Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage galerija radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - moj prvi rad ..
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

moj prvi rad ..

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 16>
Korisnik
Poruka
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 10:17
curke salvete koje sam našla baš su retro..smišne do neba..jednoslojne su,nema dve iste,u potpunosti različiti način od današnje ponude.Dosta ih je bilo uništeno..ali su me ipak razveselile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
sanjam View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanjam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 10:39
Ja sam prije par godina dala punu kutiju salveta koje je skupljala moja kći kćeri jedne prijateljice. Ajme, to si ne mogu oprostiti. Sad moram žicati od njeCry
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 10:55
eto da vidite da ja imam pomagača..farba sve u šesnaest..sa ovakvom pomoći proizvodnja može započeti smile215samo moram opskrbiti se sa rolipop lizalicama i pomoć mi je tu hehehe 
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 10:57
za to se nešto ovako  kaže(barem mislim) "uzimala davala s mačkama spavala" ...to mi je rekla gopođa kojoj sam isto tako nešto dala pa sam za par dana došla u situaciju da sam ju morala heftat malo toga.. 
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 11:05
evo ovak nemrem izdržati čekat da kupim istu ivory kao za ladice,evo uzela sam bijelu boju i u nju ukapala bojice pa je Lave ofarbala kutijicu,dobro je ispalo.
Znači po savjetima ja bez problema mogu stol ofarbati sa ovakvom farbom...
JEDNO PITANJE ?  .. šta da kupim kako bih zamijenila onu malu kutijicu lak-ljepila koju sam kupila u chemacu , (stol je dosta velik) pa ako ima ko kakvu ideju za jeftinijom zamjeskom stvari jer dok pređem lakom po cijelm stolu kako bih zaštitila i ostalu farbu zaista će se dosta tog lak-ljepila potrošiti.
Na vrh
Gogs View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1484
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 11:14
Originalno poslano od člana Duda-Lave Duda-Lave napisao:

hvala cure,hej Franjice ovaj put ćemo popiti kavicu ..jel ima kakvo druženje u ovom periodu 17-21.02

ja sam slobodna 17,18,19 pa ako ti odgovara javi se
Na vrh
sanjam View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanjam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 11:17
Ja sam isto skužila da se pastelne nijanse mogu dobiti dodavanjem tempere u bijelu akrilnu. Puno jeftinije nego uzeti original akrilnu u nekoj boji. Kada se prelakira sasvim je svejedno, ne briše se.
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 11:30
Originalno poslano od člana Duda-Lave Duda-Lave napisao:

evo ovak nemrem izdržati čekat da kupim istu ivory kao za ladice,evo uzela sam bijelu boju i u nju ukapala bojice pa je Lave ofarbala kutijicu,dobro je ispalo.
Znači po savjetima ja bez problema mogu stol ofarbati sa ovakvom farbom...
JEDNO PITANJE ?  .. šta da kupim kako bih zamijenila onu malu kutijicu lak-ljepila koju sam kupila u chemacu , (stol je dosta velik) pa ako ima ko kakvu ideju za jeftinijom zamjeskom stvari jer dok pređem lakom po cijelm stolu kako bih zaštitila i ostalu farbu zaista će se dosta tog lak-ljepila potrošiti.

možeš raditi s tom bojom cijeli stol
a kad sve završiš umjesto sa lak-ljepilom posprejaj sa akrilnim sprejom
košta 28 kuna u Peveca a mislim da će ti biti dovoljan jedan sprej za stol....možda i ostane Smile
meni su bili rekli da mogu sa lakom za drvo ili čamce....ali s njim je problem što nakon nekog vremena počne žutiti a to mi se ne sviđa

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 19:52
Duda,budući da ja koristim sve moguće boje koje mi od nečega ostanu(od vodenih,tempera do boja za ogradu i sl.) ja to ovako radim:obojam predmet,(evo sad radim temperama), naljepim salvetu,ako treba još jednom obojam.Uglavnom kad sve završim uzmem bezbojni lak u spreju i sve posprejam.Ja ga kupujem u trgovini boja i lakova(mislim da je boca 22kn)Dosta se brzo suši i drži.Meni par godina stare tegle,obojane temperama,budu vani,na kiši,suncu,i ništa im nije.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 22:32
hvala Vam na savjetima mislimda bum u Zagreb put Peveca Wink, prsti me bole od šmirglanja stola..jako je uništen..ploča je jako izbrazdana
Na vrh
miškopiško View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 16:05
duda, moram ti priznati da su mi stvarno lijepi tvoji radovi...i krakle ti je odličan, ne znam zašto se tebi ne sviđa...i ona vješalica je super...krasni motivi, baš veseli dječji...veselim se tvojim budućim radovima, mislim da ćeš imati punu podršku i puuuno komplimenatasmile73
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 18:21
hvala miškopiško..ma sve je ok..već su cure mi objasnile da sam koristila gušći gel koji daje krupnije pukotine..eto to nisam znala i išla uspoređivati s drugim radom kod kojeg je upotrebljen lakši gel ..pa sam mislila da sam kaj zezla..to je to-ko pita ,ne skita-
Na vrh
spring View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 786
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje spring Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 20:14
Bravo Duda.. imam i ja jednog malog pomagača točnije pomagačicu ali manja je i sada joj je največa preokupacija pregledavanje "feta".. u prijevodu salveta ali u dogledno vrijeme i meni će netko pomagati s farbanjem!
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 10:34
Eh pa drage moje imam i ja svoga pomagača, s time da moj sin radi svoje radove a ja svoje... Kupila sam mu kistove za njega ima bilježnicu a boja smiješamo kao u priči...mogu vam reći da sam jaaako zadovoljna sa njegovim radovima...ima smisla za boje a i voli crtati...i tako nas dvoje sjednemo za stol ja radim svoje a on svoje i onda se fino nas  dva razgovaramo kao veliki....jako uživamo....
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 13:26
bravo za pomagace
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 20:58
a konto pomagača..nemoram Vam niti reći da je osim kutije ofarbala i vrata koja su boje mahagonija..šta ćete uhvatila cura maha...
nego ja sam uspijela ošmirglat svoj stol..otpale mi ruke..i ofarbala sam ga ..nisam baš zadovoljna..nije uredno kao kod ladica..vide se potezi kista a i šta je najgore nije baš nešto lijepo pokrila boja  probleme koji su ostali na stolu unatoč šmirglanju.
Pitanjce je .. da li mogu nakon sušenja još jednom prijeći stol farbom..neće li biti predebeli sloj ..pitam zbog salvetica koje ću lijepiti?
I kako da ga ofarbam(stolnu plohu) da se nevide tako potezi kistom ili će se oni umanjiti nakon prelaska laka po njemu?
Pomoć..tko ima kaj za predložiti.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 21:00
inače sam napravila kutijicu, par okvira za slike,zidnu lampu..samo nemam još fotić
Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2446
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 21:05
Ja sam nekoć davno pomagala frendici sredit ormar kojeg smo brusile i obojale u bijelo. Prvi nanos boje je bio noćna mora, sve su se vidjeli potezi kistom, ali smo ga nakon par sati sušenja napale još jednim slojem i onda je već bilo daleko bolje, bacila bih i treći sloj da se sve poravna ali nismo imale vremena. Tako da možeš obojati još jednom (barem), nema veze sa salvetama, samo neka ti se boja dobro osuši između slojeva i brzo razmazuj boju ukoliko ima laka u sebi. Uvijek ti je sve nekako po sistemu pokušaj - pogreška! Sigurna sam da će na kraju ispasti super!
Extraordinary in the mundane.
Moj blog

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 21:30
Duda,u principu se se farba barem dva puta.Gledaj kod krečenja kuće,stolarije,bilo čega.Svuda idu dva premaza najmanje.Prvi je uvijek loš.Eto Izzy ti je rekla i svoje iskustvo i slažem se sa njom.Ako treba,možeš i 3 puta,naravno pod uvjetom da je svaki sloj onako normalan.Da nije predebelo nanesena farba.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 21:35
ok,farbam sa zidnom bojom i dodajem joj temperu..strašno brzo se suši dok farbam pa ti prijelazi kistom mi se ne sviđaju..sad kako se suši vide se dostavodene tamne mrlje koje nisam mogla izšmirglat..ostavit ću do stutra pa opet pofarbat...al ako ga gledaš sa 10 m dobro izgleda
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 16>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.