Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Trajnice za jesen

Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Trajnice
Opis foruma: Sve o trajnicama u vrtu
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3183
Datum ispisa: 23 Rujan 2020 u 17:48
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: Trajnice za jesen
Objavio: macak
Tema: Trajnice za jesen
Datum objave: 22 Travanj 2009 u 21:57
Koje bih trajnice mogla posaditi da me obraduju cvatnjom u kasno ljeto i jesen? I kad se sade?
Ja imam samo zvjezdan. Jednu godinu sam pokušala posaditi krizanteme, kupljene kao gotova biljka za groblje, ali se nije održala.

 Odgovori:
Objavio: Magister vitae
Datum objave: 22 Travanj 2009 u 22:23
Anemone-9 i 10 mj.
Perovskia atriplicifolia-7-9
Pycnanthemum tenuifolium  7-9


Objavio: shasha
Datum objave: 22 Travanj 2009 u 22:39
Mačak,krizanteme se porežu do zemlje i one sljedeće godine iz korjena opet potjeraju.
M.V.ti je predložio,anemona imaš stvarno puno boja i krasne su,tu su i erice,koje u jesen počnu sa cvatnjom i cvatu do proljeća.Ciklame no njima mraz smeta pa ako si na jugu možeš ih van staviti(ja ih na jesen stavim u teglu i u kući su mi kad cvatu)


Objavio: OTOK
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 08:02
jesenske astre, ima ih u lila, plavim tonovima i bijelih
Stock%20Photography%20-%20aster%20%28novi-belgii%29%20
in%204´%20pot.%20fotosearch%20
-%20search%20stock%20
photos,%20pictures,%20
images,%20and%20photo%20
clipart


Objavio: macak
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 10:11
Na kontinentu sam. Za anemonama tragam, kod nas ih nema, na kraju ću opet zvati Buzet. Erice, tj. ja sam to kupila kao vrijesak sam imala pokusno prošle godine i stvarno su prekrasne. Kad da ih porežem, jesam li zakasnila?
 
Još prijedloga i kad bih to trebala saditi? Sad ili najesen?


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 12:36
Mačak, ulončene (kontejnirane) trajnice se mogu saditi cijele godine, osim za najvećih vrućina i kad je tlo smrznuto. Kako je riječ o A. japonica, A. tomentosa, dakle jesenskima, prepuručuje se saditi u proljeće da se biljka dobro zakorijeni u ujesen cvjeta, premda se može saditi u bilo koje vrijeme.
Erice poreži kad odcvjetaju i to ocvale izboje do zelenog dijela. Ako to i ne napraviš, one izgledaju malo razbarušeno, ali i dalje rastu. poz...


Objavio: macak
Datum objave: 24 Travanj 2009 u 18:31
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Erice poreži kad odcvjetaju i to ocvale izboje do zelenog dijela. Ako to i ne napraviš, one izgledaju malo razbarušeno, ali i dalje rastu. poz...
Da baš sam ih juče gledala, potjerale su zeleni dio iznad onog gdje je prije bio cvijet. Sutra ih skratim.


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 24 Travanj 2009 u 19:40
Na listu trajnica koje cvatu ujesen dodaj Aconitum carmichaelii, A. napellus, A. carmicaelli Arendsii, Kirengeshoma palmata, Ligularia dentata, a naročito su lijepe ukrasne trave miskantus, Pennisetum, Eragrostis Panicum virgatum, Stipa i dr., Budem se još sjetila. poz...


Objavio: Triša
Datum objave: 04 Svibanj 2009 u 08:34

Evo baš sam otvorila ovu temu jer me zanima što to cvjeta kad već sve pomalo odlazi, pa već radim neki jesenski izbor za baku beu, ali još ima vremena.

Anemone i erike srećom imam, ali uvijek se nađe neki kutak , neka vaza za još ponešto.-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: Perla
Datum objave: 02 Rujan 2009 u 15:19
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Na listu trajnica koje cvatu ujesen dodaj Aconitum carmichaelii, A. napellus, A. carmicaelli Arensii, Kirengeshoma palmata, Ligularia dentata, a naročito su lijepe ukrasne trave miskantus, Pennisetum, Eragrostis Panicum virgatum, Stipa i dr., Budem se još sjetila. poz...


Jezuš, kolko googlanja me čeka....!!!!!!


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 02 Rujan 2009 u 22:00
Perla, da ti prištedim guglanje, dođi na kavicu pa ćeš ih sve vidjeti na djelu. Trave prekrasne, cvatu uz sivoplavi pelin, Verbene bonariensis, Salvie, Verbascumi porezani prije mjesec dana ponovno cvjetaju kao i žuti stolisnik. Phlomis ruselliana posmeđio dodaje cijeloj kompoziciji predivne jesenje boje. Ima toga još, Perovskia cvate već dva mjeseca još se krasno plavi, euforbija dobila novo crveno lišće izgleda vrlo uredno, kao i Eupatorium ljubičastog lišća. Eryngium bourgatii obnovio lišće, također lijep. Brončani komorač počeo cvasti, (iako je njegovo smeđe lišće lijepo i bez cvata) u njegovoj ljepoti uživat ću duboko u zimu, sve dok bude inja. S obzirom da su bile tropske vrućine i vrt prepušten sam sebi, izbor biljaka je bio pun pogodak, ugodno sam iznenađena i spremna na nove izazove i istraživanja. pozz


Objavio: kontesaa
Datum objave: 03 Rujan 2009 u 12:09
ja sam googlala i Baka Bea je stvarno nabrojala prekrasne biljke Thumbs%20Up 

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: Tija
Datum objave: 03 Rujan 2009 u 13:32
a ja sam sklopila oči i "vidjela vrt Bake Bee i te biljke u njemu"

-------------


Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 03 Rujan 2009 u 19:32
Bravo Baka Bea , drago mi je da te opet čitamo na forumu i što nam omo gućuješ da od tebe naučimo toliko važnih stvari o prirodi i bilju. Prekrasan izborClapClapClap


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 03 Rujan 2009 u 20:57
Dobro večer curke i hvala. Pogledala u vrtu što još cvate ili se sprema cvasti: Aconitum (jedić), i Clematis viticella prekrasne plave boje, Kirengeshoma palmata samo što ne otvori voštane žute cvjetove, paprat Asplenium scolopendrium pokraj nje u izvanrednom stanju valjda zahvaljujuću obilju kiše u 6. mj. Sanguisorba officinalis još cvate, lijepo se dopunjuje s prozračnim klasovima zelene beskoljenke (Molinia caerulea), a jednako je lijepa i šarenolisna (M. c. 'variegata), samo niža (oko 50 cm). Anemone su u punom cvatu, bijele i ružičaste, ove godine procvale neuobičajeno rano. Echinacee bijela i crvena još uvijek u cvatu, a njihova tamna plodišta dugo ostaju zanimljiva. Pljuskavica (Hypericum calycinum) još otvara prekrasne žute cvjetove, a dobar je pokrivač tla, možda malo agresivan, ali bit će čupanja, kao i kod dvornika. Posebno su zanimljive cvjetne glavice kotrljana (Eryngium yuccifoliu), no povaljalo ih nevrijeme (dobro bi bilo povezati ih uz tanki bambusov štap. Ponovno cvate Cortusa mathioli, sitna biljčica s purpurnim cvjetićima. Epimedium već dobiva crvenu boju lišća, zanimljiv cijelu godinu, kao i nezaobilazni koraljni zvončić (Heuchera), zatim Tiarella, Heucherella,Tellima grandiflora, Cyclamen coum. Sad je vrijeme za zvjezdane (Astre) no njih svi poznaju. Postoji i čitav niz zimzelenih i listopadnih grmova i niskog drveća, četinara, koji su zanimljivi duboko u zimu bilo zbog lijepo obojenog lišća, plodova ili boje i strukture kore.


Objavio: hana
Datum objave: 03 Rujan 2009 u 21:15
tak,Perla na kavu a ja na google moram ovo spremiti da opet napravim spisak


Objavio: Tija
Datum objave: 03 Rujan 2009 u 21:18

Hanči a što da odemo "pod Sljeme" i mi dvije??? (nebudem više zapričavala temu, obečajemsmile42)-------------


Objavio: hana
Datum objave: 03 Rujan 2009 u 21:23
znaš zakaj ne mogu... na žalost, samo kopiram spisak i znam di ima a od jesenskih meni sve više u oko upadaju trave


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 03 Rujan 2009 u 21:24
(Ne bum ni ja), ali dođite. Hanči, kak su trave krasne. Ove godine Achnaterum posebno bujan i lijep, Panicum virgatum malo slabašan, ali cvjeta, Penisettum malen, tek 10-20 cm s lijepim klasićima, pa još šarenolisan, Carex comans, flagelifera i buchananii, brončano lišće lijepi cijele godine. Helicotrichton plav, Andropogon još nije posmeđio, a Andropogon 'Prairie Blus' ipak nije tako plav kao Elymus (Magelanova trava) Cvate i Eragrostis i Calamagrostis dijamantna trava, ali još nemaju pravu jesensku boju. Ima trava još, ali su manje zanimljive za ovo godišnje doba, a neke će procvjetati kasnije..


Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 04 Rujan 2009 u 19:23
Baka Bea zdravo ipozitivno sam ti zavidna. Ti si stvarno prava enciklopedija. Moje skromno znanje o bilju i cvijeću duboko je palo na koljena pred tobom.Živila ti nama i zdrava bila.


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 04 Rujan 2009 u 20:44
Dobro večer, Sara, ma baš sam se nasmijala. Ja sam amater, možda malo netipičan jer biljke promatram kroz njihovo međusobno djelovanje, volim ih gledati na djelu. Kako dosta dugo živim i znanja se skupilo - iz knjiga koje su nam danas puno dostupnije, ali i u praksi, ponekad i na pogreškama. Da ne zapričam temu evo nekoliko ukrasnih grmova zanimljivih zbog plodova kojima se okite ujesen: Callicarpa bodinieri var, giraldii, poput bisera sitne ljubičaste bobice, Sorbus (jarebika), razni kultivari ukrasnih jabučica (Malus), vatreni trn (Pyracantha) kultivari s crveni, žutim i narančastim plodovima, dunjarica (Cotoneaster), biserak (Symphoricarpos) s bijelim i ružičastim plodovima, zatim kurika ili biskupska kapica (Euonimus europaeus) ružičasti plodovi, skimia (Skimmia), božikovina (Ilex), hudika, udikovina (Viburnum plicatum).


Objavio: natalija
Datum objave: 05 Rujan 2009 u 21:22
baka bea smile55
stvarno si prava riznica znanja, nemam riječi

bilo bi super kad bi nam ubacila i slike svojih biljaka smile58


Objavio: baka
Datum objave: 06 Rujan 2009 u 07:48
Baka Bea imam japansku krizantemu prvi put. Krasno je narasla i sad je  polako blizu i vrijeme cvjetanja.Pročitala sam negdje gore da krizanteme treba porezati do korjena kad ocvatu. Vrijedi i za ovu?
Zapravo ću proširiti pitanjeWink: cinenaria, božur... treba li i njih porezati "do daske"?
Za eriku sam sad pročitala, baš sam neznalica, ali moja je tako mala da baš i neće biti "grijeh" ako je ne porežem jako!


-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 06 Rujan 2009 u 12:16
Baka nije mi poznato koja je to japanska krizantema, ali kako Japanci prisvajaju i bonsai iako je potekao iz Kine, vjerojatno je tako i s krizantemama jer obožavaju njihov cvijet. Pretpostavljam da se radi o C. x hortorum, dakle o križancima bilo C. indicum, koreanum ili rubellum, dakle o vrtnim. One cvatu dugo, sve dok ih ne spriječi mraz, a onda se mogu orezati da nasad izgleda urednije. Erica se reže u proljeće kad ocvjeta i to samo prikratimo cvjetne grančice do zelenog dijela, zapravo je malo isfriziramo. Santoline sam orezala nakon cvatnje u ljeto, što vrijedi za većinu trajnica. Božur može biti naš domaći, zeljasti (Paeonia officinalis) poznat u vrtovima već 500 god. i drvenasti, plemeniti (P. lactiflora) ili kinesti božur. I jedan i drugi nakon cvjetanja izgledaju neuredno, pa se sade u pozadini cvjetne gredice, da ga nakon cvatnje pokriju druge biljke. Cvjetne glavice treba odrezati nakon cvatnje i kod jednog i drugog, a lišće će se pomalo sušiti, pa se uklanja za proljetnog pospremanja, ako baš nismo savršeni vrtni čistunci. Većina trajnica se režu nakon cvarnje iz dva razloga: 1. da se spriječi stvaranje sjemena koje nepotrebno iscrpljuje biljku, a na taj način i osjemenjivanje i 2. zbog estetskih razloga, biljka izgleda urednije, potičemo stvaranje novih izboja, pa je na taj način i pomlađujemo, tzv. rez u svrhu oblikovanja, što je naročito važno kod grmlja i drveća.


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 06 Rujan 2009 u 12:24
Oprosti baka, sad vidim da je riječ o cinerariji, a ne santolini. Cinerarija se uzgaja zbog lijepog pepeljastosivog lišća, a kako cvijet nije njen adut, mnogi vrtlari niti ne dopuštaju da cvate, nego lijepi oblik održavaju rezanjem, u ovom slučaju ne 'do daske' kao ni santolinu, ružmarin, lavandu, Iberis, kamenitu travu (Alyssum), Helianthemum, oni se samo skrate na jednu trećinu otprilike.


I odgovor Nataliji...kad bi ja to dušo draga, znala. Sad ćete reći 'sve lijepo piše'. Je i MM kaže 'to ti je lako' ali nikako da to realiziramo.


Objavio: OTOK
Datum objave: 06 Rujan 2009 u 14:54
Mislim da se ta japanska krizantema zove ajania pacifica


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 06 Rujan 2009 u 17:50
Hvala Otok na identifikaciji. Razjasnili smo o kakvoj se biljci radi. Još jedan primjer kako je bitno ime biljke. S nazivima te biljke i njihovom izmjenom nikad kraja. Danas je sužbeni naziv Dendranthema pacifica, a počelo je s Chrysanthemum ornatum, pa Pyrethrum marginatum, pa C. marginatum, pa C. pacifica, do današnjeg naziva, a u rasadnicima se može naći pod svim ovim imenima, ono prvo najrjeđe. Popularno se zove ajania. Kako su mali žuti cvjetovi manje ukrasni od bujnog zelenog lišća s bijelim rubom, reže se samo glavna grana kod mladih biljaka, kako bi se postigao grmoliki rast.


Objavio: baka
Datum objave: 06 Rujan 2009 u 17:57
Hvala puno na odgovorima.Ima nade da ponešto naučim još pod stare dane!LOL
Zguglala sam sliku, je ajania pacifica. Ima smiješnu stabljiku, jedno 20 cm golu i onda počinje bujno lišće. A sad primjećujem male zelene pupove i po stabalcu. Ima nade da postane grm!WinkLOL


-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: Lantana
Datum objave: 06 Rujan 2009 u 22:37
Baka ja je porežem kad ocvatu negdje oko 5 cm od zemlje i na proljeće iz toga potjera mlade, a to što odrežem stavim u zemlju i vrlo lako se zakorijeni i tako sam dobila nekoliko grmića, meni je draga zbog šarenog lista.

Baka Bea, imam za vas jedno pitanje, gledala sam na netu  Perovskiu i jako mi se sviđa, čitala sam da je biljka baš za suha tla (ova naša primorska), da li je to točno i gdje se može nabaviti?

-------------
život je more


Objavio: baka
Datum objave: 07 Rujan 2009 u 07:11
Lantana, hvala. To je baš super, da se na taj način proširi. Korijenko mi je rekla da je ta kod mene tvoja.Big%20smileDobila sam je u prvoj pošiljci biljki posredno, s gazanijama, koje su se već same utrostručile preko ljeta!Big%20smile

-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 07 Rujan 2009 u 07:58
Dobro si primijetila, Lantana, Perovskia je porijeklom iz kamenitih stepa Centralne Azije sve do Himalaja. Odlično podnosi sunce, suho tlo i odgovaraju joj vapnenasta staništa. Osim prekrasnog sivog aromatičnog lišća krase je i mnoštvo sitnih plavih cvjetića baš u ovo vrijeme kad su druge trajnice već pomalo ocvale i dugotrajna cvatnja. Krasno se uklapa u cvjetnu gredicu s ukrasnim travama, Phlomisom, Verbascumom itd. Gdje je nabaviti? Nisam je vidjela po rasadnicima, pa jedino što mogu reći je - kod mene. poz..


Objavio: Triša
Datum objave: 07 Rujan 2009 u 09:20
Kao da me netko izazvao ili je to bila telepatija jer ova biljkica i mene zanima dakle baka bea dali ćemo se usoko vidjeti ili ćemo to poštom - javim se na pp.
 
Hvala i za ovu pacifiku, jer i ja imam Lantaninui predivna je zbog bijerlo obrubljenih listova, cvala ljoš nije. Isto dobrodošao savjet za moji sivi grmek cinerariu, koju od milja zovem pelin, a također i za santolinu.
 


-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: pHoEnixx
Datum objave: 07 Rujan 2009 u 10:46
Ako imas neko mjesto odvojeno malo mozes si posadit Pyracanthu ili Vatreni trn, ima prekrasne ukrasne bobice odnosno plodove koji su jarke boje i daju bas lijep ton vrtu..kasnije ju samo orezujes redovito kak ti paše i svake godine je sve ljepša.Ja imam sa žutim i narančastim bobicama,super su. A i cvatu lijepo u kasno proljeće, sitnim bijelim cvjetićima..moja preporuka

-------------
No premda star, mladac sam kao vrtlar


Objavio: kat.rea
Datum objave: 18 Studeni 2009 u 18:42
Baka Bea, sada sam malo tražila viburnume pokušavajući skužiti koji je moj bezimeni iz Bot. vrta.... pa njih ima 150 vrsta.... majko mila, ne preostaje mi nego čekati proljeće da vidimo cvijet i jesen da vidimo plod, pa možda onda identificirati...


Objavio: Triša
Datum objave: 18 Studeni 2009 u 19:23
Ja kraj kuće imam nekoliko grmova nisu moji, ali tako neugodno smrde, da ih ne bih rado imala u svom dvorištu.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 19 Studeni 2009 u 08:53
Kate, tvoj Viburnum mi sliči na V. opulus, on ima listove nalik javoru i cvate u kasno proljeće ili rano ljeto. Viburnuma ima mnogo u hortikulturi, mogu biti listopadni i vazdazeleni. U vrtu imam V. x bodnantense koji će cvjetati po zimi, pa iako je listopadni, vrijedan je zbog ti prvih ružičastih cvjetova na golim granama. Od vazdazelenih V. tinus posebo vrijedan zbog tamnzelenog kožastog lišća, ali i cvjetovi su lijepi, ružičastibijeli skupljeni u štitac, kasnije se pretvaraju u tamnoplave plodove. Naraste do 3 m, pa je njegova veličina za male vrtove nesrazmjerna. Zato od V.davidii očekujem vis. .od 1.5 m, lijepo vazdazeleno lišće, bijele cvjetove, tamnoplave bobice, pa što više od jednog grma poželjeti. Mislim da ćeš već na proljeće utvrditi o kojoj se vrsti radi.


Objavio: hana
Datum objave: 21 Veljača 2011 u 08:44
Moli se Baka Bea da isprazni sandučić


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 21 Veljača 2011 u 11:41
OK-aj draga Hana, uzimam metlu i odoh počistiti. A baš sam pomislila kako dolazi proljeće, dižu se teme s trajnicama. 


Objavio: Maggie
Datum objave: 19 Kolovoz 2011 u 22:24
Kaj od spomenutog bi se sad moglo posaditi?
Jesen nam se približava.


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 20 Kolovoz 2011 u 16:16
Iako se kontejnirane tj. ulončene biljke mogu saditi gotovo cijele godine, rana jesen je idealno vrijeme za sadnju zeljastih trajnica, ukrasnog grmlja i drveća, voćaka, zimootpornih paprati i lukovica. Tlo je dovoljno toplo, vrućine prestaju, počet će i kišno razdoblje, idealni uvjeti za sadnju, koje pogoduje biljkama, a ostaje im dovoljno vremena da se zakorijene do dubljeg smrzavanja tla. Ukrasno grmlje i drveće golog korijena može se saditi i kasnije kad izgube lišće, odnosno u razdoblju mirovanja. 


Objavio: emka
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 08:01
Imam pitanje u vezi jastučastog zvjezdana, čitam kao može se trajnica saditi u jesen, ali oni tada već cvatu, pa kako ih onda prorijeđivati ( tj. rasađivati) ili sam nešto krivo shvatila .Hvala na pomoći.


Objavio: natalija
Datum objave: 23 Rujan 2011 u 10:50
jednom je kornelija b. š. u vrtlarskim savjetima rekla (i pokazala) da se zvjezdani mogu presađivati i dijeliti u bilo koje doba godine, da to njima ne smeta
za razliku od drugih biljaka


-------------


Objavio: Maggie
Datum objave: 12 Listopad 2011 u 22:09
Koje trajnice koje se sade ovih dana preporučate kao najotpornije, zapravo koje imaju najveću šansu da uspiju? Živim u Zagrebu.


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 12 Listopad 2011 u 22:25
Gotovo sve, pokušavam se sjetiti što od trajnica ne preživi u ZG i ne pada mi na pamet nijedna osim Geranium maderense. Romnea, Dierame, Roscoea, Eremurus, Arisaeme sam prve godine štitila malčiranjem, kasnije niti to.


Objavio: josipa
Datum objave: 24 Listopad 2017 u 00:40
 Najljepše jesenje trajnice za moj ukus su  asteri, zvjezdani i  anemone ali ukrasne trave su mi na prvom mjestu . Ni jedan cvijet se ne može porediti sa busenom lijepe trave. Naravno ko ima mjesta za njih.

http://s735.photobucket.com/user/josipaferaget/media/20171005_123511_zpspgtwqxdt.jpg.html" rel="nofollow">
Objavio: Nisa
Datum objave: 24 Listopad 2017 u 07:05
u pravu si josipa, ova slika je fantastična; drago mi je da si nam se vratila. Koja trava je na slici?

-------------
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.


Objavio: josipa
Datum objave: 24 Listopad 2017 u 19:31
Ovo je miscanthus . Inače je visok ali  mi ga  je ovaj dan vjetar lijepo spustio da ga uslikam.Tongue


Objavio: milica7
Datum objave: 24 Listopad 2017 u 20:13
Prelijepo izgleda... Moj smeđi nije još procvjetao... Nisam do sada vidjela ovakav bijeli.....


-------------
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....


Objavio: Sunlight
Datum objave: 24 Listopad 2017 u 20:50
http://beyondgarden.com/fall-blooming-flowers-perennials" rel="nofollow - https://beyondgarden.com/fall-blooming-flowers-perennials

Evo nekoliko cvjetajucih trajnica koje se mogu i u nas nabaviti za jesenju cvatnju smile57


-------------
https://beyondgarden.comIspiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk