Balkonsko cvijeće :: Milijun cvjetova – Milion Bells
Milijun cvjetova – Milion Bells

Milijun cvjetova – Milion Bells

Ocijeni članak:
         

Milijun cvjetova je jednogodišnji cvijet za balkone i viseće posude. To je cvijet koji obavezno posadite ukoliko želite nešto drugačije. Milijun cvjetova voli sunce. Sadnjom na sunčano mjesto treba redovito polijevanje gotovo svakog dana tijekom ljeta, i vrlo voli prihranjivanje. Nakon sadnje u posude koji tjedan sačekate da se biljka malo prilagodi i razvije a nakon toga jednom tjedno a kasnije i dva puta tjednom.

milijon.jpgNaraste dužine oko 50–80 cm. U dužinu, i najbolje ju je saditi u viseće posude, cvijetnjak, vrtna korita i košarice. A njezin cvijet će nam krasit vrt skroz od 4.,5. mjeseca pa sve do 10. mjeseca.

Milijun cvjetova je biljka koja treba dosta hranjiva za rast i obilan cvat. Ako imate mogućnost probajte nabaviti gnojivo sa povećanim udjelom željeza u njemu ili ako je moguće čisto željezo pa ga s njim prehranjujte jednom tjedno a jednom u tjednu sa običnim supstratom. Ako vam je biljka blijeda i lišče nema lijepu zelenu boju i počinje žutiti to je očigledan znak da joj fali hranjiva pa stoga ne čekajte nego je nahranite :).

Već smo rekli da Milijun cvjetova voli vodu ali pripazite da ne bude skroz u vodi njeno korijenje jer će to izazvati truljenje i bolesti korijenja, a također pripazite da ju ne polijevate po velikim vrućinama jer će vam se biljka „skuhati“ i uvenuti stoga polijevati jako rano ujutro ili navečer kada nisu tolike vrućine.

milijon cvijetova 3.jpgCvijet sadite od travnju do lipnja, u zemlju koja je obogaćena startnim gnojivom, te kristalonom s mikroelementima željeza a ne u običnu zemlju iz vrta ili šume. U gotovoj svakoj trgovini koja prodaje zemlju za cviječe pronaći čete zemlju za surfiniju, koja dobro odgovara i Milijun cvjetova jer su slični, tako da bez panike, to nije problem.

U jesen kada polako zahladi i dođu mrazovi biljku izvadite iz posuda i bacite jer je jednogodišnja biljka i nemoguće ju je održati u uvjetima domače proizvodnje. Nego ponovo u proljeće na tržnicu kod vašeg prodavača po nove sadnice.

Još ga zovu uz Milijon cvjetova i: MIlijon zvončića, Tisuću i jedan cvijet.

Tagovi (ključne riječi)
balkonsko cvijeće, crvena, cvijeće, cvijet, jednogodišnje cvijeće, ljetnica, narančasta, polusunčano mjesto, puzavo cvijeće, ružičasta, sunčano mjesto, šatirana, viseće cvijeće, vrt, vrtno cvijeće, žuta
 
KOMENTIRAJ ČLANAK MILIJUN CVJETOVA – MILION BELLS
 
Trenutno ima 6 komentar(a)
 
rakitic | 4/13/2011 9:34:58 PM
koja jwe razlika između milion bells i calibrahoe. i dali uopce ima razlike ili je to jedan te isti cvijet.
 
 
rakitic | 4/13/2011 9:23:26 PM
koja jwe razlika između milion bells i calibrahoe. i dali uopce ima razlike ili je to jedan te isti cvijet.
 
 
administrator | 8/31/2010 10:56:49 AM
nije surfinija. ali je iz te porodice biljaka
 
 
MIHAELLA | 5/24/2010 4:06:33 PM
dali je to sulfinija ili ne???
 
 
danyland | 8/14/2009 12:48:28 PM
ja ju znam kao surfiniju i imam ju na terasi od 3 mjeseca non stop cvijeta i samo ju treba redovno zalijevati i njegovati .......
 
 
Ivana-Mia | 7/29/2009 12:51:39 PM
Kako mu i samo ime kaze biljka od milijun cvijetova. Neumorno cvijeta i uvelike pokazuje svoju zahvalnost na datom i uloženom trudu.
 
posalji komentar
 
Login
Registriraj se
korisničko ime
lozinka Zaboravili ste lozinku?
Ukoliko niste registrirani korisnik registrirajte se klikom na link dole
login registriraj se
Cvijet.info NEWSLETTER PRIJAVA
Prijavite se za besplatni časopis o cvijeću
Saznajte korisne savjete
za vrtno, sobno cvijeće
i uređenje vrta.
ime i prezime
vaša e-mail adresa
prijavi se
Anketa
Biljke - cvijeće pamtim i prepoznajem?
Samo po izgledu
Domaćem nazivu
Botaničkom ili latinskom nazivu
Neznam imena biljki
Sve znam o njima
 
Zadnje fotkeZadnji korisnici
 
liker čokolada
 
liker
 
adenium
 
adenium
 
ljiljan
 
Sedum Ewersii
 
sukulent Sedum Borchii Sport
 
vrt jagode
 
potunija ili petunija