Jasenka nudi-traži |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Jasenka ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 14:42 |
S obzirom da sam još na početku, nemam baš puno toga za nuđenje, ali evo...
sjeme:
neveni (pretežno naranđasti ali ima i žutih, doduše pomješani)
tekoma
ljetni jorgovan (bijeli, bordo /variegirani listovi/, plavo-ljubičasti, crveno-ljubičasti) (samo bi molila da mi netko objasni kada je sjeme "zrelo", s obzirom da mi je ovo prva godina sa buddlejama)
hosta (manja, zelena sa bijelim rubom)
vrtni hibiskus (mislim da je to sljez, izraste ko malo veći grm) - ljubičasti, bijeli, crveno-ljubičasti i crveno-bijeli
reznice:
ljetni jorgovan (bijeli, bordo /variegirani listovi/, plavo-ljubičasti, crveno-ljubičasti)
(trebala bi i tekomu podrezati ali neznam da li se može reznicama uspješno razmnožavati)
vrtni hibiskus (mislim da je to sljez, izraste ko malo veći grm) - ljubičasti, bijeli, crveno-ljubičasti i crveno-bijeli
weigelija (obična sa svjetlo do tamno rozim cvjetovima)
ruže - grmolike (bordo, roza, žuta) /meni nikak da uspije zakorjenjivanje/
sadnice:
tekoma (naranđasta) - nekoliko mi izraslo pod velikom, kad nisam uspjela pokupiti svo sjeme prošle godine
amarilis (bijeli sa crvenim crtama - od sjemena od prije 2 godine)
Tražim:
PLAVO
![]() Hvala :)
P.S. Ima još ali se sada nemrem sjetiti kaj...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pojasni malo,amarilisi lukovice ili sjeme od amarilisa.koliko ja znam sjeme nema tako dugu klijavost,a ako je lukovica molim zapiši me,takav nemam.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Kak da ti jasnije napiše,skitnice,viš da piše -SADNICE
![]() Eto sad njemu ne moraš ništ objasniti no daj meni
![]() Kakvi su to irise germanica?
|
|
![]() |
|
Jasenka ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
Lol sad ste i meme zbunili....
![]() amarilis su lukovice (male)... Iris germanica ili bradati iris ![]() http://images.google.hr/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=s&hl=hr&q=Iris%20germanica&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Skitnica, no frks, pribilježen si :) Donesem na sljedeću ZG kavicu |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ajmeeee,koliko irisa kojih nemam!!!! (to gledam link koji si stavila
![]() E da,Jasenka,jel bi samo plave irise ili i druge boje?
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Ja bih žic-žic ljetni jorgovan (reznice) bijelog i plavo-ljubičastog, ako može? |
|
![]() |
|
malosrce ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
jesenka, o što si mi sve dala.....
svega i svačega.....
ponajviše lijepoga....
eto, danas sve to ide na sadnju....
jedino amarilis ide na sušnju......
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
ja bih tekomu...u nekoliko navrata sam je sadila pa se nije hvatala...mozda treca sreca...
|
|
![]() |
|
Sasha, irise sve udomljujem, nisam "osjetljiva" na njihove boje
![]() Mona i Frida, nema frke, ak niste iz ZG pošaljite mi adresu na pp, a ak jeste najjednostavnije bi bilo da se najdemo (ili da donesem na sljedeću ZG kavicu).
Malo Srce, ma nema frke, još sam ti nekaj u žurbi zaboravila dati, buš vidla sljedeći put
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Jasenka nemoj sad rezati waigelu. Pročitala sam na forumu da su ju razmnožavali vršnim reznicam u lipnju. Ona se i onako reže samo nakon cvatnje. Ja ju imam u vrtu ali je tamjije boje. Da li je tvoja svijetlo roza?
Kad se hosta sije?To bih rado. Ja ću ti poslat irise već danas.
Pozdrav
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Ok onda, za waigelu čekamo ljeto... moja je svakakva
![]() ![]() Hostu ti onda sutra šaljem. Nisam je još pokušala iz sjemena dobiti, ali sve mi se čini da s obzirom da sada pada sjeme s njih ionako, da bi se trebalo sada posaditi direktno u vrt (moraju proči stratifikaciju). Sutra ti onda šaljem poštom.
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
budem rekao baki bei da ponese knjigu o irisima.da vidiš koja poezija.ja ih nisam uspio sve pogledati.inače ja sam mislio da postoje samo oni što ih viđam po našim vrtovima dakle dvije tri boje.kad ono....ajme raskoši. |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Aj,malo ću zachatati Jasenkinu temu,no kako i ona voli irise,valjda joj nebude smetalo.Jednom,kad skužim koji je gdje,podjelim vam i gomolje
![]() Ja ,za sad,imam nekih 10-15 vrsta,što irisa što perunika(kad razliku ne znam,svrstam ih sve pod isto
![]() Jasenka,budući da si iz Zg nebum na tvoj paket novac trošila nego,kad dođem u Zg,donesem ti gomolje.(sad bu manje za skitnicu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
najlakše je tako udri po skitnici
![]() ![]() |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Irisi i jesu lijepši od perunika a i duže cvijetaju bar se meni tako ćini. A zavisi gdje ih posadiš. Oni na suncu prije procvijetju.
Idem i ja pogledati malo bolje što sve Jasenka nudi, pa se javim..... |
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
"Tražim:
Jasenka imam ja nešto sijemenkica plavog cvijeća i trajnica je a želio bi da ih i shasha dobije |
|
![]() |
|
malosrce ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
veliš 10-15 vrst...
a jel ja morem dobiti barem dva gomoljčia... bilo kojeg - samo ne plavog....
|
|
![]() |
|
Srčeko,bum ti po skitnici sutra poslala
![]() |
|
![]() |
|
Puno Hvala shasha i domingo, sve bu ljepo zbrinuto :)
|
|
![]() |
|
spring ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 786 |
Sada ću se i ja malo nadovezati.. nova sam pa mi nemojte zamjeriti.. ja sam mislila da su irisi ili perunike isto.. tak su mi bar rekle tete koje uređuju naš grad!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |