Kalemljenje-cijepljenje voćaka |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 11> |
Korisnik | |
NoNameBoy ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
da se nadovezem na kolegu.
vrlo je bitno uzeti plemke u spavanju vegetacije moze i kasnije, ali je primitak puno manji eto isprobano na vlastitoj kozi :) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
misoo83 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 173 |
Evo dva nova videa od mene u vezi kalemljenja
![]() |
|
![]() |
|
janja-nja-nja ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Hvala na brzom odgovoru:)
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 173 |
Ako pitas dal je sad kasno uzimati kalem grancice to jeste a ako imas kalem grancice da si ih cuvala onda nije kasno sad za kalemiti ja sam juce kalemio bas tresnje
![]() |
|
![]() |
|
janja-nja-nja ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Imam pitanje jedno. Je li prekasno sad za kalemljenje trešnje jer ona već ima cvjetiće?
Trešnja je stara oko 17 godina, voluharica se hranila dugo njome dok nismo vidjeli problem. Izdubla je ogromnu rupu u deblu i gotovo pola trešnje se osušilo:(((( Tek pretprošle godine smo vidjeli da nešto nije u redu jer su listovi na trešnji bili obješeniji nego inače i manje je rodila. Prošle godine je rodila ali jako sitnim trešnjama, uz to tri grane nisu rodile uopće niti su cvjetale. Ostavili smo ju da se sama zaliječi, iskopali do dijela korijena stavili otrov za voluharice, napunili rupu u deblu staklom... ali evo ove godine još neke grane su se počele sušit. Mislili smo na nju nakalemit novu sada. Stvarno bi htjela udahnut 'novi život' u našu 'staru' trešnju.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo jedan video za pocetnike kalemljenja gde mozete videti kako uzeti plemke voca i cuvati ih za kalemljenje.
@ nonameboy Kaki podloga je D. lotus (Diospyros lotus) |
|
![]() |
|
NoNameBoy ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 8 |
dali netko zna koja bi bila podloga za kalemit kaki jabuku?
|
|
![]() |
|
SAS ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 9 |
blue sky
Što se tiće noža netrebaš kupovati nož koji je dosta skup. Dosta ti je da kupiš skalpel i snjime možeš raditi što god hoćeš, on košta svega 10-15kn recimo ovakav kao na slici. ![]() Ja imam ovaj skalpel i oštar je ko britva i snjim radim cijepljenje bez ikakvih problema.
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Kod mene također ima puno samoniklih višanja koje su nikle ispod kalemljnene višnje ,nisam sigurna jesu li one nikle iz korjena ili iz koštice zbog toga bih kalemila na višnju .A trešnju ću onda na niže pa šta bude
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ne mora se rezati nisko podloga stalno a naravno da ima razlog, neke vocke su bujnije od podloge npr ja sam u videu kalemio plemku kruske na podlogu dunje a kruska brze raste od dunje i za vise godina dunja puno zaostaje za kruskom u porastu (mislim debljina stabla) i od tezine najcesce puca na najslabijem mestu. Znaci ako bi kalemila visnju na visnju to je ok al tresnju na visnju kad kalemis desava se cesto ovo sto sam ti dao primer ovaj sa dunjom i kruskom.
Ja sam kalemio pre 2 godine tresnju na visnju i za 1 godinu tresnja vec malo prednjaci u debljini u odnosu na podlogu visnju a za par godina ce ta razlika sve biti veca i veca a kazu i da ne traju dugo takva drva a u mom slucaju imao sam puno samoniklih visanja tako da mi nije bitno koliko ce dugo trajati vocka ionako bi morao da iskopavam te visnje jer mi smetaju. Kalem tresnje na visnji kalemljeno na cip: ![]() |
|
![]() |
|
Glog ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2015 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 55 |
Pricekaj sa kalemljenjem do iduceg tjedna.
Moze se kalemiti u visini krune i to je i bolje zbog mraza. No,divlja visnja je losija podloga za tresnju od divlje tresnje. Teze se prima i krace traje. Jel se bavi netko sa starim sortama? |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Hvala pogledala sam postove a i vedeo nekoliko puta
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neko je vec krenuo sa kalemljenjem od pre par dana a ja jos uvek ne kalemim duga je godina ima vremena za mene (cekam toplije vreme) ![]() Imas ovde na forumu par postova iznad moj video kalemljenje na procep pogledaj mozda ti bude od pomoci pokusao sam da objasnim sve do detalja. Kalemljenje je lako ja sam poceo pre nekoliko godina sa tim kad sam kalemio 15 krusaka i te iste godine sam imao 11 uspeha u kalemljenju a od tad je punoooo razlicitih vrsta i sorti voca proslo kroz moje ruke ![]() |
|
![]() |
|
Obilazim ove stranice pa da skupim hrabrosti te da se i ja usudim kalemiti,cjepiti ,okulirati.Zanima me jeste li već počeli sa ovim vještinama?Mislila sam da ću to moći vidjeti uživo ali nažalost ništa od toga moram biti zadovoljna s ovime što sam vidjela na cifu i ytubue.A koliko sam se ufurala u to je i nabavka noža za kalemljenje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
seneka ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 18 |
Koje su to stare sorte jabuka,ako znaš?
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Ha onda bi trebalo krenuti u izazov , hvala ti.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sad je vreme za kalemljenje pa otprilike sve do kraja 4 meseca (sve zavisi od godine i vremenskih uslova).
Na belu sljivu mozes kalemiti kajsije (marelice) i to je jedna od boljih podloga za njih a mozes i druge sorte sljiva. |
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
super, hvala i budemo "lajkali"
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |