Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Čajne gljive

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostale biljne vrste - Forum o biljkama
Ime foruma: Gljive
Opis foruma: Sve o gljivama...
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5054
Datum ispisa: 25 Travanj 2024 u 03:19
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: Čajne gljive
Objavio: sun of eart
Tema: Čajne gljive
Datum objave: 22 Srpanj 2010 u 08:00
Čajna gljiva je naime vrsta bakterije koja stajanjem u čaju fermentacijom proizvede izvrstan ,osvježavajuć i zdrav sok. Zovu ju još i KOMBUCHA.

U temi mliječne gljive sam pisala o mliječnoj gljivi koju imam ,a ova je isto tako slična po djelovanju,samo je drugačija izgledom i tekučini u kojoj stoji.

Naime "gljiva"izgleda kao palačinka ,stoji u crnom ili zelenom ćaju koji se procijedi kroz plastičnu cjediljku ,a gljivu treba dobro isprati u mlakoj vodi može se dirati rukama(samo moraju biti higijenski čiste),i taj sok držati u frižideru,i po potrebi ili želji piti .Izvrstan je !!!

Ja ju imam i pre zadovoljna sam s njom,imam ju i za podjeliti.

Naime koliko sam primjetila(na netu) puno njih čajnu i mljijećnu gljivu prodaju i to od 150-200kn. Po meni to nije u redu jer to su gljive koje se prenose tj.poklanjaju jer služe zdravlju.Takvo nešto nikad nebih mogla nekom naplatiti. Ako mogu nekom pomoči ja ću pomoći ako ne neču na nekom zarađivati.

Imate li ju ,kako vam se čini ,kakvi su vaš dojmovi i mišljenje o njoj?



Odgovori:
Objavio: gospina trava
Datum objave: 22 Srpanj 2010 u 08:31
Moja majka ju je imala. Od nje se dobije zdrav i ukusan napitak. Samo treba dobro paziti kod pranja. Mami se je ocjedilo malo gljive u odvad, pa je narasla u cijevi, morali smo štemati i mijenjati cijev. Majka je tada od srditosti bacila gljivu.


Objavio: sun of eart
Datum objave: 22 Srpanj 2010 u 09:31
Ma da ,istina  ! al ja pazim tako da je sve u redu ,još nismo zvali majstoraSmile
 to isto kažu i za kefirnu gljivu da se treba paziti da ne upadne u odvod!


Objavio: gospina trava
Datum objave: 23 Srpanj 2010 u 08:50
Nisam vidjela da ti je netko poželio dobrodošlicu. E, pa dobro došli kolega(ica) Sun Of Eart na ovaj forum. Veselim se ugodnom druženju na obostranu korist.


Objavio: sun of eart
Datum objave: 23 Srpanj 2010 u 09:17
Ma jesu ,jesu pod temom predstavite se čak sam dobila i lijepi buket ruža.
Hvala na dobrodošlici ,i ja se nadam da ćemo se ugodno družiti na ovom forumusmile186


Objavio: Maja1979
Datum objave: 10 Studeni 2010 u 14:02
Ima li tko kombuchu viska? smile159


Objavio: anabistrica
Datum objave: 13 Siječanj 2012 u 23:30
Da oživimo temu? Ja imam kombuchu negdje u špajzi osušenu. Kad smo adaptirali kuću, osušila sam je jer nisam imala uvjete za njeno održavanje. Onda sam zaboravila na nju. Ako nekome treba, pronaći ću je i revitalizirati. Već sam jednom to radila. Bila je suha nekih 5 godina i opet oživjela. Nasljedila sam je od mame, a ni ja nisam više mlada Wink

-------------
Lepe ti je Zagorje zelene


Objavio: viridarivm
Datum objave: 21 Siječanj 2013 u 09:10
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Da oživimo temu? Ja imam kombuchu negdje u špajzi osušenu. Kad smo adaptirali kuću, osušila sam je jer nisam imala uvjete za njeno održavanje. Onda sam zaboravila na nju. Ako nekome treba, pronaći ću je i revitalizirati. Već sam jednom to radila. Bila je suha nekih 5 godina i opet oživjela. Nasljedila sam je od mame, a ni ja nisam više mlada Wink
Anabistrica, ja sam zainteresiran, imao sam ju davno, uopće se ne sjećam niti odakle niti gdje je završila, ali tada samo je održavao iz vica,sad sam ozbiljniji, probao bih uživati u njenoj ljekovitosti


Objavio: monstera
Datum objave: 02 Ožujak 2013 u 10:34
Upravo sam i ja nedavno postala vlasnica ove korisne i ljekovite gljive Kombuche!

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: goran44
Datum objave: 02 Ožujak 2013 u 11:21
Pozdrav! Nemojte baš svemu vjerovati što ljudi govore o kefirnoj kulturi (tibetanskoj gljivi), imate internet i malo potražite druga mišljenja. Evo i jednog od tih: http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/04/kefir-cudesna-hrana-sa-kavkaza.html - http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/04/kefir-cudesna-hrana-sa-kavkaza.html
Imam kefirnu kulturu iliti gljivu i ako nekome treba, poklonit ću mu je, neću prodavati.
Za ovu čajnu gljivu nisam još čuo, ali sigurno je interesantna! 


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 17:30
Gorane, ovo što ja imam nije kefirna već čajna gljiva. Da ne bi bilo zabune, ne treba mješati ove dvije gljive, jer nisu iste. Također nedavno sam saznala i za vodenu kefir gljivu no o tome ćemo jednom drugom prilikom. Čajna gljiva Kombucha je kultura kako joj i sam naziv kaže, gljiva koja živi u čaju.

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 17:34
http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/kombucha - http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/kombucha


Evo nešto da ne bi bilo zabune..Ova gljiva je također postala jako cijenjena i omiljena među sportašima i glumcima..Pošto baš neću reći da ne volim mlijeko,ali između mlijeka i čaja uvjek rado biram čaj. Tako sam i sada odabrala ovu čajnu gljivu. Ako gledamo druge strane mlijeka i mliječnih proizvoda, oni u tijelu stvaraju prekomjernu sluz, što baš u ljudskom tijelu i nije previše poželjno..nije s ničime dobro pretjerivati, pa to isto tako vrijedi i za čajeve. Sve je stvar navike i onoga što ili volimo ili ne volimo...

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 17:43
Prva tura čaja je danas popijena. Mada ima neki specifičan i za nas pomalo čudan miris, moram priznati napitak je fenomenalan!

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 17:44


Evo, ovo su čajne gljive, Kombuche.. ( slika je posuđena s neta).. ...Uskoro ću staviti slike svojih gljiva..

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 19:59


Ovo su moje mlade Kombuche...



-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 20:32
Nije mi nešto jasno vezano uz ovu gljivu...rečeno mi je i napisano negdje na netu kako ova gljiva ne može preživjeti u uvjetima ispod 20°C ni do i preko 30°C, jer jednostavno ugine. Moje pitanje je: Kako onda može preživjeti u odvodima?

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 22:22
monstera nje mi jasno o kakvim odvodima pišeš.


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 22:31
Pa ljudi stalno pišu; Ne daj Bože da ijedan komadić padne u odvode ( vodovodne cijevi,npr. sudoper, umivaonik, školjku i sl..) kako onda uopće ta gljiva može preživjeti,ako joj temperatura ne odgovara za njezine uvjete da bi dalje rasla i razmnožavala se?

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 22:40
ja sa tom gljivom imam veliko iskustvo i sada ju imam osušenu i nisam još čula da bi ona nešto napravila u odvodu,nije mi jasno, narasla bi?što li?
njoj za rast i stvaranje ljekovitog čaja trebaju isti uvjeti kao čovjeku.


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 23:16
Eeeehhh draga moja, ma ljubim te! Konačno da se netko javio tko zna malo više o toj gljivi..Već me počeo hvatati strah! Nekoliko ljudi je reklo da navodno ako padne u odvod, gljiva nastavi nesmetano rasti i onda stvori probleme da začepi odvode i cijevi, jednostavno zaštopa sve ...

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 23:30
ma daj....ja sam mnogima dala gljivu i nisu je uspjeli održati u čaju i šečeru a kako bi onda mogla rasti u odvodu. ona je toiko ljekovita da je nju šteta baciti. samo da ti kažem da je odlična za mršavljenje,samo treba biti uporan i piti ju svaki dan makar 6 mjeseci


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 23:37
Supeeeer! Baš mi treba nešto za mršavljenje! Nadam se samo da će se moja gljiva održati u čaju...nedavno sam ju dobila i ima sve uvjete koji su joj potrebni,tako da mislim da će se uspjeti održati..Reci mi draga, što je onda npr. s mršavijim ljudima? Smiju li oni konzumirati taj čaj kao i oni koji su malo jači ..ili bi oni trebali malo manje piti taj čaj? Pitam zbog MM, jer ni on nije baš najbolje sa zdravljem, pa mislim da bi i njemu ova gljiva bila od velike koristi..

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 23:40
Svrha i cilj mi je bio nabaviti je isključivo radi zdravlja,a mršavljenje je usputno i također dobro će mi doći..


-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 23:51
i mršavljenje je dobro za zdravlje.
valjda gljiva zna da kod mršavih nema šta topiti.
ta gljiva ne liječi nego pomaže organizmu da se obrani od bolesti.
ja sam ju pila svaki dan 8 mjeseci i kada sam izvadila krv dr je ovako komentirala: ovakav nalaz može imati samo neki malo jači muškarac.


Objavio: monstera
Datum objave: 03 Ožujak 2013 u 23:59
Jooj draga ovo su stvarno super vrijedne informacije..Hvala ti što si došla ovdje u ovu temu, inače bi ja i dalje lutala ko guska u magli...Šteta bi bilo da sad nešto zabrljam s njom,a žena mi ju od srca dala i rekla da kad se razmnoži da ju dijelim isto tako dalje kome treba i tko ju želi..Naravno da ću tako i učiniti..


-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 00:09
kod mene su se jako množile i bile zdrave. kada su zdrave onda su svjetle boje.izgedale su kao palačinke i svaka se mogla odvojiti i onda ih moraš maknuti jer nemaju više mjesta a nemaš ih kome dati .uvijek mi je bilo žao kada sam ih morala baciti.ne znam koliko znaš o njezinom porijeklu i kakav čaj im kuhaš, sa koliko šećera.
moraš paziti da ti ne potone.
kada ostaviš njezin čaj duže vrijeme zatvoren-postane kao šampanjac i puno je učinkovitij.


Objavio: monstera
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 00:17
I moje su svjetle boje, bar zasad. Ako tako i ostanu bit ću happy! Malo nešto čitam po netu o njoj. Počela sam sa zelenim čajem i mislim da ću i ostati na tome. Ni meni ni MM nije mrzak taj čaj.. Šećer stavljam po uputama koje sam dobila, oko 100g na litru čaja, ako sam dobro shvatila gljivi je jako potreban taj šećer jer se njime hrani. A ovo sad s potonućem, neki kažu da to nema nikakve veze da i kad gljiva potone na dno ( obično ona starija) čaj se smije i dalje kozumirati, osim ako gljiva pocrveni ili posmeđi, ako promjeni boju da je tada treba baciti. Također kad već pišem, našla sam još nešto gdje neki ljudi kažu kako gljiva ne smije biti ni okrenuta na kontra stranu, od one koja je ležala u čaju...da tom istom stranom mora uvjek biti u čaju...Što ti misliš o tome? Još jedna nebuloza u nizu ili što?   

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 07:14
točno je da mora biti okrenuta kako je izrasla.kako bi bilo da biljku posadiš naopačke?
ona se hrani šečerom i tek kada pojede sav šečer čaj možeš procjediti.
kada će to biti sama ćeš naučiti jer tu nema pravila.neka gljiva ga pojede za 3-4 , a neka za5-6 dana. u čaju koji ćeš piti ne smije biti šečera a ako je pustiš duže vremena bez šečera čaj će biti toliko kisel da ga nećeš moći piti.
gliva ako je zdrava ne smije potonuti. a ako i potone mora isplivati,jerće se ugušiti. ako uporno tone treba na površinu staviti grančice bazge da joj pomogneš dok se ne oporavi.
sve to usporava stvaranje čaja.
ukoliko ostane u čaju uginuti će ali će na površini stvoriti mladu gljivu.
staru   zajedno sa čajem moraš baciti a novu premjestit u čisti čaj.
boca mora biti pokrivena i dobro zatvorena ato je najbolje sa gazom da ima zraka. jako ju napadaju vinske mušice.ako se koja slučajno i zalijepi gljiva oko nje stvori mali balončić u koji ju zatvori i zaštiti sebe od njezinog raspadanja.


Objavio: dadinica
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 08:22
da i ja nešto pitam... Dobra prijateljica mi je pisala o toj gljivi, pokušavam je i ja naći iz prostog razloga što sam na puno lijekova alergična, pa da si probam pomoći prirodno...
Učinak joj je čišćenje toksina i sl. Ima li to efekta i na povišenu masnoću?

-------------
Pozdravi iz Baranje!


Objavio: monstera
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 08:46
Kako su dobri ovi savjeti!    Što više čitam ovo sve mi se više sviđa. SlavujVk Hvala ti puno, ovo sve mi je uistinu jako važno i potrudit ću se koliko god budem mogla da moja gljiva opstane.


-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 09:38
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

da i ja nešto pitam... Dobra prijateljica mi je pisala o toj gljivi, pokušavam je i ja naći iz prostog razloga što sam na puno lijekova alergična, pa da si probam pomoći prirodno...
Učinak joj je čišćenje toksina i sl. Ima li to efekta i na povišenu masnoću?
neću puno pisati o njezinoj ljekovitosti jer nisam stručna. spomenula sam samo mršavljenje i jačanje krvi jer u. tome imam iskustva.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 09:41
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Kako su dobri ovi savjeti! [IMG]smileys/emot143.gif" align="middle" />   Što više čitam ovo sve mi se više sviđa. SlavujVk Hvala ti puno, ovo sve mi je uistinu jako važno i potrudit ću se koliko god budem mogla da moja gljiva opstane. [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" /> [IMG]smileys/smiley27.gif" align="middle" />
ako ti treba kakav savjet -pitaj. ja ju imam od2006. godine.


Objavio: monstera
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 10:04
Eee da, reci mi još nešto..Što kad se gljiva zasuši, može li se ona ponovno revitalizirati ili ne?

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 11:06
može i nakon 4-5 god. kada zasuši postane kao od gume, naliješ joj čaj i ona opet oživi.


Objavio: monstera
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 11:11
O baš super je onda to gljivasto stvorenje! Moram se malo i našaliti, ali ovo je stvarno super!

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 17:51
vidim da nitko nije spomenuo da gljiva kombucha nastaje u prokislom vinu od samo jedne vrste grožđa.porijeklom je sa kavkaza.
još jedna zanimljivost- ako manju gljivu stavite u veću posudu ona će u nekoliko dana stvoriti tanku opnicu i pokriti tekućinu od ruba do ruba


Objavio: monstera
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 21:36
Ma draga tko bi uopće išta spomenuo kad ljudi rijetko i da znaju za ovu gljivu. Dok sam je tako nekom spomenula, svi su se čudili i rekli kako znaju samo za onu kefirnu, mliječni gljivu, a za ovu ili nisu uopće čuli ili su rijetko čuli.....

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 21:39
imala sam i kefirnu gljivu ali to je na mlijeku i nije mi se svidjela.


Objavio: monstera
Datum objave: 04 Ožujak 2013 u 21:41
Nisam ni ja baš ljubitelj mlijeka, nije da ga ne volim, nego sam još kao mala bila naučila na čaj i tako je ostalo do danas. Uvjek radije biram čaj nego mlijeko.

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 10 Ožujak 2013 u 18:45
Danas smo popili svoju drugu turu Kombucha čaja i moram vam reći, što duže i više ga pijemo, sve više nam se pije...Fenomenalan je i stvarno zarazan i energičan. Ako sam negdje dobro pročitala, čaj zapravo sve naslage masnoće pretvara u energiju,a štetne tvari izbacuje iz tijela....Danas sam doživjela prvu reakciju....nakon konzumiranja čaja bilo mi je užasno vruće, ali to kratko traje, poslije toga sam se samo osjećala bolje....Kod MM su bile isto takve neke slične reakcije, ali možda malo slabije izražene nego kod mene....

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: Pustolovka
Datum objave: 10 Ožujak 2013 u 19:49
Monstera da li se taj caj pije vruc?ako se pije vruc normalno da se covjek oznoji od caja
kakav je ukus ?

-------------
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka


Objavio: monstera
Datum objave: 10 Ožujak 2013 u 21:34
Ne Pustilka, ne pije se taj čaj vruć pošto fermentira....Nipošto ne smije biti vruć i ne smije se uopće grijati jer bi se ubile sve korisne bakterije koje žive u tom čaju .....Okus je fin, reski, vuče na nešto kao šampanjac od jabuka....MM kaže da je njemu okus, nešto kao Traubisoda...

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 05 Travanj 2013 u 22:51
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/povrce_i_vrt/_kombucha/56493.aspx">

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/povrce_i_vrt/kombucha1/56494.aspx">

Evo mog Kombucha napitka...     

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 05 Travanj 2013 u 22:52
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/povrce_i_vrt/kombucha2/56495.aspx">





-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: Pustolovka
Datum objave: 05 Travanj 2013 u 23:49
Prelijepa boja,a si blize osla bih ti na sok

-------------
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka


Objavio: monstera
Datum objave: 05 Travanj 2013 u 23:57
Misliš na čaj? Da bar jesi bliže, ne bih imala ništa protiv da mi dođeš svaki dan...

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: monstera
Datum objave: 06 Travanj 2013 u 00:28

http://www.kombu.de/cr-testi.htm - http://www.kombu.de/cr-testi.htm    

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: evge
Datum objave: 30 Siječanj 2015 u 12:36
Ima li tko viška gljivu?


Objavio: SlavujVk
Datum objave: 30 Siječanj 2015 u 20:43
evge, imam ja viška čajnih gljiva koje ti mogu poslati.

Prije nekoliko dana sam na gljivu, koja je nekoliko godina bila zasušena i izgledala kao guma, nasula običnu vodu i ona je oživila.
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/kombucha__cajna_gljiva/76679.aspx" rel="nofollow">

dosta gljiva se samo odvojilo dok sam ju prala
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/kombucha__cajna_gljiva/76680.aspx" rel="nofollow">

čaj, kojeg sam stavila u bocu, u isto vrijeme kada sam ju zasušila, postao je pravi pjenušac, posebnog i zanimljivog okusa
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/kombucha__cajna_gljiva/76681.aspx" rel="nofollow">



Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk