Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Časopisi, knjige i zanimljive internet stranice

Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Sukulenti i kaktusi
Opis foruma: Forum o kaktusima i sukulentima
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=7515
Datum ispisa: 18 Srpanj 2025 u 16:18
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Časopisi, knjige i zanimljive internet stranice
Objavio: Pinus
Tema: Časopisi, knjige i zanimljive internet stranice
Datum objave: 10 Ožujak 2013 u 16:05
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/casopis_kaktus/55635.aspx">

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/casopis_kaktus/55634.aspx">
KAKTUS, vjesnik sekcije kaktusara, društva prijatelja cvijeća i zelenila Zagreb

Ovih dana čitam časopis Kaktus. Dvije uvezene knjige približno po 700 stranica. Vjesnik sekcije kaktusara, društva prijatelja cvijeća i zelenila Zagreb. Časopis je počeo izlaziti 1981 god. Ne mogu vam reći koliko je zanimljiv, stručan i bogat sadržajem. Ako možete doći do njega u kakvom antikvarijatu ili knjižnici kupite ga ili ga posudite, ne će vam biti žao.

Odgovori:
Datum objave: 10 Ožujak 2013 u 20:09
http://www.cactusexplorers.org.uk/journal1.htm - The Cactus Explorers   No. 1 - No. 7

Objavio: mali kaktus
Datum objave: 10 Ožujak 2013 u 20:23
Pinus,jel to knjiga ili uvezeni časopisi.Ako su časopisi,onda će biti malo teško to tako uvezeno naći.Uh,baš bi to voljela imati.

-------------
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.

Datum objave: 11 Ožujak 2013 u 09:57
Mali kaktus, nažalost to su uvezeni časopisi. Taj časopis Kaktus, društva prijatelja cvijeća i zelenila Zagreb više ne izlazi. Evo jedna zanimljivost iz časopisa. Predsjednik društva kritizira članove kaktus sekcije i kaže: "Od 700    članova samo nas 20 – 30 redovito dolazi na sastanke i predavanja".
Koji su to bili veliki brojevi za današnje prilike.

Objavio: Mezcal
Datum objave: 11 Ožujak 2013 u 16:04
Ako nekom treba knjiga 'Gajenje Kaktusa' (Fleischer Schütz) u pdf formatu, mogu mu poslati.

Objavio: Baka Bea
Datum objave: 11 Ožujak 2013 u 19:34
Ajme Pinus pa gdje si ga našao. Naše Društvo prijatelja cvijeća i zelenila slavi 45 godišnjicu postojanja. Bila je sekcija kaktusara, moj susjed Igor Erbežnik je bio posljednji predsjednik. Društvo i danas postoji, okuplja se oko 30-40 članica. Nažalost bez kaktusara, ali se ugasila i sekcija voćara i vinogradara, kao i ljubitelja ikebane. Koristim ovu priliku da pitam ima li tko zainteresiran da se učlani u Hrvatsko društvo ljubitelja ruža u osnivanju.

Datum objave: 11 Ožujak 2013 u 22:48
Baka Bea, knjigu sam dobio na čitanje od jednog velikog Zagrebačkog kaktusara. Razmijenili smo par sukulentnih biljaka, malo popričali o sukuentima i čovjek odmah vidio da šepam sa znanjem o sukulentima. Zato mi je vjerojatno ponudio prvu od dvije knjige da malo popunim znanje.

Desetak autora je pisalo u časopisu. Ne bi smio biti nepravedan prema nikomu od njih jer su svi za 5. Ali ne mogu da posebno ne spomenem gosp. Josip Kuneja i naročito prof. Josip Štimac. Prava je uživancija čitati njihove članke. Ne mogu vjerovati da je netko u vremenu prije interneta tako suvereno vladao tematikom i na tako jednostavan, čitljiv način dijelio svoja znanja. Svaka im čast.

Datum objave: 12 Ožujak 2013 u 08:19
Originalno poslano od člana Mezcal Mezcal napisao:

Ako nekom treba knjiga 'Gajenje Kaktusa' (Fleischer Schütz) u pdf formatu, mogu mu poslati.

Mezcal, hvala. Nekoliko puta je postavljen link na pdf verziju knjige.   Onaj tko je htio je vjerojatno knjigu „skinuo“. A ako netko želi pravu knjigu neka navrati u antikvarijat http://www.antikvarijat-studio.hr/shop/product_info.php?&products_id=111157 - Studio (klikni) Masarykova 20.

Objavio: Mezcal
Datum objave: 12 Ožujak 2013 u 09:13
OK Pinus, nisam znao da vec ima link za skidanje;)

Objavio: dado_84
Datum objave: 10 Travanj 2013 u 23:57
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Ajme Pinus pa gdje si ga našao. Naše Društvo prijatelja cvijeća i zelenila slavi 45 godišnjicu postojanja. Bila je sekcija kaktusara, moj susjed Igor Erbežnik je bio posljednji predsjednik. Društvo i danas postoji, okuplja se oko 30-40 članica. Nažalost bez kaktusara, ali se ugasila i sekcija voćara i vinogradara, kao i ljubitelja ikebane. Koristim ovu priliku da pitam ima li tko zainteresiran da se učlani u Hrvatsko društvo ljubitelja ruža u osnivanju.

