Savjeti :: Kako pokloniti cvijet
Kako pokloniti cvijet

Kako pokloniti cvijet

Ocijeni članak:
         

Često ste bili u nedoumici kome pokloniti kakav cvijet za rođendan,e pa da bi vam olakšali taj problem pripremili smo mali članak o tome!

Svi znam da prema mjesecu rođenja dobivamo i određeni horoskopski znak,ali je manje poznata činjenica da svakome prema mjesecu rođenja pripada i točno određeno cvijeće. Darivanje cvjetova prema mjesecu rođenja poseban je znak pažnje,bez obzira na to o kakvoj je prigodi riječ.

Slijedeći slijed navedenih cvjetova je najnoviji običaj,koji vlada diljem svijeta.

 

poklon1.jpg

 

Siječanj-Rođenima u ovom mjesecu pripadaju karanfili. Ima ih u raznim bojama i oblicima. I vrlo su intenzivnog mirisa. Druga opcija za darivanje u siječnju su nježne visibabe.

Veljača-Osobama rođenim u najkraćem mjesecu u godini pripadaju vite perunike. I njih nalazimo u nekoliko raskošnih boja. A ima i druga opcija,a to su nježne i mirisne ljubičice,čiji mali buketić nikog ne ostavlja ravodušnim.

Ožujak-Za osobe rođene u ožujku najbolji izbor je narcis. Narcisi simboliziraju ponovno rođenje. A u velikom buketu  izražavaju sreću i zato su idealni za osobe rođene u ovom mjesecu.

Travanj-Ivančica je idealan odabir za sve rođene u travnju. Njezini nježni bijeli cvjetići učinit će svaku osobu posebnom. A ukoliko nekome želite posvetiti posebnu pažnju,tada poklonite cvjetove graholike.

Svibanj-Sredina je proljeća,a netko drag vam slavi rođendan.Za tu osobu idealan je cvijet ljiljan. Naći ćete ga u mnogim pastelnim bojama,a ljiljan je izraz dobrih želja i poštovanja.

 

poklon2.jpg

 

Lipanj-Početak je ljeta i idealan izbor za rođene u ovom mjesecu su kraljice cvijeća,ruže. Darivanjem ruža prenosite značenje savršenosti i ljepote,a možete ih pronaći u svim bojama.

Srpanj-Pravi odabir za sve osobe rođene u srpnju su profinjeni plavo-ljubičasti cvjetići kokotića. Onaj koji ih daruje pokazuje odanost i otvoreno srce.

Kolovoz-Za sve one rođene u mjesecu kolovozu,najbolji odabir je cvijet gladiole. A odlično je to što ih možete pokloniti u boji drage Vam osobe jer ih ima raznih boja. Ako niste ljubitelj gladiola možete se odlučiti za razne vrste makova.

Rujan-Stigla je zlatna jesen,a vi tražite idealan cvijet za dragu vam osobu? E,pa za osobe rođene u ovom mjesecu su namijenjene zvijezdane ili dražesni cvjetovi slaka koji prenoseći svoje dobre vibracije osobi daju do znanja da postoji netko,tko uvijek misli na nju.

Listopad-I u kišnom listopadu možete nekoga razveseliti cvijetom. Idealan odabir je cvijet nevena koji osobama rođeni u ovom mjesecu izražava divljenje i naklonost. Ukoliko želite nešto drugo izvrstan izbor bit će i kosmeje.

 

poklon3.jpg

 

Studeni- Ovaj mjesec najavljuje hladni dio godine,ali to nije razlog da nekom ne poklonite cvijet. Za simbol sreće i dugoga života,osobama rođenim u studenom poklonite cvjetove krizantema.

Prosinac-Zima pred vratim,kraj godine,a netko slavi rođendan. Pravi odabir cvijeta za poklon je Božićna zvijezda,zbog svoga vedrog izgleda,ali i zbog tog jer simbolizira veselje,radost i uspjeh. Idealno za kraj godine.

Nadamo se da smo vam ovim člankom bar malo olakšali iduće rođendansko darivanje.I zapamtite,kad ne znate što pokloniti,cvijet je uvijek odličan izbor.

 

poklon4.jpg

Tagovi (ključne riječi)
božična zvijezda, cvijeće, cvijet, cvijet za rođendan, cvjet, cvjetova, gladijola, horoskop, horoskopski znak, ivančica, karanfil, kokotić, kolovoz, kraljica cvijeća, krizantema, lipanj, ljiljan, ljubičica, narcis, neven, ožujak, perunika, pokloniti cvijet, prosinac, rođendansko darivanje, rujanj, ruža, siječanj, slak, srpanj, studeni, svibanj, travanj, veljača, visibabe, zvijezdan
 
KOMENTIRAJ ČLANAK KAKO POKLONITI CVIJET
 
Trenutno ima 3 komentar(a)
 
baka | 8/2/2011 8:00:19 PM
Upravo kao što je napisao Matko: zanimljivo i korisno!
 
 
Matko | 7/31/2011 10:46:08 PM
ZANIMLJIVO I KORISNO
 
 
Dalmatinka | 7/31/2011 9:16:27 AM
Predivan članak!!!!
 
posalji komentar
 
Login
Registriraj se
korisničko ime
lozinka Zaboravili ste lozinku?
Ukoliko niste registrirani korisnik registrirajte se klikom na link dole
login registriraj se
Cvijet.info NEWSLETTER PRIJAVA
Prijavite se za besplatni časopis o cvijeću
Saznajte korisne savjete
za vrtno, sobno cvijeće
i uređenje vrta.
ime i prezime
vaša e-mail adresa
prijavi se
Anketa
Biljke - cvijeće pamtim i prepoznajem?
Samo po izgledu
Domaćem nazivu
Botaničkom ili latinskom nazivu
Neznam imena biljki
Sve znam o njima
 
Zadnje fotkeZadnji korisnici
 
liker čokolada
 
liker
 
adenium
 
adenium
 
ljiljan
 
Sedum Ewersii
 
sukulent Sedum Borchii Sport
 
vrt jagode
 
potunija ili petunija