoljno da se osoba potrudi poslati.
Ja sam kupila 16 biljaka u odličnom stanju za 110kn ( otprilike da opet ne računam).
Nekim je nezgodno odbiti tražitelja, a možda taj mjesec neće dobro spavati zbog 200,300, 400kn......

Meni je žao što sam preotvorena, ali treba sagledati mišljenje onih na koje je najveća navala za pakete. Mislim da će se puno osoba samnom složiti.
Traži ali i plati što si naručio.
A ujedno kad se raščupava biljka koja se neširi brzo, čovjeku ne ostaje ništa od biljke. Ja recimo nemam čuvarkuću ni za vlastite potrebe jednaostavno sporo se širi. Kupujem je i dobijam iz susjedstva, do faze dijeljenja mogu doći za 10godLOLLOL zbog hladnih uvijeta. A tek hostu mi popapa voluharica pa ostanem totalno bez njeConfused.  Čitam neke teme i dosta bi osoba direktno , par indirektno pm, uzelo biljku a što osobi ostane "korijenje". Pa dodaj susjede i prijatelje.Praktično ne možeš nikada imati lijepo nešto. Za mene je ok kad se na kavu donese višak, ali višak koji nenarušava ljepotu onog tko dariva. Ili ako neko ponudi višak za slanje.


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: smrcko
Datum objave: 17 Svibanj 2009 u 23:16
A znaš što je meni cilj popamtiti biljke koje su dobre, pa kad naletim na pelcer od 10 kn da ga neispustim iz ruku  zato što nisam znala što je toCryCry
A dešavalo mi se. Vazda nosim šalabahtere sa sobom i postavljam čudna pitanja trgovcimaLOLLOL o biljci. A oni ko da su sa Marsa , pa zinu u mene.Confused


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: smrcko
Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 02:35
Da , i koliko ljudi nije aktivnih korisnika , u 2 godine par poruka a vidim da traže pakete i dobiju ih.Možda ima i klonova da što više stvari izvuku. Znači da paketi ne idu samo aktivnim nego i onima koji su se zbog pelcića prijavili. Možda griješim, al mi se to čini tako.

I ne ulazim u drage osobe kad si daruju, to je osobna stvar onog tko šaljeWink.

Ja baš i nemam nešto dati tako da nisam u svoje ime ni govorila, samo moja zapažanja.

Nemojte mi zamjeriti molim vas, obično ljudi ne vole kad se kaže što se misli.Embarrassed


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: Mamaa
Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 12:57

Zašto bi zamjerala na iznošenju tvojih mišljenja- to je ustavno pravo svakog od nas.

Iako činjenice koje si navela stoje- evo pa upoznaj moje:

Imam malo plaću, dvoje djece, ogromne izdatke i mjesečno na pošiljke ostavim cca 500 kn- realno puno, no ljudski meni to nije ni žao ni teško- ja ću se odreći neke druge stvari, nadomjestiti na drugome mjestu, ali za drage ljude ću uvijek pronači (bilo vrijeme, bilo novac za paket)- možda će pričekati tjedan ili dva, ali kad uzmognem ću poslati, osim toga paket običan za hrvatsku stoji cca 20 kn- zašto bi nabijala cijenu, kad stiže isto slijedeći dan? Jedino skuplje je slanje u susjedne države- preko 10€, ali kad nekome nešto šaljem ne gledam na vrijednost.

Svi imamo svoje traume i svi smo nekada negdje bili iskorišteni, ali zar nismo odrasle osobe da si u glavi posložimo kockice i znamo u buduće prepoznati parve od krivih? Pa ako i pogriješiš, to ne govori loše o tebi nego o onome drugom, i meni je uvijek bitno da ne oštetim nekog drugog, a sad da li sam ja primila 3 paketa od iste osobe a poslala 4 nekom drugom, meni je najmanje bitna stavka- meni je bitno da nekog razveselim i da darivanje s ljubavlju putuje dalje. Ako čemo u to uvoditi računicu, tada nam nema mjesta na ovom forumu- osnovna ideja ovog mjesta je da širimo ljubav prema cviječu (i ostalim biljkama) i prema bližnjima (bez obzira na spol, godine, vjeru, mat. prilike i sve ostalo).
 
A ja nisam iskompleksirana na način da mi je problem nekome reči- imam jednu biljku, ćim se razmnoži ili da sjeme, možeš dobiti- i zapisati si to u tekicu.
Što se čuvarkuće tiće- meni se u godinu dana učetverostručila (iako sam na teškom kontinentu)- pa vidim da je tebi s njom problem, molim te pošalji na PP adresu i ja ću ti je drage volje poslati- kao i svim dragim forumašima na način da ja platim poštarinu- jer darujem uvijek isključivo od srca.
 
Ne zamjeri na mom stavu, ali iako puno puta u životu povrijeđena i iskorištena, život me svaki put iznova uvjeri da postoje prekrasni ljudi oko mene i svako malo mi nekog takvog pošalje u život... i ja sam sretna jer imam bogatsvo prijaelja što je neprocjenjivo- a s materijalnom stranom života se ne zamaram previše- dok imamo kuću da po nama ne pada, dok imamo šta za pojesti i najvažnije dok smo zdravi ništa drugo nije važno. Hoću li ja ogradu staviti ovaj ili za 3 mjeseca- ne zamaram se- život pred nas stavi puno teže probleme i za njih čuvam svoju energiju.
 
A to da ima ljudi koji se prijave kao žicoš ili u vidu samoreklame, ima (baci oko na jagode penjačice)- ali mislim da takve osobe možemo prepoznati- a ako se takvoj osobi odlučim nešto poslati- ja na to gledam na način- što li je tu osobu nagnalo da se tako ponaša? Možda teška neimaština, možda želja da nešto ima a nikako to nemože izvesti- i ako imam i mogu- dati ću svakome, bez obzira da li je s foruma, aktivan i neaktivan, ili prolaznik s ceste.
 
To je stvar svakog pojedinca. Kao što tebe veseli krilatica- čist račun duga ljubav- mene veseli kad nekome priredim veselje i radost. To je stvar svakog ponaosob.
 
I šta se mene tiče ja ti uopće ne zamjeram na iznošenju tvog razmišljanja, čak dapače drago mi je pročitati kako sve ljudi razmišljajuSmileSmile


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: iris
Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 13:06
malko ste skrenile sa teme kao prvo
 
a kao drugo svatko od nas će poklanjati ili se trampiti za cvijeće onako kako on želi ili može i na način kako se dogovori sa nekim
nema nikakvog smisla o tome raspravljati i zato vas molim da tu temu zaključimo


-------------


Objavio: Mamaa
Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 13:17
Oprosti irisCryCryCry- zaista mi je žao na skretanju i na tome što je dozvana tvoja intervencija. S moje strane iskrene isprike.
 
Ujedno pitanje- da li je netko slao žive biljkice unazad par dana? Kako podnose vručinu?


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: niho
Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 13:38
Ja sam slala i upravo mm je danas poslao i sve je fantastično. E sad ko šta im a viška nek meni šalje -dajem pp-nije bitno jeli ćuvarkuća ili--kaktus-sve primam-ali molim lijepo da biljke dobro nakvasite i korijen zamotate u papirne maramice-i onda u vrećicu da sačuva vlažnost i svježinu biljkeTongue


Objavio: smrcko
Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 16:18
Niho kad budem prolazila kroz Bihać samo ti cibnem paket ti ga hvataj, ili će te čekati na portunu Tuša. Kad mi se razmnoži smokvica i nju ću ti cibnutiWink Ta se pošta neće izgubiti.


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: niho
Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 17:19
Ma samo udri sve primam bolan nije bitno -pa mogla je u tad i kahvica jedna pasti--------ili ćevapčići


Objavio: smrcko
Datum objave: 18 Svibanj 2009 u 18:42
Ćevapi, lepinjeCry. Šteta što se ne mogu slati, i sigurno bi se izgubili, namirisali bi ihLOL.

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: maslacak7
Datum objave: 22 Srpanj 2009 u 15:26
ja poslala dvije koverte al nije niko javio da je dobio,pa sam danas oslala opet.


Objavio: Anaida
Datum objave: 27 Srpanj 2009 u 11:02
Ja sam u Rijeku slala već dvije pošiljke - obje izgubljene Unhappy

-------------
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans


Objavio: niho
Datum objave: 10 Kolovoz 2009 u 11:32
Ja stvarno neću se požaliti za pošiljke ja kome sam god poslala i ko je god meni slao svi pa čak i ja sam dobila . Neću imenovati ali stvarno sve je iz daleka  od Hr ......pa nadalje -i stvarno  meni se nikad nije zagubilo 

-------------
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**


Objavio: domingo
Datum objave: 25 Kolovoz 2009 u 13:50
Mora da su poštari u vrtu s vašim i mojim sijemenkama, biljkama


Objavio: Željka23
Datum objave: 24 Rujan 2009 u 10:18

I za mene paket od Martine1985 nije stigaosmile43...

A poslan je 10.09.


Objavio: niho
Datum objave: 29 Rujan 2009 u 12:07
Šaljite preporučeno ja sam od sviju dobila a gdje sam ja --- Ja sad isto šaljem ali na ovaj način i svi dobiju-ali jeste da malo više trba novca ali ništa strašno

-------------
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**


Objavio: Anaida
Datum objave: 30 Rujan 2009 u 12:06
Ja sam prvi put poslala preporučeno, ali bas tada je primateljica imala neke probleme s osobnom iskaznicom i ovi s riječke pošte joj nikako nisu htjeli dati paket!! Baš su bili zločesti, a išla je u poštu po njega, znala da ga očekuje.. No, radije su ga poslali natrag k meni - tako su biljke putovale desetak dana i u katastrofalnom se stanju vratile. Slikala sam paket kad se vratio i poslala fotku na pp u Rijeku. Drugi put sam slala običnu pošiljku i nikad nije stigao na odredište, nit mi se vratio. Evo, sad sam nedavno slala u Zg i (napokon) je sve bilo kako treba!! Smile

-------------
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans


Objavio: smrcko
Datum objave: 30 Rujan 2009 u 12:20
Znači u pitanju je Riječka pošta. Ja sam očekivala paket ali ga nisam dobila. Poslan je iz Zagreba. A što da čovjek radi, ne bi oni smjeli raditi tako.

A Anaida nije mi jasno kako sa osobnom nije mogla dići paket, da nisu podaci krivo ispisani?


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: smrcko
Datum objave: 30 Rujan 2009 u 12:38

Žalite se ljudi , bez toga neće biti rezultata


Kontaktni centar Hrvatske pošte

Tel.: 0800 303 304
Faks: 385 1 4981 769
e-pošta: mailto:info@posta.hr - info@posta.hr
radnim danom od 8:00 do 20:00 sati


Poštovani korisnici poštanskih usluga!
Besplatnim pozivom na broj 0800 303 304 možete dobiti sve informacije o uslugama Hrvatske pošte, cijenama, radnom vremenu poštanskih ureda, filatelističkim proizvodima te saznati sve ostalo što vas zanima u vezi s poslovima koje obavlja Hrvatska pošta. Na isti broj možete nam iznijeti svoje prijedloge i primjedbe, a mi ćemo se potruditi riješiti eventualne probleme u najkraćem mogućem roku.
Možete nas nazvati svakim radnim danom od 8 do 20 sati, a svoja pitanja, prijedloge, primjedbe ili pritužbe možete uputiti i telefaksom na broj 01 4981 769, te elektroničkom poštom na adresu: mailto:info@posta.hr - info@posta.hr

Za sve informacije u vezi s filatelijom možete se obratiti na adresu e-pošte:
mailto:filatelija@posta.hr - filatelija@posta.hr

HP-HRVATSKA POŠTA d.d.
UPRAVA

P.P. 514
10002 Zagreb
e-pošta: mailto:hrvatska-posta@posta.hr - HP-HRVATSKA POŠTA d.d.
Služba odnosa s javnošću
Odnosi s medijima
P.P. 514
10002 Zagreb
Tel.: 385 1 4806 036
Faks: 385 1 4806 065
e-pošta: mailto:odnosisjavnoscu@posta.hr - odnosisjavnoscu@posta.hr

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: smrcko
Datum objave: 30 Rujan 2009 u 12:46
Sad sam zvala ovaj besplatni broj i rekao mi je da se za svaki slučaj treba ispitati.I da se treba prijaviti da se nešto poduzme
Prijave za Rijeku

sp-rijeka@posta.hr


-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: proljeće
Datum objave: 30 Rujan 2009 u 13:31
Šmrcko sada sam zvala ovaj besplatni broj i teta mi fino kaže da nije moguće uspostaviti vezu!!!!?????
 
 
Pa si ti sada misli što hoćeš, ili imaju previše pritužbi ili su ga jednostavno isključili....


Objavio: smrcko
Datum objave: 30 Rujan 2009 u 13:35
Ja sam ih dobila i poslala sam i pritužbu na ovu mail adresu. Bitno da ne ćutimo. Smile

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: Mamaa
Datum objave: 30 Rujan 2009 u 14:27
pošta funkcionira na principu :

1. središnjica - u zagrebu
2. svaka županija ima svoj centar

Kad vam nešto ne štima zatražite na 988 tel broj od uprave pošta (Tajnica ili direktor) vaše županije.
Lijepo nazovete na taj brojček tražite direktora- nebute ga dobili- ali tražite e-mail i njegovo ime. E tad napišete e-mail- poslan paket tada i tada, ak imate broj paketa (npr P CP 09082756 5 HR), svaku bezobraštinu koju ste na pošti doživjeli, sve živo spomenete i zatražite njegovu reakciju  uz HITNU povratnu informaciju jer ćete se inaće obratiti središnjici pošta s obzirom da ni on nije u stanju odraditi ono šta treba - stvari se rješavaju u roku od otprilike 1 sat.

Provjereno iz vlastitog iskustva u više navrata.


-------------
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?


Objavio: smrcko
Datum objave: 30 Rujan 2009 u 14:32
Bravo Mamitasmile141

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: rose
Datum objave: 30 Rujan 2009 u 14:41
ja sam pisala pošti za splitsko područje pa nikad od njih nisam dobila odgovora. isto tako sam zvala i na telefon zbog žalbi jer mi neke pošiljke nisu nikad došle al evo sad sve dolazi pa čak i iz Amerike stiže časopis!

-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog



Objavio: Anaida
Datum objave: 02 Listopad 2009 u 06:30
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Znači u pitanju je Riječka pošta. Ja sam očekivala paket ali ga nisam dobila. Poslan je iz Zagreba. A što da čovjek radi, ne bi oni smjeli raditi tako.

A Anaida nije mi jasno kako sa osobnom nije mogla dići paket, da nisu podaci krivo ispisani?
Ne, Smrčko - tada nije imala osobnu, a drugi joj dokument nisu htjeli priznati.

-------------
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans


Objavio: renee
Datum objave: 06 Listopad 2009 u 12:24
Originalno poslano od člana niho niho napisao:

E sad ko šta im a viška nek meni šalje -dajem pp-nije bitno jeli ćuvarkuća ili--kaktus-sve primam-ali molim lijepo da biljke dobro nakvasite i korijen zamotate u papirne maramice-i onda u vrećicu da sačuva vlažnost i svježinu biljkeTongue
 
NIKADA, ama baš http://textanim.com/"> kod slanja Sempervivuma (čuvarkuća) ili kaktusa biljke nisam nakvasila ... Sukulente su sposobne da izdrže tjedne bez vode, a vlažne i u tami poćnu trulit za par dana.
 
Kako ja šaljem sempervivume - čuvarkuće - napisala i uslikala sam na mom blogu.
 
Od oko 30 paketića sa sempervivumima, koje sam poslala na poklon  ove godine, izgubio se samo jedan!


-------------
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bez sempića nema života!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Objavio: proljeće
Datum objave: 07 Listopad 2009 u 09:17
Moj paket se vratio doma ali u obliku pisma!!!
 
Sav je slijepljen!!! A biljke uvenule u njemu!!!
 


Objavio: Flavia
Datum objave: 07 Listopad 2009 u 16:28
Proljeće draga, baš mi je žao što se to dogodilo, i nije da branim primatelja, ali je isto tako moguće da primatelj nije niti obavješten jer se poštaru nije dalo ispisivat onu ceduljicu s kojom se pošiljka preuzima na pošti. To se meni nekoliko puta dogodilo, ne na forumu, ali u nekim drugim prilikama je. Jednostavno poštar lupi štambilj da svali krivnju na primatelja!.Confused


Objavio: smrcko
Datum objave: 07 Listopad 2009 u 16:34
Ali Flavija ja ću uhvatiti poštarasmiley1720.gif i pitati ga, već je pošta dobila moj gnjev, sram ih bilo. Poštara sam osobno pitala je li što bilo za mene, baš tad sam očekivala papire za Fužine.
Meni se čini da on ne ispisuje papir, već službenici. I objasnila sam im da sam čekala komunalne doprinose i zaskakala poštara.

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: OTOK
Datum objave: 07 Listopad 2009 u 17:02
Tu ipak nešto ne štima, iz Zagreba je poslano 23.9. popodne, a 25.9. je već vraćeno iz Rijeke kao nepodignuto - za to je pošta bila jako brza.

Poštari, barem kod nas, uopće ne nose paketiće, samo ostavljaju one žute obavijesti, a sad, da li ju je poštar uopće ostavio ili ne, tko to može znati


Objavio: Flavia
Datum objave: 07 Listopad 2009 u 17:15
Joj Smrkić, kaj je taj paketić bio za tebe? Baš mi je žao!. Kod mene poštar ispisuje na licu mjesta...vidla sam kad obavještava susjeda da podigne sudske pozive, a to je bilo nedavno! Otok, u pravu si.....pošiljka treba biti 5 ili 7 radnih dana u pošti, pa se onda vraća....neznam točno, ali sigurno nisu u pitanju dva dana!
Smrcko...u takvim se situacijama ne hvata poštara, nego lijepo nazoveš njegovog šefa u pošti...oni znaju ko je za koje područje zadužen...i kad dobije "ribanje" od šefa...drugačije će se ponašat, vidjet češ!


Objavio: smrcko
Datum objave: 08 Listopad 2009 u 01:23
Već smo u komunikaciji taj glavni iz pošte i ja mail-om. Planiram i osobno otići u petak. Pa ne bu nitkom se zezal sa mojim lantanamaAngry

Dobio je šef i ulicu i broj i ovu sliku, a vidjet će i moju sliku osobno. Nije stvar samo u toj pošti nego u svim drugima koje trebaju doći u budućnosti. Pa trebala mi je doći i obavjest iz Njemačke od policije ako su ulovili lopova koji mi nam je pokrao tekući račun. Bit će svaštasmiley1633.gif. Imam osobno sanduče i ime i prezime, nema lutanja pošteAngry

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: proljeće
Datum objave: 09 Listopad 2009 u 09:07
Tako je šmrcko, imaš moju podršku.
Cvijeće je u ovoj situaciji najmanje bitno, dobit ćeš ga ponovno, ali takve stvari su jednostavno nedopustive, upravo iz razloga ako očekuješ neku važnu poštu!!!


Objavio: smrcko
Datum objave: 09 Listopad 2009 u 22:33
Napisala sam ponovo  e- mail pošti sa slikom. Bila sam požestoka i sad ne smijem na poštu da me ne namlate. Čekam odgovorsmiley1633.gif

-------------
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.


Objavio: Mari,5510
Datum objave: 07 Prosinac 2009 u 21:42
najviše im se sviđa(ovima na pošti)da uzmete njihov originalni paket ambalažu,i onda to ide expres brzo

-------------


Objavio: White
Datum objave: 22 Travanj 2010 u 22:45
da Mari ali njihova srednja kutija košta 25kuna!


Objavio: natalija
Datum objave: 23 Travanj 2010 u 05:49
što se tiče kutija za slanje - prije nikako naći čisti jednobojni, svijetli (po mogućnosti bijeli) papir da umotam paket (pošto ne dolazi u obzir "šarena" kutija

pa sam se dosjetila tome da svaku kutiju u kojoj šaljem prokrenem - odlijepim spojeve unutrašnju stranu okrenem vani

sve kutije (od cipela, elektroničkih dijelova, kozmetike i sličnog) koliko god bile šarene izvana iznutra su uglavnom bijele ili boje kartona
i kad je preokrenem samo opet polijepim mjesta na kojima se spaja/sastavlja i napišem adresu


Objavio: Kiki-ko?
Datum objave: 20 Svibanj 2010 u 10:48
Predobra ideja.

