Balkonsko cvijeće :: Bidens – bidens ferulifolia
Bidens – bidens ferulifolia

Bidens – bidens ferulifolia

Ocijeni članak:
         
Autor:
administrator
6/22/2007 10:58:40 AM

Bidens ili u narodu što ga još zovi i Dvozub, je višegodišnji balkonski cvijet koji je prepoznatljiv po svojim lijepim zvjezdastim cvjetovima, zlatnožute boje. Potječe iz Južne Arizone i Meksika a iz porodice je Asteraceae. A kod nas je relativno novi cvijet kojeg primjećujemo na balkonima u zadnjih 10-tak godina.

Cvijeta od svibnja do listopada i to bez prestanka je skroz pun cvijeta,na predivnim zelenim izbojcima koji mogu dostići dužinu i do jednog metra. Vrlo je razgranata biljka koje je iznimno otporna na vjetar i druge vremenske uvijete.

Sadi se od sredine travnja pa do kraja svibnja u viseće posude ili na balkone. Razmak između biljki neka bude od25-30,35cm iako treba pripaziti ukoliko se sadi s drugim vrstama biljaka da ih ne bi prerasle i ušile druge biljke.

bidensa.jpg Smještene neka budu na sunčano ili polu sunčano mjesto, jer jako dobro podnosi sunce. No iako voli sunce i svijetlost, voli i vodu tako da treba redovito zalijevati, ali pripaziti i da ne bude skroz u vodi da ne bi došlo do truljenja biljke i korijenja. Te ju redovito jednom tjedno prihranjivati gnojivom.

Možete biljku sačuvati i za nagodinu!!! I to tako da ju spremite nakon što ste mu skratili izbojke na 20-25cm, na mjesto koje je svijetlo i temperatura mu nije ispod 8*C. Ili  u travnju i svibnju kupiti nove sadnice, ili pak posijati sjemenom u rano proljeće.

Savjeti kod sadnje: Bidens se iznimno dobro slaže sa cvijećem ako se posadi zajedno u posude sa: crvenom ili bijelom  puzavom  Pelargonijom,  crvenom ili bijelom puzavom Verbenom ili pak Surfiniama,  te gomoljastim  crvenim puzavim Begonijama.

 


 

Tagovi (ključne riječi)
balkonsko cvijeće, cvijeće, cvijet, jednogodišnje cvijeće, ljetnica, polusunčano mjesto, puzavo cvijeće, sunčano mjesto, viseće cvijeće, vrt, vrtno cvijeće, žuta
 
KOMENTIRAJ ČLANAK BIDENS – BIDENS FERULIFOLIA
 
Trenutno ima 2 komentar(a)
 
natte | 8/23/2010 2:29:07 PM
kaj nas e tesko da se najdat begoni . dali znaete kao mozam da dobijam
 
 
Ivana-Mia | 7/29/2009 12:50:34 PM
najbolje mi je u kombinaciji sa pelargonijom.
 
posalji komentar
 
Login
Registriraj se
korisničko ime
lozinka Zaboravili ste lozinku?
Ukoliko niste registrirani korisnik registrirajte se klikom na link dole
login registriraj se
Cvijet.info NEWSLETTER PRIJAVA
Prijavite se za besplatni časopis o cvijeću
Saznajte korisne savjete
za vrtno, sobno cvijeće
i uređenje vrta.
ime i prezime
vaša e-mail adresa
prijavi se
Anketa
Biljke - cvijeće pamtim i prepoznajem?
Samo po izgledu
Domaćem nazivu
Botaničkom ili latinskom nazivu
Neznam imena biljki
Sve znam o njima
 
Zadnje fotkeZadnji korisnici
 
liker čokolada
 
liker
 
adenium
 
adenium
 
ljiljan
 
Sedum Ewersii
 
sukulent Sedum Borchii Sport
 
vrt jagode
 
potunija ili petunija