Ispiši stranicu | Zatvori prozor

InoxCimina kućica

Web: Cvijet.info
Kategorija: Hobistika - Forum za hobi
Ime foruma: Razni hobi
Opis foruma: Svi ostale zanimacije u slobodno vrijeme
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4222
Datum ispisa: 03 Veljača 2023 u 00:20
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: InoxCimina kućica
Objavio: Inox
Tema: InoxCimina kućica
Datum objave: 19 Prosinac 2009 u 19:17
… priča o našoj kućici počela je davno prije nego što smo postali svjesni da ju želimo. Ja sa dubokim korijenima u asfaltu centra metropole i Cimi isto tako samo sa nešto plićim (niknulim iz sjemena djetinjstva u posavskoj Slavoniji), počeli smo postupno osjećati potrebu za prisnijim kontinuiranim dodirom sa prirodom. Moja sjećanja iz djetinjstva sa čestim boravcima u zelenilu meni obližnjeg Tuškanca, kao i njezina odrastanja uz Savu i zelena polja, hranili su našu potrebu za životom u simbiozi sa prirodom. Cimine lončanice, koje je sa ljubavlju njegovala u našem stanu zgužvanih zgrada precijenjenog Centra, bile su nam sav dodir sa prirodom. Zbog toga i drugih mana života u metropoli  odlučili smo otići iz nje. Odabir je pao na Veliku Goricu,  što je za nas značilo korak bliže ka prirodi koju su tražile naše duše. (blizina Vukomeričkih gorica)  Tu smo sa stanom kupili i više sunca, pa su  sa nama ubrzo uselile i mnoge zanimljive biljke. Dnevnu je sobu Cimi preobrazila u botanički vrt. Slično smo napravili sa, (do našeg dolaska zapuštenim), komadićem zemlje ispred naše zgrade i stana u I. katu. Vrlo brzo je u stanu došlo do proširenja dnevne sobe na račun lođe, a sa time i botaničkog vrta u njoj. Cimi cvate zajedno sa svojim biljkama, a bome i ja listam. Dnevna soba je proširenjem, osim botaničkog vrta, dobila i nove sadržaje, a izgledalo je ovako:

prostor boravka i blagovaone

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/1_dnevni_boravak/14693.aspx">

detalji "botaničkog vrta" u dijelu za blagovanje

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/2_detalj_botanickog_vrta/14694.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/2a_botvrt/14718.aspx">

detalj "visećeg vrta"

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/8_viseci_vrt/14707.aspx">

prostor blagovanja

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/6_blagovanje/14698.aspx">


pogled na žardinjeru s "botaničkim vrtom"

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/5_zardinjera/14701.aspx">


...slijedi "Mali Cimin raj" ispred kuće-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.Odgovori:
Objavio: Inox
Datum objave: 19 Prosinac 2009 u 19:36
Ovo je bio slijedeći korak na putu ka našoj današnjoj, tada još uvijek ne planiranoj kućici.

 „Mali Cimin raj“ ispred zgrade i našeg stana

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/1_ispred_balkona/14719.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/2_vrt/14720.aspx">detalj ispod naše lođe

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/3_ispod_logie/14721.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/4_ispod/14722.aspx">


Tako je ovdje postupno nastajao i razvijao se vrt sa sve više biljaka, cvjetova, ukrasnih trava i grmova. Bio je to naš hobi, naša radost i naš ponos. Fotki iz njegovog najbujnijeg i najatraktivnijeg razdoblja, stjecajem okolnosti, nažalost nema. Uz uživanje u našem komadiću vrta još je više jačala naša ljubav prema biljkama i prirodi u cjelini.

-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: rain
Datum objave: 19 Prosinac 2009 u 19:41
Prostor sa osobnošću,prilagođen željama,potrebama i ljubavima svojih stanovnika.Jako,jako lijepo,i Cimin doprinos,i Vaših ruku djelo!pozdrav!

-------------
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!


Objavio: Flavia
Datum objave: 19 Prosinac 2009 u 19:48
Jako lijepo! Pohvala i za uređenje stana i za krasne biljke Clap


Objavio: Inox
Datum objave: 19 Prosinac 2009 u 20:05
i, došlo je vrijeme kada smo se morali rastati sa našim komadićem prirode. Ukratko, radi rješavanja stambenog pitanja našoj djeci, stan se prodalo i uz posebne financijske napore i gimnastike kupilo se stančiće kćerki, sinu i nama pa smo mi, dva friška penzića preselili u stan na III. katu. Tako smo se mi, inače dvije vrlo aktivne osobe sa mnogo interesa, sklonosti i hobija, našli bez svog komadića vrta, svog komadića prirode. Strah od neaktivnosti i osjećaj zarobljenosti bili su pokretači. Evo tu se pojavila želja, i rasplamsala u nama tinjajuća potreba za našom kućicom. Nakon detaljnog obilaska Vukomeričkih gorica našli smo ju – našu buduću kućicu. Blizina stana u VG (15 km ili 15 min), dobra veza sa busom (za budućnost bez auta), pitoma još netaknuta priroda i lijep vidik bili su čimbenici koji su presudili. Morala je biti naša i postala je. Mi ju radije zovemo kućicom nego vikendicom, jer po nama u vikendici se boravi uglavnom vikendom i u vrijeme godišnjeg odmora. U našoj kućici mi boravimo tj. živimo više od pola godine kontinuirano, a van tog perioda, kad god možemo i kad zimski uvjeti na cesti dopuštaju. Točnije rečeno cijele dane provodimo vani baveći se svaki svojim aktivnostima, a u kući najčešće samo prespavamo.

...vidik

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/1_vidik/14741.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/2_vidik/14742.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/3_vidik/14743.aspx">

pitoma priroda

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/pitoma_priroda/14744.aspx">

...radost za oči

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/radost_za_oci/14745.aspx">

...i dušu

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/za_dusu/14746.aspx">

u proljeće

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/u_proljece/14747.aspx">

ljeti

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/ljeti/14748.aspx">

 u jesen

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/u_jesen/14749.aspx">

...i u zimi

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/u_zimi/14750.aspx">odlučili su da postane naša kućica

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/nasa_kucica/14725.aspx">

a dali smo joj ime i simbol "srce u srcu"

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/srce_u_srcu/14724.aspx">...i ima dalje


-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: ivna
Datum objave: 19 Prosinac 2009 u 20:56
Ovo je lijepa priča,jedva čekam nastavak Wink.Ali najviše me oduševio Cimin botanički vrt.Koliko god se trudila ,Cimi ja ne vidim tamo tegle! Gdje su tegle od tog silnog cvijeća Cimi Geek!!! Ne vidim ih!


Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 20 Prosinac 2009 u 13:15
Dio si mogla vidjeti u dnevnoj sobi: tri viseće staklene etaže sa papratima, a iznad žardinjere, na zidu tegle sa lozicama i bršljanom. U ostalim prostorijama na prozorima su bile postavljene široke prozorske daske i sa unutrašnje i sa vanjske strane, koje su bile popunjene cvijećem.
No, Inox je samo ovo objavio da se vidi naša dugogodišnja potreba da su u našoj blizini biljke jer nam uljepšavaju i upotpunjavaju život.


Objavio: baka
Datum objave: 20 Prosinac 2009 u 15:18
Vi ste jedan krasan par i živite neprekidno i prekrasnom okruženju!ClapClapClap

-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: bromelija
Datum objave: 20 Prosinac 2009 u 15:40
jedva čekam nastavak ove lijepe priče smile78


Objavio: stefkaja
Datum objave: 20 Prosinac 2009 u 16:07
Predivno je..jedva čekam drugi dio priče..prava idila


Objavio: Inox
Datum objave: 23 Prosinac 2009 u 08:19
Konačno iznad 0°C ( istina ovo je sada i malo previše za ovo doba godine). Drage/i moje/i ja sam tek jučer počeo ispravno funkcionirati.  Prošlih dana, što je  niže termometar pokazivao ja sam se polako zamrzavao, a na – 19 više ne funkcioniram (čista hibernacija). Cimi uživa i kao  malo dijete veseli se snijegu, a ja tužnog lica gledam kroz prozor. Uživam i ja u toj bijeloj estetici, ali dublje u duši gdje je toplije. Gledam sjetno u smjeru Vukomeričkih gorica i naše kučice pa me obuzme nostalgija za proljećem, a tek ljetom. Definitivno nisam čovjek zime, već ljeta. Uvjeravam sebe i ostale koji su spremni vjerovati (a nema ih puno) kako sam, u mom prethodnom životu, živio na Jamajci. Nalazim i osobne potvrde za to. Kad čujem regae zatreperi mi duša i tijelo. Na +30° C funkcioniram bez greške i spreman sam odmah glasovati za predsjedničkog kandidata koji će garantirati takvu cjelogodišnju klimu. No, isprika svima koji će to čitati. Opet sam podlegao nekim od svojih mana, opširnosti i digresiji. Vidite što hladnoća čini čovjeku. Dobro, Štef skoncentriraj se!( Taj vic svi sigurno znate). Pa evo i ja sam se skoncentriral. Znam tu sam radi „InoxCimine kućice“. Kada sam kod toga, odmah se zahvaljujem svima onima koje su pozitivno reagirale na našu temu. Nadaleko osjetim osobe koje slično misle i žive pa me to ptiće. Kao što sam to najavio, negdje na samom početku pri otvaranju teme, želja mi je bila ne samo trpati fotke sa šturim tumačenjima, već izložiti dio razmišljanja i iskustava o životu u prirodi odnosno sa njom. Takva razmišljanja i osjećanja podijeliti sa vama i potaknuti vas na razmjenu Nismo samo osobe koje sade i njeguju cvijeće, trave, grmove, drvca, voćke i samo uređuju svoje vrtove, povrtnjake, okućnice i kućice. Pritom nešto  mislimo, doživljavamo i osjećamo. Evo, o tome bi bilo lijepo tipkati, ali i čitati, osim samo objavljivati fotke i gledati ih. Sigurno se čudite tavom stavu jednog muškog člana ovog foruma. No, ja i nisam baš neki tipični muškarac. Na pr. ne volim nogomet ali obožavam kolače.
Spomenuti pogled prema Vukomeričkim goricama probudio je sjećanja na emocije koje su ovladale nama nakon kupnje naše kućice.
Bili smo oduševljeni  krajolikom i pogledom na ZG koji je pucao pred nama. Bili smo zadovoljni kućicom. Veličinom primjerena našim ne pretjeranim potrebama, nije bila u stvari ništa posebno, ali zračila je nekom toplom dobrodošlicom i osvojila nas je na samom startu. Znali smo da ćemo njezinu unutrašnjost i vanjštinu postupno prilagoditi našem poimanju kućice u prirodi. Padinu brijega na kojem je smještena, prethodni je vlasnik, kada  ju je gradio, maštovito osmislio i formirao u vidu terasa. To nas je također oduševilo i Cimi je odmah počela skicirati planove hortikulture , ja iz svoje domene. Hodanje po vlastitom tlu, budilo je dotad meni nepoznate osjećaje slobode, nedodirljivosti i neprikosnovenosti. A tek spoznaja tijeka neke pozitivne oporavljajuće i obnavljajuće energije zemlje, tla, prekrasan i dubok osjećaj. Shvatio sam ubrzo, kako grad i život u njemu, u svojoj podsvijesti nisam ni volio. Za nas su naša kućica i naš grunt počeli postajati neka nova, ljepša i osmišljenija budućnost. To nas je oboje ispunjavalo radošću života toliko potrebnu općenito, a posebno ljudima naše životne dobi.

To je crtež položaja nešeg "srca u srcu" i izgled padine brijega na kojem leži

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/skica_polozaja/14723.aspx">-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Inox
Datum objave: 25 Prosinac 2009 u 18:06
Ljepšu budućnost, ništa ne čekajući, nas smo si dvoje pretvorili u sadašnjost.( …i to je jako u redu, jer su nama svima uvijek, kako prije - tako i danas, obećavali neku bolju budućnost, sutra, prekosutra, šta ja znam …isprika, moram ja malo)
I tako motivirani, u simbiozi sa prirodom, počeli smo postupno uređivati naš grunt i našu kućicu, Krenuli smo u realizaciju naše vizije pa je polagano uz mnogo rada nastajala priča „srce u srcu“. Radili smo od jutra do večeri, sve dane u tjednu iduće četiri godine. Iako su nas naši susjedi vikendaši brzo i dobro prihvatili, zbog tolikog neprestanog rada smatrali su nas malo ćaknutim, a bilo je i malo snebivanja zbog rada nedjeljom. No, naš je stav: rad nije grijeh!
Kupljena su kućica i grunt bili prilično zapušteni jer dotadašnji vlasnik, zbog peludne i inih alergija nije često dolazio i održavao ih. To je i bio razlog prodaje nama.

Na terenu je bilo nekoliko starih zapuštenih voćki. Pokušali smo ih oštro orezati, liječiti… ali nije bilo uspjeha pa smo ih morali posjeći. Posadili smo nekoliko mladih voćaka: krušku, šljive, jabuku, nektarinu, breskvu, uz to: maline, kupine, ribizl, am. borovnicu.
Kako ste vidjeli na mojem nacrtu, naš je teren oblikovan u 6 terasa koje su kada smo došli bile uglavnom prazne. Cimi se primila oformljavanja mini povrtnjaka i cvjetnjaka. Em zbog konfiguracije terena, em zbog tla koje je izrazito loše (gore sami pijesak, dolje teška glina), bilo joj je vrlo zahtjevno poboljšati strukturu tla i pronaći odgovarajuće biljke. No, ona je upornim učenjem o biljkama i marljivim radom  uspjela pronaći ukrasne grmove, trave i razno drugo cvijeće (sada imamo oko 200 vrsta) kojima je obogatila te naše „terase“. (moja je malenkost bila stalna potpora i povremena fizička ispomoć) Mnogo od toga u sadašnjem oformljenom stanju, a nakon Ciminog iznimnog truda, može se vidjeti na http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4121 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4121

Intervencije na terasama terena, osiguranje i učvršćenje pokosa, zamjena stare i dotrajale brajde, rđom nagrižena stara lesa, rekonstrukcija strmih i opasnih prilaznih stepenica ka kućici, bile su radnje kojima sam se bavio u narednom razdoblju. Prije svih nabrojenih radnji, sa različitim prioritetima izvedbe, pristupio sam realizaciji izgradnje natkrivene terase (koja je veći dio godine naš „dnevni boravak“), te rekonstrukciji pristupnih stepenica. Ta dva graditeljska zahvata obavili su domaći „meštri“, a sve ostalo kasnije, radio sam potpuno sam.

ovako je izgledao prostor prije izgradnje terse i nadstrešnice

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/buduca_terasa/4851.aspx">

meštri rade konstrukciju nadstrešnice

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/terasa/4853.aspx">

Terasa i rekonstrukcija stepenica kao i dijela balkona

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/gradnja_terse/4852.aspx">

Oformljeni „dnevni boravak“ - mjesto svih kulturno-umjetničkih i hedonističkih događanja

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/nova_terasa/4854.aspx">

stepenice i balkon nakon rekonstrukcije

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/stepenice/4855.aspx">

na ovom dijelu tek će uslijediti Cimino vizualno oplemenjivanje biljkama

-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: baka
Datum objave: 25 Prosinac 2009 u 18:26

Čitam i gledam napeto kao da čitam knjigu.

I uživam u ljepoti, idejama i tome da na ovom svijetu ima takvih divnih parova, koji se tako lijepo slažu i tako su si stvorili prekrasan raj!


-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: Inox
Datum objave: 26 Prosinac 2009 u 08:37
…ako bi samo i jedna osoba Tvog senzibiliteta pratila moju „priču“, za mene bi to bio dovaljan poticaj za nastavak. Zahvaljujem na vrlo pozitivnoj recnziji.smile78 Ponovljeno, sve najljepše u ovim posebnim blagdanskim danima, kad se velike količine pozitivne energije osjećaju svud oko nas. Kad bi bar tako bilo cijelu godinu.-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: OTOK
Datum objave: 26 Prosinac 2009 u 09:00
Inox, ima nas još koji pratimo ovu tvoju priču i uživamo u njoj i jedva čekamo nastavak


Objavio: vanja
Datum objave: 26 Prosinac 2009 u 09:04
i ja pratim tu lipu priču


Objavio: bromelija
Datum objave: 26 Prosinac 2009 u 10:24
naravno da pratim priču, prekrasna je....mnoštvo ideja...neku možda posudim Wink......nestrpljivo očekujem nastavak


Objavio: frida
Datum objave: 26 Prosinac 2009 u 13:17
Ovo je bajka!

-------------


Objavio: Triša
Datum objave: 26 Prosinac 2009 u 19:03
Evo i mene konačno sam se tiho došuljala u vaš raj na zemlji. Priča od početka do kraja, kao da čitam neki roman, pa dugo u noć ne mogu prestati čitati -kako kažu čita se u jednom dahu.
Naravno kad je sve kao kod vas isprepleteno predivnim slikama, doživljaj je potpun.
Što reći nego da u potpunosti razumijem vaše oduševljenje svime što ste napravili, što sada radite, i što ćete u budućnosti napraviti.Kao da čujem otkucaje dva složna srca gledam vaše skupljene glave i sjaj u očima dok smišljate detalje kojim ćete obogatiti vaše carstvo, a sve to uz vrijedne ruke koje nikad ne miruju.
 
Čestitam dragi moji virtualni prijatelji i naravno čekam nastavak priče.


-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: Inox
Datum objave: 26 Prosinac 2009 u 20:50
Sa vremenom koje smo intenzivno provodili radeći na našem gruntu, ubrzo smo shvatili kako smo postali drugačiji i nama samima novi. Niti danas ne uspijevam precizno opisati osjećaje koji su nas tada prožimali. Sjećam se naših večernjih sjedenja na onim klupama prostora  buduće terase. U kućici još nije bilo struje. Nije nam ni falila u toj početnoj fazi naše opčinjenosti prirodom. Umorni na kraju dana cijelogu radu, a zadovoljni. Pogledi su nam bili upućeni prema dalekim žmirkavim svjetlima grada, ali se nije osjećalo da si nedostajemo, grad i mi. Znali smo tako šutke sjediti, čak do blizu ponoći, a svuda su oko nas u mraku proljetne noći svjetlucali zadovoljstvo i sreća.
Sjećam se i mojih (Cimi nije pretjerani ranoranilac poput mene) ranojutarnjih „vizita“ grunta sa šalicom kave u ruci. Krećem polako od gornje terase prema donjima. Prate me, tek izašlo rumeno sunce, miris moje kave, (a nema ništa ljepšeg na početku dana od mirisa prve, tek skuhane kave) koji se pomalo i ugodno miješa sa mirisom obližnje šume i sve još uveličano cvrkutom mnoštva ptica. Mislim si: …pa ja sam u raju. Jer kako bi drugačije mogao misliti novopečeni „penzić“? Do nedavno opterećen svakodnevicom, obvezama i tempom, a sada oslobođen potrebnih i nepotrebnih rituala urbane civilizacije, oslobođen „mirisa“ grada i njegovih stega….i ne može čovjek, a da se ne sjeti Olivera i njegovog „Galeba“.
U takvom raspoloženju počinje dan i kreće se sa slatkim radom. Na red, već prema ranije utvrđenim prioritetima, dolazili su:

Zamjena stare, oronule konstrukcije brajde. Trsovi će biti pažljivo oslobođeni i jednako pažljivo položeni na površinu budućeg povrtnjaka.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/stra_brajda/4880.aspx">

Ignorirajući savjete mnogih, da konstrukciju napravim od metalnih cijevi, napravio sam ju od oblica autohtonog drva bagrema i kestena, jer sam si na samom početku utvrdio pravilo upotrebe samo prirodnih i po mogućnosti autohtonih materijala sa rustikalnim završnim efektom.
Brajda u svom novom sjaju, a patina će pasti s vremenom

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/nova_brajda/4881.aspx">

odrađuje svoju zadaću već iste sezone

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/grozde/4882.aspx">

…i imamo vlastito grožđe. To je, kao što većina raspoznajete, Izabela ( Tudum, Direktor, Baramba i kako sve ne ?) Nije to sortno grožđe, neće od njega biti vina, ali obogaćuje prostor svojom hladovinom, oplemenjuje svojim ugodnim mirisom a mi ga volimo i jesti.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/izabela/4883.aspx">

Pruža siguran zaklon potrebitima. Kos i kosica su sagradili gnijezdo na rubu brajde gdje se došuljala i ruža penjaćica, kako bi i ona dala svoj doprinos sigurnosti.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/kosovi/4884.aspx">

ima nas dvoje i stalno smo gladni

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/kosovi_2/4885.aspx">-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Inox
Datum objave: 27 Prosinac 2009 u 09:31
Realizacija Ciminih razigranih, ali sasvim egzaktnih planova u domeni hortikulture, zahtijevala je i od mene određena tehnička rješenja uvjetovana položajem parcele i konfiguracijom tla. Trebalo je učvrstiti i osigurati pokose na rubovima naših „terasa“, te sačuvati od erozije pod utjecajem padalina . Njezina vizija rustikalnog vrta bila je utkana u zajedničku opću koncepciju. Zamislili smo, da sve treba izgledati rustikalno, ali ne i primitivno. Nenametljivo, ali ne i samozatajno. Ne smije biti prestižno, ali treba biti našim očima i dušama ugodno. Nastojali smo svim elementima koje smo zatekli, raznim intervencijama kako u exterijeru, tako i interijeru, udahnuti dašak prošlog vremena i rustikalnosti. U gradskom životu preferiramo izrazito moderno, a ovdje u simbiozi sa prirodom otkrivamo i drugu stranu nas samih. Nasmijali smo se međusobno, kad smo zajednički zaključili da može proći i poneki kič. U tom se zaključku mogu pronaći i vrtni patuljci. No, to je posebna priča i doći će na red kasnije. Nadam se da me oni nisu čuli. Rastužili bi se što sam ih spomenuo u kontekstu kiča. smile43Oni su vam inaće vrlo senzibilni stvorovi.  Evo, opet ja po starom….digresija i za forum možda pre opširno.

Dakle, trebao sam osigurati i učvrstiti pokose koji su prije intervencije izgledali ovako:

naprijed

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/pokos/4886.aspx">

otraga

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zardinjera_9/4897.aspx">
Učvršćenje pokosa betonskim žardinjerama usidrenim u tlo te međusobno povezanih šarafima sa maticama da čine jedinstvenu statičku cjelinu. U dnu svake žardinjere napravljena je drenaža od krupnog šljunka. Kada su biljke u njima u punom rastu i svom bogatstvu žardinjere se jedva vide, kako je bilo zamišljeno.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zardinjere/4888.aspx">


http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zardinjera_2/4890.aspx">

...u stražnjem planu naš panj-skulptura

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zardinjera_7/4895.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zardinjera_3/4891.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zardinjera_8/4896.aspx">

U ovoj fazi su žardinjere već dobro pokrivene, a vidi se i fontana koju sam ugradio (rezervoar sa recirkulacijom je ukapan u teren)

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zardinjera_4/4892.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zardinjera_6/4894.aspx">
-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: ivna
Datum objave: 27 Prosinac 2009 u 10:21
Sve što bih ja rekla na ovo što si napisao Inox bilo bi preskromno i preusko na ovo prekrasno izlaganje o vašem malom dijeliću raja.Jer meni to i jest...
Ova predzadnja fotkica sa malom fontanicom(mislim da sam dobro shvatila) je prekrasna Clap.
E da,iskreno nisam vidjela te patuljke,ali mogu reći da djelim  mišljenje o njima(psssst,nadam se da me neće čuti,ipak su oni nježne dušice Wink)!


Objavio: bromelija
Datum objave: 27 Prosinac 2009 u 10:30
predivno, gotovo nestvarno...imam osjećaj da sudjelujem u priči koliko sam se uživjela..


Objavio: kat.rea
Datum objave: 27 Prosinac 2009 u 18:35
Uživam čitajući kao da čitam roman, a tvoji opisi su tako "plastični" da imam osječaj da sam tamo, prisutna u svem događanju.


Objavio: OTOK
Datum objave: 27 Prosinac 2009 u 19:04
Ma skoro da mi je žao svojim upadicama prekidati ovu prekrasnu priču, ali moram jer baš uživam. Prekrasno je gledati ovu preobrazbu krajolika koji usprkos intervencijama ostaje tako prirodan.

A najbolje u svemu ovome je što tu nema čiča-miča, gotova je priča, ova priča na sreću nema kraja.


Objavio: rain
Datum objave: 27 Prosinac 2009 u 19:09
Sve što je već lijepo rečeno i ja potpisujem.I još nešto,niste preopširni,a digresije su dobrodošle!poz!

-------------
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!


Objavio: Lantana
Datum objave: 27 Prosinac 2009 u 19:31
Inox i Cimi, ja sam malo je reči oduševljena, s vama, s vašom pričom, sa svime što ste nam pokazali. Toliko sklada, ljepote, prirode, skulptura od modernog uređenog stana do prekrasne kućice u prirodi. Ipak dvije slike su mi se najviše urezale u sjećanje ona prekrasna terasa i fontana sa cvijećem.
Svaka čast, čekamo nastavak Clap


-------------
život je more


Objavio: Inox
Datum objave: 28 Prosinac 2009 u 19:35
Da je bez struje u kućici i  na gruntu romantično, je. Egzotični ples svijetla od baklje ili svijeće, ne smeta ni zvijezdama na blistavom nebu ljetne noći, a kako bi smetao dvjema srodnim dušama, spretno izmigoljenim iz sparnog grada, pri uživanju u slobodi svog grunta. Zaista smo punim plućima uživali u svemu oko nas i dogovarali dnevne planove rada, te kovali tjedne planove. No, naša je pragmatičnost ipak dovela struju u našu kućicu. Uživali smo njezine dnevne blagodati (štednjak, ledenica, hladnjak, moji el. radni strojevi), a većernje romantike na opisani naćin nije nedostajalo, kad smo ju god poželjeli. Tih se dana Cimi bavila pozamašnim radovima u vrtu i povrtnjaku, a ja sam definirao prilazne stube sa bet. žardinjerom i kamenjarom u njoj.

Ovo je situacija koju jetrebalo definirati: srušiti stari bet. zidić,  i pripremiti…

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/stepenice1/4925.aspx">

…betonirane ostatka prilaznih stuba i žardinjere uz nih.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/stepenice2/4926.aspx">

Na kraju je oblikovano ovako. Rukohvati su ponikli u obližnjoj šumi.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/stepenice3/4927.aspx">


Došla je na red rekonstrukcija lese koja je, osim što nam se nije uklapala vizualno, bila u jadnom stanju. Godine i rđa učinili su svoje. (tada sam odlučio, ako ikad uđem u neki forum, nick će mI biti Inox).  Za mene je rekonstrukcija lese bila zahtjevna akcija. Naime, nisam znao variti, a tvrdoglav kakav jesam, na samom početku nakon kupovine kućice, odlučio sam sve osim gradnje terase i nadstrešnice, raditi sam. Iskustva u grđevini nije mi nedostajalo, u radu sa drvetom također. Ostalo: bravarija, vodovod, kanalizacija, el. Instalacije – samo teoretski. Uz pomoć Peveca (pokoj mu duši) i mog prijatelja WWW za svoje sam potrebe savladao i ta područja.
Dakle „naučio“ sam variti. Izbacio sam trule, rđave dijelove i ubacio nove željezne cijevi, gradio nove pante, prilagodio bravu, zavario nosače drvenih poluoblica, učvrstio poluoblice i sve na kraju oličio. U toku rada, neću tajit,  bilo je i petljanja, ali je na kraju ipak sve dobro ispalo. Ja zadovoljan i Cimi isto.

početno stanje

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/lesa1/4922.aspx">


nakon rekonstrukcije

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/lesa2/4923.aspx">

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/lesa3/4924.aspx">


Nakon rada na lesi nagradio sam se manje zahtjevnim poslom. Ugradnja fontane u usporedbi sa radom na lesi, bila je pravi užitak, a Feng-Shui efekt, nagrada.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/fontana1/4928.aspx">


http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/fontana2/4929.aspx">


http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/fontana3/4930.aspx">-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Flavia
Datum objave: 28 Prosinac 2009 u 19:49
Krasna priča....prekrasne fotke....savršena vikendica....jedva čekam nastavak ClapBig%20smile


Objavio: vanja
Datum objave: 28 Prosinac 2009 u 21:55
pravo bajkovito mjesto


Objavio: Triša
Datum objave: 28 Prosinac 2009 u 21:55
Baš sam se uživila, kao da sam s vama radila na ostvarenju vaših snova.
Predivne slikice, krajolik, cvijeće i kućica je baš u cvijeću. Zaslužili ste malo odmora. Puštam vas na miru, a sutra dolazim vidjeti nastavak.


-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: hoya
Datum objave: 29 Prosinac 2009 u 10:03
Svaki dan ovdje navratim. Pozorno (što je za mene malo neobično) pročitam svaku riječ. Jutros sam još jednom navratila i znate li kako sam se osijećala? Isto onako čarobno kako se Inox osijećao dok je šetao gruntom sa šalicom kave u ruci.
Nestrpljivo čekam nastavak!


Objavio: Inox
Datum objave: 29 Prosinac 2009 u 11:01
Dani su se redali, a mi radili i radili, kako se kaže od jutra do sutra, a susjedi se čudili i čudili. „Pa dobro ljudi kad vas dvoje odmarate i spavate“ pitali su. Mi odgovaramo jednoglasno…“noću..“, ali vidi se, ne vjeruju. Ma i ne čudi me, viđali su me raditi pod reflektorom i iza ponoći. Takvi smo mi, pomalo „ćaknuti  fanatici“: Da ovo vidi Cimi, sigurno  bi reagirala u stilu….nemoj mene trpati u te svoje navodnike…
Nećaknuto i nefanatično Cimi je radila i stvarala svoj „raj“, a ja ćaknuto i fanatično radio po potrebi: u našoj kućici i u njezinom raju. Naravno „Cimicifugin raj“ je samo sintagma, on je naš zajednički raj, pa i više od toga. Rezultati njezinog stvaralaštva su ovdje http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4121, a ja ću rezultate svoga rada „samozatajno“ pokazati ovdje.

staze od stare cigle

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/puteljci/4945.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/puteljci1/4946.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/puteljci2/4947.aspx">

vrtne stube

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/vrtne_stube/4948.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/vrtne_stube1/4949.aspx">

iskorištena je stara građa i daske zatečene na gruntu:

Stara je klupa dobila novi život.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/stere_daske1/4951.aspx">

Upotpunjen izgled i fukcija sudopera. Građi i daskama koje nisu bile baš jako stare, raznim sam intervecijama dao stari rustikalni izgled.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/stere_daske2/4952.aspx">

vrata koja skrivaju moj uradak "postrojenje za vodoopskrbu"

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/stere_daske3/4953.aspx">

"postrojenje" uradi sam (funkcionira!)

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/hydropack/4954.aspx">

Moj je rad ponekad praćen od više ili manje zainteresiranog auditorija.
Mlada se vjeverica, jednog sunčanog dana, neopeženo popela na ogradni stup u mojoj blizini i bez straha promatrala moj rad.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/gledatelji/4955.aspx">

daj, daj brže s tim, to se neda izdržat, zaspat ću od dosade

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/gledatelji1/4956.aspx">

vjeverica me potsjetila da će doći zima, a za pobjediti hladnoću potrebna je peć, pa je i to sređeno.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/protiv_hladnoce/4957.aspx">

Postolje je sazidano od šemotne cigle sa šamotnim mortom koji podnosi visoke temperature. Horizontalna je ploča od armiranog betona i obložena šamotnim ciglama. Peć je iz Peveca, demontirane su nogice te je postavljena na ploču. (bila je teška ko vrag)

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/protiv_hladnoce2/4958.aspx">

Isprobano! Grije odlično, a efekt otvorenog kamina je potpun. Čovjek si brzo dočara i tigrovo krzno rasprostrto ispred njega i.....a misli vrludaju...
-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: baka
Datum objave: 29 Prosinac 2009 u 11:40
Ima puno lijepih kutaka na forumu, puno lijepih vrtaova, ali mislim da će se svi složiti da je ovaj vaš komadić raja jedinstven.
Toliko puno toga ste napravili, sami, tako lijepo iskoristili okružje...
A slike s vjevericom Thumbs%20Up


-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 29 Prosinac 2009 u 11:45
Ma dat ću ti ja "... "a misli vrludaju"...  


Objavio: Inox
Datum objave: 29 Prosinac 2009 u 18:20
Jest da boli glava, ali gledat još mogu i vidim da od pojave ove „drage“ toljage nitko ni da priviri u ovu temu.


P.Ssmile188
Nadam se da nas nećete optužiti da privatiziramo ovaj forum, jer svima je već pun kufer privatizacija svih vrsta.
Vidim, da vas je velika većina sa izrazitim smislom za humor, pa znajte, sve što radimo je radi igre, dobrodušnog druženja, zabave i smijeha kao najboljeg lijeka.-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: rain
Datum objave: 29 Prosinac 2009 u 20:53
Ma,to su Cimi misli odvrludale u ono vrijeme krzna pored logorske vatre,kad je toljaga bila osnovno sredstvo za obranu od možebitnih uljeza...
Ovo sve do sada prikazano je ...kapa dolje!

-------------
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!


Objavio: hana
Datum objave: 29 Prosinac 2009 u 21:14
joj  super ste oboje LOLLOLLOL i sad bi trebalo kao nekaj pametno napisati? Neide....ako ikad zatrebam pomoć stručnjaka mogu li se obratiti vama g. Inox? Imate zlatne ruke kak i Cimi...
 
a ovo za toljagu...dobro veli Rain LOL


Objavio: Triša
Datum objave: 29 Prosinac 2009 u 22:13
Pa dragi moj ovo je čudesno. Najradje bih spakirala torbu, sjela u auto i došla to vidjeti u živo. Staze od cigle, vrtne stepenice, postolje za peć, klupa fantastično.
Cimi me nasmijala kako je odmah skočila kad je skužila da "misli vrludaju" - pa naravno i moje su vrludale kad si spomenuo krzno ispred kaminu, pa čije nebi?


-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: Inox
Datum objave: 30 Prosinac 2009 u 06:53
To, tooo!....cure e fakat ste me oborile s nogu hahahaaa...smile96
Zafrkancija u ovom kutku foruma. To sam želio postići. Pršti od duhovitosti.
A jesam li ja to dobro osjetio da me malo branite od iskonskih toljagasmile79 zbog ovog riskiram opet toljagu, da znate! No, kad je batina iz raja potekla, nek se uživa.

Triša, nadam se da ćeš jednog dana i spakirati torbu s tim razlogom.


-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: ivna
Datum objave: 30 Prosinac 2009 u 07:18
Eto i mene malo,rekoh da opet svratim,sigurno Inox ima novih sličica smile188.E sad prvo,svaka čast na podizanju kamina na postolje (nadam se da si ipak imao pomoć pri transportu) jer ja ga isto imam (još je veći) i MM skoro završio na hitnoj dok su je popeli na kat kuće Wink.Postolje je izvanredno riješeno. A zanimaju me i ove stare cigle,slaba sam na njih Embarrassed.  U svom vrtu imam stazu od cigala,dugačku i široku ali nakon 4 godine one su od hladnoće i hodanja se počele mrviti,pa je moje pitanje što si ti učinio i da li si išta učinio da ih zaštitiš?Sad bih ja mogla početi akako si riješio ovo,kako ono...Ma neću ,sve pohvale i ovaj put obojma!


Objavio: Inox
Datum objave: 30 Prosinac 2009 u 07:49
Što reći glasno, kad sve u tebi vapi za suncem i čezne za njegovom vrelinom i čudesno motivirajućom snagom, a da ne povrijediš sve druge koji drugačije osjećaju i doživljavaju Zimu, kad vidiš da im se u pogledu, kao briljanti blistaju i zrcale kristali snijega, da im lica poprimaju dječje zadivljeni i nedužni, a opet vragoljasti izraz. Ma, ništa ne reći, šutjeti i promatrati te crpiti djeliće njihovog veselja i prisvajati djeliće njihove sreće. Time privremeno griješ svoju prozeblu dušu i strpljivo čekaš svoje proljeće, ljeto.
Uvjeravam se da će brzo proći vrijeme čekanja i pomalo skiciram ideje nekih budućih uradaka pa ih povjeravam papiru. Prisjećam se napravljenih stvari i promišljam kako je moglo drugačije i bolje. Tako je to kod mene, a vjerujem i kod drugih.

Evo kako je to napravila priroda, a Cimi i ja smo ih samo zapazili i na neki način istrgnuli iz beznačajnosti. Na svima sam intervenirao minimalno, ali već samo čišćenje četkama i skidanje blata i truleži sa njih otkrivalo je novu dimenziju njihove neobične ljepote. Višetonskim lazurama samo sam htio naglasiti njihovu prikrivenu simboliku. Da li se u tome uspjelo, prepuštam vašoj prosudbi.

skupina

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/skupia/4977.aspx">

Nju sam nazvao „razbarušene misli“, jer mašta tu vidi strast i trunke erotskih refleksa

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/razbarusene_misli/4978.aspx">

…a nju „plamene ruke“

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/plamene_ruke/4979.aspx">

“ranjenik" , posvećeno dragovoljcima, neću ništa drugo reći, jer oni su rekli sve kad je trebalo

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/ranjenik/4980.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/ranjenik2/4981.aspx">

„vremenska plesačica“ ili možda "vremešna"

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/vremensk_plesacica/4982.aspx">

„njegovo veličanstvo“ u hladu

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/njegovo_velicanstvo/4983.aspx">

“njegovo veličanstvo“ na suncu

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/njegovo_velicanstvo1/4984.aspx">

...nije mi predodređeno da budem skulptura, navodno će navalit na mene debelo kaljeno i djelomično pjeskareno staklo i zamislite molim vas, bit ću stol. A znate kakav je život stolova? Lupaju po vama šakom (valjda ne budu, ipak će na meni biti staklo ) Prolijevaju po vama što god stignu. Ponekad sa na vas popne poneka „dama“ da bi zaplesala, valjda, a onda se nagledate svega. Bože sačuvaj!

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/cetveronozac/4985.aspx">

ja sam „zmajeva glava“ iako sam na izvoru nitko me se ne boji

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zmajeva_glava/4986.aspx">

…a ja sam na čekanju i neznam kaj buju s menom, jel me buju restrukturirali ili možda privatizirali, najgore kaj mi se može dogodit je stečaj, sekirom po glavi i v peć.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/balvan/4987.aspx">

Ne boj se stari, budi strpljiv. Ima ja s tobom plemenite a ne plamenite namjere.


Evo kak sam ja prošel. I s menom su imali navodno plemenite namjere. Nakon stotinu godina mirnog života, nakon što su me grubo i bolno posjekli (ali dal sam i posla, pa su se grdno s menom namučili), odrezali su mi šnitu, odvojili od obitelji, pustili da se sušim i raspucam, da bi me kasnije brusili, strugali, palili, probadali, zabijali u mene svakog vraga, mazali sa svim i svačim. Ma inkvizicija je u svoje vreme bila mila majka prema ovome što sam ja pod parolom plemenitosti prošao. Koda sam terorist a ne hrast – najcjenjenije hrvatsko drvo. Ah, da na kraju su me obesili na zid i rekli da se zovem „hrast saberi se“ Bez veze, i ko bi se tu onda trebal sabrati, ha ?

Moj vam je „križni put“ izgledal ovak :

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/krizni_put1/4988.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/krizni_put1a/4989.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/krizni_put2/4990.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/krizni_put3/4991.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/krizni_put4/4992.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/krizni_put5/4993.aspx">


http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/krizni_put7/4995.aspx">

Put iz anonimnost je trnovit i krvav. Na putu da postanete netko, čest ste nitko. Kad postanete netko, nitko vam ne vjeruje u ovo prethodno. Kad postanete netko,  postajete svačiji.
Pitanje: Isplatili li se sve to proći da bi se postalo „netko“ i zaključilo kako si nitko, jer nisi SVOJ i nisi SLOBODAN-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Inox
Datum objave: 30 Prosinac 2009 u 09:46
Draga Triša,
i od mene iz ovog kutka sretan put Tebi i Tvojimasmile219 kao i veliki provod!smile126uz veselje i pjesmu!


-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: hoya
Datum objave: 30 Prosinac 2009 u 09:47
U prošlom postu sam napisala da mi nije običaj čitati pozorno. Na nekim temama nikada nisam propustila pročitati "štivo", ali ovdje ...???!!!
Inox - Cimi znajte da već drugi dan mog godišnjeg odmora ispijam najslađu jutarnju kavicu s vama i jednostavno uživam u svakom slovu, svakoj sličici.
Predivno ... Inače ne pratim serije, ali ovdje jedva čekam slijedeću epizodu!


Objavio: Inox
Datum objave: 31 Prosinac 2009 u 12:11
draga ivna,

Da zaista je bilo opako sa tim kaminom. „Pevci“ su ga dofurali i obavili najteži dio. Donijeli su ga do trijema pred ulaz u našu kućicu i na moje traženje tu ostavili. Inače bi ga unesli i unutra. Mene je čekalo raspakirati i demontirati nožice. Tu smo se Cimi i ja dosta namučili, a oboje imamo „sređene“ kralježnice pa bi se morali čuvat. No, moralo se, podigni tu, podigni tamo, nagni, spusti. Naplata u vezi sa kralježnicom došla je kasnije, prilikom jednog mog istovara vreća sa pijeskom iz prtljažnika auta. Hitna, bolnica i tjedan dana mirovanja, su bili rezultat te akcije.
Što se tiće stare cigle, drago mi je da ju i drugi vole, pa i ti. Meni je za rustikalne zahvate nezamjenjiva. Stara hrastovina i stara cigla – zakon. Prirodni kamen je na mom području često upotrebljavan, nažalost bez kriterija. Autohtoni je Sljemenski zeleni a ljudi si daju ugrađivati svašta, brački, benkovački, kanfanarski i dr. Obično kažem, krivi su arhići,  jer zbog novaca podilaze investitorima i ne savjetuju ih i educiraju. Pravilo koje poštujem u arhitekturi je: uklopi građevinu u krajolik i poštuj pravila autohtonosti.
Da se struka toga pridržavala, ne bi danas oko nas imali ovakve arhitektonske katastrofe ka na pr. Podsljemenske urbane vile sa bahatim izgledima i pretežno ravnim krovovima, ili uz more bavarske i austrijske detalje, crjepovi različitih vrsta a kupe i kanlice u manjini, da ne spominjem alu i PVC stlariju i odnos primjene takvih roleta u odnosu na drvene škure. Opet moja digresija.
Da se vratim staroj cigli koja je zadnjih godina postala toliko in da , ako ju i nađete, platite ju često više nego novu. Ma, ja bi i na to pristao, kada bi naišao na onu rumenu, nejednakih ali apetitlih terakota tonova, šlampavog izgleda ali zvonkog zvuka koji svjedoči  o dobrom  pečenju i time manjem upijanju vode. To upijanje vode i zimske smrzavice su glavni razlog raspadanja tvoje i moje cigle. (jer i meni se isto već događa) Bio sam svjestan da će mi se to dogoditi, jer nije bila kvalitetna ni dobro pečena pa ju nije imalo smisla ničim zaštititi. Inače, ako se naiđe na kvalitetnu staru ciglu, može ju se zaštiti uranjanjem u Alcat emulziju. Ako pak hoćeš novu a starog izgleda onda kod nas Wienerberger prizvođeč a Terca tip. Progooglaj, imaju još nekoliko interesantnih tipova cigle starinskog izgleda.
U vezi pitanja, ne ženiraj se. Stojim ti na raspolaganju. Između ostalih, to je jedan od razloga moga forumarenja. Pitati, biti pitan i odgovarati, razmjenjivati znanja i iskustva.Approve
LP!-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: hana
Datum objave: 31 Prosinac 2009 u 14:11
samo da se nadovežem na ovu ciglu koja je prediva....naši kolege u Italiji su je mazali lanenim uljem.Posla ko u priči,smrdi ko vrag ali je efekt divota.samo ne znam koliko je bilo premaza,ali više od jednog


Objavio: Inox
Datum objave: 31 Prosinac 2009 u 15:12
draga hoya,
posebno nas veseli da pridonosimo ugodoj atmosferi ispijanja Tvojih jutarnjih kava u , sigurno, zasluženom odmoru. Drago nam je da forma koju smo odabrali i prezentiramo, nailazi na dobar prijem, jer želja nam je bila zabaviti i poticati,  a ne dosađivati.

-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Inox
Datum objave: 31 Prosinac 2009 u 15:19
draga hana,
i meni je vrlo prihvatljiv takav tretman cigle zbog konačnog vizualnog efekta, ali za unutarnje prostore, u exterijeru manje.
LP


-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Inox
Datum objave: 31 Prosinac 2009 u 16:40
Sigurno ste, poslije svih ovih moji postova, pomislili, …ovaj ne zna niš drugo nego petljati sa drvima, ciglama, pijeskom i cementom. Drago mi je ak sam vas razočaral. Znam se ja bome igrati i kuhati i peći. Sigurno bute rekli pa on ni normalan. I tu ste u pravu. Već sam ranije rekel da nisam normalan muškarac i kaj mogu.

Ovo su naime moje najdraže igračke koje njegujem i pazim zbog njihove senzibilnosti ali i razigranosti i nestašluka. Evo i za ovo predstavljanje javnosti nisam ih uspio sve okupiti. Dva su skitnice i znaju odlutati na neko  vrijeme, pa će se valjda vratiti do proljeća. (molim, nikakve aluzije na štovanog „skitnicu“ sa našeg foruma)

Ovo su akteri koji su pristali na fotkanje bez ikakve naknade i protuusluge.

Ovaj je poslodavcu najprihvatljiviji: radi i šuti. U konkretnom slučaju svijetli da gazda na večer zna potrefit lesu.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/patuljci/5001.aspx">

ovaj je već problematičan -  bar što se tiče seksualne orjentacije. Fučka i za muškima kao i za ženskama. Cimi to voli, jer veli: pa on je još jedini koji za menom hoće fučkat. S obzirom da je muški, ja bome ne volim kad zamnom fučka, pa mu velim..(e, nesmijem. Ispast će da nemam širinu razumijevanja za različite svjetonazore i tolerancije za različite seksualne orjentacije)

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/patuljci2/5002.aspx">

...i tko bi mu rekao prema ovoj nedužnoj faci ( jel to možda iz mene govori ljubomora, jer fučka za mojom dragom)

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/patuljci3/5003.aspx">

ovaj je Cimin asistent...

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/patuljci4/5004.aspx">

a među nama budi rečeno, daje mu i piti. Poglečte mu nos!

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/patuljci5/5005.aspx">

Ovi su pred penziju, imaju najduži staž što se i vidi. Kod ovog lijevog, ovo  preostalog nosa mu je nakon zadnjeg traženja božićnice od gazdarice.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/patuljci6/5006.aspx">

...i zamislite bedaka, veli da je još dobro prošel!

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/patuljci7/5007.aspx">…a sad poslije igranja, moj najdraži muški posao: kuhanje i pečenje. Sad slijedi izjava koju lansiram sa najvećim oprezom zbog možebitne preosjetljivosti forumskih članica i njihove izrazite supremacije.

Muškarci kad kuhaj i peku – stvaraju. Žene kad kuhaju i peku: kuhaju i peku. Opterećene teretom iskona i predpovijesti ne mogu pobjeći od takve podsvijesti.

Ovo je moj ljetni atelje

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/stvaranje1/5008.aspx">

moja kotlovina u nastajanju

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/kotlovina/5009.aspx">

...detalj i faza stvaralaštva

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/kotlovina/5011.aspx">

zimski atelje: ...drugi medij, druga tehnika... moje gravče-tavče

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/gravce/5012.aspx">

...detalj...mmmmm!

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/gravce2/5013.aspx">

...a sad moja slabost: skulpture...moja prva orehnjača

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/orahnjaca/5014.aspx">

...i moja omiljena preokupacija: BAKLAVA

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/baklava/5015.aspx">

Sva izložena djela dobro su primljena u javnosti, recenzije su bile više nego dobre i prodavala su se, pardon, jela vrlo dobro!Sve ovdje izrečeno (natipkano) , a odnosi se kako na ovaj post, sve prethodne i čitavu temu, je tu radi poticanja zabave i šale. Pa i poneko peckanje je, vjerujte mi, tu iz istih razloga. Obećavam, zezat ćemo se i šaliti  i dalje!!!


-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 31 Prosinac 2009 u 18:10
¸Nisam sigurna koja bi šala odgovarala ovom trenutku i ovom mjestu.
Ovo je bila odlična prezentacija Vaših ruku djela, koja zadivljuju  i izazivaju moje poštovanje i duboki naklon, a naročito prema vašoj retorici i sposobnosti izražavanja. Dakle, za mene jedna ozbiljna situacija, koja ne izaziva duhovite konotacije.
Sve što mogu reći je da bar "moj  Inox" zna s drvima, cementom, ciglama i kamenjem...Ajde, što se umjetnosti kulinarstva tiče...zna ispeći jaja.
Lijepi pozdrav 


Objavio: Inox
Datum objave: 01 Siječanj 2010 u 07:53
Drage: Anaida, baka, big mamma, bromelia, Flavia, hana, hoya, ivna, kat.rea, lantana,   Mari,5510, OTOK, rain,  Retriver sara, Tija, Triša, stefkaja, tatjanabajcic,  

Otvarale ste vrata “InoxCimine kućice“i vaša svaka posjeta bila je dobrodošla, a vaša mišljenja i pohvale, nama veliki poticaj. Kao dobri domaćini nastojat ćemo da se, i prilikom ponovnih posjeta, kod nas osjećate ugodno i opušteno. Od početka nam je bila želja zabaviti vas i pokušati što češće nasmijati.

Želimo vam sretnu novu godinu!     smile164
-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: hana
Datum objave: 01 Siječanj 2010 u 08:14
mr.Inox svaka čast! Rado bih posjetila vaš atelje u bilo koje godišnje doba....i moj dragi u kuhinji stvara..nered,da oprostite. Nije ni čudo da vas Cimi čuva sa toljagom kad ste tak vrijedni i svestrani


Objavio: ivna
Datum objave: 01 Siječanj 2010 u 10:20
Sretna nova Inox i Cimi!
Čovjek bi rekao s obzirom da nemam baš jaaako puno godina(međutim čovjek se osjeća star i u dvadesetim, tridesetim ako si to dozvoli,sve je to relativno) da ću ovo novogodišnje jutro provesti spavajući ,ja umjesto toga evo kod vas u gostima Wink...Pošto si se lijepo Inox potrudio odgovoriti na moja  pitanja,našla sam si za pravo da ti odgovorim.Ma slažem se s tobom da se danas miješaju i babe i žabe kako bi se ja izrazila al eto ja ipak volim taj benkovački kamen.Valjda genetska nostalgija,ne znam...Žao mi je da ne mogu pokazati ali valjda ću i to jednom moći, moje i MM rješenje šanka u kuhinji od benkovačkog kamena.Priča koju ima svaki dio u našoj kući jer mi zastupamo teoriju da je najbolje sve ili baš veći dio uraditi sam je još ljepša ako kažem da je svaki taj kamenčić tj. ploču MM dovukao sam iz Benkovca,da smo svaku ploču rukom sami dodatno obradili dlijetom i čekićem...Kakva je to bila radost samo kad se sjetim Embarrassed.A  ono o staroj cigli,hm, kad smo se doselili u Zagorje morali smo u dvorištu srušiti staru kuću jer je bila neupotrebljiva i zauzimala veliki dio dvorišta(zna se kakvi su gruntovi u zagorju mali,bar meni iz perspektive rođene slavonke),imali smo hrpu stare cigle i dasaka.Morala sam se toga riješiti na brzinu tako da smo samo mali dio toga ostavili i od toga je nastala naša staza a sad mi je nakon što je naše dvorište donekle formirano jako žao što nisam ostavila veći dio jer želja nam je napraviti i u jednom kutku dvorišta i malu krušnu peć a mislim da bi bila jako efektna od nje.A sad ju moram tražiti i kupovati da bi si konačno ispunili i tu malu željicu...


Objavio: stefkaja
Datum objave: 01 Siječanj 2010 u 12:48
Prvo da vam poželim sve najbolje u Novoj..a ovo sve što ste nam pokazali je stvarno prekrasno..nemam rijeći, vi ste pravi majstori..prekrasno ste sve uredili..


Objavio: rain
Datum objave: 01 Siječanj 2010 u 15:19
Ohohohohoooo!Možda bi cimi ipak trebal elektrošoker,a ne toljaga,da utjera strah u kosti eventualnim otmičarima Inoxa!(Cimi,pssssst,svaka ti čast na tvojoj I. kreaciji!)

-------------
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!


Objavio: Inox
Datum objave: 02 Siječanj 2010 u 07:58
Draga ivna,
posebno cijenim osobe koje su znale otkriti čar i vrijednost principa „napravi sam“. ClapClapClapPrvo, nema toga što nisi u stanju napraviti sam. Treba samo željeti, htjeti i pripremiti se. Drugo, ni jedan  „majstor“, a više ih je danas sa navodnicima nego bez, nije ti u stanju  fino i pažljivo riješiti sve detalje i kompletan zadatak, pritom paziti da ti se ne uneredi čitava kuća i sve lijepo počisti ti za sobom. To može jedino čovjek kad radi sam sebi. Vjerujem da se u tome slažemo. Mogu si predstaviti kako ste Ti iTvoj M bili zadovoljni, ponosni i veseli kad ste si završili vaš šank. Pa dajte ga nekak sliknite i objavite, da se i mi drugi možemo diviti. Sad u vezi benkovačkog „kamenja“. I osobno volim tu vrstu kamena, apsurda li, jer nosi toplinu u svom tonu i strukturi. Što se tiče njegove primjene van njegova šireg habitusa i strogih pravila arhitekture, ostaje i ovo: radim sebi i u svom domu pa je najvažnije da se sviđa meni, a sve drugo je manje važno.smile219
LP-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Jurica
Datum objave: 02 Siječanj 2010 u 11:17
Sretna Nova godinica Inox i Cimi!Na zadnjoj kavici u Ri postavim ja pitanjce kak da nešto napravim i cure me upute na Inox-sam svoj majstor.Od tad sam ja po slikama vrta tražila Inoxov vrt,da bi danas tek otvorivši aktivne teme skužila da je to tu i da sam trebala tražit Cimin vrt!No sad kad sam sve polovila,pregledala i vidim da se tu nadopunjavaju majstorica od biljaka i majstor od ideja moram reći da sam oduševljena!Ja bi sve radila sama,a često zapnem pa ću vas vjerojatno gnjaviti kako što.Baš sam sretna što sam našla ovu temicu!Od sad pratim redovito!


Objavio: baka
Datum objave: 02 Siječanj 2010 u 11:19

Vani je ružno.Curi kiša bez prestanka.Glava pomalo podsjeća da ju nemam samo za šišanje. Čekam da me nazove MSK da čujem kako su bolesne unuke i švrljam okolo bez veze. I pomislim: a gdje ću naći prekrasnu atmosferu, punu topline, ljepote na sve načine? Naravski, kod Cimi i Inoxa.

Pa dragi moji, zadivljena sam.

Da ste oboje takve umjetničke duše. Kako bi se reklo: i rječju i fotoaparatom. Uspjete nam dočarati sve vaše ljepote.Čak i kulinarske!Big%20smile

A radovi s drvom su besmrtni.
Prekrasno sve, opisi, kako kaže Hoya čitamo vas kao najzanimljiviju knjigu.
Bravo. Sretno vam bilo i još dugo, dugo, dugo uljepšavali život sebi i svima koji vas okružuju i naravski nama ovdje na forumu.Clap


-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: Inox
Datum objave: 02 Siječanj 2010 u 15:26
…pa ljudi moji, jel to moguće? Tolike pohvale zaista i najiskrenije nisam očekivao. Kao što sam već spomenuo, želja nam je bila i ostaje još uvijek, zabaviti vas, razveseliti i nasmijati. U našim je genima zapisana potreba „drugačiji“ pa ovo što radimo, nastojimo da bude drugačije. Najte zameriti! Ali, da ja sad vas, sve koje ste redovni ili povremeni posjetitelji „InoxCimine kućice“, pohvalim: Vi ste naš Red Bull! ( ne znam  jel' bum kaj dobil,kaj ih reklamiram). Vi nam dajete krila i to je vaša zasluga, a mi ćemo se nastojati odužiti. U vezi pohvala kreativnosti, nemre lav iz svoje kože pa da se i dalje ne hvalisa. ( aluzija na lava je u vezi sa mojim horoskopskim znakom, u što za istač ne vjerujem. Samo u šali. A pro po horoskopa. Neki me crni horoskop na stranicama ovog našeg foruma strpal u istu lavlju grupu sa Miloševićem, pa je moja poštena, samokritička lavlja ćud smatrala za obvezu (makar privremeno i alegorijski) da se požderem.)
Aha, hvalisanje! Nismo Cimi i ja jedini kreativci u našoj užoj obitelji. Mali su reponjići, u vrijeme kad je to trebalo i od njih se to očekivalo, obavili sve kak treba. Potražili, skombinirali i posložili pa je nastala i rodila se još jedna kreativka – naša kćer. Što zna, može se vidjeti ovdje: http://aquachild.deviantart.com/gallery/ - http://aquachild.deviantart.com/gallery/    U stvaranju joj ponekad pomaže i njezin muž.-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: kami
Datum objave: 04 Siječanj 2010 u 22:09
Evo da se i ja oglasim...
Kćer vam je uistinu kreativna, pregledala sam sve, a apsolutno i potpuno su me oduševile one divne 'flower' ogrlice u kombinaciji perlica i žice, fenomenalna ideja i izvedba...Lampe su odlične i svidjele su mi se makrame narukvice jer sam se nedavno nakratko uhvatila makramea s istom namjerom Big%20smile

Pokazivala sam svojim roditeljima sve ove vaše divote i koliko se trudite oko svoje divne kućice i okoliša...
Oni su u istom điru, davno su uvidjeli da im grad ne pruža što si žele i isto tako godinama ulažu truda oko uređenja i nadogradnje jer im viksa postaje drugi dom tako da sam se mogla uživiti u vašu priču Wink


Objavio: Perla
Datum objave: 05 Siječanj 2010 u 09:27
Bok deca (Inox + Cimi)!
Na temi sam bila u prolazu, kad je imala samo tri posta. Onda su me malo stegle obaveze, pa sam uglavnom bila  ''offorum'' i povremeno pročitavala razgovorne teme. Danas sam otvorila ovu temu, kao novine, od zadnje stranice, a to je bila greška! smile39
Nemrem samo prelistati!!! Za pregledati ove tri stranice, trebat ću mnogo više vremena. Eto me opet za vikend, da u miru, s nosićem u ekranu, pregledam i pročitam sve što je napisano. Ovo je prekrasno!


Objavio: Inox
Datum objave: 05 Siječanj 2010 u 20:20
Sve je dobro prošlo jer toljage nije bilo, ali u buduće ću ipak pazit što govorim. Rizici su ionako za mlađe a ne starije. Zbog ovog mlađe uhvatio sam se u kontradikciji sa samim sobom. Ništa novo kod mene. Kolizija alter ega i mene. Stalno se nešto prepiremo razjašnjavamo i dogovaramo u pokušajima usklađivanja. Nije baš da smo u odnosu netrpeljivosti, nego stalno svaki vuče na svoju stranu. Jedan vidim jedno, a drugi vidi drugo. Jedan ozbiljan, drugi potpuno neozbiljan za svoje godine (kao što ste pretpostavljam i sami već zaključili). Da pojasnim konačno o čemu se radi. Evo, prošlih dana Ja često primjećujem kako netko lamentira o godinama kao kategoriji starosti, njihovom broju, teretu, brzom prolasku i sl. Da ne idem dalje od ovog foruma. Između ostalih na pr. „baka“, očito draga, elokventna i iznad svega duhovita osoba, koja osvaja sa svakim svojim postom. Ako ju ne nađem u mojim temama, Cimi mi prepriča ili skrene pozornost na njezine duhovite štiklece sa „kava“ ili“nočnih“ pa ih sa zadovoljstvom pročitam i nasmijem se. Eto ona, tava, pa lamentira, na sebi svojstven način, o svojim godinama već u samom svom potpisi profila, a i ponekim postovima.
Pa zatim „tatjanabajcic“ ( imao sam ju čast i priliku upoznati na nedavnoj Zagrebačkoj kavici). Draga, simpatična, isto duhovita, i nadasve jaka osoba koja i pred privatnim problemima, koje mora permanentno rješavati, ne poklekne i klone, također je sklona pričati o godinama u kontekstu starosti.
Onda i moja Cimi. Ponekad je sklona reći, kad ju pitam zašto nema potpisa za svoj profil, da bi najradije odabrala onaj,  koji je u nekom postu prepričala kao „štos“. „Nekad sam bila mladi i lijepa, a sad sam samo „i“.  Na to joj kažem….draga, „i“ nije nešto samo, nego nešto uspravno i ponosno. Pogledaj bolje, to ti je ustvari uskličnik.(Nadam se, da se spomenute dame neće ljutiti zbog spominjanja  u ovako pozitivnom kontekstu), jer i ja ih potpuno razumijem (što mislite otkud nick „Inox“ nego iz straha od rđanja-starenja).
A On (alter ego) cereka se iz prikrajka zafrkava jer misli drugačije pa kaže: Sve je to bez veze i bez razložno. Tome treba potpuno drugačije pritupiti. Sve je to ovisno u kutu gledanja, o pretjeranoj ozbiljnosti u pristupu problemu. U percepciji.
Zato ne opterećujte se brojkama jer su one ionako relativne i izmišljene radi pojašnjavanja nečeg ionako jasnog. Hajde da se bavimo osjećajima u nama koje one (brojke) ionako ne mogu pojasniti niti opisati. Ma fućkaš brojke kad one opisuju 65, 70, 60, 55, a ti osjećaš 45, 40, 30 ili zašto ne 25. Uskličnici su u nama, a ono vidljivo je manje bitno. Prkosimo vidljivom i budimo ponosni na te uskličnike u nama. Ne dajmo se opteretiti vlastitim izgledom na slučajnim fotkma, nego uživajmo u osjećaju života u nama i izvan nas. Izbacimo iz nas Doriana Gray i njegovu sliku te se ne opterećujmo sa onim na što ionako ne možemo utjecati.
Razmišljajmo i osjećajmo pozitivno, baš za inat onom što ponegdje u nama škripi ili bolucka i ne gubimo vrijeme.

Za pozitivnu atmosferu i vedre impulse uz bavljenje onim što volimo, prikaz onog što moja dva prozora ugledaju kad u rano jutro protrljaju oči i progledaju:

moj velikogorički prozor

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor1/5070.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor/5071.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor4/5073.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor5/5074.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor7/5076.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor10/5080.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor11/5081.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor12/5082.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor13/5083.aspx">

prozor "InoxCimine kućice"

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek1/5084.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek2/5085.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek3/5086.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek4/5087.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek5/5088.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek6/5089.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek7/5090.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek8/5091.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek9/5092.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek10/5093.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek14/5097.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek15/5098.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/rastek16/5099.aspx">

Možda će netko reći kako ovakve fotke spadaju u neku drugu temu, međuti, ako razmišljate na moj naćin, uvidjet će te da ne.


-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Triša
Datum objave: 05 Siječanj 2010 u 21:45
Hej evo me opet malo u tvojoj temi. Obiđem vrtove, malo u brbljaonicu, jer ipak sam ja žensko čeljade, a onda mi tu pod utjecajem talijanštine kažemo dolce (slatko,)ili šlag na kraju vaše carstvo.
Samo da znaš da ne prelazim olako preko tvoje teme. Upijam svaku riječ, svaku sliku i nalazim puno zajedničkog u našim životima. Jedino što je mm totalni nesposobnjaković što se tiče kuhinje, ali mi to ne smeta, jer sve drugo je njegov fah.
Nisi samo talentiran "sam svoj majstor", već se veselim čitanju tvojih duhovitih i iscrpnih tekstova, pa tu nalazim pisca s pjesničkom dušom, vjerojatno romantičara (moram pitat cimi), pa majstora u kuharstvu, pa kad vidim da smo tu negdje i po godinama, pitam se samo kako me je to Cimi preteklasmile96


-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: Inox
Datum objave: 06 Siječanj 2010 u 13:17
Draga Triša,
veseli me svaka Tvoja posjeta mojoj temi jer već znam, dolazi netko, da se matematički izrazim, sa zajedničkim nazivnikom ispod crte koja predstavlja način življenja pa možda čak i razmišljanja.
Čini mi se da u zadnje vrijeme nisi svraćala u temu „moja kućica – moja slobodica“. Ne treba me čuditi, jer ona ustvari ne živi. Objavio sam tamo post koji se referira i na Tebe i uputio neke animatorske impulse drugima. Molim Te pročitaj i pomogni u motiviranju drugih da otvore svoje teme slične InoxCiminoj kućici.

Gode mi , naravno, Tvoje pohvale svega što radim - uključujući i kuhanje, ali mi je i malo neugodno zbog drugih muževa, a u konkretnom slučaju Tvojeg. Kako vidim i čitam, stvara čuda neiscrpnom energijom i radom rukama. Vidi se da zaista svašta zna, hoće i može pa ne bih volio da moje znanje kuhanja postane minus njemu ili bilo čijem mužu koji to nema. Ni moje znanje kuhanja i volja za to nisu, kako se kaže, bez vraga. Prije dvije godine, znači prije mog odlaska u penziju, na tom sam području bio totalna neznalica (kuhanje čaja ili jaja ne računam, a roštilj isto tako).
 
Buđenje želje za kuhanje proisteklo je iz određenog promišljanja, a možda i nečiste savjesti. Godine provedene u poslovnim obvezama, nekada stvarnim, a nekada prenapuhanim, koje su se nekad (da ne kažem često) znale protegnuti i dulje od oficijelnog radnog vremena, ostavile su i meni samom gorak okus. Prisjećao sam se da je Cimi  uz odgovoran posao u firmi, kroz sve te godine bila i savršena domaćica, savršena majka našoj djeci,  i istovremeno permanentna potpora meni. Na kraju tog promišljanja, kao zaključak, osjetio sam veliku potrebu da joj se odužim. Od tada to radim često i sa velikim zadovoljstvom. Kao što sam već rekao, s vremenom je kuhanje postalo i vid mog „stvaralaštva“.
 

-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Jurica
Datum objave: 06 Siječanj 2010 u 18:07
Evo ja uživam u čitanju tvojih tekstova isto kao u gledanju radova.Godine nisu ni izgovor ni prepreka,ja u njima vidim iskustvo i kad gledam tvoje postove vidim da nikad nije kasno za ono što volimo!Veliki pozdrav!


Objavio: Perla
Datum objave: 06 Siječanj 2010 u 23:33
Nisam izdržala do vikenda! Iskoristila sam mirnu blagdansku večer i polako prošla ovu tvoju prezentaciju, viđenje i  doživljavanje InoxCimine kućice.

Mnogoštošta mi je privuklo pozornost: kontrast u uređenju vašeg velikogoričkog stana i InoxCimine kućice u skladu s okruženjem, lokacijom i namjenom, fil rouge koji označava vaše djelovanje na kućici i u dvorištu, odlične fotografije i simpatični, lakočitljivi i dovoljno obilni tekstovi, koji zadovoljavaju znatiželju.

No, posebno me zadivila pozitivna energija kojom zrači cijela tema, a koja proizlazi iz sklada uloženog napora, radosti rukotvorenja i zadovoljstva učinjenim.

Prekrasno ste osmislili svoje umirovljeničke dane: kreativno, naporno, produktivno i nadasve zanimljivo i poticajno.

Iz poslijednje serije fotografija (vjerojatno zbog snijega koji u ovom trenutku opravdava Zagrebu njegov epitet Bijeli) privukla me slika stopa u snijegu, nevjerojatno slična onoj koju sam jutros vidjela sa svog prozora.

S veseljem ću navraćati, nadam se malo ćešće, na tvoju temu, pa se unaprijed veselim dobrim fotkama, simpatičnoj zafrkanciji i elokventnim popratnim tekstovima.

Originalno poslano od člana Inox Inox napisao:


moj velikogorički prozor
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/moj_prozor5/5074.aspx">

Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 07 Siječanj 2010 u 00:08
E, moja Triša, jesi li sigurna da bi bilo interesa i za ono prije "stvaralačke faze kuhanja"?


Objavio: Triša
Datum objave: 07 Siječanj 2010 u 08:49

Cimi, svaka čast, kako ne volim baš kuhati, odmahj se "zaljepim" kad neki muškarac to voli i zna,  pa sam naravno preskočila "ono prije".smile79Za vas oboje, stvarno ste zaslužili.-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: bigmamma
Datum objave: 07 Siječanj 2010 u 11:50
Dragi Inox, ne znam dal sam više uživala u tvojim slikama ili tvojim opisima. Svaka ti čast! Kućica je predivna. Vidi se koliko tvoje i Cimine ljubavi je uloženo u svaki kamen, svaki komadić drva i svaki cvijetak na kojem ste radili. Bravo za oboje!


Objavio: baka
Datum objave: 07 Siječanj 2010 u 11:56
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Dragi Inox, ne znam dal sam više uživala u tvojim slikama ili tvojim opisima. Svaka ti čast! Kućica je predivna. Vidi se koliko tvoje i Cimine ljubavi je uloženo u svaki kamen, svaki komadić drva i svaki cvijetak na kojem ste radili. Bravo za oboje!
Potpisujem. Nakon ovih predivnih slika nemam što dodati!ClapClapClap


-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: stefkaja
Datum objave: 07 Siječanj 2010 u 12:09
Pa ja neznam što pametno reći osim da je sve što ste nam do sada pokazali predivno..vaša kuća i okoliš su pravi mali raj..sviđa mi se baš sve..


Objavio: Inox
Datum objave: 10 Siječanj 2010 u 19:25
Još uvijek pokušavam zagrijati svoju, za proljećem i ljetom čeznuću dušu. Ne ide lako, ali ipak ide. Fragmenti zime nose u sebi, uviđam to čak i ja, neku zapretenu, toplinu i nesumnjivu ljepotu. Ako već mora biti zima, onda dobro. Neka to bude onda u toplom mekom puloveru, u toplini sobe naše kućice čiji predvečernji mrak ritmično uznemiruje lelujava igra sjena na  njezinim zidovima potaknuta vragoljastim plesom plamičaka vatre iz malog kamina u kutu. Tišinu uljepšava pucketanje goruće brezovine, a osjet zavodljivi mirisi cimeta i klinčića iz vrućeg kuhanog vina….

Dakle fragmenti zime koji u sebi ipak nose neku zapretenu toplinu i nesumnjivu ljepotu:

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zima11/5162.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zima12/5163.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zzima13/5164.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zima14/5165.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zima15/5166.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zima16/5167.aspx">

Cimi i Inox: " jel bu još padal?"

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zima17/5168.aspx">

"nigdje puta, nigdje staze, svud gol snijeg noge gaze...

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zima18/5169.aspx">

...evo, zašto ne volim zimu

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/zima19/5170.aspx">-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Inox
Datum objave: 10 Siječanj 2010 u 19:50
Viđeneno sa mog velikogoričkog prozora :

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/prozor1/5171.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/prozor2/5172.aspx">

Za koji ću dan imati dokaz da cigareta ubija.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/prozor3/5173.aspx">
-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Inox
Datum objave: 13 Siječanj 2010 u 01:08
dokaz da cigareta ubija

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/cigareta_ubija/5197.aspx">


-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Tija
Datum objave: 13 Siječanj 2010 u 08:23
Srećom na vrijeme sam prestala pušiti Wink.
 
Dragi moji ja uživam doći k "vama" u sve teme, a i tako nekako sam zamišljala da bi se trebao "reklamirati" i "prezentirati" i vrt, zato i je moja tema "siromašna" jer nekako nemam potrebe "reklamirati" pojedini cvijet iz svih mogućih kuteva, volim ga zapravo smjestiti u prostor. Isto ko vi i mi doma sve radimo sami, nekako je jeftinije a i nama draže. ( http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2616 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2616  ovo je moj mali doprinos ovom forumu)


-------------


Objavio: Triša
Datum objave: 13 Siječanj 2010 u 09:10

Opet predivne sličice snježne okolice, srećom nikada nisam pušila inače bi me ovaj dokaz "ubio".-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: Inox
Datum objave: 16 Siječanj 2010 u 07:27
Sa prozora našeg velikogoričkog stana neometano vidimo naborane Vukomeričke gorice, a pri vrhu jednog nabora je naša kućica. Udaljena je 15 km ili toliko minuta ležerne vožnje. Pravog ljubitelja zimskog ugođaja kakav sada vlada, takve snijegom prekrivene gorice privlače snagom kojoj se teško oduprijeti. Već je poznato da ja to nisam, ali Cimi zato uživa u svakoj posjeti kućici, a one u posljednje vrijeme, istina «zahvaljujući» meni, nisu bile česte. Kad se dođe, počisti se snijeg, izvrši se uobičajeni pregled. Obiđem patuljke. Na sigurnom su i nije im hladno. Reda radi saslušam  njihove pritužbe. Uglavnom (da me ne čuju) patuljačke bezvezarije. Jednom je pre mračno, drugi se žali da mu nisam ostavil cugu za cirkulaciju, treći da nema cura pa mu je dosadno. Onda im ja (kakti srdito) velim da nisu ni svjesni kak im je dobo, nek pogledaju vani u vrtu «majku s djetetom» i nek se pitaju kak je tek njoj.
Da, «majka s djetetom» je skulptura anonimnog stvaraoca, koju sam svojevremeno našao ispred smetlarnika zgrade u Velikoj Gorici. Bilo je očito da će skončati u nekom «reciklažnom dvorištu». Iako bez ikakve likovno-skulpturalne vrijednosti, u meni je sa svom beznačajnošću izazvala sažaljenje pa je tako nastavila svoj život u «Cimicifuginom raju», s njim se saživjela i u našim je očima dobila neku novu vrijednost koju ranije nije imala.

U ovo godišnje doba nije im lako, ali tješi me, dijele jednaku sudbinu kao druga prava, velika, parkovna umjetnička djela.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/majka_s_dijetetom1/5235.aspx">


Poznaju njih dvoje i bolja vremena, a ona će opet doći

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/majka_s_dijetetom2/5236.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/administrator/majka_s_dijetetom3/5237.aspx">-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: baka
Datum objave: 16 Siječanj 2010 u 08:06

Skulptura je lijepa i pitanje je nema li ipak neku vrijednost.

I što zapravo znači vrijednost nekog umjetničkog djela? Poznati autor, starost u godinama kad je stvoreno .... Za mene djelo ima veliku vrijednost ako ja uživam u njemu.

A vaša skulptura je našla pravo mjesto!

Inače još uvijek "navijam" za snježne slike. Oduvijek sam jako voljela snijeg a nekad ga je bilo više i duže, pa nismo gunđali jer je to u zimi bilo normalno.

Tako da ove zadnje slike prije nego je cigareta ubila "čovjeka" su mi baš za dušu. Prekrasne.-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: Inox
Datum objave: 16 Siječanj 2010 u 15:54
Draga bako,
svaki susret sa Tobom i Tvojim rečenicama u bilo kojoj temi ( na“kave„ načelno ne idem) je radost
pa čak i kad izražavaju neslaganje. Zato si uvijek dobrodošla i u našoj temi. Sve što, Cimi i moja malenkost, radimo u „našem raju“ sa radošću i veseljem naših ispunjenih penzičkih dana, odlučili smo na samom početku podijeliti sa vama ostalima na ovom forumu. Bez namjere da se eksponiramo na nesimpatičan i nametljiv način jednostavno smo poželjeli i na druge prenijeti što više pozitivne energije koja nas okružuje u „našem raju“ po to, evo, pokušavamo činiti fotkama i riječima.-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: mimar
Datum objave: 17 Siječanj 2010 u 21:31
Ja verujem u bajke, a ovo je dokaz da one jos uvek postoje!

smile141


-------------
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje


Objavio: proljeće
Datum objave: 21 Siječanj 2010 u 14:52
Evo i ja sam se " navukla " na vaš vrt.
 
Zaista nemam ništa za dodati, jednostavno potpisujem sve rečeno ( napisano) do sada.
 
Posebna tema za opuštanje.
Ipak, na kraju moram napisati jednu rečenicu: svemu što radite dajete poseban duh i usudila bih se reći život.
Čestitam vam na tome.
smile141


Objavio: danci-ka
Datum objave: 22 Siječanj 2010 u 13:59
A što drugo reći nego predivno....


Objavio: Inox
Datum objave: 22 Siječanj 2010 u 19:46
Nekako mi se zima odužila. Zna da ju nevoljko podnosim pa mi se čini kao da namjerno odugovlači, ali zato na radost mnogih koji je vole. Kad bolje razmislim nije teško voljeti snijeg i vedar ugođaj koji stvara, iako je na žalost ta uživancija nedjeljiva od hladnoće i neugodno-neudobnog osjećaja koji izaziva, radi nužnosti debljeg višeslojnog odijevanja. Zbog svega toga lišio sam se očito velikog čara i zadovoljstva skijanja u kojem, desetak dana godišnje, uživa gotovo pola nacije pa se poslije toga financijski opravlja do ljetnog odmora kada opet dolaze novi takvi napori. Ali to je jedna druga sociološka prića.
Ovih smo dana bili na gruntu gdje se unatoč hladnoći pojavila dobro poznata želja za akcijom. Toliko toga je u planu i čeka na realizaciju. Prisjećam se svega što je napravljenog ranije radi upotpunjavanja rustikalnog ugođaja koji nas je osvojio svojom toplom prisnošću.

Stari kotač koji se, tko zna gdje sve, drndao da bi  završio na Jakuševcu ("buvljak" kraj Zagreba gdje se mogu povoljno kupiti takvi predmeti),  tamo popustio mom uspaljenom pogled i uz prešutni pristanak koji govori … pa dobro tvoj sam, te dospio na zid InoxCimine kućice.  Poslije nekog vremana kao da sam čuo: .. .i to mi je neki, jest da visim visoko, ponižavajući završetak kotrljajuće karijere. Ne znaju kaj sam ja sve u životu videl i sad tak završil kak  kaput na klinčanici.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/drvo1/5371.aspx">

Kakav već jesam, sažalil sam se na njega i njegovu ponižavajuću viseću sadašnjost i prenamjenil ju u svjetleću budućnost, pa nek vidi i omogući drugima da vide.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/drvo2/5372.aspx">

I on je doputoval s Jakuševca zajedno sa kotačem. Nisu se družili jer je kotač na njega uvijek gladal s visokog. Kufer sam malo "ušminkal" i isto na zid. Nije se bunil, ili bar ja nisam niš čul. Navikel je da bude negde pod ili na.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/drvo3/5373.aspx">

U ljetnoj kuhinji mi  je dobar pomoćnik, pridržava mi potrepštine.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/kofer4/5387.aspx">

Služi za glasniju daljinsku komunikaciju i dozivanje kad su "mobači" ili zagubljeni, ili prazni. (čuje se i do udaljenijih susjeda)

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/drvo5/5374.aspx">

Oni su za suptilniju komunikaciju i decentne objave: "doći na čašicu" ili "doći na doručak, ručak, večeru"

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/drvo6/5376.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/zvono7/5377.aspx">

…da znamo s koje strane vjetar puše

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/vjetrokaz8/5378.aspx">

… i da znamo koliko je sati. Izradio i poklonio nam prijatelj, branitelj iz Iloka kojeg je životna sudbina donijela u Turopoljski kraj, gdje se priženil i postal domaći, tak da govori jednako dijalektom kao i oni ak ne i bolje.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/urica9/5379.aspx">

Jaram je uočen na sajmu među  antikvitetima i kupljen nažalost bez kravice koja bi mi dobro došla radi sira i vrhnja bar do ulaska u EU. Trebalo je dosta truda da se postigne sadašnji izgled, ali isplatilo se. Ima samo jednu manu: za odraz u ogledalu ne snosi odgovornost.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/jaram10/5381.aspx">

Stil u kojem nastojimo uređivati našu kućicu. Stil za koji prije pet godina ne bi ni pomislio da će me zanimati. Ta prihvatljivost i naklonost kao da je neočekivano izniknula iz tla našeg grunta i osvojila nas.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/kredenc11/5383.aspx">

Detalj "uradi sam" načinom prilagođen je ugođaju i našim potrebama. Mikrovalki nažalost i uz najbolju volju nikako da dam drveni look. Ako netko ima ideju i prijedlog, prihvaćam objeručke.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/stalazici12/5384.aspx">

Ovu fotku sam stavio sa prilično mazohističkim pobudama u iščekivanju proljeća i roštiljanja. Slijedeći put ću "samozatajno" pokazati kako sam gradio pečenjaru (desno na fotki) od temelja do kokota.

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/rostilj13/5385.aspx">-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: ivna
Datum objave: 22 Siječanj 2010 u 20:55
Rekoh da malo svratim i ostadoh ipak malo duže Wink.
Ne znam što bih izdvojila,ma u stvari znam.Pogled mi se stalno vraćao na tri stvari,ogledalo,stari kufer i pečenjaru .Danima sam već u svim vikendicama,vrtovima i kletima u gostima tražeći ideje i naputke kako izraditi pečenjaru i konačno dočekah a bogme i dođoh na pravo mjesto.Nadam se samo da nećemo dugo čekati obećano štivo Inox Wink.


Objavio: Lantana
Datum objave: 22 Siječanj 2010 u 22:08
I ja sam dugo šetala i gledala i moram reći da mi je žao što nikad nisam bila na nekom buvljaku, a to mi je velika želja. Obožavam stare stvari (pa kupim na krupni otpad ili pored kontejnera, dok me se moji ne odreknu), a kod vas vidim istu ljubav prema starim stvarima. Mene je najviše oduševio stari kofer, nešto slično, malo ljepše izrezbareno, imam jednu drvenu kutiju u kojoj je moja mama držala slike. Ogledalo je super, a sad odraz kako kome... Vrijedne ruke, i dobro oko imate, a na kraju i stila da bi se dobio ovakav sklad. Samo mi na kraju nije jasno zašto je nick name Inox nekako mi ne ide uz ovo viđeno...

-------------
život je more


Objavio: proljeće
Datum objave: 25 Siječanj 2010 u 10:20
Lantana, vidiš da se gospon ne da godinama, pa je Inox Wink


Objavio: Baka Bea
Datum objave: 25 Siječanj 2010 u 10:54
Oprostite, mala primjedba, da ne bi bili u zabludi. Naš Inox nije 'gospon koji se ne da godinama' nego gospodin u najboljima stvaralačkim godinama. Umjetnički senzibilitet nije uvijek u korelaciji s godinama. I ja ovdje pronalazim inspiraciju, ali unatoč mojim godina nikad od mene umjetnik, iako volim sve što je lijepo.


Objavio: Inox
Datum objave: 25 Siječanj 2010 u 21:59
Hvala «proljeću» i Baki Bei na pojašnjenju upućenom Lanatani glede mog nicka, o čemu sam, na svoj način, i sam pisao u nekom ranijem postu. Dodatna hvala Baka Bei na komplimentu koji sadrži njezino pojašnjenje. Poštovane moje dame, složit ćete se sigurno samnom da su najbolje godine uvijek one godine koje živimo. Svaki drugačiji zaključak bio bi lišen motiva i optimizma.

-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: proljeće
Datum objave: 26 Siječanj 2010 u 09:06
Tako je inox, u potpunosti se slažem s tobom.
 
Samo ću dodati...kada sam bila dijete za mene su žene u 40-tima već bile stare, a danas se smatram ženom u najboljim godinama, a to je ovo o čemu si pisao.
 
Svako životno razdoblje može biti kvalitetno, ako ga sami takvim učinimo.


Objavio: Inox
Datum objave: 26 Siječanj 2010 u 11:24
Slažemo se u potpunosti i ja sam u maldosti tako gledao na 40. Danas je drugačije. Već sam o tom rekao: Nekada mi se čini da imam 25, nekada 35,  nekada 45, ali nikad više od 50 (subjektivnih). Na kraju svega puno poručuje i potpis naše štovane forumašice bake.

-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: OTOK
Datum objave: 26 Siječanj 2010 u 12:01
Kako je ova vaša komoda lijepa!
A moja je tako ružna! (a ista je kao vaša, samo tamne boje)

Htjela sam samo reći da se vaša uklapa u ambijent, a meni moja nikako ne odgovara u mojoj blagovaoni.

Ali kofer, on bi se uklopio, on me oduševio.


Objavio: Inox
Datum objave: 26 Siječanj 2010 u 12:26
Kada smo kupovali tu komodu, a bila je još koju nijansu svijetlija, željeli smo nešto tamniju (otprilike boje meda) ali nije bilo na raspolaganju. S vremenom je evo, malo potamnila i mi smo se naviknuli.
Kofer je pak predmet šale mog susjeda, koji kaže da  ga pred ulazom držim zlu ne trebalo i kako unutra sigurno držim četkicu za zube i nešto veša, za sučaj kada bi nešto zgriješio pa me Cimi ne bi pustila u kućicu. Kad mi to kaže, ne mogu da se ne sjetim refrena:" Otvori Marija vrata...


-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: OTOK
Datum objave: 26 Siječanj 2010 u 12:44
.... nemoj me mučiti više,
spasi me bar od kiše,
jer kasno je i pust je grad.


Objavio: ivna
Datum objave: 26 Siječanj 2010 u 12:47
Inox, možda je moje slijedeće pitanje za Cimi a možda i nije (mm bi razvukao o ovoj tematici nadugačko i naširoko Wink ).Primjetila sam u vašem raju prepredivne zavjese pa me zanima od čega su napravljene. Ja sam inače porijeklom a i odrasla u slavoniji (život me odvukao na drugu stranu Wacko) i luda sam za tradicionalnim  motivima pojedinog kraja. No ipak mi je nadraža šlinga(oblik ručnog rada) koja je direktno povezana sa slavonijom od davnina.U zadnje vrijeme žene da bi iskoristile ponjave (plahte) koje se više ne koriste a bogate su šlingom,čipkom i vezom prekrajaju ih i stavljaju na prozore.Ovo kod vas me podsjeća na tako nešto ,jedino što je u crvenoj boji ali koliko se ja razumijem mislim da ta boja prevladava u vašem kraju i u narodnim nošnjama i motivima ručnog rada. E sad možda ovakove teme i primjedbe i nisu za ovaj vaš kutak al eto ,oprostite, mene ste asocirali na jedan dio koji je u meni a jako mi je drag.


Objavio: Inox
Datum objave: 30 Siječanj 2010 u 01:25
Nakon prethodnih ozbiljno-neozbiljnih tekstova o nastajanju priče o našoj kućici, evo jednog suhoparnog, više-manje tehničkog, o nastajanju našeg vrtnog kamina-pečenjare-roštilja. Tako zovu ovakve tvorevine, a ja bi se odlučio za nepretenciozni naziv roštilj. Pri planiranju uzelo se u obzir nekoliko činjenica koje će uvjetovati veličinu "objekta". Naše društvene navike naginju pretežno manjim komornim sastavima, nego većim simfonijskim orkestrima. Nismo neki tradicionalisti i nostalgičari, a ni ortodoksno zagriženi gurmani pa se zadovoljavamo janjetinom i odojkom pečenim u pećnici. Dakle, janjci i odojki se nebuju pekli vani, te je tako glede veličine odlučeno da će se graditi roštilj a ne pečenjara. Znači hoćemo objekt za roštiljanje, za peke i pečenje kestenja, kukuruza i sl.
Odlazak u penziju uvjetovao je svjesno orijentiranje na adekvatan, manji, jeftiniji i održiviji auto nego prije, a sa time je bila u vezi i moja odluka da će sve za kućicu biti izrađeno vlastitim rukama i sve potrebno biti dovezeno tim autom. Tako je  to funkcioniralo prije i za vrijeme gradnje roštilja, pa je sav potreban materijal za njega sukcesivno dovožen.
Nakon prvobitne namjera da ga radim na samom rubu natkrivene terase ipak je prevladala praktična  odluka da ga za nekoliko metara udaljim od nje.
Što se tiče materijala sa kojim ću se graditi, najteže mi se bilo pomiriti sa činjenicom da to neće moći biti stara cigla koju volim u svakom slučaju. Teško je nabavi staru ciglu adekvatne kvalitete, jer je zadnjih godina vrlo tražena za pečenjare, krušne peći, roštilje i interijere. Prilagodio sam se situaciji pa sam ga radio od betona i oblagao imitacijom stare cigle. U principu sam protiv imitacija svake vrste, ali obloga koju sam odabrao izgledala mi je vrlo vjerno.
Neke faze rada sam poslikao, dok sam neke u "stvaralačkoj groznici" zaboravio poslikati.

priprema

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/1_kamin/14726.aspx">

...oplata

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/oplata/14727.aspx">

... I. i II. etaža u oplati

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/u_oplati/14728.aspx">

I. i II. etaža nakon skidanja oplate

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/bez_oplate/14729.aspx">

radna ploha i ložište u oplati

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/radna_ploca/14730.aspx">

...duga krasila radove

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/13_duga_/14732.aspx">


...i ložište bez oplate 

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/13_loziste/14731.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/loziste/14733.aspx">    

u intervalu bez fotki

skoro pri kraju

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/skoro_pri_kraju/14734.aspx">

detalji vanjske obloge imitacijom stare cigle i unutarnja obloga
cijelog ložišta šamotnom ciglom

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/30_0bloga/14735.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/31_obloga/14736.aspx">

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/32_obloga/14737.aspx">

prva vatrica gori a dimnjak dobro vuče

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/prva_vatrica/14738.aspx">

u vegetarijanskoj funkciji

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/pecenje_kestenja/14739.aspx">                            

zimska zaštia kad nije u funkciji

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/zastitat/14740.aspx">


                              


-------------
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.


Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 30 Siječanj 2010 u 02:11
A ovako sam ja kroz svoju vizuru cvjetoljupca vidjela Inoxov uradak:


http://img571.imageshack.us/i/80462247.jpg/">http://img836.imageshack.us/i/29078416.jpg/">http://img840.imageshack.us/i/96015313.jpg/">
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 31 Siječanj 2010 u 12:19
Svaka čast Cimi, prekrasan kutak.
 
Naravno pohvale i za supruga. Preslatki su mi zvončići.
Lijepi pozdrav


Objavio: gioiaa
Datum objave: 10 Veljača 2010 u 11:38
Cimi,Inox ...slucajno sam svratila i sad mi zao sto nema vise stranica,ali znam da cu cesce svracati


Objavio: baka
Datum objave: 10 Veljača 2010 u 11:54
Nakon duljeg vremena eto me opet kod vas.
I naravski nemam riječi nego: zadivljena sam.
Uređenje kućice je fantastično. Pravi, izvorni rustikalni stil (ne onaj nazovi koji je tu i tamo "u modi"). Dopunjen predmetima pravim, izvornim a opet popravljenim, odnosno uljepšanim.
 
Mikrovalna a vjerojatno i TV moraju biti takvi kakvi su: moderni detallji sadašnjeg vremena u vremenu prošlosti.
Imate oboje oko i ideje!
I svaki put ponavljam: stvarno pravi raj! Za boravak ali i za oko gledatelja!ClapClapClap 


-------------
Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!


Objavio: kontesaa
Datum objave: 18 Veljača 2010 u 21:26
deca draga, sve sam ja to pregledala od početka do kraja i oduševljena sam Big%20smile vrijednim ručicama koje su sve to napravile, željom, voljom i ono što se meni naročito sviđa, odabirom prirodnih materijala kad god je to bilo moguće...
na početku sam prepoznala jednu crtu koja se pojavila prije nekog vremena kod mene...želja za svojevrsnim bijegom iz grada i uživanju u prirodi...možda griješim, ali tako mi se učinilo  Embarrassed
posebno mi se svidio slikovni prikaz izrade roštilja Thumbs%20Up vizualni sam tip...šta mogu Embarrassed

P.S. možda se uskoro otopi snijeg ispod kojeg je moj Florijan i sigurna sam da će uživati u društvu vaših patuljaka koje je Cimi poslala u moj vrt da mu prave društvo smile198-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregiIspiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk