Literatura o biljkama :: Praktično vrtlarsto - Peter Mchoy
Praktično vrtlarsto - Peter Mchoy

Praktično vrtlarsto - Peter Mchoy

Ocijeni članak:
         
Autor:
administrator
12/26/2007 1:26:08 PM

Cijena: 390,00 kn
Naruđbom preko Cvijet.info: 312,00 kn
Uštedjeli ste: 78,00 kn
Broj stranica: 256
Uvez: tvrdi
Izdavač: LEO COMMERCE, RIJEKA 
 
koja postaje sve popularnija i ljudi se sve više zanimaju kako oblikovati svoje vrtove te kako uživati u zadovoljstvu i ispunjenju koje usto osigurava i dobru kondiciju. Praktično vrtlarstvo je knjiga koja istovremeno nudi najvažnije upute i savjete za svaki dio vašeg vrta kao i vrtlarski vodič po godišnjim dobima prema kojemu čitatelji mogu točno znati kad treba određeni zadatak planirati ili izvesti kako bi mogli organizirati svoje slobodno vrijeme tijekom cijele godine.

vrtlarstvo2.jpgU svemu tome je najvažnije domišljato i učinkovito oblikovanje, pa vas prvi dio knjige Praktično vrtlarstvo vodi od faze planiranja do realizacije vaših ideja povezanih s oblicima, strukturama i biljkama. Osnove oblikovanja nude se na samom početku knjige, a sadrže ideje i za najnezgodnije oblike i okoliše; Oblici i strukture pokazuje kako plan pretočiti u akciju što je popraćeno korak-po-korak uputama za konstruiranje svih popularnih vrtnih detalja kao što su zidovi, ograde, staze, patiji i kamenjari, a nudi i poticajne fotografije koje ilustriraju cijelo bogatstvo dostupnih mogućnosti. Izbor biljaka nudi savjete o biljkama za svaku priliku i potrebu - biljke prema boji i teksturi, biljke što vole sunčane i sjenovite položaje, biljke za tropski ugođaj i još mnogo toga.

vrtlarstvo1.jpg Vodič za vrtlarenje tijekom cijele godine sastavljen je prema godišnjim dobima i popraćen detaljnim i preciznim korak-po-korak fotografijama(preko 600 fotografija) što pokazuju kao se pouzdano uhvatiti u koštac s vrtlarskim zadacima što ih treba obaviti tijekom pojedinog godišnjeg doba. Taj dio započinje proljećem, pravim početkom vrtlarske godine, kad sve pogodniji vremenski uvjeti omogućavaju sjetvu i sadnju; ljeto pruža odsjaj i uživanje, no u sezoni bujnog rasta od presudne je važnosti pljevljenje i njega; jesen je, poput proljeća, period zaposlenosti zato što tada ne samo da treba sijati za žetvu naredne godine, već postojeće biljke treba zaštititi od smrzavanja i ostalih opasnosti; čak i usred zime postoje važni poslovi koje treba obaviti. S knjigom Praktično vrtlarstvo kao vodičem, znat ćete kako u svakoj pojedinoj fazi najbolje iskoristiti svoje vrijeme i sposobnosti.

Praktično vrtlarstvo je pouzdan slikovni priručnik koji ne samo da lijepo izgleda već se i lako koristi. To je knjiga koja će oduševiti i nadahnuti sve vrtlare koji žele na najbolji način uljepšati svoj vrt tijekom cijele godine

logo.jpg Ukoliko želite naručiti knjigu kliknite OVDJE!


I ukoliko želite prokomentirati, ili pročitati komentare drugih članova na forumu o ovoj knjizi! Kliknite OVDJE.vrtlarstvo3.jpg

 
KOMENTIRAJ ČLANAK PRAKTIČNO VRTLARSTO - PETER MCHOY
 
Trenutno nema komentara. Budite prvi !!!
posalji komentar
 
Login
Registriraj se
korisničko ime
lozinka Zaboravili ste lozinku?
Ukoliko niste registrirani korisnik registrirajte se klikom na link dole
login registriraj se
Cvijet.info NEWSLETTER PRIJAVA
Prijavite se za besplatni časopis o cvijeću
Saznajte korisne savjete
za vrtno, sobno cvijeće
i uređenje vrta.
ime i prezime
vaša e-mail adresa
prijavi se
Anketa
Biljke - cvijeće pamtim i prepoznajem?
Samo po izgledu
Domaćem nazivu
Botaničkom ili latinskom nazivu
Neznam imena biljki
Sve znam o njima
 
Zadnje fotkeZadnji korisnici
 
liker čokolada
 
liker
 
adenium
 
adenium
 
ljiljan
 
Sedum Ewersii
 
sukulent Sedum Borchii Sport
 
vrt jagode
 
potunija ili petunija