Literatura o biljkama :: Kućne biljke - Peter McHoy
Kućne biljke - Peter McHoy

Kućne biljke - Peter McHoy

Ocijeni članak:
         

Cijena: 390,00 kn
Naruđbom preko Cvijet.info:: 312,00 kn
Uštedjeli ste: 78,00 kn
Broj stranica: 256
Uvez: tvrdi
Izdavač: LEO COMMERCE, RIJEKA

Danas na tržištu postoji izuzetno velik izbor kućnih biljaka pa odabiranje prikladnih biljaka i stvaranje okruženja u kojemu one mogu uspijevati, zna biti prilično zahtjevan zadatak. Knjiga Kućne biljke predstavlja vodič koji vam u tome može pomoći i nudi vam najnovije stručne informacije o uspješnom uzgoju sobnih biljaka.

Difenbahija.jpgPrvo poglavlje: Upoznavanje kućnih biljaka predstavlja uvod u opću podjelu dijela biljnoga svijeta koji se može uzgajati u kući: ulaštene vazdazelene biljke, paperjaste paprati, elegantne palme, kaktusi i sukulenti, cvatuće kućne biljke i one prošaranih listova. Popraćeno je uputstvima, stručnim savjetima i korak-po-korak fotografijama što sve pomaže u praktičnom savladavanju osnovnih znanja o njegovanju kućnih biljaka. Tu se mogu naći sve najvažnije informacije, medu kojima su i savjeti o odabiranju prikladne posude, prihranjivanju i zalijevanju, sađenju i podrezivanju, rješavanju problema sa štetočinama i bolestima, kao i o načinima razmnožavanja kućnih biljaka.

Dok odabirete kućne biljke, morate misliti i na položaj koji neće odgovarati samo biljkama, već će slijediti i dekor vašeg doma. Poglavlje Kreativni izlošci nudi prekrasne i poticajne ideje kako možete grupirati svoje biljke, urediti izložak za stol, odabrati biljke za kupaonicu, trijem, hodnik i odmorište, dnevnu sobu i još mnogo, mnogo toga.

ehmeja2.jpgPosljednji dio predstavlja A-Ž popis i opis kućnih biljaka koji obuhvaća više od 350 vrsta. Složen abecednim redom prema latinskom nazivlju, ovaj katalog nudi općenite informacije o svakom rodu - identifikaciju pojedine vrste, savjete o svakodnevnoj njezi i održavanju, kao i o načinu razmnožavanja.

Upotpunjen ilustracijama i fotografijama u boji, ovaj vodič je lako i jednostavno slijediti pa je dobro uvijek ga imati pri ruci.

S više od 600 fotografija, knjigu Kućne biljke trebao bi imati svatko onaj tko voli uzgajati kućne biljke i želi da mu one lijepo izgledaju i dobro uspijevaju.

 

logo.jpg Ukoliko želite naručiti knjigu kliknite OVDJE!

 

 
KOMENTIRAJ ČLANAK KUĆNE BILJKE - PETER MCHOY
 
Trenutno nema komentara. Budite prvi !!!
posalji komentar
 
Login
Registriraj se
korisničko ime
lozinka Zaboravili ste lozinku?
Ukoliko niste registrirani korisnik registrirajte se klikom na link dole
login registriraj se
Cvijet.info NEWSLETTER PRIJAVA
Prijavite se za besplatni časopis o cvijeću
Saznajte korisne savjete
za vrtno, sobno cvijeće
i uređenje vrta.
ime i prezime
vaša e-mail adresa
prijavi se
Anketa
Biljke - cvijeće pamtim i prepoznajem?
Samo po izgledu
Domaćem nazivu
Botaničkom ili latinskom nazivu
Neznam imena biljki
Sve znam o njima
 
Zadnje fotkeZadnji korisnici
 
liker čokolada
 
liker
 
adenium
 
adenium
 
ljiljan
 
Sedum Ewersii
 
sukulent Sedum Borchii Sport
 
vrt jagode
 
potunija ili petunija