Njemacka
Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Moj grad u slikama
Opis foruma: Slike cvijeća, parkova i uređenih trgova u Vašem mjestu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=851
Datum ispisa: 22 Lipanj 2025 u 11:53 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Njemacka
Objavio: alkemicar
Tema: Njemacka
Datum objave: 15 Siječanj 2008 u 19:09
Munchen - Olympiazentrum
Opet svladavam strah od visine na 185m visine na tornju
|
Odgovori:
Datum objave: 15 Siječanj 2008 u 19:10
jedan ljepotan me dočekao u podnožju tornja kad sam sišla :)
|
Datum objave: 15 Siječanj 2008 u 19:11
Munchen - Marienplatz
šetnja nakon posjeta tornju donijela samo par sličica jer je pao mrak
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 15 Siječanj 2008 u 19:23
Predivne slike!!!
|
Objavio: Zvjezdana
Datum objave: 16 Siječanj 2008 u 19:40
Predivne slike... (mužu nesmijem pokazat ovu di je BMW)
------------- Per aspera ad astra.
|
Objavio: Triša
Datum objave: 16 Siječanj 2008 u 19:52
Ja sam ostala bez teksta, predivne slike, tko zna dali je i grad zaista tako lijep.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Datum objave: 17 Siječanj 2008 u 08:34
Ma predivan je i bilo je toliko još stvari za slikati, ali me uhvatio mrak pa ništa od sličica drugih
Bar sam oči nauživala
|
Objavio: stephanotis
Datum objave: 20 Veljača 2008 u 12:41
Munchen...moj rodni grad.
Slike predivne. Ja ga se ne sječam ( imala sam dvije god. kad smo se preselili u Frankfurt am Main). Morat ću otići malo u posjet... 
|
Objavio: mimar
Datum objave: 27 Veljača 2008 u 13:04
Da obnovimo temu a i ovo lepo vreme me izmamilo ne samo u vrt nego i na razmisljanje o nekom skorom putovanju (vec imam nesto u planu,samo cekam pravi trenutak da objavim mojima ).
Frauenkirche
Ako ste vec u Minhenu neizostavno obidjite i Neuschwanstein (prev. Novi Labudov Kamen),gradjen od 1869-1886 u stilu nemackog romantizma iz 13v. za vreme vladavine bavarskog kralja LUDVIGA II. Nalazi se na 965m nadmorske visine,povrsine od 5935 m2,godisnje ga poseti 1.3 miliona turista. Uvrsten je na UNESKO-ovu listu Svetske kulturne bastine i posluzio je kao uzor za bajkoviti dvorac u temarskim parkovima Disneylanda.
------------- Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
Datum objave: 27 Veljača 2008 u 13:25
sa ovog mosta je jedino moguce fotografisati dvorac u celoj velicini (visini )
 .
..
Ludvigov dvorac
------------- Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
Datum objave: 27 Veljača 2008 u 14:05
Haidelberg, na sredini puta od Frankfurta i Stutgarta,smesten u romanricnoj dolini Rajna-Nektar, spada u najstariji univerzitetski grad u Nemackoj.Danas je od 140.000 stanovnika ovog grada 30.000 studenata.
.
.
poled na Old Bridge
|
Objavio: rena
Datum objave: 27 Veljača 2008 u 17:53
Hvala na slikama, Mimar. Heidelberg je stvarno prdivan, tamo sam zivjela tri godine i mislim da znam u cemu uzivas.
|
Datum objave: 28 Veljača 2008 u 10:16
Volim da vidim metropole (doduse, vise one sa nekom istorijom,ne volim staklo,metal,beton,prosto i ne zalazim u takve delove) ali sam vise za manje gradove koji imaju svoju dusu,narocito kada bih mogla birati za zivljenje u njima.
"Pariz je uvek Pariz ali Berlin nikad nije Berlin" (Dzek Lang,franc.ministar kulture)
Drugi po redu najveci grad EU (posle Londona), sa oko 3.5 miliona stanovnika,podeljen od 1949-1990 na Istocni i Zapadni,danas ima sve odlike velikog,liberalnog,kulturnog megalopolisa sa utiskom prostranstva i sirine.
Berlinski televizijski toranj 368m, sagradjen 1969.Sa njegove osmatracnice na 104m visine pruza se pogled na celi grad.
Berlinska katedrala (1905.god),najveca protestantska crkvau Nemackoj
Neue Wache-zgrada kraljevske garde
Brandeburska kapija (simbol Berlina,izgradjena 1791. nekadasnja granica izmedju Istocnog i Zapadnog Berlina),kvadriga koja nosi Nike(lat.Viktorija),boginju pobede.
Humbolt univerzitet,osnovan 1810. godine
Sharlotenburg barokna palata iz XVIIv.
|
Objavio: Triša
Datum objave: 28 Veljača 2008 u 11:14
Predivne slike, krasnog grada ima se zaista što pokazati, ali imamo i mi u Hrvatskoj i sela i gradova i nacionalnih parkova i parkova prirode i predivnih planina, rijeka , jezera, o moru da i ne govorimo, znači ovaj dio foruma stalno mora biti aktivan, postajte slike koje imate, ne moraju biti tako veliki i predivni gradovi.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Datum objave: 28 Veljača 2008 u 12:57
Naravno, i Trisa,ako bih mogla da biram od sveg sveta (vidjenog i nevidjenog) najradije bih ostatak zivota provela na HVARU ili Sremskim Karlovcima.
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 05 Lipanj 2008 u 15:04
Hvala vam i za ove slike, mene su malo vratile unatrag par godina...
Osobno nisam nikada bila u Berlinu, ali sam živjela u Solingenu, tako da sam stalno posjećivala Diseldorf, Keln, Wupertal (napisano na hrvatskom, jer imam hrvatsku tipkovnicu) općenito tu rursku oblast.
Meni je Njemačka izuzetno lijepa zemlja, sve je uredno, i meni osobno je gore bilo nezaboravno!!!
|
Objavio: skitnica
Datum objave: 05 Lipanj 2008 u 21:24
Objavio: bleckbelt
Datum objave: 06 Lipanj 2008 u 23:23
Prekrasne slike,posebno mi se sviđaju dvorci. A kao sportski fanatik ne mogu a da ne primjetim i Olimpijski centar
|
Objavio: dugokosa
Datum objave: 16 Lipanj 2008 u 07:53
kad gledam slike Njemačkih gradova suze mi mame na oči,provela sam djetinjstvo u Frankfurtu i volim ga samo kaj nisam bila već goooodinama tamo a baš bi htjela pokazati svojoj djeci kak je to izgledalo uživo,oni su zainteresirani ali nikak da skombiniram sve  
------------- sutra je novi dan
|
Objavio: dijana7566
Datum objave: 21 Travanj 2012 u 19:16
Da izvučem ovu temu iz debele prašine i malo ju osvježim. Ovogodišnje uskrsne blagdane provela sam s obitelji u Njemačkoj točnije na relaciji Fulda-Haurswurz-Frankfurt. Fulda - grad u Njemačkoj pokraini Hessen. Broji oko 60 000 stanovnika i glasi kao koljevka krsčanstva u tom dijelu. Tu se nalazi crkva i samostan koju je 744g osnovao Strumius, učenik Sv Bonifacija pokrštavatelja germanskih plemena.

Relikvije Sv Bonifacija

nalaze se u katedrali Fulde

------------- Pozdrav iz Osijeka
|
Datum objave: 21 Travanj 2012 u 20:27
Prekoputa katedrale nalazi se dvorac s pripadajučim parkom koji je za toplijeg vremena pun raznolikog cvijeća

zbog hladnoče ruže su još u dubokom snu.

priroda se tek polako budi.
još poneki pogled na grad i brda na kojem je još jedna crkva i samostan

|
Datum objave: 21 Travanj 2012 u 21:47
Put nas dalje vodi u 80km udaljen Frankfurt am Main.

i njegov botanički vrt Palmengarten. Botanički vrt osnovan je 1868 i proteže se na 50hektara što otvorenog što zatvorenog prostora. Zbog velikog stakleničkog prostora(oko 5000m2) smještenog u nekoliko zgrada

prikazuje namsvoju ljepotu cijele godine. Osim raskošnog cvijeća tu se održavaju i razne izložbe i koncerti...,ima veliko igralište za djecu i vlakić koji vas vozi vrtum od staklenika do staklenika. Kako je u ovo doba godine vanjski dio još u zimskom snu pokušat ću vam s nekoliko slika dočarati njegovu ljepotu u stakleničkom djelu.

I za kraj nekoliko vanjskih sličica

Obilazak je bio brzinski, trajao je samo 3sata i bio je vrlo zanimljiv jer smo se za sekundu, prolaskom kroz vrata nalazili u različitim klimatskim podnebljima : kišnim šumama, savani, pustinji, tropima...a memorija fotića naravno bila je premala.
|
Objavio: Belina
Datum objave: 22 Travanj 2012 u 07:57
Prekrasno je bilo putovati sa tobom,hvala ti što si me uzela sa sobom i sve te ljepote pokazala. 
------------- "Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
Objavio: Sanja123
Datum objave: 22 Travanj 2012 u 22:22
Prekrasno, uživala sam gledajući slike, posebno botanički vrt, podsjeća me na onaj iz Berlina...stvarno prekrasno
------------- U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|