moj prvi rad ..
Web: Cvijet.info
Kategorija: Hobistika - Forum za hobi
Ime foruma: Decoupage galerija radova
Opis foruma: Slike decoupage tehnike od članova foruma
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2780
Datum ispisa: 20 Svibanj 2025 u 22:47 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: moj prvi rad ..
Objavio: Duda-Lave
Tema: moj prvi rad ..
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 20:36
evo i mene napokon da otvorim svoju stranicu ovdje,jako ste me bile zainteresirale..tako da nakon "neinformirane" kupovine(što bi rekla iris) u chemacu bacila sam se na preuređenje pisaćeg drvenog stola koji je u komatoznom stanju i nisam znala šta bih s njim do sada.
Moram priznati da sam se vrlo neskromno bacila u veći posao ali takva sam znam si manu ali si nemogu pomoći..no ipak nemojte me ipak odmah satrat jer ovo mi je ipak prvi rad.
|
Odgovori:
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 20:40
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 20:43
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 20:53
eto nakon šmirglanja sam obojala sa mix žutom-ivory,a gornja tamna je crvena-crna i salvete sa motivom pušine sam kupila u konzumu paket 15 kn.
Neznam šta ćete svi reć ali ja sam ipak zadovoljna iako me hvatala panika u nekim trenutcima..ali i to ću valjda prevladati jer panika je od neznanja.znam da ovaj krakle možda i nije ispao onako kako je trebao meni se čini da to treba biti nekako tanje a kod mene je lagano refeljno.
Problem je stola što naravno nemam dovoljno ivory boje a drugo sad nebih htjela mješati..pa stol će morat čekati kojih deset dana dok ne dobijem bojicu.
Usput sam ustanovila da kod MPK u sobi nema vješalice a MM je osto ko da nije niti čuo jer je nestašica lovice..pa sam ja išmirglala i ofarbala jednu letvu..sad ću prijeć na izrezivanje salvete..ako uspije sutra šaljem slikice
|
Objavio: Mamaa
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 20:58
Ovo do sada je prekrasno... ja osobno očekujem nastavak s nestrpljenjem
------------- Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
Objavio: ivona 777
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 21:12
Jako lijepo! Ja ovako navijam"hocemo jos,hocemo jos"......
|
Objavio: monna-1
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 21:19
Wow, ja bih bila sretna da imam ovako uređes stol!Boje su mi lijepe!
Bravo! 
------------- "Friends are Flowers in the Garden of Life"
http://cvjetnavila.blogspot.com/ - cvjetnavila.blogspot
|
Objavio: Gogs
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 21:24
čekamo slike stola kad te ladice dođu na mjesto
|
Objavio: esmeralda
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 21:24
Prekrasno, stvarno možeš biti prezadovoljna, jako mi se sviđa čekamo dalje
------------- meni je super u životu
|
Objavio: dada28
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 22:11
Odlično! Nikad ne bih rekla da ti je prvi rad...
------------- Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 22:14
hvala cure ispalo je bolje nego sam mislila,ali ipak sam još u nekoj muci neznam kako se uspije nanesti taj krakle u jednom potezu i onda na to još gora situacija tu drugu boju..možda ja imam bezvezni kist?
|
Objavio: dada28
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 22:16
Duda-Lave napisao:
hvala cure ispalo je bolje nego sam mislila,ali ipak sam još u nekoj muci neznam kako se uspije nanesti taj krakle u jednom potezu i onda na to još gora situacija tu drugu boju..možda ja imam bezvezni kist? |
Pa, što nedostaje pukotinama? Meni je sasvim o.k.
------------- Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 22:19
pa dado ja imam malo mirnu ruku za to a i išla sam na tečaj keramike i bila dve godine u radnoj skupini,pa sam se malo učila slikanju i kod jedne fine gospođe akademske slikarice štefanije koja je obožavala slikati cvijeće ..tako da kad sve zbereš nešto mora ispasti
|
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 22:24
ma nekako mi se čini da kad sam gledala onaj link na chemacu -krakle na vinskoj kutiji-imam osjećaj da je namaz jednoličan i vrlo tanak a kod mene je deblji jer jednostavno nisam mogla nanesti namaz u jednom potezu..ne bi bilo više gela na kistu
|
Objavio: iris
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 22:30
ovo što si napravila je prekrasno....tko ne zna nikad ne bi rekao da ti je to prvi rad
šta te muči u vezi cracklea? odlićno ti je ispao
-------------
|
Objavio: bubamara22
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 22:54
jako zgodno....vidiš kak to tebi dobro ide...
|
Datum objave: 12 Veljača 2009 u 23:23
iris mislim da je nekako grub neznam kako bih se izrazila
|
Objavio: OTOK
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 08:18
Jedva čekam da vidim gotov rad, to će biti prekrasan pisaći stol
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 09:00
kad bi moj prvi rad tako izgledao i ja bih bila zadovoljna
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 09:50
duda stvarno možeš biti zadovoljna...prvi rad 5+.
A sada ostalo....od tih kraklee gelova imaš dvije vrste: jedan se lakše nanosi i daje manje pukotine a drugi je gušći, teže se nanosi i daje veće pukotine. Ti vjerojatno imaš ovaj koji je gušći ( trenutno ga imam i ja), pa bi ti bilo dobro nabaviti prave kistove u lumosu ili negdje gdje se prodaju...malo su skuplji ali ja ih koristim već preko godinu dana i stvarno sam zadovoljna.
A što se tiče boja...i ja sam u početku kupovala te originalne boje i mogu reći da su stvarno skupe... Ali i cure su ti već napomenule...ja osobno odem u dućam boja i lakova( teta super uljudna), i zamolim da mi od fasdeksa ( boja mora biti na bazi vode) to jest bijele boje smiješa što želim. I najbolje dobijem 0,75 ml recimo ivori boje za 33,00 kune, što je super povoljno. Malo se raspitaj, bit ćeš zadovoljna sigurno...
I sada kada si vidjela da nije teško primi se posla i stavljaj radove...uvjerena sam da će to biti posebni radovi, s obzirom da si napisala na kakve tečajeve si išla...
Uh što sam se raspisala....
Uživaj u novom hobiju... 
|
Objavio: roberta
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 10:24
bravo duda, super je, samo tako nastavi
|
Objavio: sanjam
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 12:02
Ovo je nešto u čemu se i sama želim okušat, rad na namještaju, tvoj početak je odličan. Čestitka.
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 14:07
proljeće hvala sad sam malo pametnija ja imam definitivno onaj gušći..samo ja jesam rođena zagrepčanka ali nemam pojma gdje je taj dučkas luminos koji si spomenula?..ako nije problem pa da mi kažeš
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 14:28
Objavio: OTOK
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 14:56
Lumos Zagreb, Petrinjska 31/1
|
Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 14:58
Hej Duda ljubavi, meni su pukotine fenomenalne, pa to je namještaj i baš mi se zato sviđaju te malo veće. Svaka čast, čega se ti primaši sve ti uspije. Pusa Lavandi!
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 15:06
Duda-Lave napisao:
proljeće hvala sad sam malo pametnija ja imam definitivno onaj gušći..samo ja jesam rođena zagrepčanka ali nemam pojma gdje je taj dučkas luminos koji si spomenula?..ako nije problem pa da mi kažeš |
Znam da si "purgerica"  ali evo otok ti je napisao gdje je taj dućan točno. Tamo si kupi te kistove i vidjet ćeš da će ti biti puno lakše raditi...a za sve ostalo što ti mogu pomoći- tu sam...
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 15:37
hvala cure,hej Franjice ovaj put ćemo popiti kavicu ..jel ima kakvo druženje u ovom periodu 17-21.02
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 15:41
moja Lave : prepametno dijete+čvrsti karakter=jadna ja
Hvala Bogu zdrava je a to mi je najbitnije,sad uči polako engleski stalno me ispituje kako se šta kaže..kaže da mora naučiti engleski jer ovi u crtiću pri čaju hrvatski pa ih nerazumije.
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 16:15
evo Lavandine vješalice ispala baš dječije
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 16:23
u podrumu u Zg našla sam davno zaboravljenu kutiju punu...salveta..kao curica sam ih skupljala ..hehe kao da sam znala da cu ih upotrijebiti nakon 30 god(i onda neko kaže da se stvari ne isplate čuvati)
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 16:23
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 16:24
Objavio: saara
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 18:49
Za cracle je bitno nanositi u jednom smjeru, a nije bitno sve u jednom potezu. Bitno, je samo u istom smjeru. Ja osobno nanosim deblje jer mi ljepše ispadne, samo dok se suši kupim jer curi s rubova. Meni je super ovo što si napravila. Bravooooooooooooooo!!!
|
Objavio: rose
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 19:02
odlično
------------- http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 19:55
Prekrasno ti ide, za krakle napomena - nikada, nikada se ne mijenjati smjer, kako si povukla, kao što vele curke uvijek u jednom smjeru, izaberi koji hoćeš, lijevo pa samo lijevo, ili ukoso pa onda sve paralelno tako ukoso, nije bitno koliko češ dugi potez napraviti, ali možeš razvlačiti lak, pa ovisi o tome koliko si ga razvukla tkao dobiješ i pukotinice. U zagrebu sam 17. i 18, baš bih te voljela vidjeti!
|
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 22:01
ok curke svatila -livo pa na desno
|
Objavio: SLAVONKA
Datum objave: 13 Veljača 2009 u 23:33
Duda-Lave prvi radovi su ti odlični.Spomenula si da si kao dijete skupljala salvete,sad mi tek pade na pamet da kod mame mora biti jedna moja puna kutija salveta koje sam jako dugo skupljala.Skroz sam zaboravila na nju.
------------- čovjek uči dok je živ
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 08:18
ajme slavonka pa daj to potraži, bit će nas jaaako zainteresiranih za tvoje salvetice....pusica...
|
Objavio: shasha
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 08:38
Duda,koliko nas ima kojima ni nakon dugo,dugo vremena radovi nisu tako dobri.Recimo,ja kod tebe uopće (ne kod tebe,kod tvojih radova )ne vidim nabore kod ljepljena salvete.
Prekrasni su ti radovi 
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 10:17
curke salvete koje sam našla baš su retro..smišne do neba..jednoslojne su,nema dve iste,u potpunosti različiti način od današnje ponude.Dosta ih je bilo uništeno..ali su me ipak razveselile
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 10:39
Ja sam prije par godina dala punu kutiju salveta koje je skupljala moja kći kćeri jedne prijateljice. Ajme, to si ne mogu oprostiti. Sad moram žicati od nje
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 10:55
eto da vidite da ja imam pomagača..farba sve u šesnaest..sa ovakvom pomoći proizvodnja može započeti samo moram opskrbiti se sa rolipop lizalicama i pomoć mi je tu hehehe
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 10:57
za to se nešto ovako kaže(barem mislim) "uzimala davala s mačkama spavala" ...to mi je rekla gopođa kojoj sam isto tako nešto dala pa sam za par dana došla u situaciju da sam ju morala heftat malo toga..
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 11:05
evo ovak nemrem izdržati čekat da kupim istu ivory kao za ladice,evo uzela sam bijelu boju i u nju ukapala bojice pa je Lave ofarbala kutijicu,dobro je ispalo.
Znači po savjetima ja bez problema mogu stol ofarbati sa ovakvom farbom...
JEDNO PITANJE ? .. šta da kupim kako bih zamijenila onu malu kutijicu lak-ljepila koju sam kupila u chemacu , (stol je dosta velik) pa ako ima ko kakvu ideju za jeftinijom zamjeskom stvari jer dok pređem lakom po cijelm stolu kako bih zaštitila i ostalu farbu zaista će se dosta tog lak-ljepila potrošiti.
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 11:14
Duda-Lave napisao:
hvala cure,hej Franjice ovaj put ćemo popiti kavicu ..jel ima kakvo druženje u ovom periodu 17-21.02 |
ja sam slobodna 17,18,19 pa ako ti odgovara javi se
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 11:17
Ja sam isto skužila da se pastelne nijanse mogu dobiti dodavanjem tempere u bijelu akrilnu. Puno jeftinije nego uzeti original akrilnu u nekoj boji. Kada se prelakira sasvim je svejedno, ne briše se.
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 11:30
Duda-Lave napisao:
evo ovak nemrem izdržati čekat da kupim istu ivory kao za ladice,evo uzela sam bijelu boju i u nju ukapala bojice pa je Lave ofarbala kutijicu,dobro je ispalo.
Znači po savjetima ja bez problema mogu stol ofarbati sa ovakvom farbom...
JEDNO PITANJE ? .. šta da kupim kako bih zamijenila onu malu kutijicu lak-ljepila koju sam kupila u chemacu , (stol je dosta velik) pa ako ima ko kakvu ideju za jeftinijom zamjeskom stvari jer dok pređem lakom po cijelm stolu kako bih zaštitila i ostalu farbu zaista će se dosta tog lak-ljepila potrošiti. |
možeš raditi s tom bojom cijeli stol
a kad sve završiš umjesto sa lak-ljepilom posprejaj sa akrilnim sprejom
košta 28 kuna u Peveca a mislim da će ti biti dovoljan jedan sprej za stol....možda i ostane 
meni su bili rekli da mogu sa lakom za drvo ili čamce....ali s njim je problem što nakon nekog vremena počne žutiti a to mi se ne sviđa
-------------
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 19:52
Duda,budući da ja koristim sve moguće boje koje mi od nečega ostanu(od vodenih,tempera do boja za ogradu i sl.) ja to ovako radim:obojam predmet,(evo sad radim temperama), naljepim salvetu,ako treba još jednom obojam.Uglavnom kad sve završim uzmem bezbojni lak u spreju i sve posprejam.Ja ga kupujem u trgovini boja i lakova(mislim da je boca 22kn)Dosta se brzo suši i drži.Meni par godina stare tegle,obojane temperama,budu vani,na kiši,suncu,i ništa im nije.
|
Datum objave: 14 Veljača 2009 u 22:32
hvala Vam na savjetima mislimda bum u Zagreb put Peveca , prsti me bole od šmirglanja stola..jako je uništen..ploča je jako izbrazdana
|
Objavio: miškopiško
Datum objave: 15 Veljača 2009 u 16:05
duda, moram ti priznati da su mi stvarno lijepi tvoji radovi...i krakle ti je odličan, ne znam zašto se tebi ne sviđa...i ona vješalica je super...krasni motivi, baš veseli dječji...veselim se tvojim budućim radovima, mislim da ćeš imati punu podršku i puuuno komplimenata
|
Datum objave: 15 Veljača 2009 u 18:21
hvala miškopiško..ma sve je ok..već su cure mi objasnile da sam koristila gušći gel koji daje krupnije pukotine..eto to nisam znala i išla uspoređivati s drugim radom kod kojeg je upotrebljen lakši gel ..pa sam mislila da sam kaj zezla..to je to-ko pita ,ne skita-
|
Objavio: spring
Datum objave: 15 Veljača 2009 u 20:14
Bravo Duda.. imam i ja jednog malog pomagača točnije pomagačicu ali manja je i sada joj je največa preokupacija pregledavanje "feta".. u prijevodu salveta ali u dogledno vrijeme i meni će netko pomagati s farbanjem!
|
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 10:34
Eh pa drage moje imam i ja svoga pomagača, s time da moj sin radi svoje radove a ja svoje... Kupila sam mu kistove za njega ima bilježnicu a boja smiješamo kao u priči...mogu vam reći da sam jaaako zadovoljna sa njegovim radovima...ima smisla za boje a i voli crtati...i tako nas dvoje sjednemo za stol ja radim svoje a on svoje i onda se fino nas dva razgovaramo kao veliki....jako uživamo....
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 16 Veljača 2009 u 13:26
bravo za pomagace
|
Datum objave: 04 Ožujak 2009 u 20:58
a konto pomagača..nemoram Vam niti reći da je osim kutije ofarbala i vrata koja su boje mahagonija..šta ćete uhvatila cura maha...
nego ja sam uspijela ošmirglat svoj stol..otpale mi ruke..i ofarbala sam ga ..nisam baš zadovoljna..nije uredno kao kod ladica..vide se potezi kista a i šta je najgore nije baš nešto lijepo pokrila boja probleme koji su ostali na stolu unatoč šmirglanju.
Pitanjce je .. da li mogu nakon sušenja još jednom prijeći stol farbom..neće li biti predebeli sloj ..pitam zbog salvetica koje ću lijepiti?
I kako da ga ofarbam(stolnu plohu) da se nevide tako potezi kistom ili će se oni umanjiti nakon prelaska laka po njemu?
Pomoć..tko ima kaj za predložiti.
|
Datum objave: 04 Ožujak 2009 u 21:00
inače sam napravila kutijicu, par okvira za slike,zidnu lampu..samo nemam još fotić
|
Objavio: Izzy
Datum objave: 04 Ožujak 2009 u 21:05
Ja sam nekoć davno pomagala frendici sredit ormar kojeg smo brusile i obojale u bijelo. Prvi nanos boje je bio noćna mora, sve su se vidjeli potezi kistom, ali smo ga nakon par sati sušenja napale još jednim slojem i onda je već bilo daleko bolje, bacila bih i treći sloj da se sve poravna ali nismo imale vremena. Tako da možeš obojati još jednom (barem), nema veze sa salvetama, samo neka ti se boja dobro osuši između slojeva i brzo razmazuj boju ukoliko ima laka u sebi. Uvijek ti je sve nekako po sistemu pokušaj - pogreška! Sigurna sam da će na kraju ispasti super!
------------- Extraordinary in the mundane.
http://www.izzycreations.blogspot.com - Moj blog
|
Datum objave: 04 Ožujak 2009 u 21:30
Duda,u principu se se farba barem dva puta.Gledaj kod krečenja kuće,stolarije,bilo čega.Svuda idu dva premaza najmanje.Prvi je uvijek loš.Eto Izzy ti je rekla i svoje iskustvo i slažem se sa njom.Ako treba,možeš i 3 puta,naravno pod uvjetom da je svaki sloj onako normalan.Da nije predebelo nanesena farba.
|
Datum objave: 04 Ožujak 2009 u 21:35
ok,farbam sa zidnom bojom i dodajem joj temperu..strašno brzo se suši dok farbam pa ti prijelazi kistom mi se ne sviđaju..sad kako se suši vide se dostavodene tamne mrlje koje nisam mogla izšmirglat..ostavit ću do stutra pa opet pofarbat...al ako ga gledaš sa 10 m dobro izgleda
|
Datum objave: 04 Ožujak 2009 u 21:38
Duda,probaj sa bojom za beton,ne znam više cijenu no nije nešto skupa,brzo se suši i trajnija je od "jupola"Isto je mješam sa temperama za dobivanje drugih boja jer imam kantu bijele(ostalo od farbanja poda u garaži)
|
Datum objave: 05 Ožujak 2009 u 21:09
probat ću i boju za beton ali imam samo cigla crvenu..no ipak danas sam gotova sa farbanjem stola i stolice ..he sutra navečer ću počet lijepit salvetice juuuppiiiii
|
Datum objave: 06 Ožujak 2009 u 14:35
to je onda za vikend gotovo. Čekamo slike
|
Objavio: Sandra.L
Datum objave: 06 Ožujak 2009 u 20:22
Moj savjet: ako ne želiš da ti se vide potezi kistom uzmi valjak od spužve. Brzo ide i ne ostaju nikakvi potezi, premaz je savršeno ujednačen.
|
Objavio: handmade
Datum objave: 07 Ožujak 2009 u 20:38
Jako lijepo, volim uredno i profinjeno,! Baš sam ti htjela predložiti valjkastu spužvicu ali me Sandra preduhitrila, a što se tiče cracklea, i ja sam imala taj problem, predebeli sloj i ružno raspucvanje,mislim da gel treba dobro, dobro promješati , da postane jako tekuć, čini mi se da je onda malo ljepše raspucavanje...Čekam sliku cijelog stola, pozdrav
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 14:34
e moja Gogs kod mene ti nema planova nego kak se stigne..ali eto ipak sam napravila pripadajuću stolicu koja će ići uz stol,na stol sam uspijela nanjeti krakle bez neke gadne muke kao prvi put..inače sam napravila glupost jedva sam pogodila boju za stol kao ladice naravno da sam bila bacila u žaru čišćenja kanticu s bojicom..bedača..imate pravo za spužvicu nisam se toga sjetila morat ću otet auto i otić u dućkas jer MM nikako da mi donese lak u spreju..ko da sam ga molila da donese ptičijeg mljeka..
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 14:38
eto kutijice koju je MPK farbala,njezina slikica i salveta stara 30god
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 14:42
jedno pitanjce..da li tko zna zašto se je pojavila crvena pruga na slici nakon ljepljenja..slika je isprintana na pisaču i tada je nije bilo
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 14:50
MM me pito odkud mi tako stari okvir..kaj se te muške može prevariti (usput mamica mi je u akciji zelenilo)
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 15:48
Vidim ja da bi nama bilo zabavno sa našim malim majstorima. Baš ste lijepo napravile...
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 15:57
Divno!
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 16:45
predivno!
|
Objavio: ančica
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 16:55
kutija ti je zgodna
p.s zašto ispod slike piše lavanda?
-------------
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 20:22
ja ne vidim nikakvu crvenu crtu, a što se tiče okvira - ispao je super. Sječam se da smo imali doma kredenc takve boje (plavozelena) i to me odmah vratilo u djetinjstvo.
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 21:01
hvala djevojke ja sam zadovoljna jer su to sve ipak prvi radovi,ja sam baš bezveze za slikanje fotičem pa slike dobro ne ispadnu,draga ančice pa to je ime mojoj kćeri,a za ovaj mali okvir sam miješala boju baš da takva ispadne..moja svekrva ima isto kredenc takve boje
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 21:05
andrea ako dođete na Murter dođete k nama..na balkonu ćemo otvorit ljetni kinder-decoupage kamp
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 21:19
na ovaj okvir sam ponasna ali na slici se loše vidi
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 21:24
ovaj okvir sam isto ofarbala sa onom zelenkastom ali tu se salvetica oko motiva nije onako rastopila kao druge..jako je stara a i na opip kao da je premazana voskom
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 21:29
ovo je pokušaj okvira da prati ovogodišnje zimske radosti MPK
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 21:33
sredila sam staru zidnu lampu ipak mi se više sviđa nego kakva je bila
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 21:36
Hej, pa sad sam odlučila se i ja poigrati okvirima!  Super ti ide! Samo nastavite! 
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 21:37
za danas toliko.. sutra poslikam ostalo..laku noć
|
Objavio: kaća43
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 22:07
duda ovo sto ti radis je mrak..oduseljena sam
|
Datum objave: 09 Ožujak 2009 u 22:09
Okviri su prekrasni,pogotovo onaj sa lavandom
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 00:07
predivno
|
Objavio: esmeralda
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 07:50
Sve je prekrasno, ali ovaj okvirić mi je posebni
------------- meni je super u životu
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 15:17
eto napokon i stola..boja je žućkasta sa dijelovima bijelog,s obzirom da čekam MM da mi donese lak stol nije lakiran kao ladice pa su ostali tamniji obrubi oko apliciranih salveta..jedva čekam da mi donese taj lak pa da ga stavim u upotrebu
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 15:21
eto na plohi mi je krakle lakše ispo za napravit,samo neznam da nisam malkice previše tog pakujca poljepila..da nije malkice prekičast?
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 15:25
evo malkice sam preuredila i staru prastaru vješalicu...nisam znala šta bih samo sa ovim bijelim plastičnim kukicama,nisam ih mogla odšarafiti
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 16:37
Stol je original! Pa ti si to radila danima vjerojatno ili?!?! Po mom mišljenju, nije natrpan, taman je kako treba! A vješalica je preslatka! Jesi razmišljala pofarbati kukice ili? Baš bi išle neke šašavo zelene u boji ovog lišća!
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 17:46
stol je predobar a i ostalo je jako lijepo
jedina stvar koju bih na stolu drugačije napravila je da bi ostavila manje žutog dijela salvete ali možda kad lakiraš se to bude manje vidilo
-------------
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 19:09
Izzy napisao:
Stol je original! Pa ti si to radila danima vjerojatno ili?!?! Po mom mišljenju, nije natrpan, taman je kako treba! A vješalica je preslatka! Jesi razmišljala pofarbati kukice ili? Baš bi išle neke šašavo zelene u boji ovog lišća!  | da danima..krepala sam ali najviše od šmirglanja..i ja bih te kukice nekako pofarbala ali su od plastike pa se bojim da od upotrebe se ta boja ne izliže ili možda da obljepim sa nekom jednobojnom salvetom pa dobro prelakirat da se ne oštećuje..
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 19:11
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 19:57
aha...e onda super kad bude sve lakirano bit će predobro 
-------------
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 20:01
napokon gotovo, ma vrijedilo je čekati. Ničega nema previše a kad polakiraš neće ti se vidjeti prijašnji završetak ljepila (imala sam i ja taj problem - samo lak mora biti sjajan a ne mat)
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 21:22
prekrasno
|
Datum objave: 10 Ožujak 2009 u 22:39
Stol je prepreprepreprekrasan... ta salveta mi je posebno draga (planiram uraditi jednu vrlo visoku bocu s njom) no kad sam vidjela tvoj stol... ... sad više ne znam što mi je ljepše, stol ili kredencblau okvirić!
Ma znam, najljepši su radovi sa Lavandom... stvarno ti je ona najbolji uradak!!!!!!!!!!  pa sve dodatno ukrasi!
|
Datum objave: 11 Ožujak 2009 u 09:01
hvala cure pa pomogle ste svojim savijetima inače nebih znala ovo raditi..i meni se sviđa ALI..imam problemčić..
MM je sinoć doneso lak za nanošenje kistom piše.."bezbojni nitro završni sjajni lak za drvo"..osim što jako smrdi na nitro namazala sam jedan dio..jutros niš ne smrdi i vidim da je sve ok sa salvetom ali na nekim mjestima su lagano probili tamni obrisi od fleka koje nisam uspijela šmirglanjem skinuti..to mi se ne sviđa..da li da ja plohu ipak prelakiram sa lak-ljepilom onaj iz chemaca pa kad se osuši onda još sa ovim..taj iz chemaca ne probija boju kao ovaj nitro i uopće jel taj ok lak?...sorrry puno pitanja
|
Datum objave: 11 Ožujak 2009 u 09:24
nije mi se to nikad dogodilo.....nisam sigurna zašto ti izbijaju fleke
isprobaj na manjem komadu kako će izgledati ako prvo prelakiraš sa salvetnim lak ljepilom pa onda sa nitro lakom...možda najbolje da ne isprobavaš na stolu nego na nekom komadiću drveta
mislim da bi bilo bolje da ti je kupio akrilni lak
-------------
|
Datum objave: 11 Ožujak 2009 u 09:46
Svi tvoji radovi su po mome ukusu. Sto mi je odličan, mislim da nisi pretjerala sa ukrašavanjem, i ja se toga često bojim, muž mi kaže "tebe ponese" pa me on sputa i nađe mi baš mjeru, tako da i njih eto treba ponekad poslušati. Bravo, moje čestitke. Od mene, čista desetka.
|
|