-------------
Da imam rep mahala bi s njim


Objavio: Kiki-ko?
Datum objave: 20 Svibanj 2010 u 10:54
Ljudi,ima nade da nešto stigne.Moja koverta je stigla na odredište nakon 15 dana.

-------------
Da imam rep mahala bi s njim


Objavio: Kiki-ko?
Datum objave: 24 Svibanj 2010 u 09:36
Evo opet samo ja.Danas nosim kovertu za kika24 i izgubim je po putu.Ispala mi je dok sam vadila naočale iz torbe.smile42Ok ,vratim se kilometar i nađem je.The end.

-------------
Da imam rep mahala bi s njim


Objavio: kami
Datum objave: 27 Kolovoz 2010 u 17:43
Originalno poslano od člana Kiki-ko? Kiki-ko? napisao:

Ljudi,ima nade da nešto stigne.Moja koverta je stigla na odredište nakon 15 dana.


Ima nade za jednu kuvertu koju čekam preko 10 dana Shocked
Nije vezano uz cvijeće, poslano je obično iz Pule za Zagreb i od 3 pošiljke za Zg samo meni nije stiglo još Ouch

Jel se ikome dogodilo da je slao neku kuvertu obično, napisao i prekrižio svoju adresu iza i nakon što nije isporučena,
došla je natrag na adresu osobe koja je slala nakon nekog vremena?! Tongue


Objavio: Kiki-ko?
Datum objave: 15 Rujan 2010 u 10:20
Za sad mi je u životu sve stiglo osim kad sam mami za rođendan u čestitku stavila lovu.Umjesto da ona ode kod frizera,netko od poštara se dobro počastio.

-------------
Da imam rep mahala bi s njim


Objavio: Free
Datum objave: 01 Prosinac 2010 u 09:58
kiki-ko, tvoja kuverta sa biljčicama poslana 29.11. stigla 30.11. Relacija ČK-ZD!!!   Super brzo!!!

Svi paketi stigli,brzo, neoštećeni!!!!!   Ali tko zna,možda za sve i svakoga postoji  - prvi put!!!


-------------
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode





Objavio: nbjelovu
Datum objave: 26 Prosinac 2010 u 21:35
Freeland,moje je iskustvo isto kao i tvoje, sve pohvale Hrvatskoj posti i vecini posta svijeta, sve stize uredno, ponekad malo duze putuje..




-------------
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/







Objavio: arim
Datum objave: 15 Travanj 2011 u 17:04
Jednoj forumašici sam poslala sjemenke ima više od mjesec dana i uopće mi se ne javlja je li dobila.A vidim noćas je bila na forumu.Ako nema za razmjenu što smo se dogovorile uopće nije bitno a mislim da bi bilo lijepo barem da se javi.Na dvije pp uopće nije odgovorila. 


Objavio: Morana
Datum objave: 16 Svibanj 2011 u 21:35
jesi joj javila da si poslala? ja znam ako meni netko to ne javi jednostavno pretpostaviti da su zaboravili, pa ne želim gnjaviti...
Ali jednom sam priupitala martina1985 da li je zaboravila i ispalo je da je poslala već davno, ali meni nije stiglo... zato sad svakog priupitam nakon 2-3 tjedna je li poslano, ne jer želim gnjavit nego da ne ispadne upravo ovo što si ti gore navela, da se ne želim javiti ako je poslano...



-------------
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~


Objavio: arim
Datum objave: 16 Svibanj 2011 u 22:12
Da!!!Poslala sam pp da sam poslala i poslije dva puta opet pp poruku da li je dobila i nisam dobila odgovor.A vidim da se pojavljuje na forumu samo ne ostavlja pisanog traga.
Ma nije ni bitno,već sam zaboravila.


Objavio: arim
Datum objave: 06 Studeni 2011 u 23:32
Eh,ove jeseni sam poslala kuvertu sa sjemenkama koja nije stigla na odredište.Do pošte nisam stiga da priupitam što je sa pismom bila sam u nekakvom poslu.
Kako šaljete kuverte sa sjemenkama da ne zveckaju?



-------------
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej



Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk