Krasula - hibridi
Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Sukulenti i kaktusi
Opis foruma: Forum o kaktusima i sukulentima
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=6496
Datum ispisa: 30 Lipanj 2025 u 00:00 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Krasula - hibridi
Objavio: Pinus
Tema: Krasula - hibridi
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 11:40
Crassula 'Buddha's Temple'
.
Za rod Krasula kažu da ima stotinjak vrsta i još nekoliko stotina hibrida i kultivara. Od hibrida u mojoj kolekciji po ljepoti bi izdvojio“ Morganovu ljepotu“ i „Budin hram“.
Ovo na slici je Krasula „Budin hram“. To je hibrid koji je nastao prije 50 god. križanjem Krasule falkate i Krasule piramidalis. Raste relativno sporo. Razmnožava se reznicama, dijeljenjem malih rozeta koje rastu uz matičnu biljku i sjemenom.
|
Odgovori:
Objavio: Zvjezdana
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 12:13
aaaaaa ovo oćem :D predivna je stvarnoooo nisam takvu nikada vidjela
------------- Per aspera ad astra.
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 13:07
dakle, Pinus...svojim sukulentnim ljepoticama uvijek me ostaviš bez daha
|
Objavio: VILMAČ
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 13:11
pinus pa što je ovoooooooooo!? koj prekrasni primjerak!!!!!!!!!
------------- "radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman
|
Objavio: kamenjar
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 15:21
predivna je ,kako samo zdravo i lijepo izgleda ..gdje se može nabavit takva ljepotica znaš li pinus ?
|
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 16:43
kamenjar, znam za jednog kaktusara u Sloveniji koji ih uzgaja. Bešlić ovu Krasulu nema na internetnoj trgovini no to ne znači da ju nema u uzgoju. Za primjer da navedem da nema niti P. namaquanuma na svojim internetnim stranicama ali znam da ih ima jer sam svoje Namaquanume nabavio od njega. Pošalji mu email pa pitaj ili telefonom. Ako za neku Krasulu možemo reći da je rijetka onda je to sigurno Crassula Buddha's Temple. Sporo raste a relativno je novi hibrid tako da je nju teško nabaviti. Ali znaš onu: tko traži taj nađe.
|
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 17:34
Pinus gdje ti to sve držiš :D ali lijepih primjeraka stvarno imaš ;)
|
Objavio: Silvy
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 18:19
Pinus,
, koje je ovo čudooooo!
Tako prelijepo. Otkud ih samo izvlačiš? 
|
Objavio: enrikova nona
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 19:45
ti nas stvarno znaš oduševiti
------------- <ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
Objavio: natalija
Datum objave: 25 Studeni 2011 u 19:50
wow!!! koja ljepotica 
c. falcatu sam ovo ljeto nabavila, nisam znala da je od nje potekla
-------------
|
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 09:30
Crassula "Morgan's Beauty"
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/crassula_morgan_s_beauty_/34776.aspx">
Kultivar Morganova ljepota je hibrid između Crassule falcate i Crassule mesembryanthemopsis. To je izuzetno lijepa minijaturna krasula hibrid. Sporo raste i vjerojatno je to jedan od razloga da je relativno rijetka u našim zbirkama.
Moja „Morganova ljepota“ se sprema cvjetati. To otvaranje cvjetnih pupova kod nje traje već mjesec dana. Svaki dan ju pogledam hoće li procvjetati a ono ništa. Spora je kao puž. Kod mene je sada drugu godinu, mislim da pogađate gdje sam nabavio reznicu.
|
Objavio: Anastazija_
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 10:04
Ajme Pinus, prekrasne su! Takve još nigdje nisam vidjela - dobro ih čuvaj i želim ti da ti uvijek budu tako lijepe.
------------- U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 10:05
Preljepa je :) Ko stvorena za mene pošto sporo raste :) Jer nemam mjesta za one ogromne
|
Objavio: Triša
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 12:23
Pinus, baš sam ljubomorna, kako je lijepa, mazi je i pazi, pjevaj joj, a mi ćemo uživati u slikicama.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Objavio: Belina
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 12:46
Samo gdje ti nađeš takvo cvijeće?
|
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 12:47
I ja se pitam :)
|
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 13:37
prelijepi primjerak, baš sam zavidna
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 14:59
Gdje nađe,ha,ha,pa kod susjede kaktusarke,jel da Pinus!?
A možda i kod Bešlića,ali mislim da ne.
Da lijepa,lijepa je!!!
------------- Nigder lepše kak je vu Međimurju kam se zglednem ružice mi cvetaju.
|
Objavio: enrikova nona
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 16:45
------------- <ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
Objavio: Gricka
Datum objave: 29 Studeni 2011 u 17:09
Obadvije su jako lijepe
------------- Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
Objavio: nbjelovu
Datum objave: 30 Studeni 2011 u 06:51
Nevjerojatna.
------------- OPG 159365 http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/
|
Datum objave: 30 Studeni 2011 u 08:08
pinus, davno sam rekla da bih se rado doselila u tvoje susjedstvo - zbog tvoje susjede 
i ova je predivna, ma fantastična je
-------------
|
Objavio: Emilly
Datum objave: 30 Studeni 2011 u 09:13
Predivne su obje! Skroz neobične
|
Objavio: jagoda
Datum objave: 10 Prosinac 2011 u 02:40
Predivne posebne krasule...Gdje si ih samo nabavio pitamo se svi, jer takve se ne viđaju često...  
------------- sutra je novi dan
|
Datum objave: 02 Siječanj 2012 u 14:55
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/crassula__morgans_beauty/35729.aspx">
Jagoda, većinu sukulenata sam nabavio od susjede, između ostalog i ovu „Morganovu ljepotu“.
Ima tjedan dana kako cvjeta. Nadam se da će cvijet trajati barem tako dugo kao i priprema za cvjetanje.
|
Datum objave: 03 Siječanj 2012 u 06:35
pinus koju ljepoticu imaš 
-------------
|
Objavio: Belina
Datum objave: 03 Siječanj 2012 u 22:55
Prekrasna krasula,Pinus!
|
Objavio: kikach
Datum objave: 06 Siječanj 2012 u 16:43
preeedivna!
|
Datum objave: 07 Siječanj 2012 u 12:55
pinus predivna je :) da ti oči ispadnu
|
Objavio: nbjelovu
Datum objave: 09 Siječanj 2012 u 22:15
Auuu!
------------- OPG 159365 http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/
|
Objavio: belica
Datum objave: 24 Lipanj 2012 u 21:03
joj u ovu ljepoticu sam se ja danas zaljubila na Bešlićevoj stranici. Nisam je do sad nigdje vidjela za kupiti, zna li netko možda gdje je ima u ZG ? ili da li se može naručiti od Bešlića?
------------- belica,zagreb
|
Objavio: Glikica
Datum objave: 24 Lipanj 2012 u 23:30
idešššššš, lijepi primjerci !
------------- ...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 08:56

bome Pinus meni ovaj moj liči na tvoj Budin hram, osim što je druge boje ?
|
Objavio: Miss M.
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 10:21
I je Glikica to je ta malo je crvena od sunca crassule baš ne vole jako sunce od nedavno je ima i kod Bešlića ali me crassule ne zanimaju previše njima ipak treba drugačije prezimljavanje za što nemam mjesta.
Belica od Bešlića možeš naručiti poštom mislim da ti je minimalna narudžba 100 kn, ipak treba to spakirati i poslati.
|
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 14:08
Tako sam i mislila, aku ju ne uspijem kupiti negdje u Zg. Zaljubila sam se u nju, jednostavno ju moram imati. Glikica- zaista je neobična i lijepa.
|
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 17:46
ja svoje krasule zimi držim u istoj prostoriju sa ostalim sukulentima i kaktusima, samo melokaktuse držim posebno, tj ova 2 što ih imam. Redovito ih pregledavam i po potrebi premještam na svjetlo ili čak malo polijem.
|
Objavio: Miss M.
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 18:05
belica napisao:
Tako sam i mislila, aku ju ne uspijem kupiti negdje u Zg. Zaljubila sam se u nju, jednostavno ju moram imati. Glikica- zaista je neobična i lijepa.
| Belica ako si iz Zagreba ja ti ju mogu kuiti kad budem išla kod bešlića a to će biti uskoro pa se možemo naći da ti ju predam ja radim u Zagrebu tako da nije problem.
|
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 22:02
Pinus, mogao s pohvaliti i moj primjerak, no ti otvaraš novu temu sa nekim novim primjerkom ?
|
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 22:43
Evo izvinjavam se što sam otvorio novu temu a da prije toga nisam pohvalio tvoju krasulu. No odgovorila ti je Miss M. Dobro je primijetila da ju držiš na previše sunčanom mjestu. Jutarnje i poslijepodnevno sunce joj odgovara. Ujutro do 12 i poslije podne od 17 dalje je u redu.
Evo napisao sam ti (na pp) i odakle sam kao što si tražila. Nemoj se ljutit što ti nisam odmah otpisao.
|
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 22:50
lijepo od tebe što si odreagirao, hvala što s odgovorio na pp. samo nemoj za svaku biljčicu otvarati novu temu, ok?
|
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 22:51
A možda se meni i sviđa da je na suncu, pa da ima takovu crvenu boju?
|
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 23:20
Datum objave: 25 Lipanj 2012 u 23:32
prijatelju moj, ma pohvali i nas, ne samo sebe, ok? ti imaš jako lijepe biljčice, no imamo i mi.
|
Datum objave: 26 Lipanj 2012 u 05:54
no no, nemojte se čupkati vas dvoje- oboje imate divne biljke koje volim pogledati, poželjeti i pohvaliti. Ja volim Pinus tvoje fotografije i što znaš naziv svake biljke koju imaš. A i tvoje su divne Glikica, pravi doprinos svakoj temi.
|
Objavio: mali kaktus
Datum objave: 26 Lipanj 2012 u 21:09
Pinus napisao:
Na jednom forumu me administrator podjeb..a dali jedem svoje kaktuse. Na drugom forumu me moderator podj....a kakve to imam slike.
A ovdje na forumu navodno ne hvalim dovoljno tuđe biljčice i još k tome otvaram previše tema.
Što da radim prijatelji moji ? |
Pinus,znam da su ti na jednom forumu prigovarali za slike i bilo mi je žao što si odustao,a upravo ti znaš naći zanimljivu biljku i još je lijepo opišeš.Ja upravo uživam čitati tvoje postove i gledati tvoje slike.
Dakle,nudim tebi i Glikici lulu mira,oboje imate prekrasne kaktuse.
------------- Nigder lepše kak je vu Međimurju kam se zglednem ružice mi cvetaju.
|
Objavio: moon
Datum objave: 26 Lipanj 2012 u 21:31
Glikica...Pinus....
|
|