pomoć oko zaštitne ogradice
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Uradi sam
Opis foruma: Vaši uradci i savjeti kako nešto napraviti za vrt i cvijeće.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4732
Datum ispisa: 28 Svibanj 2025 u 06:33 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: pomoć oko zaštitne ogradice
Objavio: frida
Tema: pomoć oko zaštitne ogradice
Datum objave: 26 Travanj 2010 u 00:37
Evo ovako..prilažem sličicu pa da vidite o čemu se radi

desno na slici je balkonski zid ( novonapravljeno i meni se nikako ne sviđa, ali morala sam se pokoriti većini stanara zgrade)..želim na taj zidić staviti svoje pitare i žardinjere, ali se bojim da koji ne padne sa tog zida kad puše jako jugo..sa četvrtog kata baš i ne bi bilo dobro da se desi...znači, trebam neku malu žaštitnu ogradicu...nešto poput šipke na visinu deset cm od zida, tek toliko da pridržava pitare...ako tko ima kakav prijedlog za jednostavnim i jeftinim rješenjem , dobrodošao je...
|
Odgovori:
Objavio: natalija
Datum objave: 26 Travanj 2010 u 07:51
najjeftinije rješenje bi bilo sa svake strane, na zid (jednu iznad druge) staviti par brukvica tj. vida i onda ih povezati žicom (ili čvršćom špagom, npr. konop za sušiti robu)
a pošto si ti umjetničko stvorenje zlatnih ruku mogla bi čak isplesti nekakakv makrame da pojačaš "ogradicu" a i zbog estetskog efekta
|
Datum objave: 26 Travanj 2010 u 07:52
i zaboravih reći da su ti krasni đirani
|
Datum objave: 26 Travanj 2010 u 21:34
hvala na savjetu...vidiš, nije mi na pamet palo s konopom...ja moram uvijek komplicirati...hvala
-------------
|
Objavio: Triša
Datum objave: 26 Travanj 2010 u 21:53
Nemam ovdje sliku, ali ja imam na prozoru od kraja do kraja pričvršćenu traku od nekog lima, široku 3 cm, sigurno i lijepo, a možeš je ofarbati po želji, zavidana na obje strane, mogla bi i ona žičana mreža koja se upotrebljava za ograde, isto ti nebi bilo skupo, samo bi je morala spajati sama ili uz neku mušku pomoć. Zelena je i ja često ograđujem biljke s njom, a služi mi i kao penjalica za klematis i jasmin, pa i neke druge biljke.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Objavio: Tija
Datum objave: 26 Travanj 2010 u 22:03
Ili jednostavno ako postoji dobar muškarac u kući kupi se metalna šipka i montira se trajno od zida do zida i gotovo je neprimjetna i trajna, a možeš montirati i dvije i ostaviti između njih razmak da stanu tegle s cvijećem i onda ih nikakav vjetar neće baciti.
|
Datum objave: 26 Travanj 2010 u 22:09
e upravo sam o takvoj traci od lima i ja razmišljala...to što se tiče "dobrog iliti spretnog muškarca u kući neću komentirati, ali mislim da je Nataliji sve bilo jasno i zato mi predložila jednostavno rješenje koje bih možda mogla sama napraviti.... hvala na idejama...možda cu i sama to s limenom trakom napraviti samo moram toćno mjeriti jer ce je trebati možda malo savijati pošto kamena klupica na zidu viri malo van...ali, sve u svemu već mi je puno jasnije...
-------------
|
Datum objave: 28 Travanj 2010 u 20:21
frida napisao:
e upravo sam o takvoj traci od lima i ja razmišljala...to što se tiče "dobrog iliti spretnog muškarca u kući neću komentirati, ali mislim da je Nataliji sve bilo jasno i zato mi predložila jednostavno rješenje koje bih možda mogla sama napraviti.... hvala na idejama...možda cu i sama to s limenom trakom napraviti samo moram toćno mjeriti jer ce je trebati možda malo savijati pošto kamena klupica na zidu viri malo van...ali, sve u svemu već mi je puno jasnije...
|
i meni je najprije pala na pamet neka limena ogradica ili željezna/inox šipka, ali... imam i ja muškarca u kući i do sad sam naučila da ako mi nešto treba "mogu dubiti na trepavicama" zato sam ti predložila ove špage tj. žice - to bi meni samoj bilo najlakše i najjeftinije rješenje, iako znam da je to više u stilu "a je to" crtića 
|
Datum objave: 28 Travanj 2010 u 23:28
...da, baš tako...a kad nešto i improviziramo same onda se odmah narugaju kako smo to "sklepale"
-------------
|
|