Bea ima sekcija trajnicara? :) gdje se mogu naci info o tom drustvu? web stranica?

-------------
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!

Objavio: Baka Bea
Datum objave: 11 Travanj 2013 u 07:25
Dado nažalost nema sekcije trajničara. Jedino da je ti i ja osnujemo, možda se još tko pridruži. Hrvatskog Društva ljubitelja ruža nema, a ni stranice. Ima slovenska www. vrtnice.org
Predavanje su u našem Društvu ljubitelja cvijeća i zelenila svake srijede u 18 h na Gornjem gradu, ali tebi to ništa ne znači jer si daleko. Jučer je bilo zanimljivo predavanje o ružama, Breda Bavdaž Čopi dipl. ing. arh. stručno i zanimljivo nam je objasnila podjelu ruža, primjenu u hortikulturi, uz lijepe slike, a htjela bi i u HR osnovati takvo društvo. Kako smo mi u našem Društvu svi debelo preko 60+ mislim da će teško ići bez mlađih članova, a njih nažalost nema. Nekad je Društvo brojilo više od 300 članova podijeljenih u sekcije, putovalo se po Europi i ogledavalo vrtove Monaca, Francuske i susjednih nam zemalja. Bila su to neka dobra stara vremena, kad nije bio problem odvojiti novac za putovanja, godišnju članarinu, niti izdavati časopis. Sve se radilo dobrovoljno, s mnogo entuzijazma. Danas se članstvo prorijedilo, nema kaktusara, gljivara, voćara i vinogradara, no uspjeh je i da je Društvo opstalo 45 godina.    

Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 11 Travanj 2013 u 07:46
Originalno poslano od člana dado_84 dado_84 napisao:

Bea ima sekcija trajnicara? :) gdje se mogu naci info o tom drustvu? web stranica?

..isto pitanje sam i ja postavila BB kada sam čula za Društvo ružaLOL...

-------------
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb

Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 11 Travanj 2013 u 07:59
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Baka Bea, knjigu sam dobio na čitanje od jednog velikog Zagrebačkog kaktusara. Razmijenili smo par sukulentnih biljaka, malo popričali o sukuentima i čovjek odmah vidio da šepam sa znanjem o sukulentima. Zato mi je vjerojatno ponudio prvu od dvije knjige da malo popunim znanje.

Desetak autora je pisalo u časopisu. Ne bi smio biti nepravedan prema nikomu od njih jer su svi za 5. Ali ne mogu da posebno ne spomenem gosp. Josip Kuneja i naročito prof. Josip Štimac. Prava je uživancija čitati njihove članke. Ne mogu vjerovati da je netko u vremenu prije interneta tako suvereno vladao tematikom i na tako jednostavan, čitljiv način dijelio svoja znanja. Svaka im čast.

...hehehe, baš si me nasmijao dragi Pinus...i prije interneta je postojao svijet...  i sukulenti i trajnice i kaktusi i mnogi, mnogi veliki poznavatelji tih i sličnih tema...često smo puta o toj temi pričali na našim druženjima uz kavicu, naročito s BB...zamisli gdje bi nam bio kraj da smo u mladosti imali tolike mogućnosti koje proizlaze iz služenja internetom...
Moja prva i najdraža i možda najbolja knjiga iz koje sam počela učiti o vrtu i biljkama, a naročito trajnicama,  je iz pradavnih sedamdesetih, Sve o vrtu, njemačke autorice Margot Schubert, a u odličnom prijevodu naše svima poznate dipl.ing.Ljerke Zelenko...to mi je bila početnica i danas je često prolistam i dobro čuvam.

-------------
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb

Objavio: dado_84
Datum objave: 11 Travanj 2013 u 10:04
Bunite se da niste imale prilika koje danas pruza internet :)
a ja se bunim jer nemam prilika koje ste vi imali u vasoj mladosti - ako nis drugo barem se sve vise cijenilo :)

Nekad je Društvo brojilo više od 300 članova podijeljenih u sekcije, putovalo se po Europi i ogledavalo vrtove Monaca, Francuske i susjednih nam zemalja. Bila su to neka dobra stara vremena, kad nije bio problem odvojiti novac za putovanja, godišnju članarinu, niti izdavati časopis. Sve se radilo dobrovoljno, s mnogo entuzijazma. Danas se članstvo prorijedilo, nema kaktusara, gljivara, voćara i vinogradara, no uspjeh je i da je Društvo opstalo 45 godina.    

Inace obozavam stare botanicke knjige, pogotovo kataloge :)

-------------
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!

Datum objave: 13 Rujan 2013 u 07:56
http://xerophilia.ro/" rel="nofollow - xerophilia.ro

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk